15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Creăm un interior cu propriile mâini

Renovarea este terminată, camerele sunt curate și ordonate, au miros de tapet proaspăt și vopsea. Mobilierul este la locul său, perdelele și tulul sunt agățate. Imaginea perfectă după zile lungi și obositoare de lucrări de renovare. Dar ceva încă lipsește, camera cere doar să adauge puțină viață, confort și suflet. Decorul este responsabil pentru acest lucru în proiectarea camerelor. Bibelouri amuzante pe rafturi, perne realizate manual, fețe de masă și panouri – acestea și multe alte detalii aduc căldură și confort interiorului. Nu este atât de dificil să reînvii un interior rece cu ajutorul instrumentelor disponibile. Trebuie doar să folosești ideile designerilor și să stăpânești cele mai simple tehnici de decor..

Ceas decorativ DIY din pietre rotunde

Un ceas cu pietriș vă va diversifica mediul de acasă

5 idei pentru utilizarea tapetului rămas

Pentru cei care au lipit tapetul peste pereți cel puțin o dată, nu este un secret faptul că după reparație există o grămadă întreagă de resturi. Nu mai sunt potrivite pentru decorarea completă a unei camere. Dar sunt destul de potrivite pentru decorarea interioară. Oferim idei despre modul în care bucățile de hârtie colorate pot deveni materiale valoroase pentru design. Cu ajutorul acestuia, puteți crea interioare originale..

Sertar tapet decor pentru reviste

Vechea cutie va servi în continuare dacă lipiți peste ea cu tapet frumos

Ideea numărul 1. Decorăm mobilierul

O comodă veche, o noptieră, o masă sau un raft obișnuit vor străluci cu culori noi dacă lipiți părțile din față cu bucăți de tapet. Deși partea exterioară nu poate fi limitată. Sertarele, lipite cu tapet din interior, arată original.

Decorarea suprafețelor mobilierului cu tapet de hârtie

Puteți lua același tapet pentru toate suprafețele care trebuie lipite sau puteți face decorațiuni din diferite piese

Sfat. Este recomandabil să șlefuiți suprafața, să vopsiți și numai după aceea să lipiți fragmentele de hârtie. De sus, puteți remedia rezultatul cu lac.

Deschideți decorul rafturilor folosind tapet vechi

Un exemplu excelent de decor pentru tapet este lipirea peretelui din spate al unui raft deschis

Ideea numărul 2. Creăm o tavă exclusivă

Servirea eficientă este jumătate din luptă. De ce să nu faci din tava pentru alimente o piesă de artă de design? Toate aceleași resturi de tapet vă vor ajuta în acest sens. Tot ce aveți nevoie este să lipiți peste părțile inferioare sau laterale (dacă există) cu decor de hârtie și o tavă neobservată va fi transformată în fața ochilor noștri.

Tava DIY din valiză și tapet

Luând capacul din valiza și tapetul vechi, puteți face o tavă drăguță

Ideea numărul 3. Zonarea spațiului

Cu ajutorul tapetului, este ușor să împărțiți camera în părți funcționale. De exemplu, un studiu poate fi organizat în camera de zi. Nu este nevoie să construiți ziduri pentru asta. Este suficient să lipiți peste o parte a peretelui cu tapet contrastant. Adesea, astfel de inserții pe pereți sunt decorate cu muluri de-a lungul marginii. Se pare că este o cameră 2 în 1 – confortabilă și multifuncțională.

Tapet mural pe peretele sufrageriei

Lățimea mulajelor trebuie selectată în funcție de stilul camerei

Tapetează pereții de zonare cu panou TV

Pentru un interior clasic, este mai bine să luați mulaje din poliuretan în relief

Ideea numărul 4. Panoul original

Rămășițele frumosului tapet în relief pot fi folosite pentru decorarea peretelui. Este ușor să faceți un panou texturat din ele, de exemplu, deasupra capului patului din dormitor..

Decorarea peretelui de deasupra patului cu bucăți de tapet

Panou din bucăți de tapet, introdus în rame din șipci vechi de lemn

Tablouri decorative din tapet inutil

Galerie de imagini a resturilor de tapet

Ideea numărul 5. Catedra “din trecut”

Dă-i unui scaun vechi o viață nouă și apoi dintr-un „bătrân decrepit” se va transforma într-o piesă de mobilier vintage, aproape de colecție. Și transformarea se face simplu – scaunul este curățat de vopsea veche, pictat din nou, apoi lipit și lăcuit. Apropo, după o astfel de metamorfoză, scaunul poate fi folosit și fără etichetă. Acum poate deveni cu ușurință o parte elegantă a decorului sau va fi folosit ca suport pentru flori..

Exemple de decorare a scaunelor vechi

Pot exista o mulțime de opțiuni pentru decorarea scaunelor, totul depinde de imaginația și dorința ta

Decorarea scaunelor înalte cu harta lumii

Puteți utiliza o hartă geografică pentru lipirea scaunelor înalte

Tehnici de decorare a camerei DIY

Puteți crea decor interior cu propriile mâini folosind diverse tehnici realizate manual. De-a lungul istoriei existenței sale, omenirea a inventat multe dintre ele. Toate sunt diferite și diferă în complexitate. De exemplu, nu toată lumea poate face față sculpturii în lemn. Dar chiar și școlarii pot stăpâni cu ușurință quilling-ul. Cu toate acestea, rezultatul este foarte eficient..

Frumuse bufnițe de hârtie în tehnici de quilling

Quilling-ul este un tip de ac care nu necesită mult timp.

Bicicletă DIY quilling

Puteți crea o varietate de compoziții din mozaic de hârtie

Multe alte tehnici sunt folosite pentru a decora încăperile:

 • Pictura artistică a pereților. Dacă aveți capacitatea de a picta, atunci puteți crea cu ușurință o capodoperă de perete folosind vopsele acrilice. Pentru desen, puteți utiliza șabloane gata făcute. Acestea sunt ușor de găsit pe Internet și se imprimă pe o imprimantă..
 • Tehnica de broderie și croială. Pernele, șervețelele, tablourile și panourile brodate sunt departe de a fi o listă completă de articole de decor care pot fi create folosind o suprafață netedă și o cruce. Fetele de pernă brodate folosind tehnica tăieturii arată luxos. Sunt perfecte pentru designul Provence.
 • Tricotat și croșetat. Tricotatul gros este un hit din ultimii ani în decorarea interioară. Este folosit pentru a crea cuverturi de pat elegante, perne, huse pentru pufuri, fotolii și canapele. Acum este la modă să porți totul în cutii tricotate – până la vaze și cani..
 • Quilling. Tehnica este la fel de simplă ca două-două. Rulând fâșii de hârtie multicolore, maestrul primește ornamente complicate și grațioase. Arată incredibil de elegant, deși necesită costuri financiare modeste, un minim de efort și timp..
 • Batik. Țesătura este vopsită manual și, prin urmare, devine unică. Puteți coase orice dintr-un material realizat folosind tehnica batik – de la o pernă la un abajur..
 • Decoupage. O modalitate foarte ușoară de a decora aproape orice suprafață. Pentru a face acest lucru, o tăietură de hârtie colorată (de obicei șervețele) este lipită de diferite obiecte interioare – pereți, mobilier, vaze, cutii.
 • Wallow. Este ușor să transformi o grădiniță cu figuri din lână folosind tehnica de împâslire. Acestea pot fi jucării moi sau pandantive din animale în miniatură sau păsări..

Decoupage-te de unul singur cu o comodă veche

Tehnica decoupage poate fi utilizată pentru decorarea mobilierului, sticlei și plăcilor.

Decor dormitor DIY

În dormitor, decorul trebuie să fie moderat, nu prea strălucitor. Scopul său este de a pacifica și de a regla într-un mod pozitiv. Pentru a decora dormitorul, puteți folosi idei de design gata făcute sau puteți veni cu ale voastre.

Decor de perete deasupra tăbliei cu picturi cu fluturi

Aceste rame simple pot fi achiziționate ieftin sau realizate din resturi de plinte din poliuretan.

Iată doar câteva idei creative care se adeveresc fără mari dificultăți:

 1. Un panou de tablouri deasupra capului patului. Mai mult, pot fi desenate, brodate sau volumetrice, din lut polimeric..
 2. Oglindă sau tablouri cu rame decorative. Opțiunea pare neobișnuită atunci când pastele cret, boabele de cafea sau cerealele sunt folosite pentru încadrare. Acestea sunt lipite în jurul perimetrului și pictate cu vopsea în cutii de pulverizare cu efect de bronz, aur sau argint.
 3. Pernă din stofă supradimensionată ca un cap. Este ușor să o coaseți singur. Va interpreta simultan două roluri – decor și textile moi. Poate fi atașat prin șireturi sau bucle la raftul de deasupra patului și, dacă este necesar, îndepărtat..

Decorarea tăbliei cu o pernă moale

O tăblie frumoasă, realizată cu sufletul proprietarului acestei camere

Idei de baie

Decorul perfect pentru baie este o temă nautică. Ideile pot varia, dar cel mai important lucru este să vă asigurați că toate materialele sunt impermeabile și rezistente la apă. Tehnica decupajului va fi adecvată aici, dar deasupra aplicația trebuie fixată cu lac acrilic. Chiuvetă, pereți, sertar pentru rufe – toate acestea pot sta la baza lipirii tăieturilor de hârtie cu motive exotice ale insulei.

Decor interior interior baie

Decuparea ușilor din baie

Un covor din pietre plate rotunde va completa „peisajul marin”. Pentru a face acest lucru, aplicați adeziv universal pe un covor de cauciuc obișnuit și întindeți suprafața cu pietricele mari..

Covor de pietriș pe podeaua băii

Covorașul cu pietriș adevărat arată bine și poate fi folosit pentru masajul picioarelor

Decorul camerei pentru copii DIY

Creșa este un adevărat Klondike pentru copiii creativi. Nu este nevoie să adere la un cadru strict. Dimpotrivă, trebuie să creați o atmosferă ușoară, distractivă și veselă. Aceasta va ajuta:

 • Baloane. Cea mai bugetară și mai ușoară modalitate de a „reînvia” creșa. Baloanele multicolore umplute cu gel se vor ridica până în tavan și vă vor amuza copilul. Și dacă le lipiți cozi, pălării, bandane pe ele, desenați fețe amuzante, atunci bucuria copiilor nu va avea o limită.

  Decorarea cu bile a interiorului unei camere pentru un nou-născut

  Cer “adevărat” cu baloane și nori

 • Fluturi decorativi. Sunt ușor de realizat din orice – hârtie, țesături, discuri de vinil. Fluturii în vrac sunt deosebit de populari acum. Realizarea unui efect 3D este foarte simplă – trebuie doar să îndoiți aripile piesei de prelucrat în jumătate. Pe pereți, puteți crea compoziții întregi de fluturi, puteți decora un candelabru cu ele, puteți face picturi tridimensionale din ele.

  Fluturi decorativi pentru decorarea interiorului casei

  Pictura corporală cu fluturi tăiați din reviste vechi

 • Păsări textile. Dacă sunteți familiarizați cu o mașină de cusut, atunci cu ajutorul modelelor și a bucăților de țesătură în câteva ore veți coase o întreagă turmă de păsări. Și puteți așeza figurile pe o crenguță decorativă prin atașarea la un perete sau tavan..

  DIY păsări textile din pete colorate

  Astfel de păsări se vor potrivi în orice interior și vor încânta copiii și adulții.

Idei mega-economice pentru un interior de lux

Uneori nu este necesară o investiție mare pentru a decora o cameră în stil. Există idei pentru transformarea interiorului, care sunt întruchipate în câteva minute, dar arată luxos:

 1. Benzi și frânghii pentru perdele. Acestea înlocuiesc inelele care dețin textilele. Alegeți panglici într-o nuanță contrastantă și legați-le cu arcuri pe cornișă. Panglicile pot fi înlocuite cu frânghii grosiere. Atunci nu trebuie să le legați cu arcuri. Legați doar un nod obișnuit și eliberați capetele – lăsați-le să atârne liber de-a lungul perdelelor. Această idee arată mai mult decât netivială..
 2. Abajur cu perforare cret. Astăzi această tehnică de proiectare este foarte solicitată. Esența ideii este de a bate sau decupa un model pe un abajur de hârtie cu găuri mici. Dacă porniți becul, atunci vor apărea reflexe frumoase pe pereți și tavan, iar pe abajur va apărea un peisaj iluminat..

  Abajur perforat pentru iluminat nocturn

  Este de remarcat faptul că forma evidențierilor va depinde de configurația găurilor tăiate.

 3. Router deghizat. Originalitatea ideii este că routerul nu poate fi găsit. Este ascuns în coperta unei cărți vechi. Incredibil de genial, ca orice lucru simplu.
 4. Lumânări în loc de flăcări. Un șemineu decorativ este făcut din piese din ipsos fără probleme. Și focul din el poate înlocui cu ușurință un set de lumânări. Frumos și romantic!

  Șemineu decorativ DIY cu lumânări de parafină

  Șemineu decorativ cu lumânări adevărate

 5. Ornament de bandă scoțiană. Te-ai gândit vreodată că banda scotch poate fi materialul perfect pentru creativitate? Dar japonezii îl folosesc de mult timp pentru a „picta” modele, panouri și rame pe pereți. Este adevărat, pentru aceasta se folosește o bandă decorativă specială, care este mai des numită „bandă washi”. Această tehnică face camerele mai luminoase și nu are nevoie de mult timp și bani pentru execuție..

Decor interior cu bandă colorată

Folosind bandă, puteți diversifica suprafețele monotone ale pereților.

Folosind cele mai simple materiale și tehnici, puteți transforma mediul dincolo de recunoaștere, îl puteți face exclusiv, puteți adăuga o bucată din creativitatea voastră.

Decor de perete DIY cu o hartă a lumii

Decor sub forma unei hărți a lumii realizată din sfori, garoafe și cărți poștale

Spațiul se reîncarnează în fața ochilor noștri, depășind standardele, clișeele și tiparele obișnuite. Interiorul are propriul caracter, savoare și stil deosebit.

Video despre cum să faceți un decor elegant din resturi de țesătură

50 de idei foto pentru decor interior

Cutii de casă pentru plante de interior Decorarea peretelui din spate al unei rafturi albe într-o cameră pentru copii Raft amuzant de noptieră din scânduri vechi Scaun suspendat de casă din frânghie și baston Pandantiv original pentru depozitarea bijuteriilor pentru femei Decorul unei perne cu dungi colorate de țesătură Pandantiv personalizat pentru fotografie la domiciliu O vază de bețișoare pentru un buchet uscat Perdele de casă din mărgele și mărgele Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu schiuri Candelabru original din cartușe electrice Tăiță din palete euro Gard pentru pichete pentru ustensile de bucătărie Ghirlanda de bile moi peste masa copiilor Decor abajur DIY lampă Noptieră din valize vechi în camera copiilor Notă pe peretele alb Decor de farfurii din porțelan DIY Raft din lemn pentru obiecte decorative Interesant umeraș făcut dintr-o ramură în camera copiilor Inimă făcută din bețișoare în camera fetei 3D litera M cu fotografii pentru bebeluși Panou din bucăți de țesături pestrițe pe peretele sufrageriei Decor din cochilii din baie Decor cu picturi și fotografii ale unui perete de lemn Decor simplu din hârtie colorată Fotografii volumetrice pe peretele sufrageriei Panou moale de pătrate gri și galben Plăci decorative pe un perete gri închis Autocolante negre pe peretele roz Pictura de artă a pereților din sufragerie Fluturi de hârtie albă pe un perete albastru Decorarea lumânărilor cu pânză și plante Baloane frumoase în colțul unei camere cu pereți galbeni Decor de Anul Nou din crenguțe uscate Aranjament de flori artificiale pe masa din sufragerie Suveniruri decorative cu flori naturale Panou bricolaj din țesătură și hârtie Imagine tridimensională cu un raft în interior O turmă de fluturi de hârtie gri Decorațiuni simple realizate din șnururi Panou cu kedemi peste capul patului Desene pe peretele camerei copiilor Noptiera decorativa din canepa din lemn Decorațiuni în cadrul temei marine Perne luminoase din material multicolor pentru decorarea canapelei Decor de pereți în dormitor folosind tablouri și fotografii Rafturi simple în decorul unui apartament modern Panou original realizat din fire și garoafe Mici otomani din reviste vechi

Previous Post
Gör-det-själv-trädgård: var ska man börja designen och vad ska man leta efter?
Next Post
اختيار الستائر المناسبة للداخلية