15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Creăm un design de grădină armonios

Fiecare proprietar al unei case cu un teren personal sau o reședință de vară vrea să facă acest loc cât mai convenabil. Indiferent de dimensiunea terenului liber, site-ul poate fi amenajat în mai multe moduri, principalul lucru este să dezvolți corect designul grădinii.

un exemplu de decor luminos de grădină într-o curte privată

Indiferent de dimensiuni, realizarea unei grădini frumoase nu este dificilă.

ideea unui design frumos al unei grădini de legume la țară

Proiectarea grădinii trebuie dezvoltată corect

opțiune pentru un design ușor al unei grădini de legume din țară

Pentru început, se recomandă crearea unei scheme de proiectare a grădinii aproximative

Planificare proiectare grădină și căsuță

Designerii profesioniști vă recomandă să începeți proiectarea grădinii prin crearea unei diagrame. Poate fi aproximativ, în acest proces puteți elimina ceva, modifica, modifica.

Există mai multe opțiuni pentru aspectul amenajării peisajului, acestea reflectă scopul principal al terenului.

  • Zona de recreere. Dacă proprietarii nu sunt rezidenți de vară, nu face parte din planurile lor de a crește plante, atunci întreaga zonă este un loc de odihnă și relaxare. Dacă filmările vă permit să alocați câțiva metri pentru un garaj, foișor, băi. Aerul proaspăt este bun pentru picnicuri. Prin urmare, vizavi de casa principală sau lateral, construiți un loc de joacă, un patio, un iaz artificial.
  • Site pentru muncă. Potrivit pentru cei cărora le place să crească plante, să le îngrijească, să le colecteze și să le păstreze. Aici, partea principală a teritoriului este destinată paturilor, restul arbuștilor și copacilor de grădină. Dacă dimensiunea site-ului permite, atunci puteți crea o mică zonă de recreere, de exemplu, o bancă sub un baldachin.
  • Combinaţie. Cea mai actuală opțiune de proiectare a grădinii. Puteți lucra, apoi să vă odihniți bine. Imaginile principale sunt alocate pentru paturi. Pot fi combinate. Este posibil să plantați tufe de boabe și pomi fructiferi de-a lungul perimetrului. Lăsați restul locului pentru o zonă de recreere. Acesta este un baldachin, un foișor, un iaz mic, paturi de flori.

opțiune pentru un decor neobișnuit de grădină într-o curte privată

Puteți decora grădina în diferite moduri, totul depinde de preferințele proprietarilor.

ideea unui decor luminos al grădinii din țară

Pe șantier, totul este adaptat pentru cultivare

De fapt, dacă vă preocupați serios de amenajarea teritoriului, puteți crea o mică oază de sine stătătoare pentru a vă relaxa cu prietenii sau familia. Principalul lucru este să urmați câteva reguli de bază..

  • Gândiți-vă la stil în avans.
  • Alegeți metoda potrivită de amenajare a teritoriului, plantele, copacii, arbuștii necesari.
  • Aranjați totul corect.

Rezultatul nu va întârzia să apară, designul grădinii îți va deranja imaginația.

un exemplu de frumos design de grădină într-o curte privată

Când creați un design de grădină, trebuie să vă gândiți la toate în avans.

un exemplu de design neobișnuit al unei grădini de legume din țară

O grădină de legume poate îndeplini diferite funcții, dacă acesta este un loc de relaxare, atunci este mai bine să plantați flori acolo

opțiune pentru un decor ușor de grădină într-o curte privată

Dacă totul se face corect, rezultatul te va surprinde plăcut.

Stiluri de bază

Dacă site-ul este întocmit de proprietarii înșiși, atunci nu este necesar să se respecte toate canoanele de proiectare. Acest lucru face ca mediul să se simtă mai cald și mai familiar. Dar, cu toate acestea, trebuie să aveți o idee despre stil.

Regulat

Design de grădină, pentru care respectarea liniilor geometrice, stil general. Peluzele ar trebui să fie distanțate uniform, paturi de flori simetrice între ele. Statuia sau fântâna autorului va părea neobișnuită

Peisaj

Un design de grădină mai calm și mai natural. Atunci când decorați, este de preferat să aveți un arbust, mâncat. Puteți construi un iaz artificial sau un pârâu

alpin

Este mai bine pentru el să cumpere flori sălbatice, din care puteți construi paturi de flori pe mai multe niveluri. Puteți împrăștia pietre în jurul perimetrului, presăra pietricele

Rustic

Cu o imaginație bună, acest design de peisaj va necesita o sumă minimă de investiții. Acest stil se caracterizează printr-un gard de răchită, accesorii din lut și paturi de flori standard. Pentru a îmbunătăți stilul, puteți construi structuri din lemn cu propriile mâini.

Există multe stiluri mai mici pentru decorarea unei căsuțe de vară și a unei grădini: orientală, mediteraneană, exotică, franceză, engleză. Dacă familia nu a reușit să găsească o soluție care să se potrivească tuturor, puteți aplica un design combinat de grădină și grădină de legume..

ideea unui decor neobișnuit de grădină într-o curte privată

Când creați un design pe cont propriu, atmosfera se va dovedi mai acasă.

un exemplu de design ușor al unei grădini de legume din țară

O grădină de legume în stil rustic este un loc minunat pentru relaxare.

Tehnica pentru decorarea site-ului cu flori

Rareori, atunci când nu există paturi de flori pe parcela personală, dacha. Ele sunt principalul decor al întregului perimetru și al designului peisajului în general. Pentru ca aceștia să-i mulțumească pe proprietari tot timpul anului, este necesar să alegeți speciile de plante sezoniere potrivite..

Florile sunt de un an, de doi ani, perene. În funcție de speciile specifice, acestea sunt capabile să se întindă cu un covor sau să creeze un gard viu. Majoritatea florăriilor cu experiență recomandă plantarea în principal de plante bulbace, perene pe site-ul lor și diluarea lor cu anuale. Compozițiile vor fi întotdeauna diferite și unice.

opțiune pentru un frumos decor de grădină la țară

Este recomandabil să plantați flori în grădină, acestea vor completa armonios tabloul general

ideea unui design luminos al unei grădini de legume într-o curte privată

Puteți ridica plante care vă vor încânta pe tot parcursul anului

un exemplu de decor ușor de grădină într-o curte privată

Mulți experți recomandă plantarea de plante perene prin combinarea lor cu anuale

Paturile de flori pot fi aranjate în diferite moduri.

  • Rabatka. O fâșie de plante înflorite în jurul gazonului. Pentru această metodă de proiectare, sunt de preferat soiurile de flori de covor: Chistets, Echeveria. Datorită densității mari a husei, puteți face o compoziție de orice complexitate și culoare.
  • Frontieră. Plantele sunt aranjate sub formă de chenar, se preferă exemplarele subdimensionate: aster, Iberis, gălbenele.
  • Mixborder. În acest caz, se utilizează mai multe tipuri de flori, patul de flori poate fi realizat pe mai multe niveluri, de diferite forme..

În plus față de tot felul de paturi de flori, grădinăritul vertical poate fi folosit pentru a decora designul grădinii. Va ajuta să ascundeți un gard vechi, urât, un perete gol, să joace rolul unui gard viu, să-l lase să alerge de-a lungul foișorului.

Plantele cățărătoare sunt folosite în grădinăritul vertical: hamei, struguri, clematite.

opțiune pentru un design luminos al unei grădini de legume din țară

Cu ajutorul culorilor, puteți ascunde unele dintre imperfecțiunile site-ului.

un exemplu de decor neobișnuit de grădină într-o curte privată

Paturile de flori pot fi aranjate în diferite moduri

Tehnica de decorare a sitului cu copaci și arbuști

De regulă, mai mulți copaci și arbuști sunt plantați în toate căsuțele și curțile de vară. Proiectarea grădinii din țară permite acest lucru. Copacii pot fi atât fructi, cât și ornamentali. Între ele, puteți așeza în siguranță paturi cu culturi de legume, principalul lucru fiind că au suficientă lumină solară.

Primele sunt plantate din nord, astfel încât ele și paturile din apropiere să aibă suficientă lumină solară.

Coniferii sunt un minunat element decorativ. Fac un gard viu uimitor, care vara dă răcorire, iarna îi place ochiului cu o culoare verde bogată. Coniferele sunt nepretențioase în îngrijire, se încadrează organic în orice tip de design de peisaj.

În majoritatea cazurilor, se utilizează tuia, molidul, pinul, ienupărul.

opțiune pentru un decor frumos de grădină într-o curte privată

De obicei, mai mulți copaci și arbuști sunt plantați pe site.

ideea designului neobișnuit al unei grădini de legume din țară

Copacii pot fi fructali și ornamentali

ideea unui design ușor pentru o grădină de legume din țară

Coniferele vor arăta foarte bine în designul grădinii.

Reguli de bază pentru proiectarea unei zone mici

Parcele cu un film mic pot fi, de asemenea, decorate frumos și neobișnuit. În astfel de cazuri, este necesar să respectați regula de bază: „Elementele masive nu aparțin aici”.

Toate clădirile, cu excepția celei principale, nu ar trebui să fie mari. Ele pot fi ascunse în spatele gardurilor vii sau a plantațiilor. Chiar și clădirile mici ar trebui să fie singure, este imperativ să se alterneze o zonă de recreere cu elemente decorative, un foișor, bănci.

ideea unui decor ușor de grădină într-o curte privată

Parcele cu un film mic pot fi, de asemenea, decorate frumos și neobișnuit

opțiune pentru un design frumos al unei grădini de legume din țară

În zonele mici, este mai bine să nu folosiți elemente masive.

Gardurile surde și înalte sunt interzise de proiectarea grădinii. Într-un spațiu mic, vor da impresia unei cuști, vor restrânge și mai mult spațiul, iar circulația aerului va fi întreruptă. Poate fi înlocuit cu un gard de plasă și un gard de pichet.

Nu ar trebui să plantați copaci care pot crește „până la cer”. Mai bine să le înlocuiți cu altele subdimensionate.

Pentru a extinde vizual spațiul, este necesar să se evite liniile și colțurile stricte. Totul ar trebui să fie raționalizat, îngrijit. Paturile de plante trebuie să fie ovale sau rotunjite. Este mai bine să plantați copaci nu unul după altul, ci împrăștiați în diferite părți ale sitului.

opțiune pentru un decor luminos al grădinii din țară

Pentru a economisi bani, este mai bine să plantați plante perene diluându-le cu anuale

opțiunea unui design luminos al unei grădini de legume într-o curte privată

Puteți decora site-ul frumos fără prea mult efort.

opțiunea unui frumos design al unei grădini de legume într-o curte privată

Este mai bine să plantați copaci subdimensionați

Decorarea paturilor, intrarea și ieșirea din zona verde

Înainte de a începe formarea paturilor, site-ul trebuie curățat, împărțit în zone. Dacă locul este pe un deal unde bate vântul adesea, puteți construi un gard jos. Dar nu trebuie să acoperiți lumina soarelui pentru plante..

Pentru a face paturile să difere între ele, acestea sunt delimitate de scânduri așezate în diferite forme. Vă puteți juca cu aceste figuri. De exemplu, plantați un tip de floare în centru, în jurul său altul, al treilea. Spațiul dintre ele poate fi umplut cu pietre decorative, iarbă verde, pietriș.

Designul peisajului grădinii arată uimitor, unde compozițiile de legume și flori sunt selectate corect. De exemplu, calendula + usturoi, busuioc, roșii, salată verde; gălbenele + ardei gras, mărar; bujor + fasole, mazăre; mac + usturoi, morcovi; trandafir + sfeclă, varză, salată verde; cuișoare + ceapă, varză.

un exemplu de frumos decor de grădină la țară

Înainte de a începe, merită să împărțiți site-ul în zone.

opțiune pentru un decor ușor de grădină în țară

Paturile sunt cel mai bine delimitate

Cum să economisiți bani pe design

Orice site poate fi frumos decorat fără eforturi mari și la un cost minim. La elaborarea proiectului unui autor, coloana principală de cheltuieli este achiziționarea de răsaduri, semințe, elemente decorative. Gazonul cu forbs va reduce semnificativ costurile. Puteți cumpăra soiuri ieftine și le puteți amesteca cu buruieni naturale, naturale.

O frumoasă grădină de flori este rezultatul imaginației creative a grădinarului. Pentru a economisi bani, este mai bine să plantați în plante perene, ușor diluând cu anuale.

Se pot folosi plante cataratoare. Sunt perene, fără pretenții în îngrijire și în fiecare an puteți schimba direcția de creștere..

50 de fotografii cu idei de amenajare a grădinii:

un exemplu de frumos decor de grădină în poza țării varianta unui design neobișnuit al unei grădini de legume într-o curte privată foto ideea unui design luminos al unei grădini de legume în țară fotografie un exemplu de decor ușor de grădină într-o imagine din curte privată opțiune pentru un decor ușor de grădină într-o poză privată ideea unui design frumos al unei grădini de legume în țară fotografie opțiunea unui decor luminos al grădinii din fotografia de țară ideea unui design neobișnuit al unei grădini de legume într-o imagine cu curte privată un exemplu de proiectare ușoară a unei grădini de legume în fotografia de la țară ideea unui decor luminos de grădină într-o imagine din curte privată opțiunea unui frumos design al unei grădini de legume într-o imagine a curții private exemplu de decor luminos de grădină în fotografia de la țară ideea unui design ușor al unei grădini de legume într-o curte privată foto opțiune pentru un decor neobișnuit de grădină în imaginea țării ideea unui decor luminos al grădinii din fotografia de la țară un exemplu de frumos design al unei grădini de legume într-o imagine a curții private un exemplu de decor ușor de grădină în fotografia de la țară o variantă a unui design neobișnuit al unei grădini de legume într-o imagine a curții private ideea unui decor ușor de grădină într-o imagine a curții private ideea unui design neobișnuit al unei grădini de legume în fotografia de la țară un exemplu de design luminos al unei grădini de legume într-o imagine a curții private opțiunea unui frumos decor de grădină în fotografia de la țară ideea unui design frumos al unei grădini de legume într-o curte privată foto un exemplu de decor de grădină luminos în imaginea de la țară un exemplu de design neobișnuit al unei grădini de legume în fotografia de la țară opțiune pentru un design luminos al grădinii din fotografia de țară ideea unui decor neobișnuit de grădină într-o poză de curte privată ideea unui design ușor pentru o grădină de legume în țară un exemplu de frumos decor de grădină într-o fotografie de curte privată opțiunea unui frumos decor de grădină într-o fotografie privată în curte un exemplu de design luminos al unei grădini de legume în imaginea de la țară opțiune pentru un decor ușor de grădină în fotografia de la țară opțiune pentru un decor neobișnuit de grădină în fotografia de la țară un exemplu de decor ușor de grădină în imaginea de la țară opțiunea unui design luminos al unei grădini de legume într-o imagine a curții private idee de decor de grădină neobișnuit în fotografia de la țară opțiunea unui frumos decor de grădină într-o imagine din curte privată un exemplu de frumos decor de grădină într-o poză privată variantă a designului neobișnuit al grădinii din fotografia de la țară opțiune pentru un frumos decor de grădină în poza de țară un exemplu de design ușor al unei grădini de legume într-o curte privată foto un exemplu de decor luminos de grădină într-o poză privată versiunea decorului ușor al grădinii din imaginea de la țară un exemplu de design neobișnuit al unei grădini de legume într-o curte privată foto ideea unui design ușor al unei grădini de legume într-o imagine a curții private versiunea designului luminos al grădinii din imaginea țării un exemplu de frumos design al unei grădini de legume într-o curte privată foto ideea unui decor de grădină luminos în imaginea de la țară opțiune pentru un design neobișnuit al unei grădini de legume în imaginea țării opțiunea unui decor luminos de grădină într-o fotografie din curtea privată

Previous Post
Hur syr jag en vacker lambrequin i köket?
Next Post
كيف تزين الفناء بيديك