15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Recomandări pentru crearea unui proiect de proiectare pentru o grădină de legume cu paturi

Paturile inteligente pentru cei mai avansați grădinari vor ajuta la facilitarea vieții grădinarului, la creșterea productivității culturilor și la transformarea grijilor legate de recoltă în relaxare. Tehnologia patului leneș împiedică răsadurile să nu se risipească și permite culturilor să vă îndeplinească așteptările.

paturi de grădină

Vrei ca grădina ta să devină mândria ta? Citiți articolul nostru despre cum să o faceți..

Amenajarea grădinii

Cu abordarea corectă, o grădină de legume poate deveni nu doar un loc pentru cultivarea legumelor, ci se poate transforma și într-un obiect elegant de amenajare a peisajului. Experții în acest domeniu au elaborat multe recomandări în acest sens..

proiectarea paturilor în țară

Cum să amenajați paturi frumoase pentru leneși, paturile sunt înalte și inteligente – asta trebuie să știe un grădinar.

 • Când planificați dispozitivul grădinii, acordați atenție fertilității și iluminării locului pentru paturi.
 • Prioritizează calitatea paturilor, nu cantitatea. Mai multe paturi îngrijite vor arăta mult mai bine decât o grădină mare acoperită de buruieni..
 • Folosiți structuri pe mai multe niveluri pentru a economisi spațiu.
 • Încadrarea părților laterale va ajuta la îmbunătățirea randamentului și va oferi paturilor un aspect estetic. În acest scop, piatra, pavajele, ardezia colorată, gardurile din plastic sunt perfecte..
 • Lățimea optimă a căilor dintre paturi este considerată a fi de 70 cm..
 • Pentru ca plantele să nu se umbrească reciproc, așezați-le de la nord la sud pe o zonă plană, într-o zonă cu pantă – perpendiculară pe ea. În același timp, versantul sudic este preferabil pentru culturile de legume, iar versantul nordic pentru culturile de grădină..
 • Nu vă limitați la forme dreptunghiulare. Paturile pot fi făcute arcuite sau sub diferite forme geometrice, aranjate în grupuri sau pot crea o singură compoziție.

paturi frumoase la țară

Locuitorii de vară cultivă multe culturi care au caracteristici de cultivare similare sau, dimpotrivă, se contrazic reciproc..

Materiale de grădină

paturi de grădină

Zonând site-ul cu ajutorul paturilor, puteți împărți speciile de plante incompatibile sau combinați cele care sunt caracterizate de același sistem de îngrijire.

Material Avantaje dezavantaje
Lemn Ușor de creat, mobil, ușor de demontat și transportat Sensibilitate la putrezire
Paie Originalitate Fragilitate
Piatră Durabilitate, vizibilitate Preț mare
Plastic Ușurința de instalare și întreținere, rezistență la soare, frig, umiditate Nu vă încadrați întotdeauna în stilul general al site-ului
Metal Durabilitate Necesită precauții suplimentare

Principiile dispozitivului paturilor leneșe

Principiul principal al noii abordări a îngrijirii grădinii este acela că puteți săpa și să buruienile solului numai în timpul pregătirii și plantării, în caz contrar se va usca rapid și nu va putea asigura culturilor umezeală. Este permisă doar slăbirea superficială..

fotografie paturi de grădină

Patul de grădină leneș este o abordare complet nouă a grădinăritului, care va permite răsadurilor să crească singure și va oferi de câteva ori mai multă recoltă.

Trebuie să începeți pregătirea paturilor în avans. Colectați paie, rumeguș sau conuri, acoperiți suprafața cu ele, astfel încât buruienile să poată germina în această zonă. Această procedură se numește mulcirea solului. Datorită ei, paturile nu vor mai fi nevoiți.

idei de paturi de gradina

Regula spune că nu poți săpa și înlătura pământul, cu excepția pregătirii sale și a plantării în sine.

Locuitorii progresivi de vară au apreciat de mult farmecul unui sistem automat de irigare care le permite să-și economisească timpul fără a afecta recolta. Prin simpla apăsare a unui buton, puteți începe procesul de irigare, iar paturile dvs. vor rămâne luxuriante și verzi, fără prea mult efort din partea dvs..

udând paturile din țară

Chiar dacă este posibilă îndepărtarea buruienilor și puful solului cu plivire constantă, mai devreme sau mai târziu se va usca și nu va putea oferi suficientă umiditate pentru culturi..

Pat de grădină leneș, fă-o singur

paturi de bricolaj în țară

Gardurile de casă sunt o modalitate ușoară de a construi fundația pentru grădină.

 1. Determinați înălțimea dorită a laturilor.
 2. Conectați plăcile cu o șurubelniță, scoateți clemele.
 3. Întoarceți grădina, puneți-o la loc. Asigurați-vă că lumina de aici este suficientă pentru germinarea răsadurilor.
 4. Îngropați grinzile de colț 12-15 cm în pământ.
 5. Reglați bare de protecție folosind nivelul clădirii. Acest lucru este necesar pentru funcționarea corectă a sistemului de irigare..
 6. Instalați tuburi de plastic din interior, astfel încât pereții să nu se prăbușească din vreme rea.
 7. Nivelați zona, acoperiți-o cu o plasă pentru alunițe.
 8. Umpleți solul.
 9. Asigurați sistemul de irigare.
 10. Plantează răsaduri.
 11. Instalați o copertină, dacă este necesar.

fotografie paturi de grădină bricolaj

În această abordare, pregătirea pentru viitoarea plantare este foarte importantă – este recomandabil să faceți acest lucru chiar și în toamnă..

Paturi înalte

Clima slabă și randamentele scăzute vor deveni probleme uitate pentru dvs. datorită designului ridicat al paturilor. Creația lor este destul de laborioasă, dar rezultatul te va surprinde plăcut..

paturi înalte la țară

Chiar dacă acesta este un proces care consumă mult timp la început – construcția cadrului în sine și udarea paturilor, dar ea este cea care vă va permite să uitați de climatul nefavorabil și randamentele scăzute.

Avantajele unor astfel de paturi.

 • Încălzire bună a solului datorită apropierii de soare. Le puteți planta deja în aprilie..
 • Plasa inferioară va proteja cultura de alunițe și rozătoare.
 • Un cadru de aproximativ 1,5 m lățime va oferi confort pentru udare, deoarece va fi posibil să îl abordați din ambele părți.
 • Împărțind-o în două părți, puteți organiza cu ușurință o seră cu propriile mâini..
 • Cultura în paturile înalte apare mai devreme decât în ​​cele obișnuite..

paturi înalte la țară

Un pat înalt este întotdeauna sub razele soarelui, ceea ce contribuie la încălzirea stratului de pământ, astfel încât poate fi plantat în aprilie fără teama de a îngheța..

Cu toate acestea, se poate distinge un dezavantaj al acestui design – necesitatea udării frecvente datorită faptului că umezeala scade rapid.

Cele mai populare materiale pentru realizarea paturilor înalte sunt:

 • Butoaie din aluminiu;
 • Piatră;
 • Cărămidă;
 • Jurnale.

paturi în țara de pietre

Este demn de remarcat faptul că paturile înalte oferă cea mai timpurie recoltă, mai întâi de salate și apoi de legume pretențioase..

Sunt realizate sub formă de creste sau trapezoide. Acestea sunt create pentru un sezon, deoarece sub zăpadă în timpul iernii se stabilesc în mod vizibil. Se folosesc în principal pentru pepeni și tărtăcuțe – castraveți, dovleci, dovlecei. Uneori se plantează cartofi în ele..

Paturi inteligente

Principiul principal în paturile inteligente rămâne același ca și în cele leneșe, dar accentul este pus pe fertilizare. Cantitatea culturii și cât de atent va fi necesar să o îngrijim direct depinde de calitatea lor..

paturi inteligente în țară

Paturile inteligente trebuie săpate o singură dată. Nu au nevoie de plivire – mulciul va împiedica creșterea buruienilor.

Solul din ele este un compost format din paie, frunze și rumeguș care conțin substanțe nutritive. Un strat subțire de sol este așezat deasupra acestuia și, după câteva săptămâni, grădina poate fi plantată.

Paturi calde

Principiul construirii paturilor calde se bazează pe stratificarea și amplasarea gunoiului de grajd proaspăt în straturile inferioare ale acestora. Iarna, procesele principale încep și până în primăvară începe să se descompună. Putrezirea, gunoiul de grajd emite căldură, iar patul devine gata pentru plantare devreme..

paturi calde la țară

Mulți grădinari au fost convinși de mai multe ori că îngrășământul de înaltă calitate oferă o recoltă mare, care nu necesită mult efort din partea proprietarului său..

Această metodă este potrivită pentru ridichi, castraveți și alte culturi cu rădăcini puțin adânci..

Faceți-vă singur pat cald

După ce am prelevat anterior solul cu 40-50 cm, așezăm straturile în următoarea succesiune.

grădină caldă cu propriile mâini

Un astfel de pat nu folosește solul obișnuit ca sol, ci compostul, care se bazează pe paie, frunze și rumeguș, ceea ce dă drept rezultat și mai multe substanțe utile pentru viitoarele plante..

 1. Cherestea mare
 2. Lemn mic
 3. Pământ
 4. Deseuri organice
 5. Presărați cu EM-Bokashi, vărsați cu EM-A
 6. Pământul din nou
 7. Deseuri organice
 8. Presărați cu EM-Bokashi, vărsați cu EM-A
 9. Humus
 10. Mulci (5-8 cm)

paturi calde la țară

Durata de funcționare a unui astfel de pat este de 6-8 ani..

Soluții neobișnuite

Grădina nu trebuie să fie plictisitoare, deoarece există cu ușurință un loc pentru imaginație și originalitate..

Paturi suspendate

Puteți crea paturi neobișnuite care să ofere grădinii un aspect original și să economisească spațiul site-ului cu propriile mâini. Pot fi realizate din pungi sau țevi de plastic tăiate în jumătate. Plantați căpșuni, ierburi sau legume mici în ele..

paturi agățate în țară

Site-ul dvs. va fi plin de semnificație și îl puteți personaliza.

Un alt avantaj al acestui design este că puteți planta răsaduri în ele în prealabil și le puteți scoate afară atunci când se încălzește..

Paturi verticale

O altă modalitate de a economisi spațiu este cu paturile verticale cu mai multe niveluri. Plăcile de lemn, cutiile și țevile de plastic vor fi un material excelent pentru a crea astfel de structuri cu propriile mâini..

paturi verticale in tara

Aranjamentul și forma paturilor – în funcție de imaginația dvs. și de comoditatea de a le înconjura.

Paturi de grădină din materiale uzate

Cele mai familiare lucruri pot fi adaptate containerelor pentru plantarea legumelor:

 • Cosuri;
 • Cutii;
 • Cutii de udare;
 • Comoda veche;
 • Bucate;
 • Anvelope auto;
 • Cizme și încălțăminte inutile;
 • Butoaie din lemn;
 • Baie;
 • Bicicleta.

paturi în țara anvelopelor

Încadrarea grădinii nu este doar o garanție a unei recolte bune.

Puteți construi chiar și un pat de flori cu o pereche de blugi vechi. Și prin decorarea anvelopelor, puteți crea cele mai neașteptate compoziții sub formă de animale, flori și eroi din desenele animate preferate..

Pat multi-nivel DIY

Realizarea unui pat pătrat clasic pe trei niveluri cu propriile mâini este destul de simplă. Pre-schițați locația locației sale și întocmiți un plan pe hârtie, luând în considerare caracteristicile legumelor planificate, numărul de niveluri, dimensiunea și relieful sitului.

paturi cu mai multe niveluri în țară

Combinarea anumitor culturi pe același pat va crea un design uimitor al plantelor.

 1. Nivelați și marcați suprafața.
 2. Tratați plăcile cu o impregnare antiseptică.
 3. Montați laturile cu o înălțime de cel puțin 15 cm, respectând unghiurile drepte. Amintiți-vă că următoarele nivele vor fi mai mici în înălțime. Prin urmare, este mai bine să alegeți înălțimea cu o margine.
 4. Conectați plăcile în scuturi folosind bare cu laturile de 50 cm.
 5. Așezați polietilenă sau plasă metalică pe pământ, umpleți-o cu drenaj, apoi sol și apoi compost.
 6. Al doilea nivel este plasat deasupra. Ar trebui să ocupe 2/3 din nivelul inferior. Straturile sunt stivuite în mod similar cu precedentul..
 7. Al treilea nivel este făcut și mai mic: durează 1/3 din primul nivel..
 8. În etapa finală, vopsiți pereții exteriori ai grădinii cu vopsea din lemn.

paturi cu mai multe niveluri

Compoziția poate consta nu numai din legume, ci și din ierburi și flori. Unele specii de plante sunt capabile să asigure culturilor de legume protecție împotriva dăunătorilor și bolilor..

Sfaturi pentru rezidentul de vară

design paturi de gradina

Spațiile dintre paturi pot fi umplute cu pietricele sau separate prin cărări mici.

Sarcină Soluţie
Ridicați inventarul Nu vă zgâriați la unelte. Inventarul ieftin se va deteriora rapid și va trebui să cumpărați unul nou. Prin urmare, este mai bine să alegeți imediat lucruri de calitate..
Organizați stocarea
 • Raft de perete cu rafturi și corpuri de iluminat
 • Toaletă de grădină transformată în depozit
 • Dulapuri mici
 • Cosuri pentru obiecte mici
 • Scuturi metalice
Combinați culturile în mod eficient Joacă-te cu contraste și forme. Combinați plantele cățărătoare cu dovlecei și pepeni verzi, sau folosiți aceleași culturi, dar culori diferite.
Creați cărări între paturi Așezați-le cu pietricele, plăci de beton, iarbă de gazon sau tăieturi de lemn.
Procesați garduri din lemn Cel mai economic mod: folosiți sulfat de cupru în interior, var în exterior.

Cele mai durabile: podele.

Creați un design de grădină spectaculos Alegeți un stil consistent. Perfect pentru grădină: mediteraneană, japoneză, țară. Găsiți margini potrivite, modele de grădină și figurine de grădină.

Decor de grădină

Elementele decorative sunt ceva fără de care este imposibil să ne imaginăm o grădină elegantă. O moară mică, o figurină a unui gnom de grădină sau o figurină în formă de animal, cum ar fi un vas de udare uitat accidental sau o roată dintr-o căruță – toate aceste lucruri mici vor completa designul site-ului dvs. și va străluci cu culori proaspete.

decor paturi de gradina

Designul paturilor poate fi foarte divers, totul depinde de imaginație.

Nimeni nu interzice combinarea legumelor cu plantele de grădină. Paturile de flori, arcadele, spalierele și „colibele” împletite cu flori cretate se vor potrivi perfect aici..

paturi în casa ta

Pentru a diversifica aspectul plantațiilor, florile pot fi adăugate la legume, de exemplu, gălbenele.

Stil uniform

Vă aducem în atenție cele mai populare soluții pentru proiectarea unei grădini de legume în stil general.

design paturi de gradina

Alegeți plante care sunt contrastante ca formă și culoare, nu vă fie teamă să experimentați!

Stil Culori Materiale (editați) Particularități
Mediterana Nuanțe pastelate, teracotă, ocru Piatra naturala, dale de pavaj, pardoseala din lemn, caramida
 • Descentralizare
 • Zona de recreere
 • Terase înalte, structuri pe mai multe niveluri
 • Plantele cataratoare
Țară Nuanțe naturale pestrițe Lemn natural, piatră, crenguță de salcie
 • Linii netede
 • Număr mare de culori
 • Utilizarea articolelor de uz casnic ca accesorii
 • Structuri de răchită
japonez Paleta verde Mică piatră zdrobită, pietricele, bolovani
 • Decor cu felinare, poduri, foișoare
 • Asimetrie, forme neregulate
 • Paturi joase
limba franceza Culori naturale delicate Aproape orice: lemn, piatră, cărămidă, ardezie, beton
 • Paturi de formă geometrică regulată, împărțite în segmente
 • Căi pavate
 • Încadrarea cu piatră decorativă sau bordură

O grădină elegantă cu un design unic va deveni mândria oricărui rezident de vară, iar tehnologiile inteligente, paturile înalte și alegerea corectă a solului vor contribui la creșterea randamentelor și la economisirea energiei și a banilor cheltuiți pentru întreținere.

50 de opțiuni de proiectare pentru o grădină de legume cu paturi:

gradina cu paturi design foto grădină cu paturi în țară idei fotografie grădină cu paturi în țară idei de design gradina cu paturi in designul ideilor de tara gradina cu paturi in ideile de tara grădină cu paturi în țară idei foto grădină cu paturi în țară design foto grădină cu paturi în țară design foto grădină cu paturi în țară fotografie grădină cu paturi în țară idei de design grădină cu paturi în țară fotografie de design grădină cu paturi în design rustic gradina cu paturi la tara grădină cu paturi idei foto idei de amenajare gradina gradina proiectare idei gradina gradina idei de amenajare gradina gradina proiectare idei gradina gradina idei de gradina de gradina grădină cu paturi idei foto grădină cu paturi design foto grădină cu paturi design foto grădină cu paturi design foto grădină cu paturi foto gradina cu paturi idei de design grădină cu paturi fotografie design proiectarea gradinii de legume gradina cu paturi idei de design grădină cu paturi fotografie design proiectarea gradinii de legume grădină cu paturi cabană idei fotografie gradina cu paturi de gradina idei de design gradina cu paturi cabana idei design gradina cu paturi de gradina idei de design gradina cu paturi cabana idei design gradina cu paturi idei cabana gradina cu paturi dacha idei foto gradina cu paturi dacha design foto grădină cu paturi cabană foto design gradina cu paturi dacha design foto grădină cu paturi cabană foto design grădină cu paturi dacha fotografie grădină cu paturi cabană fotografie design grădină cu paturi cabană fotografie design grădină grădină cabană design gradina cu paturi idei de design cabana grădină cu paturi cabană fotografie design grădină grădină cabană design grădină cu paturi de grădină grădină de legume cu paturi

Previous Post
Hur man väljer en matta för en modern inredning
Next Post
عداد شريط للمطبخ بيديك من كونترتوب: خيارات ، أحجام ، تعليمات خطوة بخطوة