15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dizajn haly: nápady interiéru v byte a v dome

Obývacia izba je najviac verejným priestorom vo zvyšku izieb a je navrhnutá tak, aby ukazovala preferencie majiteľov a taktiež zapôsobila na hostí. Preto si výber interiéru haly vyžaduje osobitnú pozornosť. Dizajn by mal obsahovať funkčnú aj estetickú zložku, mal by vám pomôcť relaxovať po pracovnom dni s rodinou alebo prijímať hostí. Správne zvolená verzia interiéru haly v byte pomôže zdôrazniť výhody a skryť nedostatky miestnosti..

Interiér svetlej haly mestského bytu

Halu, bez preháňania, možno nazvať najdôležitejšou miestnosťou v dome.

Voľba štýlu

Rôzne smery vám umožňujú získať dizajn pre každý vkus. Minimalizmus je vhodný pre malú miestnosť a high-tech pre niektorých pokročilých majiteľov. Interiér obývačky v byte s veľkou plochou alebo vo vašom vlastnom dome však môže byť vyzdobený klasicky a vo veľkom meradle.

Klasický

Dizajn haly v klasickom štýle je jasne vyjadrený v luxusnom zariadení, výzdobe a výzdobe interiéru. Dobre sa hodia výrobky v barokovom štýle so zlacenými prvkami, plynulými tvarmi a vyrobené z prírodného dreva.

Vysoké okná v hale v klasickom štýle

Klasický interiér je ideálny pre priestranné izby s veľkými oknami

Každý kus dekorácie a dekorácie by mal klásť dôraz na luxus. Skutočný alebo falošný krb s dekoratívnou štukovou výplňou, klasické obrazy v pozlátených rámoch. Textil pre nábytok a záclony musí byť vyrobený z ušľachtilých tkanín: zamat a satén pre závesy; žakár, velúr, brokát na čalúnenie.

Povinným atribútom je polo antický závesný luster. Spolu s ozdobným tvarovaním dodá miestnosti efekt..

Moderné

Modernej dominujú neobvyklé dizajnové riešenia, asymetrické dekorácie a možnosti dekorácie, kontrastné farebné kombinácie a pridávanie prvkov z iných štýlov.

Návrh secesnej siene

Modern v ideálnom prípade spája praktickosť a funkčnosť

Secesia sa vyznačuje zaujatosťou vo funkcii nábytku a dekoratívnych prvkov. Hlavný dôraz vytvára veľká pohodlná pohovka vyrobená v jednoduchých tvaroch. Hlavnými funkciami sú pohodlie a funkčnosť. Jedinečnosť dizajnu je daná neštandardným prevedením príslušenstva a dekorácie.

Interiér modernej sály v secesnom štýle

Štýl nemá rád zbytočné dekorácie, ale izbové rastliny sú vítané.

Modern je rovnako vhodný pre priestranné aj malé obývačky. V závislosti od dostupného priestoru je možné použiť rôzne triky na vizuálne zväčšenie alebo zmenšenie priestoru.

Pokrokový

High-tech štýl je obľúbený najmä medzi pokročilou mládežou. Znamená to najfunkčnejšie využitie priestoru. V miestnosti by ste mali opustiť nepotrebný dekor. Predpokladá sa používanie moderných inteligentných technológií.

Svetlá hala v štýle modernej high-tech

Hi-tech možno chýba oduševnenosť, ale rozhodne tu nie je nič nadbytočné.

Nábytok je často vstavaný, hlavným materiálom je kov a sklo. Farebnej schéme by mala dominovať biela, šedá a čierna farba a ich odtiene. Vo všetkých high-tech prevedeniach je možné vysledovať dominanciu striktných priamych línií..

Rohová sivá pohovka v hale v štýle high-tech

podlahová krytina by mala byť monochromatická, bez akýchkoľvek ozdôb a kresieb

High-tech bude vyhovovať moderným podnikateľom. Optimálne využitie priestoru ho robí ideálnym pre obmedzený priestor.

Minimalizmus

Minimalistický dizajn obývačky je ideálny do malých priestorov. Znamená to minimum nábytku, minimálny dekor, proporcionalitu v interiéri, rovné čiary a uhly, väčšinou svetlé farby. To všetko pomáha využívať územie čo najefektívnejšie a vytvárať efekt vizuálneho rozšírenia priestoru..

Interiér haly v štýle minimalizmu

Minimalizmus obetuje dekoratívnosť v prospech praktickosti, výsledkom je akási „tichá“ estetika tvarov a línií

Nábytok v minimalistickej obývacej izbe je vybraný jednoduchý, geometricky správny, monochromatický. Závesy na oknách by nemali vyčnievať, a tak preberajú niekoľko tónov odlišných od stien. Roll-up modely dobre padnú.

Tmavá drevená podlaha v interiéri haly v štýle minimalizmu

Farebná paleta minimalizmu – niekoľko neutrálnych farieb, väčšinou prírodného pôvodu

Dokončenie je potrebné vykonať v jednej farbe. Na to sú vhodné hladké omietky, drevo, tapety. Neodporúča sa umiestňovať zbytočné dekorácie. Akcent je možné vytvoriť kontrastným obrázkom alebo fotografiou..

Podkrovie

Podkrovie nie je vhodné do miestností s obmedzeným objemom, potrebuje priestor bez zbytočných priečok, vysokých stropov, veľkých okien. Interiér podkrovia vytvára útulnú a pohodlnú atmosféru v podkroví:

  • steny vyrobené pod hrubú omietku alebo murivo;
  • drevené trámy ako dekoratívny prvok;
  • drevená alebo laminátová podlaha.

Podkrovie vám umožňuje kombinovať staré veci, nábytok s novými spotrebičmi. Často si ho vyberajú kreatívni ľudia. V miestnosti musí byť veľká mäkká a pohodlná pohovka s vankúšmi a prikrývkami. Obrázky tiež vyzerajú dobre v moderných technikách. Lustre sa do tohto štýlu skutočne nehodia, oveľa lepšie sa hodia reflektory alebo obyčajné žiarovky visiace z drôtov.

Betónové steny a strop so sivým povrchom

Hala v štýle podkrovia je interiérom pre tých, ktorí idú s dobou a sledujú módne novinky

Hala s dvoma oknami v podkrovnom štýle

Štýl obsahuje zdanlivo nesúrodé prvky

Medzi textil môže patriť koža, plsť, semiš. Okná by mali byť otvorené čo najviac. Na tento účel použite krátke bavlnené závesy alebo žalúzie..

Provence

Provence je druh provinčnej verzie klasického dizajnu. Vyznačuje sa svetlými pastelovými farbami, tapetami s prírodnými motívmi, vynikajúcim starožitným alebo starým nábytkom a ručnými prácami.

Sviečky v blízkosti ozdobného krbu v hale v štýle Provence

Provence je podobná klasike, líši sa však jednoduchosťou scenérie a provinčným šarmom

Svetlé farby miestnosť opticky zväčšujú, takže Provence je vhodný aj do malej miestnosti. Provence vytvára útulnú svetelnú atmosféru francúzskeho vidieckeho domu pri mori. Práve toto prostredie podporuje relaxáciu a rekreáciu v spoločnosti rodiny alebo priateľov..

Dokončenie je možné vykonať omietkou, farbou, imitáciou tehál (vždy ľahké). Použiteľné sú aj svetlé tapety s kvetinovými motívmi. Na podlahu sa používajú prírodné materiály: drevo alebo parkety. Lacná povrchová úprava, ktorá napodobňuje drevo, môže zničiť celý dizajn. Nábytok a dekoratívne predmety môžu byť ozdobené rezbami.

Tapeta na stenu haly v rustikálnom štýle

Štýl gravituje ku všetkému prírodnému, preto by tu malo byť viac prírodných materiálov.

Na ozdobu slúžia rôzne prútené koše, pletené obrúsky alebo peleríny. Pokiaľ ide o záclony, používajú prírodnú tkaninu zdobenú výšivkou alebo vzormi. Hlavným pravidlom pre farebný dizajn je vybrať dve alebo maximálne tri základné farby a väčšina povrchov by sa mala vykonávať iba v týchto farbách a ich odtieňoch. Rodinné fotografie dokonale dopĺňajú výzdobu.

Výzdoba a výzdoba sály

Po výbere štýlu by ste sa mali zamerať na výzdobu sály a jej následnú výzdobu. Je lepšie zveriť komplexné dokončovanie remeselníkom, pretože je to najdôležitejšia časť práce. S nedostatkom skúseností alebo znalostí môžete ľahko pokaziť plánovanú výzdobu obývačky..

Materiály na dekoráciu stien

Pri výbere možnosti dokončenia musíte v prvom rade vziať do úvahy vlastnosti zvoleného štýlu..

Biele steny v hale s tmavosivou pohovkou

Svetlé maľované steny sú vhodné do minimalistického interiéru.

Okrem toho stojí za zváženie pozitívnych a negatívnych aspektov materiálov pre ich úspešnú kombináciu:

Materiál klady Mínusy
Farbivo vodeodolný;

ľahko sa čistí;

nie je ťažké prefarbiť.

vysoké náklady na farbu;
Tapeta len sa drž;

veľký výber farieb, textúr;

skryť chyby;

väčšinou lacné.

relatívne krátka životnosť;
Dekoratívna omietka jedinečný vzhľad;

povlak odolný voči opotrebovaniu;

skryje nedostatky stien;

vyžaduje ďalšie zručnosti alebo zapojenie majstra;

náklady na dodatočné natieranie omietky farbou alebo lakom.

Drevo šetrnosť k životnému prostrediu;

dobrá zvuková izolácia;

ľahko sa čistí od nečistôt.

vysoká cena;

zle toleruje vlhkosť;

Dekoratívna tehla alebo kameň prirodzenosť;

vyzerá štýlovo;

nebojí sa vlhkosti.

vysoká cena;

zložitosť inštalácie;

Zrkadlový povrch pomáha vizuálne zväčšiť sálu; rýchlo sa znečistí.

Zdobenie obrázkami steny nad pohovkou

V klasických a rustikálnych interiéroch je takmer nemožné zaobísť sa bez tapiet.

Dokončovanie podláh

Na podlahu v hale sú vhodné takmer všetky materiály. Tu je nevyhnutné vziať do úvahy vaše preferencie, vlastnosti štýlu a samozrejme finančné možnosti..

Tmavý linoleum prod strom na poschodí haly súkromného domu

Najviac rozpočtovou možnosťou je linoleum, ktoré napodobňuje akúkoľvek podlahovú krytinu.

Najbežnejšie možnosti podlahy sú:

  1. Laminát. Vyzerá skvele napodobňujúca drevo, navyše sa ľahko a rýchlo inštaluje. Inštalácia však vyžaduje dokonale vyrovnanú podlahu..
  2. Parkety. Dobre udržuje teplo a vyzerá skvele, ale vyjde drahšie a budete si musieť najať odborníka.
  3. Obkladačka. Má dobrý vzhľad a praktickosť. Medzi nevýhody patrí zložitosť inštalácie, studená a klzká podlaha..
  4. Linoleum. Nízka cena hovorí v jeho prospech, ale mali by ste si starostlivo vybrať výrobcu, pretože existuje veľa nekvalitných výrobkov. Tiež jednoduchá inštalácia.
  5. Koberec. Inštalácia je veľmi jednoduchá, dobre izoluje podlahu a zároveň je relatívne lacná. Vyžaduje si to však neustále čistenie, pretože silne zbiera prach..
  6. Samonivelačná podlaha. Líši sa v praktickosti a jedinečnom dizajne. Nie je však vhodný pre každého a má zvýšenú cenu..

Stropný dizajn

Výber správneho materiálu pomôže zdôrazniť pozitívne aspekty miestnosti a skryť nedostatky. Napríklad pre malú obývaciu izbu sa často používa strečový lesklý strop kvôli svojej vlastnosti, ktorá iluzórne zvyšuje veľkosť miestnosti. Pre veľkú sálu sú vhodné viacúrovňové štruktúry, vďaka ktorým môžete miestnosť vizuálne rozdeliť na zóny.

Luster z jelenieho parohu v interiéri haly

Veľa závisí od výšky stropu, ak je nízky, stačí rovnomerný ľahký povlak

K luxusnému klasickému interiéru sa budú hodiť drahšie a technicky prepracovanejšie prvky, akými sú štukovanie a umelecké maľovanie. Táto možnosť dokonale doplní veľký krištáľový luster..

Materiály na strop:

Materiál Výhody nevýhody
Sadrokartón ekologicky čisté;

ľahko sa ohýba, preto je vhodný na vytváranie rôznych zakrivených tvarov;

umožňuje skryť elektroinštaláciu, klimatizačný systém pod konštrukciou.

nie je vhodný pre nízke byty;
Stretch strop odolné voči opotrebovaniu;

nenáročná starostlivosť;

pomôže tiež uzavrieť chyby stropu a komunikácie.

vysoká cena;

na inštaláciu je potrebný špecialista;

Farbivo obrovský výber farieb;

aplikovaný bez problémov;

vyžaduje rovný povrch;

zvýrazňuje nedokonalosti a nerovnosti.

Tapeta rozsiahly sortiment;

dostupné cenové rozpätie;

jednoduchosť lepenia.

nízka životnosť;
Polystyrénové dlaždice vhodné na montáž;

široký rozsah;

priaznivá cena;

môže napodobňovať omietku, štuk.

strach z vysokej teploty (napríklad z blízkej žiarovky);

stráca farbu zo slnečného svetla;

Sadra nádherný vzhľad;

skrýva nedostatky;

na vykonanie práce je potrebný odborník.
Podšívka vyzerá skvele v štýle podkrovia;

nízka zložitosť inštalácie;

prírodné drevo;

vyžaduje neustálu starostlivosť.

Stretch lesklý strop v dizajne haly

Výška 3 metre a viac umožňuje inštaláciu viacúrovňových štruktúr

Výber nábytku

Pri umiestňovaní náhlavnej súpravy do obývačky je dôležité pamätať na jedno pravidlo: nedávajte ju po obvode. Napriek zaužívaným tradíciám takéto usporiadanie spôsobí, že veľká miestnosť bude prázdna a malá bude ešte obmedzenejšia..

V prípade priestrannej obývačky je možné pohovku a kreslá umiestniť bližšie k centru. Zároveň sa musíte uistiť, že nikto nie je otočený chrbtom k televízoru, ak je v miestnosti prítomný..

Dva lustre s ventilátormi na strope obývačky

Výber nábytku súvisí s veľkosťou haly, počtom obyvateľov a ich potrebami.

V malých bytoch je lepšie umiestniť kreslá k oknám. Môžete si dokonca kúpiť rohovú pohovku. Má funkčnosť a na pozadí okna nevyzerá veľký.

Pri výbere nábytku je nevyhnutné vziať do úvahy štýl a zariadenie haly. Takže pre klasický dizajn nie je vhodná jednofarebná sedačka s jednoduchým a pravidelným tvarom. A stará drevená sada s vyrezávanými nohami a chrbtami sa nezmestí do moderných ani špičkových technológií..

Vlastnosti textilného dizajnu

Do obývačky sú vhodné svetlé záclony a textil, ktoré vytvoria uvoľnenú atmosféru na relaxáciu a dodajú ľahkosť. Typ látky a farba sa musia zhodovať so zvyškom dekoru.

Zatemňovacie závesy s väzbami na okno do obývačky

Voľba závesov priamo súvisí so štýlom interiéru.

Tiež pri výbere textílie je potrebné vziať do úvahy nielen dekoratívnu funkciu textilu, ale aj praktickú. V príliš svetlej miestnosti pomôžu závesy chrániť pred prebytočným slnečným žiarením. Ale v tienistom byte sú potrebné transparentnejšie závesy, aby bolo dostatok svetla.

Svetlé vankúše na pohovke v hale

Svetlé dekoratívne vankúše vždy vyzerajú štýlovo na pozadí monochromatickej stupnice zvyšku priestoru

Textílie do obývačky je možné použiť na vytvorenie jedinečných a exotických orientálnych vzorov. Na tento účel sa používajú svetlé textílie, ktoré zdobia nielen okná, ale aj strop a steny..

Obývacia izba v Chruščov

Pre Chruščova sú typické malé miestnosti, sála nie je výnimkou. V tomto prípade je lepšie použiť minimalizmus alebo hi-tech. Ak máte chuť a finančné prostriedky, môžete použiť Provence.

Farebná schéma musí byť vo svetlých odtieňoch, aby miestnosť vyzerala viac osvetlená a priestorná. Nábytok do Chruščovovej siene by mal byť zvolený najkompaktnejší. Rozkladacia sedačka je zároveň svojou funkčnosťou najziskovejšia..

Závesné police na stenu malej haly

Pohovka, pár kresiel, konferenčný stolík a stena alebo police sú tradičnou sadou nábytku do siene v Chruščove

Ak to rozloženie a finančné prostriedky dovoľujú, halu je možné rozšíriť kombináciou s priľahlou kuchyňou. Kombináciou s kuchyňou teda získate štúdio do obývačky. V tomto prípade je však potrebné nainštalovať nad sporák výkonný odsávač pár, aby sa pachy nerozšírili po celom byte..

Interiér haly v súkromnom dome

Obrovskou výhodou vášho veľkého domu je schopnosť nezávisle naplánovať veľkosť a rozloženie miestností. Preto je tu veľký priestor pre let fantázie dizajnéra..

Hala so šikmým stropom v súkromnom dome

Výzdoba sály v etnickom štýle

Stojí za zváženie, že hala kombinuje niekoľko praktických funkcií:

  • miesto pre rodinný odpočinok;
  • miestnosť na stolovanie s rodinou alebo hosťami;
  • prijímacia miestnosť.

Pretože táto oblasť dáva úplnú voľnosť, mala by byť sála rozdelená na jedálenský kút a miesto na oddych. To sa dá dosiahnuť miernou zmenou dekorácie, vytvorením pódia, zmenou osvetlenia alebo vytvorením sekcie s nábytkom..

Výzdoba sály vidieckeho domu

Interiér haly vo vidieckom štýle

Pre priestrannú halu doma je potrebný akcentový predmet, ktorý by upútal pozornosť a zároveň zodpovedal dizajnu a preferenciám majiteľov. Ako taký prvok môže pôsobiť veľká knižnica, exotický dekor, veľká izbová rastlina, exkluzívny obraz..

Ďalšou výhodou osobného domu je možnosť inštalovať krb, ktorý nielenže vytvorí útulnú atmosféru, ale tiež zahreje každého počas dlhých zimných večerov..

Krb v interiéri

Krb dodá každému priestoru útulnosť a domácu atmosféru. Ľahké praskanie dreva za chladného večera je ako nič.

V súčasnej dobe existuje veľký sortiment krbov z rôznych materiálov a farieb. Najlepšie je vziať svetlý odtieň, aby netlačil na miestnosť. Obrázok bude nad krbom vyzerať perfektne, ale naopak, je nevyhnutné zariadiť konferenčný stolík a niekoľko kresiel alebo pohovky.

Luxusné kreslá v obývacej izbe v klasickom štýle

Krb sa takmer vždy nachádza v klasických interiéroch.

Inštalácia vyžaduje určité podmienky z priestorov:

  • podlaha musí byť trvanlivá;
  • plocha od 20 metrov štvorcových.

Z tohto dôvodu je krb v mestských bytoch taký vzácny..

Krb s kamennou ozdobou v hale súkromného domu

Skutočný krb je dosť drahé potešenie.

Mali by ste tiež venovať pozornosť typom krbov:

  1. Tradičné. Potrebuje komín, ktorý je ťažké nainštalovať v dokončenej miestnosti. Ale dáva to presne ten jedinečný pocit tlejúceho dreva v krbe.
  2. Plyn. Inštalácia je jednoduchšia, vyžaduje prívod plynu. Vyzerá to rovnako ako štandard, ale má vyšší odvod tepla.
  3. Elektrické. Napodobňuje skutočný krb a funguje zo zásuvky. Nič však nenahradí otvorený oheň z dreva.
  4. Falošný krb. Dekoratívny prvok interiéru, ktorý napodobňuje iba exteriér. Vyzerá dobre v mnohých prevedeniach. Nesimuluje oheň a neohrieva.

Video: módne interiéry hál

Foto: 50 nápadov na dizajn haly

Svetlá izba v štýle minimalizmu Priestranná izba v modernom štýle Hodiny v jasliach nad pohovkou Minimalistický dizajn haly Otvorené police v interiéri obývačky Starožitná truhlica namiesto konferenčného stolíka Púpavový obraz na stene obývačky Panoramatické okná v obývacej izbe súkromného domu Zdobenie obývačky izbovými rastlinami Zvýraznenie obvodu stropu v modernej obývacej izbe Duplexný strop s latovaním Vysoké skrinky v bielej farbe Dva okrúhle stoly rôznych veľkostí Drevené stĺpy v hale súkromného domu Povrch podlahy z lakovaného dreva Drevený konferenčný stolík so sklenenou doskou Obývacia izba so vstupom na balkón Výklenky v stene haly pre šatníky Dvojfarebná maľba steny v obývacej izbe Použitie fialovej v dizajne obývačky Svetlá izba v škandinávskom štýle Hala so štyrmi priľahlými oknami Svetlé vankúše vo výzdobe obývačky Obývacia izba v anglickom štýle s portrétmi celebrít Panoramatické okno v obývacej izbe viacpodlažnej budovy Vinylové tapety na stenu do obývačky Obrazy na modrej stene haly Moderné osvetlenie obývačky Stolné lampy v interiéri obývačky Obývacia izba v duchu škandinávskeho minimalizmu Retro truhlica namiesto konferenčného stolíka Zelené pohovky v hale s panoramatickým zasklením Sivá stena v obývačke s minimom nábytku Čalúnený nábytok s hnedým koženým čalúnením Obklady stien s drevenými panelmi Rebrík namiesto vešiaka v interiéri obývačky Biele pohovky vo svetlej miestnosti Dizajn bielej obývačky v súkromnom dome Komplexný biely strop Dizajn obývačky s vysokým stropom Malá chodba v mestskom byte Skutočný krb s obkladom z prírodného kameňa Návrh haly v orientálnom štýle Žlté vankúše na bielej pohovke Čalúnený nábytok s čiernym čalúnením Hnedé závesy v obývacej izbe panelového domu Stojacia lampa s dlhým ramenom Interiér malej sály so štvorcovým oknom Sála súkromného domu s krídlom Štvorcová truhlica namiesto konferenčného stolíka

Previous Post
Căi de grădină DIY: desene și opțiuni de proiectare
Next Post
ما هو مطلوب لمشروع تصميم المناظر الطبيعية للموقع