15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Conifere în amenajarea peisajului unei cabane de vară

șir (0) "" șir (0) ""

Paturile de flori, peluzele verzi, gardurile vii și arbuști mari simpli sunt baza designului peisajului. Dar toată lumea vrea ca iarna, când majoritatea plantelor să se estompeze și să-și piardă frunzele, este important ca zona verde să rămână vie și atractivă. Această funcție este realizată de compoziții de conifere în proiectarea peisajului și de plante veșnice. Dar unele conifere nu se înțeleg unul lângă altul și copacii de foioase. Pentru a evita greșelile enervante, profesioniștii își împărtășesc secretele cu pasionații de grădinărit.

conifere mari de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Compoziție de conifere la cabana lor de vară

frumoase conifere înalte în amenajarea peisajului din zona suburbană

Decorarea unei cabane de vară cu conifere

Ce este important de știut despre compozițiile de conifere în proiectarea peisajului

Paturile de flori și plantele perene decorative au fost folosite de mult timp de grădinari în peisagisticile curților orașului și în zonele suburbane. În străinătate, au abandonat de mult grădinile și grădinile de legume în favoarea paturilor înguste de verdeață condimentată decorativă și a culturilor de legume compacte. În est, de multe secole japonezii practică o „grădină de stâncă” cu sakura, arțar roșu, struguri sălbatici și conifere pitice. Cultura curților de grădinărit și amenajarea peisagistică atentă prinde rădăcini în țara noastră..

Zona mijlocie a Rusiei este mediul natural al multor specii de pini, zada, cedri și ienupăr. Puțin spre sud, chiparoșii mediteraneeni, tuia și alte conifere termofile de arbori veșnic verzi sunt perfect cultivate. În mod surprinzător, pe lângă brazi albastri și alte forme piramidale ale acestui copac de conifere, nu au fost folosite alte plante înrudite. Excepția a fost stațiunile din Crimeea și Caucazul de Nord, unde în epoca sovietică, parcurile și aleile erau decorate cu specii rare de forme veșnic verzi..

flori mari de conifere subdimensionate în amenajarea peisajului din zona suburbană

Amenajarea teritoriului cu conifere

frumoase conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Proiectare peisaj într-o compoziție de conifere

Astăzi, formele decorative de conifere sunt din ce în ce mai utilizate în proiectarea peisajului și în grădinăritul parcelelor personale. Formele asiatice și mediteraneene, prin eforturile crescătorilor domestici și olandezi, sunt adaptate condițiilor noastre climatice. Deși plantele termofile veșnic verzi decorează din ce în ce mai mult parcelele noastre, multe conifere originare din Italia, Coreea și Japonia au nevoie de prăfuirea rădăcinilor cu rumeguș și înfășurarea coroanei pentru iarnă, ca în fotografie.

Este foarte convenabil să achiziționați forme compacte cultivate pentru proiectarea peisajelor cu compoziții de conifere prin cataloage și o rețea comercială specializată. Deși acest lucru este scump în amenajarea teritoriului complex, are avantajele sale:

  • un răsad într-o oală sau cadă are un sistem radicular protejat;
  • fiecare plantă are un „pașaport” sau instrucțiuni scurte de îngrijire;
  • sub rezerva recomandărilor pentru udare și cultivare, înrădăcinarea 100% a efedrei tinere este garantată.

Atenţie! Dacă un punct de vânzare oferă plante ușor îngălbenite dintr-un număr de plante identice, nu cumpărați – acesta este primul semn că răsadul a murit! Chiar și atunci când este plantat în sol fertil și udare intensivă, nu va fi posibilă reanimarea acestuia, cu rare excepții. Astfel de materiale pot fi luate gratuit – în plus față de un lot de alte plante pentru a planta undeva lângă margine.

frumoase flori de conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Design cabană cu conifere

conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană

Compoziție de conifere la cabana lor de vară

Dacă nu sunteți sigur că formele de grădină dobândite vor prinde rădăcini, în primul an puteți angaja un grădinar profesionist care se va ocupa de „tânăr”. Când tuia, ienupărul și molidul ornamental rădăcină iernează și primăvara eliberează crenguțe tinere, slab colorate – un semnal că coniferele se simt minunat într-un loc nou și nu au nevoie de îngrijire atentă.

Sfat. Nu uitați că orice plantă asemănătoare copacilor în perioada de creștere activă are nevoie de udare suplimentară (mai ales în verile uscate), îmbrăcăminte superioară și înfășurare a coroanei în timpul înghețurilor.

Îngrijirea competentă și plantarea atentă a puieților tineri veșnic verzi în proiectarea peisajului folosind conifere este o garanție că site-ul va fi frumos în orice moment al anului. Principalul lucru este că nu se umbresc reciproc și nu opresc formele mai puțin viabile cu fitoncidele lor. De exemplu, lângă un singur zada, alte conifere nu se înțeleg sau se degradează treptat..

mari conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Decorarea unei cabane de vară cu conifere

frumoase conifere înalte în amenajarea peisajului din zona suburbană

Amenajarea teritoriului cu conifere

Este de dorit ca baza compoziției să fie o singură plantă înaltă sau mijlocie înconjurată de 2-3 forme de conifere de forme contrastante. Un gazon verde sau pietriș mic este un fundal excelent pentru o astfel de plantare. Poate fi suplimentat cu plante perene cu înflorire compactă sau arbuști ornamentali de rodire, care pot fi ajustate anual prin tăiere..

Atenţie! Nu plantați conifere mari, forme cu creștere rapidă și răspândire în centrul sitului și sub ferestrele clădirii. În caz contrar, după 5-6 ani se vor transforma în jungle de pădure, creând o umbră excesivă lângă un pat de flori sau o grădină din față.

Mai multe conifere identice nu ar trebui să fie plantate la întâmplare, este mai bine să le așezați de-a lungul aleii sau ca gard viu. Molidul compact sau plantele similare sunt perfect combinate cu foioase plângătoare lângă un rezervor artificial la marginea grădinii, ca în fotografie.

flori mari de conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Proiectare peisaj într-o compoziție de conifere

frumoase conifere cu creștere redusă în amenajarea peisajului din zona suburbană

Design cabană cu conifere

frumoase conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Design cabană cu conifere

Variații ale formelor de conifere

Pentru majoritatea oamenilor, coniferele sunt pomi de Crăciun și pini, care sunt de obicei decorați de sărbătorile de Anul Nou. Acestea includ, de asemenea, cedri siberieni și libanezi, iar modul în care acestea diferă nu este cunoscut de locuitori. Cum arată ramurile de zada, tuia, chiparosul sau ienupărul se pierd în presupuneri.

Este interesant. Fiecare specie de conifere are propria sa subspecie, cu variații mari în culoarea conurilor sau a boabelor, forma coroanei și lungimea acelor. Pinii italieni plângători sunt aceiași pini, dar ace pot ajunge la 20-30 cm lungime. Și există forme de conifere cu conuri mari purpurii și mici conuri roșii, asemănătoare trandafirilor. Pentru arboreturile de amenajare a teritoriului, se utilizează un ienupăr cu fructe de padure comestibile albastre, iar varietatea cu fructe roșii aprinse este otrăvitoare. Ramurile tinere de brazi decorativi pot avea o nuanță verde deschis, auriu și albastru, exemple sunt în fotografie.

conifere mari înalte în amenajarea peisajului din zona suburbană

Compoziție de conifere la cabana lor de vară

frumoase flori de conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Decorarea unei cabane de vară cu conifere

Atunci când alegeți compoziții de conifere în proiectarea peisajului, este recomandabil să vă familiarizați mai detaliat cu diversitatea speciilor acestor plante relicte. Botanicii susțin că coniferele sau gimnospermele au domnit în vremea dinozaurilor, înlocuind era cozilor de cal și a ferigilor asemănătoare copacilor. Dar le este, de asemenea, dificil să răspundă la câte soiuri și subspecii naturale au acești reprezentanți ai regatului florei și faunei.

Oamenii de știință descoperă anual noi endemii în pădurile virgine impenetrabile, care sunt folosite de crescători pentru reproducerea subspeciilor decorative.

frumoase flori de conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Amenajarea teritoriului cu conifere

conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană

Proiectare peisaj într-o compoziție de conifere

Clasificarea principală a coniferelor în pepiniere este în funcție de forma coroanei:

  • sferic;
  • ovoid,
  • spirală;
  • împrăștiere plată;
  • plângând;
  • piramidal;
  • columnar;
  • oval;
  • târâtor (plat);
  • Genuflexiune;
  • coroana rara.

Există, de asemenea, următoarele forme:

  • înalt;
  • mijlocii;
  • subdimensionat;
  • târâtor.

Atenţie! De-a lungul timpului, plantele subdimensionate vor părea că coniferele de dimensiuni medii, pitice și compacte vor ocupa mai mult spațiu. Nu le plantați dens, pentru a nu strica conceptul original în proiectarea peisajului..

frumoase conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Design cabană cu conifere

flori mari de conifere înalte în designul peisajului din zona suburbană

Compoziție de conifere la cabana lor de vară

Cum se compun compoziții?

Coniferele sunt destul de unice, în multe privințe, plante. Se îmbolnăvesc rar și sunt atacați de dăunători, suportă capriciile vremii. Cele mai multe dintre ele nu necesită mult sol fertil, deși fiecare specie are propriile preferințe. Unii își varsă acele, cum ar fi zada, alții înfloresc în roz în designul peisajului, cum ar fi tuja din Crimeea. Toate aceste forme sunt clasificate ca veșnic verzi și majoritatea purifică aerul umplându-l cu fitoncide care sunt dăunătoare microflorei patogene. Copacii compacti, acoperiți dens cu ace, sunt destul de spectaculoși atât în ​​plantații individuale, cât și într-o compoziție generală cu alți „vecini”, ca în fotografie.

frumoase conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Decorarea unei cabane de vară cu conifere

conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană

Amenajarea teritoriului cu conifere

Proiectarea site-ului este de obicei împărțită în mai multe zone, unde anumite tipuri de plante vor fi în centrul compoziției. În funcție de scop, conform catalogului sau în supermarketul de grădină, puteți alege sau comanda diferite conifere. Cel mai adesea oferă forme compacte, pitice și subdimensionate..

Atenţie! Poti alege orice fel de pin, molid, brad, cedru, larice, tuia, chiparos sau ienupar dupa gustul tau. Dar există o condiție – acestea trebuie adaptate și aclimatizate la o anumită regiune. Nu toate sunt percepute organic în vecinătatea copacilor și arbuștilor decorativi și fructiferi..

Majoritatea frumuseților pădurii veșnic verzi sunt în armonie cu acei copaci și arbuști, care sunt de obicei adiacenți în sălbăticie. Este vorba de stejar și mesteacăn, arțari și frasin de munte, păducel și trandafir sălbatic..

Atenţie! Nu plantați mai multe conifere din diferite zone geografice din apropiere simultan, adesea pare nefiresc.

„Nordicii” pot oprima formele pitice și subdimensionate din regiunea mediteraneană și din Orientul Îndepărtat, cu fittoncidele lor. Și formele selective și hibride vor fi oprimate de rudele lor naturale. Cedrii libanezi și laricile siberiene sunt considerate cele mai „certătoare”.

flori mari de conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Design cabană cu conifere

frumoase conifere cu creștere redusă în amenajarea peisajului din zona suburbană

Compoziție de conifere la cabana lor de vară

Grădinarii au observat că majoritatea veșnicilor se simt minunat la umbră, așa că sunt plantați în spatele casei din partea de nord. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică endemiilor mediteraneene și soiurilor de pomi de Crăciun cu ace ușoare, care se estompează la umbră..

Conurile sunt o sală de mese naturală pentru multe păsări sălbatice care se adună de bună voie la locul de iarnă și toamna târzie, umplând curtea cu ciripituri vesele. Cu toate acestea, fertilizarea naturală după tratarea cu semințe poate strica aspectul unei compoziții de conifere îngrijite în proiectarea peisajului..

Majoritatea formelor cultivate se pretează bine la „tunsoare”, li se poate da forma cea mai bizară – de la elefanți la spirale precise. Dar unele conifere se îmbolnăvesc, chiar dacă rupeți o ramură..

conifere mari de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din zona suburbană

Decorarea unei cabane de vară cu conifere

frumoase flori de conifere înalte în amenajarea peisajului din zona suburbană

Amenajarea teritoriului cu conifere

frumoase conifere târâtoare în amenajarea peisajului din zona suburbană

Proiectare peisaj într-o compoziție de conifere

Dacă doriți să vă înnobilați parcul de grădină cu sculpturi veșnic verzi, trebuie să alegeți formele dense potrivite cu crenguțe mici și ace scurte. De asemenea, va trebui să începem să căutăm specialiști care să creeze capodopere reale. Nu ar trebui să experimentați cu plante vii dacă nu sunteți sigur că astfel de „creații” sunt în puterea voastră.

Aruncați o privire atentă la exemplele din galeria noastră foto. Poate că aceste idei vor inspira și sugera un nou concept de design pentru site-ul dvs..

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video: Cum se utilizează coniferele în proiectarea peisajului

50 de fotografii cu idei de conifere în amenajarea peisajului:

flori mari de conifere târâtoare în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere de dimensiuni medii în designul peisajului imaginii cabanei de vară frumoase conifere înalte în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane conifere mari de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase flori de conifere subdimensionate în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere înalte în designul peisajului din imaginea zonei suburbane mari conifere târâtoare în proiectarea peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere de dimensiuni medii în proiectarea peisajului din zona suburbană foto frumoase flori de conifere înalte în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din imaginea zonei suburbane conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere subdimensionate în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari de dimensiuni medii în amenajarea peisajului unui tablou de vară flori mari de conifere de dimensiuni medii în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto mari conifere târâtoare în proiectarea peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari înalte în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului din imaginea zonei suburbane flori mari de conifere subdimensionate în proiectarea peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere înalte în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto mari conifere târâtoare în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane conifere mari cu creștere redusă în designul peisajului unei imagini de vară frumoase flori de conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din imaginea zonei suburbane conifere mari înalte în designul peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere înalte în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase flori de conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere de dimensiuni medii în amenajarea peisajului unui tablou de vară frumoase conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere subdimensionate în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere înalte în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase flori de conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din imaginea zonei suburbane conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere târâtoare în designul peisajului din zona suburbană foto frumoase conifere de dimensiuni medii în designul peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere subdimensionate în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane flori mari de conifere înalte în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari cu creștere redusă în designul peisajului unei imagini de vară frumoase flori de conifere târâtoare în designul peisajului din zona suburbană foto conifere mari cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto flori mari de conifere târâtoare în proiectarea peisajului din imaginea zonei suburbane frumoase conifere cu creștere redusă în proiectarea peisajului din zona suburbană foto mari conifere târâtoare în designul peisajului unei imagini de vară de vară conifere mari de dimensiuni medii în designul peisajului unei fotografii de vară

Previous Post
Planter til landskabspleje
Next Post
كيف تزين صندوق أحذية بيديك؟