15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea unui teren al unei case de țară cu o suprafață de 15 acri

șir (0) "" șir (0) ""

Odată cu venirea căldurii, majoritatea locuitorilor orașelor își vizitează tot mai mult casele la țară, iar unii chiar se mută acolo pentru vară. O casă de țară este un spațiu pentru imaginația dvs.; site-ul poate găzdui un loc pentru recreere activă, o zonă de grătar sau doar un design pitoresc cu un lac artificial. Puteți înnobila terenul de 15 acri pe cont propriu sau puteți invita experți în domeniul lor pentru a vă îndeplini dorințele. Dar pentru a pune în aplicare aceste două opțiuni, este necesar să se dezvolte un proiect de amenajare a peisajului.

Design frumos al unui teren de grădină cu o suprafață de 15 acri

O zonă suburbană ar trebui să arate ca o singură compoziție coerentă și nu ca un set aleatoriu de elemente haotice

Amenajarea unei case de țară și dezvoltarea proiectului

O casă de țară cu un teritoriu de 15 acri este o dimensiune destul de impresionantă a unei bucăți de teren care are o formă dreptunghiulară. Pentru a planifica orice proiect, atât cu propriile mâini, cât și cu ajutorul specialiștilor, este necesar să determinați, să distribuiți zone funcționale ale teritoriului, care pot fi:

 • clădire rezidențială cu clădiri auxiliare (baie, garaj sau garaj, bloc utilitar);
 • teritoriul grădinii / grădinii de legume (în continuare vom analiza avantajele și dezavantajele găsirii unei grădini de legume pe site);
 • zona de odihnă.

Proiect de proiectare a unei zone suburbane de 15 acri cu o casă și un garaj

Înainte de a începe construcția, luați în considerare locația fiecărui obiect

Schema de planificare pentru o zonă suburbană de 15 acri

Planul site-ului cu o suprafață de 15 acri

Specialiștii în proiectare determină instantaneu unde va fi localizat acest obiect, luând în considerare punctele cardinale, economisind spațiu și comunicarea convenabilă a tuturor zonelor. Proiectul include orice obiecte necesare proprietarului pe teritoriu, amplasarea lor, amenajarea teritoriului zonei, amplasarea plantațiilor artificiale (dacă există). Una dintre opțiunile proiectului este o casă de țară pentru o vacanță de companie sau de familie, lipsa completă a unei grădini de legume, o mare atenție este acordată zonelor de recreere. A doua opțiune comună este o casă de țară pentru întreținerea unei grădini de legume. Există multe modele de peisaj gata făcute ale site-ului, trebuie doar să alegeți unul dintre ele și apoi să aplicați spațiul dvs..

Proiectul unei zone suburbane cu o grădină și o grădină de legume

Proiectarea unui teren cu o grădină de legume

Proiect de proiectare a unui teren de 15 acri cu o piscină

Proiectarea unui teren cu piscină

Dar totuși, fiecare proiect este dezvoltat luând în considerare caracteristicile teritoriului, locația în raport cu punctele cardinale, deci ar fi mai bine să creați ceva nou, al vostru. Pentru a începe proiectarea site-ului dvs. de 15 acri, trebuie să desenați toate obiectele pe o foaie de hârtie:

 • locuințe;
 • piese;
 • copaci;
 • clădiri vedere de sus.

Proiectul de îmbunătățire a unei zone suburbane de formă triunghiulară

Proiectarea unei secțiuni triunghiulare

Proiect de zonă suburbană cu casă și dependințe

Proiectare neregulată a site-ului

Pentru a face față iluminării pământului, indicați pe desenul dvs. punctele cardinale. Când proiectați, trebuie să respectați o serie de reguli. Fațada casei ar trebui să fie orientată spre sud. Dacă teritoriul va conține o grădină de legume sau o grădină, atunci acestea trebuie să fie amplasate aproape de sursele de apă, merită, de asemenea, să ne gândim la umplerea artificială a solului, astfel încât murdăria din ploi să nu se răspândească pe tot site-ul. Nu are sens să spargi o zonă de recreere în care poți include: o zonă de grătar, un foișor.

Cum să poziționați corect obiectele pe site?

Pentru amplasarea corectă a obiectelor pe teritoriu, trebuie să vă familiarizați cu atenție cu site-ul. Primul este locuința pe punctele cardinale, luând în considerare durata standard a insolației. Izolația este pătrunderea luminii solare într-o cameră, iar cerințele de iluminare clare se aplică numai în camerele de zi. În plus, poziția corect aleasă a casei pe site vă va ajuta să economisiți bani pe iluminat și încălzire. Deoarece casa dvs. ar trebui să fie întotdeauna orientată spre sud, camerele de zi ar trebui să fie amplasate pe laturile de est și vest. Luați în considerare amplasarea în continuare a obiectelor pe o suprafață de 15 acri.

Dispunerea obiectelor într-o cabană de vară cu o suprafață de 15 acri și distanța dintre ele

Distanța minimă admisă între obiectele din grădină

Când se distribuie clădiri în spațiu, este necesar să se ghideze după standarde, există multe opțiuni pentru amplasarea elementelor proiectului, dar toate trebuie să respecte normele.

Casă din bușteni pe o bază de piatră, cu o terasă în aer liber

O clădire rezidențială este principalul obiect al unei căsuțe de vară, deci trebuie să începeți să planificați din ea

După stabilirea locației unei clădiri rezidențiale, obiectele rămase sunt distribuite în raport cu aceasta, drumuri, clădiri ale vecinilor. Următoarea structură semnificativă a unei case de țară este o baie. Ar trebui poziționat ținând cont de reglementările privind incendiile; proiectarea unui sit de 15 hectare va permite ca acest lucru să se facă fără dificultate. Distanța necesară de la vecini la baie este de la 3 la 8 metri (în funcție de tipul băii și de locația casei vecinilor), acest lucru va evita situațiile periculoase de incendiu. Locația băii trebuie determinată în conformitate cu reglementările și anume: de la 4 la 10 metri de carcasă. După ce au fost alocate cele două zone principale ale site-ului, rămâne foarte puțin.

Saună mică în veranda din colțul zonei de grădină

Cel mai bun loc pentru o baie va fi fundul grădinii.

Hozblok din scânduri în colțul cabanei de vară

Este mai bine să amplasați dependințele departe de clădirea rezidențială.

Pensiune din cărămidă din față

Pe un teren de 15 acri există un loc pentru o casă de oaspeți

Dacă ieșiți din oraș cu mașina, aveți nevoie de un garaj. Este mai bine să-l așezați lângă intrarea în amplasament, în același timp, departe de zona pentru copii, zona de recreere, pentru a nu respira gazele de eșapament. După cum sa menționat mai devreme, este mai bine să localizați grădina de legume și grădina în apropierea sursei de apă sau a surselor de apă..

Faceți colțul dvs. de pământ frumos și umpleți-l cu aromele florilor, trebuie să plasați copaci și paturi de flori. Dacă vă plac florile și doriți ca grădina dvs. să înflorească cât mai mult timp, plantați doar flori de diferite perioade de înflorire, atunci cu siguranță vi se va oferi un parfum de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei..

Un pat de flori cu plante perene decorative și flori în fața casei de la țară

Mică curte suburbană dens plantată cu flori, arbuști și plante perene erbacee

Iaz artificial ca decor de grădină

Iaz decorativ cu nuferi

Plasând pomi fructiferi pe site, merită să ne amintim de iluminarea site-ului. Experții recomandă plasarea copacilor de la poarta site-ului într-o zonă frumoasă. În el, puteți aranja tot ce dorește inima dvs., care se va încadra în proiectarea unui teren de 15 acri, poate fi:

 • iaz artificial mic;
 • fantana;
 • paturi de flori;
 • statui de designer;
 • munți improvizați etc..

Copaci înalți lângă zona de recreere la cabana de vară

Copacii de grădină plantați în fața zonei de recreere oferă răcoros și umbră pe timp cald

Toate elementele site-ului dvs. sunt gata, zonele sunt umplute, rămâne să decideți dacă va exista o grădină de legume sau nu. Puteți conecta zonele între ele cu piese interesante, originale.

O cale de întoarcere a grădinii făcută dintr-o combinație de materiale diferite

Traseele de grădină ajută la extinderea sau scurtarea vizuală a zonei

Am nevoie de o grădină de legume pe site?

Aveți nevoie de o grădină de legume – fiecare decide singur. Dacă îți place să plantezi legume, să monitorizezi creșterea produselor tale, să buruieni buruieni și să te bucuri de munca ta, atunci fără îndoială ai nevoie de o grădină de legume, în plus, nu uita de produsele ecologice cultivate cu propriile forțe atunci când îți folosești terenul.

Design frumos de paturi de legume la cabana lor de vară

Paturile îngrijite vor face zona de grădină mai organizată și mai atractivă.

O abordare modernă a designului paturilor de grădină

O grădină modernă de legume este frumoasă!

Dacă folosiți o casă de țară pentru a vă odihni corpul și sufletul de ritmul urban, aerul poluat cu gaze, zgomotul nesfârșit, atunci nu ar trebui să ocupați o sută de metri pătrați de grădină, este mai bine să vă relaxați într-o zonă frumoasă cu seri calde sau vorbiți cu prietenii și familia în zona de grătar. Nici nu ar trebui să proiectați o grădină și să ocupați sute, este mai bine să cheltuiți spațiu liber pentru a vă pune în aplicare ideile și imaginația.

Ce design este cel mai bine de utilizat și ce se va întâmpla?

Proiectarea unui teren de 15 acri ar trebui să aibă un concept. Conceptul se poate baza pe o combinație de diverse forme interconectate. Conceptul de design este ceea ce vă va diferenția teritoriul de celelalte. Experții vă recomandă să vă gândiți în avans la tipul de site. Cel mai adesea folosesc un stil mixt. Stilul mixt în amenajarea peisajului implică combinarea și combinarea mai multor stiluri. Holul de la intrare poate fi decorat într-un stil obișnuit. Mai departe pe site, se poate aplica stilul antic: sculpturi, vase îmbătrânite artificial, rezervoare. Stilul mixt trebuie aplicat foarte atent, discret, pentru a evita volumul și insipiditatea..

Design de grădină în stil clasic

Compozițiile simetrice, piatra naturală și mobilierul forjat sunt tipice stilului clasic.

Amenajarea teritoriului unei zone suburbane într-un stil peisagistic

Stilul de peisaj are amplasarea naturală a plantelor

Curte rustică în stil rustic

Stilul rustic folosește flori nepretențioase, mobilier din lemn și lucruri vechi.

Design de grădină rustică în stil alpin

Cel mai simplu mod de a aranja un teren pe o pantă este în stil alpin.

Proiectul standard de proiectare conține documentele necesare pentru implementarea ulterioară a proiectului. De regulă, aceste documente conțin:

 • date inițiale;
 • schițe inițiale ale site-ului;
 • plan de îmbunătățire a teritoriului (vedere de sus);
 • Notă de însoțire (conține de obicei explicații despre proiect);
 • desene de amenajare a zonei;
 • estimări ale costurilor și costurilor.

Proiectarea unei zone moderne de relaxare într-un teren de grădină în stil liber

Stilul liber nu este limitat de reguli și vă permite să vă arătați imaginația. Principalul lucru este că există armonie și liniște sufletească pe site.

Proiectarea unui teren de 15 acri este destul de dificil de dezvoltat pe cont propriu, deoarece este necesar să se ia în considerare reglementările, regulile pentru amplasarea obiectelor pe teritoriu, să se facă o estimare a costurilor și altele asemenea. Un specialist în proiectarea peisajului o va face mai repede, dar nimeni nu vă interzice să participați activ la elaborarea acestui plan, să vă exprimați dorințele și ideile. După ce ați primit un proiect de proiectare standard, veți putea implementa tot ceea ce ați conceput și, în viitor, veți avea o odihnă în casa de la țară a viselor voastre..

Lămpi decorative DIY pentru grădină

Lămpile decorative decorează zona de grădină seara

Semințele de flori selectate vor ajuta la crearea unei atmosfere adecvate, pot fi plantate conform unui plan conceput sau într-un mod haotic. Potecile de legătură pot fi realizate cu pietricele sau cărămizi de curte, în conformitate cu ideea ta. Plantați arbuști sau flori frumoase de-a lungul lor. Creșterea copacilor necesită răbdare și timp, dar atunci veți avea propria grădină cu plantații magnifice.

Un arc frumos deasupra cărării care duce la grădină

Pentru a crea o compoziție de grădină frumoasă, trebuie să luați o plantă pe care doriți să o evidențiați și să alegeți o „suită” pentru ea.

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video: reguli de planificare a grădinii

Foto: idei interesante de amenajare a grădinii

Pensiune ușoară, realizată din scânduri canelate Un grup de rezervoare într-un complot personal Un tobogan cu leagăn pe locul de joacă al cabanei de vară Designul original al patului de flori cu propriile mâini Grădină DIY pe deal Flori în ghivece în designul grădinii Loc de joacă pentru copii din lemn la cabana de vară Frumoasă grădină de legume în fața casei de la țară Decorarea grădinii cu pereți din lemn Zona de odihnă într-un colț confortabil al cabanei de vară Proiectarea unui teren modern de grădină Gradinarit vertical al anexelor Gazon verde în fața casei de la țară Casă modernă pe o zonă suburbană ridicată Potecă de lemn între paturi de grădină Saună cu bușteni Foisor din lemn pe malul rezervorului Sere din lemn la cabana lor de vară Decorarea site-ului DIY Pat de legume în peisajul zonei suburbane Pat spiralat pentru cultivarea legumelor Design frumos de paturi de grădină Căi de beton către clădirile din grădină Un copac în proiectarea unui teren de grădină Zona de recreere în partea îngustă a cabanei de vară Un loc pentru cultivarea legumelor pe un teren personal Pensiune într-o zonă suburbană Design frumos al intrării din față a parcelei de grădină Pat de flori cu mize în fața unui foișor din policarbonat Pat de flori cu hortensie înflorită la cabana lor de vară Calea pas cu pas către baia de țară Foișor din cărămidă în centrul cabanei de vară Pergola într-o zonă de recreere a unei zone suburbane Bucătărie de vară grădinărit vertical Trotuar la zona de recreere Piscina rotunda cu pod de lemn Paradisul grădinii Acoperiș de gazon pe un foișor de vară Pod de lemn peste un iaz din țară Zona de gătit într-o zonă suburbană Plante sudice în peisajul parcelei de grădină Gălbenele portocalii în galochuri vechi Casă la țară printre pini vechi Un loc confortabil pentru o distracție de seară lângă un foc viu Proiectare casă de grădină mică Pat de flori DIY din lemn Un pat de flori cu flori strălucitoare în fața pridvorului unei case de țară Hedge în amenajarea peisajului Leagan decorativ în amenajarea grădinii Culori luminoase ale unei grădini de țară

Previous Post
Vad är imitationstimmer i interiören?
Next Post
تصميم غرفة لشاب. ما الذي تبحث عنه عند تزيين الداخل؟