15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako ozdobiť batériu: odporúčania od dizajnérov a vykurovacích inžinierov

Radiátory sú nepochybne dôležité pre každú izbu určenú na pobyt ľudí. Umiestnenie vykurovacích radiátorov je spravidla vždy v dohľade. Preto ich vzhľad výrazne ovplyvňuje celkový vzhľad miestnosti. Počas procesu opravy alebo prípravy na ňu by ste mali starostlivo zvážiť problém so vzhľadom vykurovacích batérií. Nie sú renovácie súčasťou vašich plánov bezprostredného života? – nevadí, aj v tomto prípade existujú riešenia. Vďaka dostupnosti informácií a možnosti nákupu rôznych materiálov je zdobenie rôznych interiérových predmetov dostupné pre každého, bez ohľadu na financie a schopnosti vyšívania.

Zdobenie dlhého radiátora zhora dvoma doskami

Správny prístup k zdobeniu batérie je založený nielen na estetickej zložke, ale dôležitý je aj funkčný účel ohrievača.

Príklad nesprávnej dekorácie vykurovacej batérie

Veľmi nešťastné riešenie – pohyb teplého vzduchu je takmer úplne zablokovaný

Možné možnosti dekorácie pre vykurovacie batérie sa vyberajú podľa niekoľkých parametrov. Aby sme potešili výsledok práce, pri rozhodovaní o výbere dokončovacích radiátorov by sme mali vychádzať z nasledujúcich počiatočných údajov:

  • počiatočné vlastnosti samotného predmetu dekorácie;
  • štýl miestnosti, v ktorej sú umiestnené batérie;
  • farebná schéma miestnosti a štýl jej dizajnu;
  • funkčný účel priestorov.

Je skvelé, ak čítaním tohto článku už presne viete, čo chcete. Ak ste sa ešte nerozhodli, ako najlepšie postupovať, potom sa možno po prečítaní niektoré skvelé nápady predsa len objavia. Ak chcete ozdobiť vykurovaciu batériu vlastnými rukami, budete si musieť vybrať iba spôsob konverzie vykurovacích batérií, ktorý je vhodný pre prostriedky a možnosť vykonania.

Krása na úkor tepla

Pri generálnej oprave priestorov môžete batériu samozrejme skryť do steny pomocou výklenkového zariadenia zo sadrokartónu, drevotriesky alebo plastu. Vetranie tepla a jeho odstránenie z batérie sa v tomto prípade vykonáva pomocou roštu, ktorý musí byť usporiadaný v takom výklenku. Spravidla sú tieto výklenky zdobené drevotrieskou alebo drevenou mriežkou. Je možné vybrať samotnú mriežku aj jej rám v požadovanej farebnej schéme. Tieto mriežky sa predávajú vo veľkom sortimente, sú odolné a dobre prepúšťajú teplo..

Zdobenie batérie malou pohovkou

Lavica na čítanie nad batériou

Okrem toho je možné otázku premeny vykurovacích batérií vyriešiť ich pokrytím špeciálnymi ozdobnými obrazovkami. Takéto zariadenia je možné nainštalovať priamo pred radiátory alebo sa môžu vykonávať v zavesenej forme..

Interiér obývačky so sklopnou zástenou na radiátore

Kĺbová clona vyrobená z tenkých drevených lamiel

Zdobenie vykurovacieho radiátora mriežkou koľajníc

Jednoduchá drevená mriežka namaľovaná tak, aby zodpovedala dekorácii steny

Zavesenie hotovej obrazovky na vykurovaciu batériu

Kĺbová kovová clona mierne znižuje prenos tepla, je lacná a ľahko sa inštaluje

Tieto riešenia nie sú vždy optimálne, pretože v tomto prípade sa stráca veľká časť tepla generovaného batériou. Účinok sa blíži tomu, čo by sa dosiahlo skrytím batérie za závesy..

Pocínovaná clona pre radiátor

Kovová obrazovka s prelamovaným dizajnom

Obrazovka pre radiátor s posuvnými panelmi

Akýkoľvek dizajn obrazovky musí poskytovať prístup k vykurovacej batérii

Zatvorenie vykurovacích radiátorov zároveň slúži ako ochrana malých detí pred popáleninami. Obrazovky, boxy a výklenky sú krásne, dajú sa prispôsobiť každému interiéru. Tento typ dekoru sa spravidla používa v obývacích izbách a je pre nich ideálnym štylistickým riešením. Zakrytie batérií v detských izbách krabicami a obrazovkami je najlepším riešením z bezpečnostného aj dekoratívneho hľadiska. Panel z dreva alebo drevotriesky môže byť ozdobený jasnými vzormi a použitý ako hrací prvok.

Domáca obrazovka batérie z tenkých dosiek

Nápad na obrazovku pre vysokú batériu

Zdobenie batérie kusmi nábytku

Stará drevená lavička v úlohe batériového boxu na chodbe dedinského domu

DIY obrazovka

Obrazovku batérie si však môžete vyrobiť sami. Na tieto účely sa najlepšie hodia materiály ako drevo, drevotrieska alebo preglejka. Tieto materiály je vhodné vymaľovať vo farbe miestnosti. Plexisklo je na tieto účely navyše perfektné. Tento materiál je bezpečný. Vhodné obrázky môžete tiež naniesť farbou alebo ozdobiť technikou decoupage..

Obrazovky batérií z drevenej latky

Obrazovku vyrobíte najľahšie z dreva.

Keď ste sa rozhodli vyrobiť panel pre batériu sami, mali by ste pamätať na to, že je potrebné do neho vytvoriť otvory. Sú potrebné na prechod teplého vzduchu z batérie do miestnosti..

Výroba dekoratívnej obrazovky pre batériu vlastnými rukami

Predný panel obrazovky je vyrobený z dosiek s hrúbkou 16 mm

Upevnenie perforovaného panelu na rám obrazovky chladiča

Ako mriežku je vhodné použiť panel z perforovaných drevovláknitých dosiek, ktorý je možné zakúpiť v každom hypermarkete stavebných materiálov.

DIY dekorácia vykurovacej batérie

Pred batériou je potrebné nainštalovať rám

Zaistenie ozdobného panelu chladiča

Predný panel obrazovky je upevnený samoreznými skrutkami

Domáca obrazovka pre vykurovaciu batériu

Výsledkom je veľmi atraktívny dizajn.

Najlepšie kuchynské riešenia

Dizajn kuchýň, ktorý nie je taký prísny, ako je zvykom v obývačkách, dáva voľnú ruku predstavivosti. Okrem vyššie uvedených spôsobov skrytia vykurovacích batérií sa v miestnostiach, kde sa vytvárajú kulinárske majstrovské diela, vytvárajú aj dizajnové potešenia na ozdobu vykurovacích telies. Batéria a rúrka, ktoré ju spájajú so zdrojom tepla, môžu byť natreté farbou stien, môžete ozdobiť technikou decoupage alebo môžete tieto dve metódy skombinovať..

Maľujte vykurovaciu batériu svojpomocne tak, aby zodpovedala farbe stien

Batéria namaľovaná tak, aby ladila so stenami, bude menej nápadná

Maľovanie vykurovacej batérie svojpomocne

Ešte väčší efekt je možné dosiahnuť, ak je batéria namaľovaná tak, aby zodpovedala tapete.

Krásne radiátory vo vnútri miestnosti

Batériu je možné zobraziť ako súčasť umeleckej kompozície

Na webe je k dispozícii množstvo nápadov. Ak ich vezmete ako základ, môžete nezávisle vytvoriť majstrovské dielo bez veľkej práce a času a ozdobiť vonkajšie prvky vykurovacieho systému elegantným alebo veselým vzorom. Decoupage batérie je prenos kresby z nosiča na kovový povrch chladiča. Pri zdobení technikou decoupage môžu byť batérie ozdobené hotovými kresbami vyrobenými na tenkom papieri (vhodný je ryžový papier aj obyčajné ozdobné obrúsky). Existuje veľa možností dizajnu: kvety, drevený dizajn, geometrické vzory.

Farbenie sekcií batérie v rôznych farbách

Batéria dúha

Krásna vykurovacia batéria s obrazom Khokhloma

Khokhloma maľba na vykurovacej batérii

Ak máte umelecké schopnosti, môžete sa zaobísť bez hotových riešení a nanášať obrázky farbou priamo na povrch. Na takúto prácu budete potrebovať tepelne odolné farby a laky. To je nevyhnutné pre tých, ktorí sa rozhodnú odpojiť batériu sami. Na decoupage budete potrebovať aj lepidlo, postačí obyčajný PVA.

Dekorácia batérie v kúpeľni

Nie každá kúpeľňa má samostatné batérie, okrem tej, ktorá funguje ako vyhrievaný vešiak na uteráky. Moderné výrobky sú celkom estetické. Potreba dekorácie vzniká, ak batéria nebola dlho vymenená, kvôli čomu stratila svoj vzhľad. Najjednoduchším spôsobom, ako dať ohrievaču reprezentatívny vzhľad, je namaľovať ho. Farba farby sa vyberá podľa farby miestnosti. Lakovaný výrobok je samozrejme dôkladne vyčistený. Decoupage v kúpeľni je však rovnako vhodný..

Ružová batéria vo vnútri toalety

Príklad úspešného použitia batérie ako jasného prízvuku

Okrem toho je možné batériu v kúpeľni uzavrieť sieťkou, ktorá môže fungovať ako úložný systém..

Zdobenie vykurovacej batérie v kúpeľni

Ochranná zástena s odkladacími policami

Skrinka do kúpeľňového radiátora

Batériu je možné skryť do štýlovej skrinky

Mramorová polica s radiátorom

Alebo ho nechajte na očiach a prikryte ho poličkou

Keď to zhrnieme, treba poznamenať, že zdobenie radiátora je kreatívny proces. Pri výbere spôsobu transformácie vykurovacích radiátorov nie je hlavnou vecou preháňať to s dekoratívnymi prvkami, pričom sa zachová všeobecný štýl dekorácie miestnosti. Je tiež dôležité vziať do úvahy, že by nemal byť ovplyvnený hlavný funkčný účel radiátora – vykurovanie miestnosti v chladnom období..

Zdobia staré liatinové batérie a moderné výrobky z hliníka a bimetalu. Posledne uvedené sú obzvlášť kujné na kreslenie, pretože vonkajší dizajn pozostáva z plochých dosiek, na ktoré je vhodné použiť výkres..

Pri výbere zafarbenia by sa malo pamätať na to, že na vykurovacie radiátory, ktoré odolávajú vysokým teplotám, sa vyrábajú špeciálne farby..

Video: technika lakovania radiátora vykurovania

Foto: 50 možností dekorácie batérie

Nástenná dekorácia s obrazmi Čerstvé kvety v podlahovej váze Zrkadlo na stenu s kvetinovou tapetou Izbové rastliny na bielom parapete Drevená polička nad radiátorom Obrazovka batérie z prírodného dreva Zdobenie batérie drevenou lištou Štýlová červená obrazovka batérie DIY obrazovka s mincovou batériou DIY batéria dekor v hale Domáci preglejkový batériový gril Červená stena v interiéri obývačky Plastová clona na radiátore kúrenia Štít chladiča s okrúhlymi otvormi Interiér spálne pre dospievajúceho chlapca Dekoratívne vázy na obrazovke vykurovacieho radiátora Pódiová posteľ so zásuvkami Výzdoba obývačky s maľbami a vázami Modré steny v spálni s bielou posteľou Svetlá obývacia izba v bielej farbe Hnedá posteľ na drevenom ráme Otvorené police v dievčenskej izbe Knižnice pod oknami obývačky Biela obrazovka na radiátore kúrenia Fotorámčeky na pozadí tehlovej steny Stará paleta ako obrazovka vykurovacieho radiátora Mrežová clona vyrobená z drevených dosiek na radiátore Použitie maľby na dekoráciu interiéru Drevená lavica na radiátore Obrazovka z laminovaných pásov na vykurovacom radiátore Sieťovina na maskovanie vykurovacích zariadení Dve fotografie na bielej stene Zdobenie okenného parapetu v obývacej izbe súkromného domu Drevená zástena pred oknom v spálni v klasickom štýle Perforovaná obrazovka v obývacej izbe Zrkadlo na ozdobnom kryte chladiča Jednoduché puzdro z drevotriesky na ozdobu batérie Dekoratívna obrazovka s kučeravými nohami na maskovanie vykurovacieho telesa Obrazovka chladiča so sklopným panelom Dekoratívny box na radiátor s imitáciou krbového portálu Kĺbový kryt na chladiči Dekoratívna úprava vykurovacích zariadení z masívneho dreva Kovová clona pre radiátor kúrenia Drevo vo výzdobe chodby vidieckeho domu Komoda v klasickom štýle s otvorenými policami Biela ozdobná clona pre radiátor kúrenia Lacná podlahová batéria batéria Vstupná hala súkromného domu vo svetlých farbách Malý stolík pred oknom v detskej izbe Obrazovka batérie s prelamovaným predným panelom

Previous Post
Τραπέζια μπαρ για την κουζίνα: τύποι πώς να το κάνετε μόνοι σας
Next Post
ستائر رمادية في الداخل: أسرار إعطاء الثروة والاحترام غير المزعجين