15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako ozdobiť pracovnú plochu vlastnými rukami

Opravy v byte alebo v súkromnom dome sú zodpovednou úlohou každého majiteľa. Oveľa dôležitejšie je však naplniť svoj vlastný domov pohodlím a krásou. To platí najmä pre stolné počítače. Dnes existuje veľa dizajnových techník, vďaka ktorým môžete existujúci priestor nielen vizuálne rozšíriť, ale aj dať mu šarm a eleganciu. To platí pre malé veci, suveníry, ručne vyrobené remeslá na ozdobu pracovného priestoru.

Písací stôl pozdĺž bielej steny

Je veľmi užitočné mať dobre zorganizovaný pracovný priestor.

Dôležitú úlohu zohráva nábytok, najmä pracovný stôl. Stacionárne a internetové obchody ponúkajú veľa kvalitného, ​​štýlového a moderného nábytku. Ale čo keď vám finančná situácia neumožňuje získať nový produkt? Ozdobte svoj starý stôl! Existuje veľa možností – pomocou techniky decoupage, farieb a lakov alebo samolepiacej fólie ľubovoľnej farby.

Malé pracovisko v mestskom byte

Pracovná plocha nemusí byť veľká

Vyberte si najpohodlnejšie miesto, kde bude váš stôl umiestnený. Je skvelé, ak na tieto účely môžete vyčleniť samostatnú miestnosť. Existuje však aj riešenie pre majiteľov malých bytov. Pracovisko môže byť vybavené na balkóne, parapete, vo výklenku a dokonca aj v skrini.

Aký štýl dať prednosť

Nápady môžu byť rôzne. Nezabudnite však, že na prvom mieste je funkčnosť, pohodlie a útulnosť. Existuje niekoľko štýlov, ktoré moderní dizajnéri odporúčajú použiť na výzdobu pracovného priestoru..

Minimalizmus:

  • predpokladá úplnú absenciu nepotrebných podrobností v návrhu;
  • prvky nábytku a dekoru majú jasné geometrické tvary, vďaka ktorým existuje úplná variabilita návrhov;
  • prevaha štýlových farieb, často navzájom kontrastných;
  • maximálne množstvo svetla v byte, ktoré je možné dosiahnuť pomocou moderných svetelných zariadení.

Interiér domácej kancelárie v štýle minimalizmu

Nič vás nemotivuje k práci ako ľahká, pohodlná kancelária bez zbytočných drobností.

Minimalistický písací stôl

Udržujte farebnú schému čo najjednoduchšiu

Škandinávsky štýl:

  • použitie monochromatického gamutu: čierne, biele a mliečne odtiene;
  • veľké množstvo fotografií a plagátov na stene rovnakej farby;
  • veľa políc, zásuviek, stojanov na knihy, dokumenty a detaily interiéru.

Interiér domácej kancelárie v škandinávskom štýle

Účinnosť a podhodnotenie škandinávskeho štýlu z neho robí perfektnú voľbu pre modernú kanceláriu.

Nočný stolík citrónovej farby v interiéri domácej kancelárie

Ak je to žiaduce, monotónny biely interiér je možné zriediť jasným citrónovým prízvukom

Pracovný priestor bude vyzerať nemenej štýlovo v štýle pop art, súčasný, hi-tech, podkrovný, avantgardný a eklektický..

Návrh štúdie v priemyselnom štýle

Pracovisko v štýle podkrovia

Ako vybaviť kanceláriu v byte

Je skvelé, ak vám veľkosť vášho obytného priestoru umožní vybaviť pracovisko v samostatnej miestnosti..

Interiér pracovne v podkroví súkromného domu

Súkromná miestnosť je ideálnym miestom pre produktívnu prácu

Kde začať s návrhom a čo musíte zvážiť?

  1. Na usporiadanie pracovného priestoru vyberte najneutrálnejšie farby: béžovú, bielu, mliečnu a zrieďte ich jasným príslušenstvom.
  2. Uistite sa, že je v miestnosti dostatok svetla a priestor je dobre vetraný..
  3. Vyberte si nábytok podľa zásady: „čím viac vecí do neho môžete uložiť, tým lepšie“, pomôže to zabrániť chaosu na pracovnej ploche..
  4. Zvážte umiestnenie zásuviek, mali by byť blízko stola.

Červená kancelárska stolička v domácej kancelárii

Stolička by mala byť pohodlná a čo najkrajšia

Ozdobte si svoje pracovisko doma pomocou Feng Shui. Podľa tohto učenia by mali byť predné dvere na dohľad: spredu alebo zboku. Neumiestňujte pracovnú plochu do blízkosti okna, pretože by to narušilo koncentráciu a mohlo by to odvádzať pozornosť od pracovného toku. Odporúča sa usporiadať predmety tak, aby na každý z nich bol skutočne dosiahnuteľný. A najdôležitejšie je osvetlenie. Nainštalujte lampu doľava, vaše oči budú oveľa menej unavené.

Pracovisko na balkóne

Priestor v byte je katastroficky malý, ale pracovná plocha musí byť niekde umiestnená? Správny! Dajte to na balkón. Upozorňujeme, že balkón musí byť dobre izolovaný, inak riskujete prechladnutie pri sedení v prievane. A nábytok v takýchto podmienkach sa rýchlo stane nepoužiteľným..

Návrh pracoviska na balkóne mestského bytu

Do priestrannej lodžie sa zmestí písací stôl strednej veľkosti

Pri organizovaní pracoviska na balkóne vyberte malý stôl. Kam však uložiť dokumenty a rôzne užitočné drobnosti? Vynikajúcim riešením by boli police pribité k stenám. Pod stôl môžete uložiť malú skrinku na skladovanie kancelárskych potrieb.

Pracovisko na balkóne pre majiteľa bytu

Dopriať si pohodlie môžete aj na úzkom balkóne.

Uistite sa, že chránite seba a svoj majetok pred priamym slnečným žiarením. Za týmto účelom stačí zavesiť žalúzie na okná. Predpokladom je prítomnosť zásuviek. Je dobré, ak existuje príležitosť priniesť ich priamo na balkón. Zbavíte sa tak potreby nákupu predlžovacieho kábla..

Exkluzívny dizajn pracovného priestoru

Je váš balkón skromný alebo nie je izolovaný? Vždy existuje východisko. Pracovná plocha bude vo výklenku vyzerať skvele. Hlavnou vecou je vyčistiť ho a zbaviť sa tam nahromadeného odpadu..

Organizácia pracoviska na internáte

Pracovnou plochou bude doska inštalovaná v medzikuse

Vertikál sa používa čo najviac. Skvelou možnosťou je dať na police, ktoré sú často už vo výklenku, boxy s dôležitými drobnosťami a zavesiť na stenu niekoľko malých, ale priestorných políc. Sú vhodné na ukladanie priečinkov, kníh a ďalších..

Interiér pracoviska v retro štýle

Malý pracovný priestor vo výklenku, vyzdobený v duchu 30. rokov

Pokiaľ ide o samotné dvere špajze, je možné na nich usporiadať skutočný organizér na nožnice, pásku, ceruzky a ďalšie užitočné drobnosti. Je to dobrý nápad, ak sa venujete ručným prácam a nemáte kam dať svoje náradie. Hotové organizéry, ktoré visia na dverách, sa predávajú v obchodoch. Ak si želáte, môžete si vybrať krásne nechty, zatĺcť ich do dverí výklenku a zavesiť tam potrebné položky. Čo sa týka samotného stolu, ten si môžete vyrobiť sami z masívu alebo si ho vyrobiť na objednávku..

Inštalácia stola na parapet

Tento typ dizajnu pracovnej plochy je veľmi populárny. Nevyžaduje veľa voľného miesta a je tiež lacný. V bytoch sú v zásade úzke parapety. Ale dajú sa ľahko predĺžiť. Na to musíte použiť dosku, ktorá je nainštalovaná na parapete a pripevnená k stene po stranách. Ak je doska stola dostatočne dlhá, musí byť upevnená v spodnej časti v strede. Na tieto účely je vhodná skrinka inštalovaná pod stolom..

Pracovná plocha namiesto okenného parapetu v interiéri malej miestnosti

Aj malé okno je možné použiť na zorganizovanie pohodlného pracoviska

Pri organizovaní pracovného priestoru dávajte pozor, aby vám batéria neprekážala. Je lepšie ho presunúť na iné miesto. Vzhľadom na to, že budete pracovať pred oknom, zvážte, ako sa chrániť pred slnkom. Skvelý bude svetelný záves alebo žalúzie.

Písací stôl pre študenta namiesto okenného parapetu

Stôl na okenný parapet v detskej izbe

Poličky priklincujte na bočné steny. Ušetríte tak drahocenné metre štvorcové z nutnosti inštalácie skrinky a všetko potrebné budete mať vždy po ruke..

Pracovisko v skrini

Vyťažiť maximum z pracovného priestoru je hlavným cieľom mnohých majiteľov malých bytov. Znie to prekvapivo a neobvykle, ale je celkom možné vybaviť kanceláriu v špajzi..

Možnosti usporiadania pracoviska v malej špajzi

Skrinka v komore môže byť vyzdobená v modernom alebo klasickom štýle

Dávajte pozor na steny. Ak chcete nastaviť domácu kanceláriu v skrini, musíte zvoliť správny odtieň tapety. Špajza je pomerne tmavá miestnosť, preto na lepenie stien vyberte tapetu výlučne vo svetlých odtieňoch..

Organizácia štúdie v skrini pod schodiskom

Tajná miestnosť pod letovým schodiskom

Skúsení dizajnéri odporúčajú použiť niekoľko užitočných rád:

  • demontujte dvere, aby ste rozšírili priestor;
  • nainštalujte police alebo skrinku až k stropu, aby ste ušetrili a maximálne využili pracovný priestor;
  • pretože v špajzi nie sú žiadne okná – postarajte sa o dobré osvetlenie, najlepšie ak to bude niekoľko zdrojov svetla.

Ako vidíte, zariadiť si pracovisko doma nie je vôbec ťažké. Posledným dotykom je výber stoličky. Je skvelé, ak je to malá kancelárska stolička..

Ako renovovať starú tabuľku: nápady na dekoráciu

Ak chcete vybaviť pracovisko doma, musíte premýšľať nad výberom nábytku. Ak nie je príležitosť kúpiť nový stôl, môžete vždy ozdobiť starý.

DIY oprava dreveného stolu

Ošumělý drevený stôl je možné brúsiť, šablónovať a lakovať

Existuje niekoľko techník, ktoré dodajú starému nábytku nový život a premenia ho na skutočné umelecké dielo:

  • Decoupage. Budete potrebovať niekoľko obrúskov s akýmkoľvek vzorom, lepidlo PVA, široký štetec a lak na nábytok. Pripravte stôl, očistite ho od prachu alebo iných nečistôt. Spodná časť obrúskov musí byť oddelená od hornej, potom by mal byť vzor nanesený na povrch, hojne namazaný lepidlom. Dbajte na to, aby vrch obrúska tesne priliehal k stolu. Po zaschnutí lepidla otvorte povrch stola lakom v niekoľkých vrstvách. Pripravený!

    Zdobenie dosky stola technikou decoupage

    S pomocou decoupage môžete zo starého stola urobiť skutočné majstrovské dielo

  • Bridlicová farba. Skvelá voľba pre tých, ktorí milujú minimalizmus. V tomto prípade stôl nadobudne čierny alebo tmavozelený odtieň. Hlavnou vecou je naniesť farbu tenko, v 2-3 vrstvách. Na prácu je vhodný obyčajný valček s nie príliš širokým povrchom. Výhodou farby je, že dôležité poznámky si môžete robiť bežnou kriedou priamo na povrch stola. Vyzerá to veľmi štýlovo a veľmi pohodlne..

    Stôl z čiernej bridlice

    Mimochodom, bridlicová doska je zaujímavý nápad na výrobu domáceho stola.

  • Lepiaca páska. Trh ponúka široký sortiment rôznych filmov. Vyberte si na stôl geometrické alebo kvetinové výtlačky. Je dobré, ak je film jasný, nasýtený. Prilepujte ho jemne na povrch, postupne, pričom vyhladzujte každý centimeter. Vyhnete sa tak nerovnostiam, filmovým slzám a iným problémom..

    Písací stôl po renovácii so samolepiacou fóliou

    Výhodou tejto metódy je, že „samolepiace“ nájdete pre každý vkus.

Doplnky a dekoračné prvky

Zariadiť pracovisko nie je ťažké. Tajomstvo je v detailoch. Správne príslušenstvo dodá vašej pracovnej oblasti estetický vzhľad. Inštalovali ste stôl alebo skrinku, ale neviete, ako priestor opticky zväčšiť? Používajte rôzne figúrky a vázy. Nezabudnite však, že by mali byť čo najviac zaoblené, v tomto prípade sa vzdajte podlhovastého príslušenstva.

Poznámky a fotografie na stene OSB

Zorganizujte si svoju osobnú nástenku nálady – akúsi „nástenku nálady“, ktorá ozdobí interiér a stane sa zdrojom inšpirácie

Biely stôl v domácej kancelárii

Jasné odtiene sú vhodné v maličkostiach

Skvelou možnosťou, ako doma revitalizovať pracovisko, je postaviť si vizualizačnú tabuľu. Bude to ľahké to urobiť aj pre osobu, ktorá sa nikdy nezaoberala vyšívaním. Nie je to len skvelá dekorácia, ale aj spôsob, ako sa motivovať, aby ste dosiahli to, čo chcete. Vezmite list papiera Whatman, vytlačte alebo vystrihnite obrázky, ktoré sa vám páčia, z časopisov. Chcete sa čoskoro nasiaknuť plážou? Super, hľadáme obrázok s morom a plážou a prilepíme ho na papier. Chcete si kúpiť nové auto? Zostáva len nájsť obrázok auta, ktoré sa vám páči, a pripojiť ho k papieru Whatman. Položte samotný list papiera na stenu, priamo pred seba. Uvidíte, že takáto ozdoba pracoviska príde vhod..

Potrebujete držiak na pero a ceruzku? Nie je potrebné utekať pre to do najbližšieho obchodu. Vezmite obyčajnú plechovku a otvorte ju v niekoľkých vrstvách tabuľovou farbou. Vyzerá neuveriteľne štýlovo a moderne.

Ukladanie papiernictva na plochu

Zbierajte svoje papiernictvo do praktického boxu

Upevnenie na počítačové káble na stole

Usporiadajte si vodiče

Na skladovanie drobných predmetov môžete použiť bežné boxy na topánky. Jediná vec je, že ich treba mierne vylepšiť. Tu pomôže tapeta alebo samolepiaca fólia akejkoľvek farby, ktorá sa vám páči. Krabice po „inovácii“ sa nehanbia dať na poličku ani na iné prominentné miesto.

Foto: 50 nápadov na domácu kanceláriu

Červený stôl v bielej miestnosti Kancelárske potreby na červenej stene Kovové regály v domácej kancelárii Malý dizajn pracoviska Pracovný stôl v spálni s čerstvými kvetmi Šijací stroj na pracovnej ploche Modrá stena v detskej izbe Písací stôl blízko balkónových dverí Pracovný stôl na kovovom ráme Domáca kancelária v podkroví Pracovisko v detskej izbe Ružový kalendár na bielej stene Pracovisko v bielej skrini Úzky dizajn detskej izby Pracovný stôl v ženskej izbe Nástenná dekorácia s drevenými lamelami Pracovisko mladého výtvarníka Sklenené fľaše na starej podlahe Regály v súčasnom štýle vyrobené z laminovanej drevotriesky Pracovný stôl na stolárskom portáli Biela tehlová stena Pôvodný dizajn pracovnej plochy Čierna stolička s drôteným kovovým operadlom Pracovné stoly pozdĺž veľkých okien Fotografie na bielej stene pracovne Tvorivá dielňa mladého dievčaťa Biele regály pozdĺž drevenej steny Drevený stôl v blízkosti šedej steny Profesionálne dizajnérske pracovisko Poličky so zásuvkami na stole Hnedý stôl pri okne súkromného domu Počítačový monitor na sklenenom stole Zelená lampa na stole počítača Usporiadanie kancelárie v úzkej miestnosti Žiarovka na dlhom kábli namiesto žiarovky Pracovisko štýlovej dievčiny Biely nábytok do domácej kancelárie Modré pruhy na bielej stene Nakupujte s knihami v domácej kancelárii Čierny počítadlo na bielom pozadí steny Domáca kancelária v klasickom štýle Čierne diagonálne pruhy na bielej stene Pracovný neporiadok v domácej kancelárii Fotografia vášho milovaného dievčaťa vo veľkom ráme Domáca kancelária v škandinávskom štýle Dlhá doska stola Skrýša pre elektrické zásuvky vyrobené z drevotriesky Organizátor maľby pre domácich majstrov DIY písacie potreby Knižnice v domácej kancelárii

Previous Post
Tapetdesign i gangen under lyse dører – eksempler i interiøret
Next Post
Фототапет в интериора на модерна кухня: снимки, идеи
Immediate Momentum