15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea unui teren de 12 acri cu o casă și o baie

șir (0) "" șir (0) ""

Un teren cu o suprafață de 12 acri este cea mai bună opțiune în care vă puteți potrivi cu tot ce aveți nevoie pentru o viață confortabilă. Aici puteți construi locuințe, echipa o grădină, faceți o zonă de recreere, echipați un loc de joacă, alte zone necesare – stilul și designul unui teren de 12 acri depinde doar de preferințele proprietarilor săi. În ciuda faptului că există o mulțime de planuri de dezvoltare, îmbunătățire a unui astfel de teritoriu, există reguli generale pentru planificare și zonare pe care ar trebui să le cunoașteți.

Un pat de flori cu plante perene în fața unei ferestre a unei clădiri rezidențiale

Echipează-ți complotul personal astfel încât să vrei să îl admiri pentru totdeauna

Etapa preliminară – planificare

Înainte de a continua cu amenajarea unei cabane de vară, merită să studiați recomandările specialiștilor cu privire la aspect. Acest lucru vă va permite să utilizați zona în cel mai rațional mod, evitând faptul că totul va fi localizat haotic, incomod și urât..

Proiect de proiectare a unui teren de grădină cu o suprafață de 12 acri

Proiectarea zonei suburbane se bazează pe alocarea zonelor caracteristice

Deci, mai întâi de toate, trebuie să vă familiarizați cu codul codurilor și reglementărilor clădirilor (SNIP). De acolo puteți obține informații utile, de exemplu, despre distanțele recomandate între clădiri, garduri, plantații. De exemplu, experții recomandă amplasarea garajului mai aproape de poartă..

Schema de amenajare a unui sit cu o clădire rezidențială, o baie și un bloc de utilități

Principalele tipuri de amenajări ale zonei suburbane

Acordați atenție formei zonei suburbane, reliefului său. Amplasarea dealurilor și râurilor aici poate „corecta” semnificativ designul general. Relieful este important de luat în considerare la amplasarea fundației unei case și a clădirilor în scopuri casnice.

Un alt punct important este tipul de sol: afectează spațiile verzi care vor prinde rădăcini în cabana de vară. Când solul este inițial insuficient îmbogățit în materie organică, cel mai probabil va trebui să îl fertilizați și să importați sol negru. Partea luminii în care este amplasat amplasamentul, nivelul de iluminare naturală sunt importante, în primul rând la alegerea plantelor și, în al doilea rând, determinarea locației clădirilor.

Vedere a zonei de recreere de lângă casa de la țară

Planificarea site-ului este un proces creativ care depinde de un zbor de imaginație și de dorințele dvs., dar trebuie să respectați normele general acceptate pentru a evita greșelile obișnuite

Este imperativ să se prevadă amenajarea sistemului de drenaj, mai ales dacă cabana de vară se află într-un câmpie. Va devia excesul de apă din locuință și, ca urmare, solul nu va dispărea, va fi posibil să se evite subminarea fundației clădirii, întregul peisaj va rămâne în forma sa originală.

Zonarea teritoriului

Deoarece suprafața terestră în cauză este suficient de mare, aici se pot încadra șase zone. Nu este necesar să le folosiți pe toate atunci când planificați o alocare, dar merită să le enumerați.

Scheme de zonare a zonei suburbane

Un exemplu de aspect funcțional al unui site alungit

Sectorul viu

Aceasta include o casă plus dependințe și un garaj. Apropo de garaj: poate fi situat la o anumită distanță de spațiul de locuit, încorporat sau atașat lângă el. Fiecare opțiune are propriile avantaje. Principalul avantaj al primului este lipsa mirosurilor (benzină, gaze de eșapament etc.), sunetele din garaj nu se vor auzi acasă. În favoarea celei de-a doua sau a treia soluții, se spune că astfel veți economisi spațiu, bani (un garaj detașat va costa mai mult), în plus, iarna puteți ajunge la mașină chiar de acasă. Adevărat, va trebui să faceți izolare fonică, termică.

Amplasarea unei clădiri rezidențiale în centrul unui teren de grădină

Locuințele rezidențiale pot fi amplasate în adâncimea site-ului sau cu acces la stradă, dar nu mai aproape de 3 metri de drum

Clădire rezidențială într-o căsuță de vară cu acces la stradă

Amplasarea casei în prim-plan face posibilă ascunderea restului zonelor de ochii curioși

Hozblok

Există magazii pentru păsări și animale domestice; incinte unde vor fi stocate hrană, inventar, orice atelier etc..

Casă de țară, ascunsă în adâncul grădinii din spatele amenajării verticale

Dacă doriți să ascundeți un aspect neprezentabil al anexelor, plantați-le cu copaci

Frumos hambar în amenajarea peisajului parcelei de grădină

Șurubul poate fi, de asemenea, un decor al peisajului.

Grădină sau grădină de legume

Conform recomandărilor experților, locația optimă pentru grădină este amplasarea sa pe partea de sud a parcelei, unde nu ar trebui să existe clădiri și copaci înalți care aruncă o umbră pe ea. Pentru amplasarea paturilor de legume, direcțiile cardinale și tipul de sol joacă un rol important: de exemplu, atunci când solul este argilos, acestea trebuie așezate de la nord la sud, nisipoase – de la est la vest. Este recomandabil să plantați copaci mari la cel puțin 2 metri de gard, astfel încât să arunce o umbră vecinilor la minimum. Pomii fructiferi sunt plantați de obicei din est sau sud-est, îndeplinind o funcție pur decorativă – din nord.

Pomi fructiferi de-a lungul cărării din grădină

Pomii fructiferi nu trebuie plantați prea aproape unul de celălalt.

Paturi decorative frumoase în peisajul cabanei de vară

Grădina trebuie să se încadreze armonios în designul general al sitului

Zona de odihnă

Există foișoare, bănci, mese, grătar, cuptor pentru grătar și multe altele. În plus, aici sunt așezate de obicei paturi de flori, paturi de flori, fântâni decorative sau iazuri..

O opțiune de design pentru o zonă de recreere la o căsuță de vară

Zona de odihnă de lângă casă

Zona de recreere pe un teren de grădină cu o suprafață de 12 acri

Locul de odihnă poate fi situat în centrul sitului, departe de gard și de drum

Baie, saună

Această clădire ocupă un loc separat în zonarea teritoriului, deoarece nu poate fi atribuită unui element obligatoriu al proiectării generale a sitului, dar există o mulțime de oameni care doresc să o echipeze. Poate fi amplasat în același mod ca un garaj – fie atașat la spațiul de locuit, fie ridicat separat. Opțiunea combinată, din nou, în toate sensurile este mai economică, mai convenabilă: nu este nevoie să faceți separat alimentarea cu apă, o sală de duș, o baie și, în plus, nu trebuie să fugiți acasă de la baie în frig. Cu toate acestea, există dezavantaje: fără hidroizolație și izolație termică adecvată, umiditatea și temperatura ridicate pot deteriora locuința însăși, din cauza echipamentului cuptorului, riscul de incendiu crește și, dacă ventilația este instalată necorespunzător, este ușor să se otrăvească monoxid de carbon.

O baie de bușteni la marginea unei curți

Cea mai bună opțiune ar fi să fie amplasat separat de casă.

Fă-te-tu singur cu lemne cu pereți deschiși

Dacă există o baie la fața locului, atunci aveți nevoie și de un loc pentru depozitarea lemnului de foc.

Loc de joaca

O familie în care există copii sau este planificată reaprovizionarea nu se poate lipsi de acest lucru. Siguranța copiilor este esențială atunci când o echipăm. Prin urmare, ar trebui să fie plasat acolo unde există o vedere bună, astfel încât copiii să fie în permanență sub supraveghere. Îl puteți îngrădi de restul teritoriului prin intermediul unui gard decorativ mic, un gard viu. Având în vedere vârsta copiilor, locul de joacă poate fi echipat cu tobogan, cutie cu nisip, leagăn sau un fel de bare orizontale: bare, scări metalice, bare transversale etc..

Fac un loc de joacă la cabana lor de vară

Locul de joacă ar trebui să fie poziționat astfel încât să aibă grijă în mod liber de copii de acasă, de pe foișor și de pe paturile de grădină.

Loc de joacă pentru copii mici pe teritoriul terenului

Este necesar să se echipeze locul de joacă ținând cont de vârsta copiilor.

Caracteristicile planificării și zonării

Există o serie de principii de planificare care ar trebui luate în considerare la amenajarea unui site. Vorbim despre distanțele dintre clădiri, locația diferitelor zone, inclusiv în raport cu punctele cardinale.

Plan-diagramă a amplasării clădirilor pe parcela de grădină

Reguli de bază pentru amplasarea clădirilor pe o cabană de vară

Deci, locuința ar trebui să fie la cel puțin 20 de metri distanță de toaletă, coșuri de gunoi (dacă există), la 15 metri distanță de dependințe (magazii, voliere, alte spații pentru păsări de curte, animale), la 7 metri de groapa de compost … Dacă structura conține materiale combustibile, locuința este construită la 15 metri de alte clădiri, pentru necombustibil 6 metri este suficient.

Planificarea unui teren de 12 acri cu o casă departe de garduri

Schema de zonare a unui teren cu o casă, un garaj separat, o baie și un bloc de utilități

Acum despre punctele cardinale. Se recomandă amplasarea unei clădiri rezidențiale pe partea de nord a amplasamentului și este de preferat ca ferestrele din incintele principale să fie orientate spre est și vest. Dacă este planificată o extindere a verandei, atunci este mai bine să o așezați pe partea de sud a locuinței – atunci va fi răcoros acolo vara și cald iarna..

Paturi de flori, fântâni, figurine de grădină, alte elemente de amenajare a peisajului

Este mai bine să vă gândiți la proiectarea peisajului în avans. Acest lucru vă va permite să găzduiți tot ceea ce doriți pe teritoriul existent, fără fioruri, făcând teritoriul cât mai atractiv posibil. Există multe detalii care ajută la dotarea a 12 acri, astfel încât fiecare să poată alege exact ceea ce îi place, va fi combinat armonios cu toate celelalte componente ale designului site-ului.

Arbuști ornamentali în amenajarea grădinii private

Peluzele de formă neregulată arată bine în combinație cu arbuști decorativi

Una dintre principalele opțiuni de decorare este gazonul. Este necesar să alegeți tipul său chiar și în timpul proiectării: funcția gazonului efectuată în fiecare parte specifică a parcelei (doar un gazon decorativ sau acolo, de exemplu, copiii se vor juca, urmează un antrenament sportiv), afectează direct tipul de iarbă care pot rezista la sarcinile corespunzătoare.

Pe locul al doilea în ceea ce privește frecvența de utilizare atunci când decorați teritoriul din apropierea casei sunt paturi de flori. Soluțiile standard nu se potrivesc? Apoi, în loc de paturi de flori, puteți așeza paturi de flori pe teren liber. Nu au limite clare, deci se poate face absolut orice formă. Sunt așezate între copaci, arbuști pe gazon, există și borduri, unde plantele sunt plantate de-a lungul cărărilor. Alegând soiurile potrivite de plante pentru plantare în paturi de flori, paturi de flori, puteți asigura înflorirea lor aproape pe tot parcursul anului. Principala regulă aici este și moderarea: multe culori diferite vor crea impresia de haos, dezordine..

Frumos pat de flori alungit de-a lungul peretelui unei clădiri rezidențiale

Pat de flori lângă casă

Unul dintre cele mai comune tipuri de paturi de flori este un tobogan alpin. Diferența față de un pat obișnuit de flori este utilizarea unei pietre decorative, care este așezată între flori..

Pietre și flori pe un tobogan alpin

Tobogan alpin clasic în design de grădină

Un alt element al proiectării peisajului sunt căile, căi care separă diferite zone, oferind în același timp un pasaj convenabil între ele. Cel mai adesea sunt pavate cu gresie de grădină sau pietre decorative..

Calea grădinii de la grinzi cu umplutură de piatră zdrobită

Căile combinate din diverse materiale sunt potrivite pentru o grădină de absolut orice stil.

Obiectele de apă sunt o altă opțiune pentru decorarea spațiului din apropierea casei. Chiar dacă nu există rezervoare naturale în posesia dvs., dacă doriți, puteți crea artificiale: un iaz, o fântână, un lac sau chiar o mică cascadă.

Un mic rezervor artificial în curtea unei case private

Chiar și un mic iaz în orice design vă va aduce liniște și relaxare pentru dvs. și pentru cei dragi

Pe complot pot fi așezate sculpturi de grădină. La fabricarea acestora se utilizează beton, piatră, gips sau spumă poliuretanică. Stilul acestor sculpturi ar trebui să fie combinat cu designul general al site-ului. Experții recomandă utilizarea unui număr moderat de figuri pentru a nu suprasatura spațiul și totul părea original, armonios, elegant.

Melci decorativi DIY pentru decorarea grădinii

Decorațiunile de grădină bricolaj sunt sufletul site-ului, pofta și farmecul acestuia

Există multe opțiuni, dar nu trebuie să le aveți pe toate. Uneori unul sau două elemente, combinate unele cu altele în stil, fac zona din apropierea casei dvs. mult mai atractivă decât multe moduri diferite de decor..

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video: secrete ale planificării unei secțiuni înguste

Fotografii de grădini frumoase

Colț de relaxare într-o grădină pitorească Chioșc de cort în centrul parcelei de grădină Amenajarea gazdelor și trandafirilor Terasă cu loc de joacă și zonă de relaxare Poartă din lemn într-un cadru de piatră Nava pentru copii pentru jocuri pe parcela personală Pergola cu o bancă în fața intrării în grădină Paturi îngrijite în grădină Un loc confortabil pentru relaxare într-un colț retras al grădinii Poartă din lemn la intrarea în amplasament Pat de flori înflorit în fața unui foișor de lemn cu șemineu Căi de pietriș în amenajarea grădinilor Un pat de flori cu plante perene înflorite în jurul rezervorului Înregistrarea zonei frontale pe un teren de 12 acri Amenajarea spațiului în fața unei case de țară Realizarea unui cerc aproape de trunchi cu propriile mâini Tobogan alpin din bolovani de piatră Pere de-a lungul cărării din grădină Iluminarea fațadei unei clădiri rezidențiale cu garaje la subsol Poteci de piatră în peisajul grădinii Pereți de susținere bricolaj din grinzi Proiectarea decorativă a unui rezervor artificial în grădină Rezervoare artificiale în amenajarea peisajului Gard forjat în jurul zonei curții Calea grădinii din tăieturi de lemn Terasă în aer liber pentru un sejur confortabil Calea pas cu pas din plăci de beton de casă Tăiați lemnul pe panta site-ului Ziduri de sprijin din piatră într-o zonă cu pantă Pergola veche cu bănci de lemn Mobilier forjat pentru zona de recreere Paturi de grădină cu margini de cărămidă Un mic iaz cu o fântână într-o grădină privată Perne luminoase pe canapele sub copaci Paturi înalte cu laturi din lemn Gard viu Thuja în locul unui gard capital Pat de flori pentru blocuri de beton, bricolaj Design original al unui pat de flori Conifere în amenajarea peisajului Pară înflorită în mijlocul unui gazon englezesc Fotografie a curții unei case de țară Gazon cu arbuști în amenajarea grădinii O cărare sinuoasă către un foișor din lemn Grădină înflorită în fața unei clădiri rezidențiale Iaz artificial în fața unui foișor din lemn Paturi decorative și gard din lemn Pavaj din cărămidă al curții Amenajarea unui mic teren de grădină Grădină confortabilă cu propriile mâini într-o zonă mică Foisor din lemn din spatele grădinii

Previous Post
Designfunktioner och materialval. Vad mer att tänka på när du väljer en veranda design?
Next Post
نصائح مفيدة لمن يريدون تزيين منازلهم بأيديهم