15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cerințe pentru interiorul băii

Nu există o astfel de persoană care să nu vrea să stea seara într-o baie bine încălzită. Este un loc în care corpul se odihnește atât fizic, cât și spiritual. Mai mult, medicii recomandă proceduri asociate o dată pe săptămână. Prin urmare, interiorul băii trebuie să fie actualizat. Cum să terminați corect pereții interiori ai camerei de aburi? Ce material alegeți pentru un duș, precum și răspunsuri la multe alte întrebări, veți primi în timp ce citiți articolul nostru.

Interiorul camerei de odihnă din casa de bușteni

O baie solidă bună este ca un balsam pentru sufletul unei persoane ruse

Caracteristici cheie

Principala cerință pentru construirea unui complex de baie este rezistența materialului la umiditate ridicată. Materialul tradițional de finisare al camerei de aburi în sine este lemnul. Nu se încălzește prea mult, cu procesarea corectă, este foarte plăcut la atingere și are, de asemenea, o frumoasă structură naturală..

Mobilier din lemn în dressingul băii rusești

Lemnul de înaltă calitate și formele simple sunt principalele secrete ale decorării interiorului unei case de baie în stil rusesc

Televizor în sala de pauză cu saună

În baie vă puteți îmbunătăți corpul, vă puteți relaxa sufletul și vă puteți bucura de atmosfera de comunicare prietenoasă

O cerință importantă pentru tipul de lemn cu care vor coase podeaua, pereții și tavanul camerei de aburi este absența rășinii. O specie de pin comună și relativ ieftină nu va funcționa. Soiurile potrivite sunt:

 • Tei;
 • aspen;
 • cedru;
 • stejar;
 • arin;
 • zada;
 • Tei;
 • Mesteacăn;
 • abashi.

Sfat. Cele mai bune finisaje sunt stejar, tei, aspen, cedru, arin și abashi..

Abashi este un stejar african. Diferă în ceea ce privește ușurința, rezistența, rezistența la expunerea prelungită la umiditate.

Interior de baie de aburi cu aragaz metalic

Este important să alegeți tipul potrivit de lemn pentru fiecare cameră a băii

Dacă decideți să utilizați conifere, faceți acele părți și elemente ale saunei cu care nu trebuie să contactați. Este categoric imposibil să coaseți tavanul cu pin. Pe măsură ce arborele se încălzește, va „plânge” cu rășină fierbinte..

Placare pentru baie realizată din lamele din lemn de esență tare

Căptușeala interioară trebuie să fie netedă și plăcută la atingere

O saună este o clădire detașată pe un teren personal, în interiorul căruia sunt construite mai multe camere pentru recreere complexă. Aceasta include un dressing cu dulapuri și un coridor, o cameră de relaxare, precum și camera de aburi în sine. Dacă este necesar și posibil, sunt construite suplimentar o cameră pentru jocuri distractive, o cadă cu hidromasaj sau o piscină, precum și o sală de duș..

Fereastră în interiorul unei băi moderne de aburi

Tapițeria trebuie spălată bine, fără a reacționa cu substanțele chimice de uz casnic

Fiecare cameră are dreptul să fie decorată cu propriile sale caracteristici individuale. De exemplu, o baie de aburi ar trebui să aibă scaune și șezlonguri confortabile. Iluminatul este setat aici nu prea luminos, permițându-vă să vă relaxați în relaxare. Corpurile de iluminat sunt așezate sub o bancă de lemn sau pe pereți în spatele unui grătar de lemn.

Puteți instala lumini puternice în baia de aburi. Apoi va fi necesar să acoperiți interiorul cu un tip întunecat de lemn..

Fotoliu confortabil în dressingul cu bușteni

Paleta de culori este selectată în tonuri calde dezactivate

Designul casei de baie pare mult mai interesant atunci când se utilizează mai multe tipuri de lemn pentru acoperirea camerei de aburi. Structura excelentă a nuanței suprafețelor plăcilor va avea un efect benefic asupra frumuseții interiorului din baie. Folosiți cedru și arin cu tei sau mesteacăn. Tenta rozată a primului este capabilă să completeze armonios spațiul.

Camere din lemn de esență tare într-o baie de țară

Interiorul va deveni mai diversificat dacă utilizați lemn de diferite specii în decor.

Raft pentru prosoape de baie pe un perete de lemn

În camera de spălare, este necesar să se furnizeze rafturi și umerașe convenabile pentru accesoriile de baie.

Stejarul merge foarte bine cu aproape toate tipurile de lemn. Textura sa întunecată vă permite să vă concentrați asupra dvs. În același timp, designul intern al băii are un aspect nobil și scump..

Decorarea camerei de odihnă

Calitatea timpului petrecut aici depinde de cât de interesant va fi decorat camera de odihnă. Și la noi, casele din bușteni din lemn sunt deosebit de populare. Comandând una dintre ele, veți primi în curând o clădire terminată pentru o saună din bușteni rotunzi. Cel mai bine este să decorați o astfel de cameră cu vechiul stil rusesc..

Mobilier tapițat în interiorul dressingului

Din timpuri imemoriale, aspenul făcut manual este considerat cea mai bună casă de bușteni.

Amenajarea unei camere de odihnă într-o baie de lemn

Nu este cald în dressing, astfel încât pereții pot fi înveliți cu clapă de pin

Pardoseala pentru toaletă trebuie să fie realizată din materiale calde, rezistente la umiditate. Placa este un candidat ideal pentru pardoseli. În plus, covoarele calde sunt așezate pe podea. Din elementele interioare ale băii, aici trebuie să instalați:

 • masa;
 • scaune confortabile, canapea sau șezlonguri;
 • TV, centru muzical;
 • șemineu și alte elemente de decor.

Dacă camera este finisată în stilul vechi rusesc, mai ales atunci când ridică pereți din cherestea rotundă, perdelele slave de la ferestre vor arăta foarte frumos. Sunt, de asemenea, echipate rafturi suspendate, care sunt căptușite cu articole de ustensile populare ale locuitorilor din Rusia. Tot felul de ulcioare, coșuri de răchită vor fi un plus armonios. Interiorul băii este, în primul rând, mături de stejar atârnate pe pereți. Numărul lor nu se limitează la câteva piese..

Cortină roșie și albă în camera de relaxare din baia rusească

Atmosfera din interiorul băii ar trebui să dea pace și armonie.

Canapea în interiorul dressingului cu șemineu

O cameră de relaxare cu tot ce ai nevoie

Tavanul poate fi realizat fie din același lemn, fie într-un mod mai tematic. Decorat sub un acoperiș vechi de ramură, cu pereți despărțitori între rânduri, se potrivește perfect cu vechiul design rusesc al băii din interior.

Camera de recreere, echipată ca o baracă a vikingilor antici, arată foarte interesantă. Scândurile grele, masive tăiate brute impregnate cu uleiuri negre sunt principala atracție a camerei Viking..

Suprafețe din bușteni gri în dressingul spațios

Un dressing confortabil este o parte importantă a unei saune bune.

Mobilierul de aici va îndeplini, de asemenea, cerințele de masivitate și rugozitate. În același timp, masa de luat masa poate fi construită dintr-un bar. O astfel de decizie va adăuga sălbăticie medievală la baie..

Toate elementele amenajării interioare, chiar și candelabrul, corespund ideii vikinge. Fierul forjat ar trebui să fie peste tot. Elementele de fixare ale ușilor, ușile dulapului sunt realizate tematic în Evul Mediu.

Samovar pe masa din dressingul cadei cadru

Masă de ceai de suflet

Piei de animale, animale împăiate, coarne și alte decorațiuni adecvate sunt elemente decorative excelente. Atârnarea omniprezentă a măturilor de baie ar fi potrivită aici..

Proiectare baie de aburi

A trecut deja timpul când prezența unei băi ca atare a făcut din casa de țară un loc unic și irepetabil. Acum acest lucru nu surprinde pe nimeni. Acum, pentru ca baia dvs. de aburi să fie amintită mult timp, trebuie să surprindeți cu frumusețea, decorul neobișnuit al acestei camere..

Fotolii confortabile din lamele din interiorul sălii de aburi

Camera de aburi este camera principală a băii, pentru care este construită

Nu este la modă să faci placări din clapă acum. Este necesară o placă profilată specială, care este realizată cu fațade diferite. De exemplu, există o căptușeală euro care imită lemnul rotund. De asemenea, un format mare al unei plăci este produs similar cu o bară..

Toate camerele de aburi trebuie să aibă un număr suficient de locuri, care servesc și ca șezlonguri. Acum, în magazinele de accesorii pentru baie, puteți găsi canapele concepute pentru camere de aburi. Sunt realizate din diferite păduri, care au nuanțe excelente. Metodele de procesare a scândurilor vă permit să compuneți tot felul de modele pe tetiere și alte părți.

Interior de baie de aburi în baie rusească

Produsele din plastic și lăcuite sunt absolut inadecvate în baia de aburi.

Dacă doriți, puteți construi în mod independent structuri din lemn ale băii de aburi, concepute pentru o amplasare convenabilă. Pentru aceasta, resturile vechi de cherestea, ramurile groase ale copacilor (împreună cu scoarța) și tăieturile copacilor sunt ideale. Toate materialele sunt supuse prelucrării tâmplăriei pe o tâmplărie, după care veți primi semifabricate ideale potrivite pentru construcții ulterioare.

Podeaua camerei de aburi este realizată din scânduri sau plăci ceramice. În plus, va trebui să așezați grătare din lemn pe ceramică, deoarece placa este un material rece..

Pardoseală din lemn într-o baie privată

Pardoseala din lemn va fi întotdeauna mai caldă decât ceramica, cu excepția cazului în care, desigur, baia dvs. este echipată cu un sistem de “podea caldă”

Iluminarea rafturilor într-o baie de aburi cu pereți întunecați

Interiorul camerei de aburi poate fi deschis sau întunecat, alegeți cea mai potrivită schemă de culori pentru dvs.

Pereții sunt decorați cu tot felul de opțiuni complicate. Spectacole de practică: în baia de aburi, cel mai adesea pereții sunt principalul element decorativ care dezvăluie ideea stilistică generală. O selecție largă de cherestea vă permite să luați în considerare multe soluții adecvate.

Decor frumos al pereților băii de aburi

Pentru finisarea camerei de aburi, se recomandă utilizarea numai a lemnelor de esență tare care nu emit rășini atunci când sunt încălzite

Spațiul peretelui este lipit cu bucăți de tăieturi din trunchiuri de copaci. Poate fi fie o piesă solidă (rotundă), fie un sfert. Nu este necesar să scoateți scoarța din spațiile libere. Poate fi un mare plus decorativ..

Soluții neobișnuite

Dacă vă decideți asupra lucrărilor de finisare independente ale băii de aburi, veți obține cu siguranță un rezultat neobișnuit. Experții oferă soluții foarte neobișnuite. Într-una dintre casele de la țară, autorul a spionat dispozitivele unei camere împerecheate din două cutii mari de lemn, în interiorul cărora se află pietricele de mare și nisip. Acesta este un mod foarte interesant de relaxare și distracție. Efectul de masaj al pietricelelor va avea un efect benefic asupra bunăstării generale, iar nisipul de pe plajă vă va duce pe malul mării Haiti.

Cutii de lemn cu pietricele și rumeguș într-o saună japoneză

Băile de masaj similare sunt practicate în saunele japoneze.

Saunele canadiene se disting prin forme complicate, curgătoare. Este interesant faptul că toate materialele de finisare sunt naturale aici. Cunoscutul arțar canadian și alte soiuri sunt utilizate pe scară largă în producția de produse îndoite. Uită-te la fotografia de mai jos, cât de grațios va arăta sauna, realizată în acest stil.

Decor de saună în stil canadian

Interiorul unei saune canadiene poate arăta ca o peșteră

Baia de plante alpine vă va permite să fiți transportat în atmosfera râurilor și creastelor montane. Aragazul exclusiv este un decor demn al saunei. Lemnul alb al băncilor va adăuga puritate, ușurință și prospețime spațiului. Prezența a două boluri deasupra aragazului vă va permite să aburiți aici plante medicinale naturale de munte și să vă aruncați în lumea naturii sălbatice. Pereții și tavanul sunt finisate cu lemn închis la culoare. Stejarul este perfect pentru asta.

De obicei, o cameră de saună este construită fără fereastră sau cu o fereastră mică care servește ca sursă de aer proaspăt. Dar dacă sauna este situată într-o zonă de curte frumoasă, îngrijită, atunci de ce să nu deschideți o vedere a aranjamentelor florale direct din baia de aburi? Instalați o fereastră largă realizată folosind o tehnologie specială care vă permite să păstrați căldura internă.

Perete de sticlă în interiorul camerei de aburi

Peretele de sticlă din camera de aburi este o soluție foarte neobișnuită.

Dacă nu este posibilă dotarea unei ferestre de vizionare, creați o versiune falsă. Pentru a face acest lucru, trebuie să asamblați o ramă de fereastră improvizată, în interiorul căreia așezați o compoziție foto. Pentru a spori efectul, elementul este evidențiat cu o bandă mică LED. Cadrul nu este neapărat pătrat. Poate fi rotund, triunghiular, în formă de stea. Cu cât soluția este mai neobișnuită, cu atât designul saunei este mai original.

Amenajarea unei camere de aburi cu fereastră înăuntru

Teiul este cel mai bun material pentru rafturi

Datorită jocului de lumină, este ușor să diversificați designul camerei de aburi. Elementele mici ale surselor de iluminat artificial sunt montate în panourile ușilor și ale pereților. În același timp, se creează o umbră, diluată armonios cu raze de lumină cretate. Corpurile de iluminat sunt instalate sub băncile lungi din saună. De asemenea, panourile din pereți din zăbrele din lemn vă permit să montați surse de lumină sub ele. Lansetele adiacente vor crea un frumos joc de lumină și umbră..

Soba de cărămidă într-o saună pentru o familie numeroasă

Designul aragazului depinde de mărimea băii

Soba poate fi un accent excelent în compoziția decorativă a întregii camere de aburi. Este așezat cu zidărie, din pietre naturale, folosind plăci de gresie. Puteți cumpăra o sobă metalică sau puteți aranja o baie în stilul vechi rusesc, așezând un adevărat aragaz rusesc.

Video: baie de aburi regală într-o baie rusească adevărată

Foto: Interiorul camerelor de baie

Canapea confortabilă cu perne în camera de relaxare a unei băi moderne Designul tradițional al băii de fân Un ceas într-o cutie sigilată de pe peretele băii de aburi Design vestiar într-un stil modern Corpuri de iluminat pe lambriurile din lemn ale camerei duble Rafturi de scândură de tei într-o saună finlandeză Baie de aburi cu aragaz într-o baie de butoi Rafturi tradiționale în baia rusească Ecrane de protecție din lamele de pe lămpile din camera de aburi Butoaie de apă din lemn într-o saună japoneză Interiorul dressingului în culori închise Mături de mesteacăn pe pereții dressingului Design vestiar cu aragaz de semineu Masa din lemn cu picioare groase Încălzitor electric în baia de aburi a cadei cadru Rafturi cu trei niveluri într-o baie privată Bănci de lemn într-un dressing alungit Cabină de duș într-o cadă modernă Chicinetă în sauna cu bușteni Amenajarea camerei de saună în stil oriental Proiectarea unei camere de relaxare după proceduri de apă Masă rotundă cu bănci în dressing Mobilier din lemn cu sculpturi în dressing Șemineu în colțul camerei de pauză Samovar cu cupe pentru adunări plăcute după baie Două canapele într-un dressing îngust Învelișuri de protecție pentru încălzitorul electric din baia de aburi Set de bucătărie în casa de bușteni Rafturi din lemn într-o baie de aburi îngustă Finisarea combinată a băii de aburi într-o baie privată Compartiment de duș într-o cadă de lemn Borduri din lemn de tavan pentru baie de aburi Senzori de alarmă de incendiu pe tavanul camerei de aburi Saună mică în culori închise Vitralii în fereastra băii rusești Lampă de lemn în colțul camerei de perechi Covoare de pânză pe rafturile din baia de aburi Pietre de baie pe aragazul din baia de aburi Sală de duș într-o cadă mare Imitația unei ferestre în interiorul băii de aburi Interiorul unei saune moderne cu piscină Lounge cu șemineu din cărămidă Baie de aburi cu tavan înalt în baie publică Piscină mică și adâncă din lemn într-o baie privată Oglindă pe peretele băii de aburi din saună Design baie de aburi cu fereastră falsă Ușă de lemn în dressing din bușteni Interior de baie cu un dormitor la etajul al doilea Saună modernă la mansardă Cuier de lemn pe un perete de bușteni

Previous Post
Hur man använder graffiti i interiören
Next Post
أحجام بياضات السرير 2 واليورو لها أهمية كبيرة