15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiérové ​​triky: DIY dekor do obývačky

Obývacia izba je miestnosťou, v ktorej majitelia ukazujú hosťom svoj životný štýl. Je to dekor, ktorý umožňuje dodať interiéru tejto miestnosti chuť a ozvláštniť ju. Nie je ťažké vyzdobiť si vlastnú obývačku vlastnými rukami. Stačí sa držať niekoľkých rád.

Ako si vybrať dekoráciu do obývačky??

V prvom rade sa musíte rozhodnúť pre smer a štýl interiéru obývačky. Stojí za to vybrať si možnosť, ktorá najlepšie vyhovuje charakteru, a preto je pre majiteľov atraktívnejšia. Tiež by ste sa mali okamžite rozhodnúť o účele dekorácie a vziať do úvahy detaily. Napríklad pre malú obývaciu izbu je lepšie vyzdobiť steny a strop vo svetlých farbách, pridať zrkadlové prvky na steny – týmto spôsobom môžete vizuálne zväčšiť plochu. Vo veľkej obývačke vám táto oblasť umožňuje umiestniť rôzne položky súvisiace so záľubami, napríklad zbierky alebo akvárium. V takom prípade musíte venovať pozornosť interakcii a kombinácii všetkých vybraných prvkov a prideliť ich umiestneniu samostatné miesto..

možnosť elegantného zdobenia obývačky vlastnými rukami

Možnosť dekorácie obývačky

myšlienka nádhernej výzdoby obývačky vlastnými rukami

Sezónna dekorácia obývačky

myšlienka osvetlenia obývačky vlastnými rukami

DIY dekorácia obývačky

Metódy dekorácie obývačky

Výzdoba tejto miestnosti zahŕňa výber farieb a náterov na steny, stropy a podlahy, ako aj všetky druhy dekorácií. Dôležitú úlohu zohráva nábytok – zaberá najväčšiu plochu. Správny výber jeho tvaru a farby je kľúčom k úspechu pri zdobení obývačky.

Ďalšou dôležitou vlastnosťou obývačky je osvetlenie – môže byť ozdobené rôznymi možnosťami od stropného lustra po všetky druhy žiaroviek..

Dobre sa hodia aj rôzne drobnosti, ktoré ukazujú život majiteľov, koníčky a voľný čas..

Metóda zdobenia

Výhody metódy

Tipy na aplikáciu

Záclony

Slávnostne zrádzajú miestnosť a zdôrazňujú štýl miestnosti. Vytvárajú útulnosť a zušľachťujú okná.

Dĺžka, materiál a farba závisia od zvoleného štýlu. Pre klasiku sú použiteľné závesy z ťažkých, hustých tkanín (satén, brokát, zamat). Provensálsky štýl sa vyznačuje ľahkými, vzdušnými závesmi z hodvábu, chintzu alebo bavlny..

Akvárium

Taký živý prvok je schopný dodať miestnosti svetlé farby, priniesť pohodlie a priaznivú atmosféru. Akvárium premení miestnosť na nepoznanie, poteší obyvateľov a hostí.

Existuje niekoľko spôsobov, ako používať akvárium:

· Oddelenie jedálne a rekreačnej oblasti;

Nábytkový prvok (konferenčný stolík).

Pufy

Tento prvok robí miestnosť pohodlnou a zdobí halu. Sú schopné dodať hale hutnosť, pohodlie alebo teplo.

Všetko závisí od špecifikovanej funkcie, ktorú obláčiky musia vykonávať.

Zelení

Počet metrov štvorcových v hale vám umožňuje umiestniť do miestnosti živé rastliny rôznych veľkostí. Kvety slúžia nielen ako ozdoba, ale tiež čistia vzduch, nasýtia miestnosť kyslíkom.

Môžu to byť črepníkové kvety alebo rezané kvety v miniatúrnych vázach. Materiál váz je prispôsobený štýlu miestnosti.

Nástenná dekorácia

Vnútorná výzdoba steny je: obrazy, zrkadlá, upomienkové predmety (taniere, figúrky). Vnesú do miestnosti určitú náladu a dodajú miestnosti zvláštny význam..

Možnosti dekoratívnych prvkov úplne závisia od štýlu miestnosti, ktorý budú klásť dôraz. Pre moderné štýly (high-tech, moderné) sú vhodné diskrétne obrazy v plochých rámoch. Klasický štýl by nebol úplný bez obrazov a zrkadiel v ťažkých pozlátených rámoch..

možnosť urobiť si sám pre svetlé zdobenie obývačky

Moderná dekorácia do obývačky

myšlienka originálnej dekorácie obývačky vlastnými rukami

Krásna výzdoba obývačky

Jednoduché nápady na výzdobu obývačky

Ak chcete zmeniť dizajn miestnosti, je úplne elementárne vytvoriť trochu iné poradie usporiadania vecí a pohľad sa okamžite zmení. V prípade drastickejších zmien môžete navrhnúť premaľovanie nábytku, zmenu farby stien alebo pridanie reliéfneho dizajnu..

Obrazy sú jednou z najjednoduchších možností dekorácie. Len jedno umelecké dielo môže klásť akcenty alebo dodať miestnosti potrebnú úplnosť a úplnosť..

Tiež stojí za to sa bližšie pozrieť na rôzne drobnosti – môžu zdôrazniť individualitu a dodať miestnosti pocit útulnosti. Praktické predmety môžu tiež pôsobiť ako dekor, ak sú správne zdobené. Napríklad krásne navrhnutý držiak na ceruzku. Je lepšie usporiadať rôzne drobnosti a suveníry spoločne vo farbe – aby nevyzerali príliš ošúchane. Môžete tiež použiť ručne vyrobený gizmos.

Do interiéru môžete pridať zrkadlové prvky, najmä preto, že teraz je na internete možnosť vybrať si ich v akomkoľvek tvare alebo poradí.

Mäkké obláčiky prispejú k pohodliu – nezaberú veľa miesta a oslovia deti i dospelých.

urobte si svojpomocne verziu pôvodného dekoru obývačky

Možnosť dekorácie obývačky

možnosť jasného zdobenia obývačky vlastnými rukami

Sezónna dekorácia obývačky

elegantný nápad na dekoráciu obývačky urobte si sám

DIY dekorácia obývačky

Aké chyby sú bežné: dekoratívne prvky v obývacej izbe

Nesprávne rozloženie osvetlenia

Obývacia izba potrebuje iba dostatočné množstvo svetla, ale prebytok nie je žiaduci. Najlepšie je použiť viacero zdrojov a možností osvetlenia. Prirodzené svetlo z okien doplnia malé žiarovky s jemným osvetlením na miestach so slabým osvetlením. A pre večernú verziu stojí za to pridať niekoľko nástenných alebo podlahových svietidiel k stropnému svetlu.

Nadbytok alebo nedostatok nábytku

Hala je určená na relaxáciu a komunikáciu – najlepšou možnosťou je použiť minimálnu potrebnú sadu nábytku. Je lepšie to zariadiť v skupinách pre pohodlie komunikácie s hosťami a rodinou. Použitie objemného nábytku alebo vo veľkých množstvách priestor iba zmenší..

Nedostatok koberca

Aj tá najbezchybnejšia podlaha bude s kobercom vyzerať lepšie a pohodlnejšie – nielenže ozdobí miestnosť, ale tiež absorbuje nepotrebné zvuky..

myšlienka krásneho zdobenia obývačky vlastnými rukami

Moderná dekorácia do obývačky

možnosť urobiť si sám pre svetlé zdobenie obývačky

Krásna výzdoba obývačky

Holé okná

Použitie záclon na oknách je nepostrádateľnou súčasťou interiéru obývačky – dodáva im obytný vzhľad a dopĺňa celkový obraz..

Miešanie štýlov

Je potrebné riadiť sa zvoleným štýlom a pri ich mixovaní nezachádzať do extrémov. Susedné štýly môžu a budú vyzerať dobre, ale predmet, ktorý vyčnieva z celkového obrazu, bude priťahovať zbytočnú pozornosť..

Rovnaké pravidlo by ste mali dodržiavať aj pri výbere príslušenstva – príliš odlišné budú pôsobiť neharmonicky a budú vytvárať nepohodlie.

Sezónna výzdoba a výzdoba sál

Nedávajte všetko na očiach naraz. Rôzne sezónne položky pravidelne osviežia vzhľad a prinesú pozitívne emócie..

V teplom období budú čerstvé kvety vo vázach vyzerať dobre. Rôzne farby malých detailov pomôžu sprostredkovať sezónnu náladu. Na jar sú vhodné nasýtené zelené tóny, v lete – jasné teplé odtiene, na jeseň by ste sa mali obrátiť na oranžovú a červenú a v zime vyzdobiť miestnosť bielymi remeslami.

možnosť urobiť si sám pre krásne vyzdobenie obývačky

Možnosť dekorácie obývačky

myšlienka elegantnej výzdoby obývačky vlastnými rukami

Sezónna dekorácia obývačky

vlastnoručná verzia originálnej výzdoby obývačky

DIY dekorácia obývačky

Štýlová obývacia izba v neoklasicistickom štýle

Neoklasicizmus sa vyznačuje rovnými a symetrickými prvkami, ktoré zdôrazňujú prísnosť a luxus. Hala v tomto štýle je vyrobená bez priečok, na podlahu je použitý pevný koberec. Všetky prvky by mali zdôrazňovať priestor a slobodu miestnosti..

Reliéfne stĺpiky a steny, vitráže a povrchy pomôžu zdôrazniť štýl..

Obývacia izba v škandinávskom štýle

Hlavnými požiadavkami na dekoráciu v tomto štýle sú šetrnosť k životnému prostrediu a praktickosť. Nábytku a dekoru dominujú drevené výrobky jednoduchej formy, prírodné textílie pre nábytok a interiéry. Na rozdiel od názvu je dizajn skôr vo svetlých farbách, existuje mnoho ďalších žiaroviek.

myšlienka jasného zdobenia obývačky vlastnými rukami

Moderná dekorácia obývačky

možnosť urobiť si sám pre svetlý dekor obývačky

Krásna výzdoba obývačky

Materiály na dokončenie obývačky

Dekorácia stien, podlahy a stropu zohráva pri dekorácii dôležitú úlohu. Ich zmena si vyžaduje veľa úsilia. Preto aj malá zmena môže zmeniť vzhľad obývačky..

Najjednoduchšou a najlacnejšou možnosťou návrhu je sadrokartón. Umožňuje vám rýchlo vytvoriť požadovaný tvar a ľahko sa začlení do steny.

Pri stenách často existuje voľba medzi tapetami a maľovaním. Rozsiahly výber materiálov a farieb tapiet vám dáva slobodu konania. Dekoratívna omietka je najlepšia v harmónii s maľbou. Na sprostredkovanie nádhery vzhľadu je vhodná benátska omietka..

Miestnosť môže byť tiež ozdobená dekoratívnymi dlaždicami, kameňom alebo štukom. Všetko závisí od štýlu a schopností.

myšlienka elegantného zdobenia obývačky vlastnými rukami

Možnosť dekorácie obývačky

myšlienka krásnej výzdoby obývačky vlastnými rukami

Sezónna dekorácia obývačky

myšlienka osvetlenia obývačky vlastnými rukami

DIY dekorácia obývačky

Otvory a dekoratívne prvky v dizajne obývačky: súlad so smerom

Dizajn dverových a okenných otvorov by mal zodpovedať všeobecnému štýlu a zdôrazňovať ho. Takže pre výzdobu obývačky v škandinávskom štýle sú okenné rámy a dvere z prírodných materiálov vhodnejšie ako kovové a plastové. Pre neoklasicizmus môžu byť dvere ozdobené rezbami alebo lištou..

Špeciálny nádych v dizajne

Trochu experimentovania nepoškodí vzhľad, takže môžete dizajnu dodať šmrnc a vytvoriť si vlastný individuálny prístup k štýlu. V tomto prípade je potrebné vziať do úvahy účinok takého prvku dekorácie – nemalo by to byť príliš rušivé a ešte nepríjemnejšie..

vlastnoručná možnosť originálnej dekorácie obývačky

Moderná dekorácia obývačky

myšlienka jasnej výzdoby obývačky vlastnými rukami

Krásna výzdoba obývačky

Zdobenie stien v obývacej izbe

Steny v dekore obývačky hrajú hlavnú úlohu a závisí od nich celý celkový efekt..

Nástenná dekorácia a štuková výzdoba obývačky

Dekoratívne lišty budú vyhovovať klasickým štýlom, ako je baroko. Dáva to efekt luxusu a poriadku. Navyše, taký dekor by mal byť čo najmenej masívny a viac symetrický a usporiadaný. Takýmto dekorom je možné vyrobiť vlastnými rukami napodobňujúce materiály – sú lacné a majú slušný vzhľad..

vlastnoručná možnosť svetlej dekorácie obývačky

Možnosť dekorácie obývačky

myšlienka vyzdobiť krásnu obývaciu izbu vlastnými rukami

Sezónna dekorácia obývačky

možnosť urobiť si sám pre krásnu výzdobu obývačky

DIY dekorácia obývačky

Zdobenie steny nad pohovkou

Pohovka je v obývačke stredobodom pozornosti a stena nad ňou by mala upútať pozornosť..

Najľahšou možnosťou je ozdobiť ho obrazom alebo veľkou zarámovanou fotografiou, môžete dokonca použiť niekoľko. Ako obrázok môžete použiť abstraktné diela, s úspešnou kombináciou farieb sa budú perfektne hodiť. Rozpočtovou možnosťou pre takéto riešenie je fotografická tapeta.

Polica alebo niekoľko políc naplnených knihami alebo zdobených rôznymi kompozíciami suvenírov a ručných prác tiež upúta pozornosť hostí..

Nemali by ste sa obmedzovať iba na tieto možnosti. Pre kreatívnych jednotlivcov sú vhodné všetky bláznivé nápady..

myšlienka originálneho výzdoby obývačky vlastnými rukami

Moderná dekorácia do obývačky

myšlienka jasného zdobenia obývačky vlastnými rukami

Krásna výzdoba obývačky

Dekoratívne výklenky v interiéri

Niky môžu niesť funkčnosť a milosť. Zrkadlová zadná časť tiež rozšíri miestnosť. K takýmto prvkom sa najčastejšie používa ďalšie skryté mäkké osvetlenie, ktoré zdôrazňuje pohodlie..

Obrazy, fotografie a koberce do interiéru obývačky

Výzdoba v obývacej izbe je dobre doplnená obrazmi a zarámovanými fotografiami. Rôzne štýly vám umožňujú vybrať si plátno pre akúkoľvek možnosť interiéru.

Napriek tomu, že závesy na stenu sú považované za relikt minulosti, v súčasnosti existujú v tomto smere celkom zaujímavé dizajnové riešenia, preto ich nezľavujte..

Video: Renovácia, dizajn a výzdoba obývačky

50 fotografií nápadov na dekoráciu obývačky podľa vlastných predstáv:

myšlienka jasne zdobiť obývaciu izbu obrázkom vlastných rúk urobte si sám ľahká dekorácia obývačky možnosť foto myšlienka originálnej dekorácie obývačky s fotografiou vlastnými rukami možnosť urobiť si sám pre krásne ozdobenie obrazu v obývacej izbe možnosť elegantného zdobenia obývačky obrazom vlastných rúk myšlienka elegantnej výzdoby obývačky s fotografiou vlastnými rukami možnosť nádherného zdobenia obývačky obrázkom vlastných rúk myšlienka ľahkej výzdoby obývačky s fotografiou vlastnými rukami možnosť jasného zdobenia obývačky obrazom vlastných rúk vlastnoručne urobená možnosť na krásne vyzdobenie fotky z obývačky myšlienka originálneho výzdoby obývačky s obrázkom vlastných rúk myšlienka elegantného zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami urobte si vlastnú verziu svetelného dekoru obrazu obývačky vlastnoručná verzia svetelného dekoru fotografie z obývačky myšlienka jasného zdobenia obývačky obrázkom vlastných rúk možnosť urobiť si sám pre krásne ozdobenie obrazu v obývacej izbe myšlienka elegantného zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami možnosť urobiť si sám pre elegantnú fotografiu dekorácie obývačky vlastnoručná voľba pre svetelnú výzdobu obrazu z obývačky myšlienka originálneho výzdoby obývačky s fotografiou vlastnými rukami myšlienka vyzdobiť krásnu obývaciu izbu obrázkom vlastných rúk svetlo urobte si sám a ozdobte fotografiu obývačky myšlienka elegantného zdobenia obývačky obrazom vlastných rúk možnosť urobiť si sám pre svetlú fotografiu dekorácie obývačky urobte si vlastnú verziu svetelného dekoru obrazu obývačky myšlienka nádherného zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami myšlienka elegantného zdobenia obývačky obrazom vlastných rúk myšlienka krásnej výzdoby obývačky urob si sám fotka možnosť urobiť si sám pre elegantné zdobenie obrazu v obývacej izbe vlastnoručne urobená možnosť pre jasnú výzdobu fotografie z obývačky myšlienka originálnej dekorácie obývačky s obrázkom vlastných rúk myšlienka krásneho zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami vlastnoručná verzia originálnej dekorácie obrázku do obývačky možnosť urobiť si sám pre jasný dekor v obývacej izbe DIY ľahká dekorácia obývačky do nápadu vlastnoručná verzia originálnej dekorácie obrázku do obývačky myšlienka elegantného zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami možnosť urobiť si sám pre jasný obraz dekorácie obývačky myšlienka vyzdobiť krásnu obývaciu izbu fotografiou vlastnými rukami myšlienka jasne zdobiť obývaciu izbu fotografiou vlastnými rukami myšlienka ľahkej výzdoby obývačky s obrázkom vlastných rúk možnosť elegantného zdobenia obývačky fotografiou vlastnými rukami možnosť urob si sám pre krásny obrázok do obývačky vlastnoručne urobená možnosť pre jasnú výzdobu fotografie z obývačky myšlienka originálnej dekorácie obývačky s obrázkom vlastných rúk vlastnoručne urobená možnosť na krásne vyzdobenie fotografie z obývačky myšlienka jasného zdobenia obývačky obrázkom vlastných rúk vlastná verzia elegantného dekoru obrázku do obývačky myšlienka svetla zdobiť obývaciu izbu fotografiou vlastnými rukami vlastnoručná svetelná dekorácia fotky do obývačky

Previous Post
Smal soveromdesign, interiørfoto
Next Post
Kombinace oranžové s ostatními