15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ce este necesar pentru un proiect de amenajare a peisajului site-ului

șir (0) "" șir (0) ""

Proprietarul, începând să construiască o casă de țară, se gândește deja la decorul curții, la dependințele. Experții recomandă să vă gândiți în prealabil la componentele proprietății dvs. Acest lucru se poate face cu un plan general de proprietate asupra terenurilor..

Proiect de amenajare a peisajului pentru o mică cabană de vară

Un proiect de peisaj vă va ajuta să vă realizați soluțiile de proiectare

Un proiect competent de proiectare a peisajului site-ului va ajuta la distribuirea corectă a unor metri pătrați valoroși, luând în considerare toate caracteristicile suprafeței și reducând costurile.

Dezvoltarea proiectului

Proiectul de amenajare a peisajului implică 2 etape principale.

 • Pregătirea.
 • Dezvoltare a.

Puteți contacta un specialist care va face treaba rapid, conform standardelor. Dar va costa cel puțin 10 mii de ruble, suma depinde de dimensiunea site-ului.

Receptor GPS geodezic în timpul măsurătorilor unei cabane de vară

Profesioniștii folosesc echipamente de precizie în munca lor, dar serviciile lor sunt scumpe

Proiectarea peisajului este o activitate complexă, dar interesantă, imaginația și participarea proprietarului sunt de o mare importanță, mulți se dezvoltă independent, bazându-se pe etapele principale ale procesului, pe activitatea finalizată a profesioniștilor, pe sfaturile lor.

Distanțele dintre obiectele din grădină

La proiectare, se iau în considerare distanțele normalizate față de obiecte

Pregătirea pentru crearea unui proiect include:

 • măsurători exacte ale zonelor;
 • analiza plantărilor existente, a stării lor sanitare, decorative;
 • studiul compoziției chimice a solului;
 • analiza reliefului general;
 • analiza comunicațiilor disponibile;
 • nivelul de iluminare naturală a zonei;
 • gradul de contaminare a solului.

Dezvoltarea unui proiect de amenajare a peisajului pentru un site începe cu crearea unei schițe generale. Ar trebui să fie clar vizibil unde se află zona.

Schiță pentru proiectul de amenajare a peisajului unui teren de grădină

În a doua etapă, este creată o schiță care arată împărțirea site-ului în zone funcționale.

Principalele caracteristici ale site-ului

Indiferent dacă este o bucată mare de teren sau una mică, există anumite criterii care se recomandă a fi luate în considerare.

 • Forma suprafeței care trebuie dezvoltată: dreptunghi, triunghi, trapez
 • Tipul solului. În mod ideal, dacă este sol negru. Aici este necesar să se țină cont de modul în care proprietarul intenționează să-și petreacă timpul în țară. Dacă acesta este un loc de odihnă și grătar, compoziția solului nu contează prea mult. Dacă proprietarul este grădinar sau grădinar, există planuri de recoltare, iar solul este argilos, nisipos, îngrășăminte de înaltă calitate sau amestecul terenului existent cu sol fertil importat va ajuta la rezolvarea problemei.

  Scheme de amenajare a grădinii

  Principalele tipuri de planificare a unei zone suburbane

Legile înregistrării cabanelor de vară

Indiferent de modul în care o persoană încearcă să-și stabilească propriile legi peste tot, acest lucru nu privește natura. Experții în proiectare sfătuiesc să se bazeze pe modele nerostite.

 1. Legea triunghiului (secțiunea). De exemplu, un pat de flori va arăta armonios dacă eliminați toate aceleași elemente, îl împărțiți în zone. Sau atunci când împărțiți terenul în părți, se recomandă alocarea a 2-3, toate de dimensiuni diferite. În schema de culori, principiul este același, o culoare este cea principală, restul sunt suplimentare. Această regulă este relevantă pentru toate lucrările: proiectare, decorare.
 2. Legea cercului. Funcționează bine pentru distribuția culorilor. De exemplu, dacă îl împărțiți în 2 părți, împărțiți culorile în reci și calde, aceasta este o compoziție. Puteți amesteca nuanțe dintr-un grup vecin, dar în cantități minime.
 3. Legea pătrată. Relevant cu o amplasare clară a clădirilor de pe amplasament, plantarea plantelor. Este important să observăm orientarea către punctele cardinale aici. De exemplu, se recomandă amplasarea bazinului în partea de sud, iar plantele înalte ar trebui să fie plantate în partea de nord.

Plante și flori cu creștere redusă în paturi de grădină

O grădină ideală ar trebui să combine toate cele trei tipare.

Zonare competentă

Pentru ca o casă de țară să fie confortabilă și sigură, clădirile trebuie să fie poziționate corect în proiectul general.

Experții recomandă împărțirea teritoriului în 2-3 părți.

Schema de dispunere a parcelei de grădină de formă alungită

Un exemplu de zonare a unei cabane de vară

Prima zonă: anexe (garaj, saună, hambar, toaletă). Clarificare: dacă toaleta este în aer liber, se recomandă amplasarea ei cât mai departe de o fântână cu apă potabilă.

Toaletă exterioară din lemn cu ușă deschisă

Este mai bine să ascundeți toaleta din curte în adâncurile site-ului.

Al doilea: peisaj decorativ, zonă de recreere (foișor, zonă pentru grătar, paturi de flori). Poate fi amplasat în colțul îndepărtat al cabanei..

Păstrând piatră și șemineu în aer liber în fundalul cabanei de vară

Clădirile din piatră naturală se încadrează perfect în designul peisajului

Al treilea: grădinărit, horticultură. Se recomandă amplasarea paturilor de recoltă sau a arbuștilor fructiferi cât mai aproape de o fântână, o fântână cu apă curată.

Paturi de grădină pe paturi din lemn ridicate

O soluție interesantă – o grădină de legume compactă în paturi de flori înalte

Este mai bine să localizați a doua și a treia zonă în colțurile iluminate ale cabanei. Pe orice teritoriu privat există locuri umbrite, acolo sunt plantate plante iubitoare de umbră.

În procesul de proiectare a peisajului, este recomandabil să dezvoltați imediat o schemă generală pentru o mișcare confortabilă în jurul perimetrului, gândiți-vă la „rute” convenabile către punctele frecvent vizitate. În zonele mari, o astfel de schemă este mai dificil de dezvoltat decât în ​​cele mici..

Crearea cărărilor de grădină

Când planificați amplasarea căilor de grădină, este necesar să se țină seama de compoziția și relieful pământului, chiar și într-o mică depresiune din primăvară, când zăpada se topește, vara după ploaie, se vor forma bălți, care pot crește peste orar. Periodic, trebuie să nivelați capacul solului. Aceasta este o opțiune pentru căsuțele obișnuite de vară.

Calea grădinii de la tăieturile de lemn

Mozaicul din lemn arată superb, dar necesită o întreținere constantă și are o durată de viață limitată

Dacă proprietatea este planificată să fie utilizată pe tot parcursul anului, potecile de grădină pot fi amenajate cu cărămizi, gresie, piatră. Alegerea materialului de finisare depinde de dorințele proprietarului.

Poteci de grădină din piatră naturală

Traseele de piatră sunt mult mai durabile, deși depinde mult de tipul de rocă folosită

Căile de la cabana de vară pot fi aranjate în diferite moduri, se intersectează, se ramifică, se conectează și se deconectează.

Înregistrarea bucăților de teren „greșite”

Un proiect de proiectare peisagistică cu domeniu îngust este destul de dificil de creat. Este posibil să-l faceți convenabil și funcțional, dar latura estetică a problemei va fi mai dificil de rezolvat. Dacă lungimea este suficientă, puteți amplasa atât o magazie, cât și o zonă de recreere, o grădină, o grădină de legume în zonă..

Dacă doriți să decorați singur dacha, este recomandat să folosiți sfaturile designerilor cu experiență pentru lucrul cu zone înguste.

 • Suprafața este împărțită în 2-3 părți ale formei corecte. De exemplu, definiți-le plasând principalele clădiri și plantații în aceste locuri. Poate fi împărțit cu un gard viu.

  Proiect de amenajare peisaj a site-ului îngust

  Dispunerea unei zone înguste ar trebui să-și extindă vizual limitele

 • Amenajarea și proiectarea căilor pe forma neregulată a proprietății dacha are propriile subtilități. Evitați liniile drepte, curbele netede vor masca defectul principal al suprafeței, îi vor adăuga eleganță. Decorul ar trebui să fie ciudat, neobișnuit. De exemplu, în loc de plăci, calea poate fi amplasată cu runde de lemn.

  Potecă de grădină din piatră fină cu margini de lemn

  Piesele arată original folosind combinații de materiale diferite

Înregistrarea unui teren de 6 acri

Cu o abordare competentă, chiar și pe 6 acri de teren, puteți amplasa mai multe zone suburbane principale.

600 de metri pătrați nu sunt atât de mulți, deci trebuie să abordați serios dezvoltarea designului peisajului, utilizați fiecare metru liber.

Un exemplu de amenajare a unei cabane de vară cu o suprafață de 6 acri

Și pe șase hectare puteți așeza tot ce aveți nevoie

Un stil popular de design pentru o căsuță mică de vară este geometric, adică clădirile și plantațiile formează orice figură geometrică.

Sarcina principală a dezvoltatorului este de a înființa corect o clădire rezidențială. Ar trebui poziționat în așa fel încât umbra să nu cadă pe teritoriul rămas. Cel mai adesea, aceasta este partea de nord. În plus, structura va proteja plantațiile de vânt. Vizavi, puteți amplasa restul dependințelor.

Proiect peisagistic al unui teren de 6 acri cu o casă cu două etaje

Colțul de nord-vest este cel mai bun loc pentru a localiza o casă pe un mic teren

Garajul este amplasat la începutul proprietății terenului, astfel încât intrarea să ocupe cât mai puțin teritoriu privat.

Îmbunătățirea unei cabane de vară de 6 acri are propriile sale caracteristici, este mai bine să urmați recomandările generale ale specialiștilor cu experiență.

 • Instalarea unui gard – marcarea unor limite clare. Într-un spațiu mic, se creează un sentiment de constricție, înghesuire. Dacă nu există nimic fără gard viu, acesta poate fi decorat cu plantații vii, de exemplu, liane..
 • Pentru a crea senzația de spațiu larg, nu ar trebui să plantați plante în linii drepte, este mai bine să distribuiți pe întregul perimetru.
 • Peluzele vor extinde vizual spațiul. Ele pot fi amplasate în centru sau în fața intrării în casa principală..
 • Piste clare și drepte ar fi deplasate. Linii netede, „forțând” privirea să urmeze linia de arc moale.

Pentru ca dacha să arate armonios, trebuie să calculați corect dimensiunea unei clădiri rezidențiale, a unui hambar, a unei toalete, a unui loc pentru grădină și a unei grădini de legume. Dimensiunea optimă a casei, potrivit experților, este de 5/6 metri, puteți construi o mică terasă. Dacă proprietarul nu intenționează să păstreze animale, poate exista o structură de fermă în care să fie combinate un duș și depozitare. Dacă toaleta este afară, pentru a nu fi vizibilă, puteți planta arbuști sau copaci în jur.

Când organizați o grădină, trebuie să ne amintim că în timp va crește, nu ar trebui să plantați un număr mare de răsaduri într-o zonă mică, sunt suficiente 5-6 bucăți.

Fotografie de paturi îngrijite într-o mică grădină

Paturi de grădină îngrijite

Paturile de legume sunt așezate într-un loc însorit. Nu va fi posibil să aterizați mult din cauza filmărilor limitate.

Zona de recreere este situată cel mai bine lângă grădină. Copacii vor crește, aruncând din ce în ce mai multe umbre. Puteți construi un foișor mic sau pur și simplu să montați o masă și bănci.

Înregistrarea unui teren de 10 acri

Un teren de vara de 10 acri permite proprietarului să-l aranjeze în orice direcție de stil, plasând tot ce aveți nevoie și de care aveți nevoie. În acest caz, este posibil să folosiți ajutorul specialiștilor sau să dezvoltați singur un proiect de amenajare a peisajului..

La începutul lucrării de proiectare, trebuie să decideți asupra stilului. Forma arhitecturală a locuințelor, alegerea copacilor și florilor pentru grădină, plantele pentru grădină, elementele decorative, modelele geometrice de plantare vor depinde de aceasta..

Grădină de flori lângă casă în stil englezesc

Organizarea unei zone de recreere în stil englezesc

Pe 10 acri, stilul englezesc arată armonios. Trăsătura sa distinctivă este amplasarea naturală a elementelor. Toată vegetația: copaci, flori, arbuști, verdeață, este plantată pe niveluri. Dar, ar trebui să existe o mulțime de plante, din această cauză relevanța simetriei dispare. Poteci, poteci – înfășurate, îngrijite, dacă relieful este schimbător, se construiește un rezervor natural.

Nu este nevoie să ridici plante, aproape totul va face.

Stilul japonez este relevant pentru o reședință de vară de 10 acri. Prevede prezența unui rezervor artificial, este permisă instalarea mai multor elemente decorative, pietre, felinare sunt agățate lângă o clădire rezidențială.

Grădină rock în stil japonez

Frumusețea unei grădini japoneze stă în echilibrul și armonia formelor.

Nu ar trebui să existe mult decor, reținerea este o caracteristică importantă a japonezilor. Plantele sunt calm de preferat: ienupăr, pin pitic.

Direcția mediteraneană este potrivită pentru înregistrarea proprietății. Se caracterizează prin mobilier din răchită, ghivece cu flori, cărări pavate cu piatră, un foișor „scufundat” în verdeață, o mică fântână.

Loc de odihnă în grădină printre abundența plantelor

Stilul mediteranean se caracterizează printr-o abundență de plante așezate în paturi de flori, în ghivece și pe pergole

Pentru majoritatea oamenilor, conceptul de “dacha” este asociat cu conceptul de “grădină de legume”. Soluțiile moderne de design nu implică prezența paturilor tradiționale în proiect, prin urmare, pentru a nu încălca ordinea stilului, experții oferă opțiuni alternative.

Grădină de legume verticală Un analog modern al plantării tradiționale.Paletele, rafturile, ghivecele, gălețile sunt folosite pentru a așeza plantele..
Paturi modulare Sunt mai compacte, mai îngrijite și mai îngrijite ca aspect, mai ușor de curățat.
Grădină de legume în grădină Răsadurile de legume sunt plantate în paturi de flori, lângă flori.

Înregistrarea unui teren de 15 acri

Dacă un teren de 6 sau 10 acri este considerat mic și modest, atunci o proprietate de 15 acri este deja o proprietate de dimensiuni medii, pe care o persoană își poate permite să plaseze aproape orice. Forma ideală – 30/50 metri.

Schema de amenajare pentru un teren de grădină cu o suprafață de 15 acri

Schema unui teren de 15 acri: 1 – casă, 2 – garaj, 3. – bloc utilitar, 4 – parcare, 5 – terasă, 6 – zonă pentru grătar, 7 – loc de joacă, 8 – seră, 9 – grădină cu copaci înalți, 10 – alcovă

Proiectarea peisajului unui astfel de film implică o clădire rezidențială, un garaj, un hambar, o zonă de recreere, o grădină, o grădină de legume, un loc de joacă.

Întregul perimetru trebuie să fie în concordanță cu același stil. Depinde de forma geometrică. Dacă este un dreptunghi obișnuit, îl puteți proiecta în siguranță într-un stil clasic, obișnuit. Se caracterizează prin linii drepte, totul trebuie să fie exact, simetric.

Dacă proprietatea are o formă neregulată, cum ar fi triunghiulară, va funcționa un stil peisaj. În acest caz, legile simetriei sunt irelevante. Dar, nu credeți că puteți face totul așa cum trebuie sau să vă antrenați, este necesară o organizație competentă. Acest tip de design presupune prezența unui rezervor artificial, formă bizară, neobișnuită a paturilor de flori, decorare cu materiale naturale.

Un colț al unei grădini tinere pe un teren de 15 acri

Plantele tinere sunt plantate ținând cont de creșterea lor

Dacă clădirile și elementele decorative sunt distribuite corect, va fi loc pentru o piscină sau un teren de sport. Este mai bine să nu plantați copaci în jurul locuințelor, în timp acestea vor bloca lumina naturală, le puteți înlocui cu arbuști: iasomie, ienupăr, liliac. În grădină există coacăze, agrișe, zmeură. Lângă ei se plantează un măr sau un prun..

Zona de recreere poate fi situată în orice parte a proprietății. Cineva îi place să fie la soare, altora, dimpotrivă, se relaxează la umbră și răcoare. La instalarea grătarului, designerii recomandă să țină seama de latura lumii, astfel încât vântul să nu „conducă” fumul în spațiul de locuit.

Amplasarea și decorarea grădinii

Cele mai frumoase grădini din China, așa că, înainte de a începe să vă plantați propriile, este recomandat să vă familiarizați cu recomandările acestui popor. Se crede că acest loc ar trebui să arate ca un singur organism, totul este natural, organic.

Cascadă de piatră și pod de lemn în grădina chineză

Fiecare element din grădina chineză ocupă un loc specific și are propriul său sens.

Copacii de margine sunt plantați într-o linie dreaptă strictă, în mijloc sunt exemplare joase, cărările sunt netede, moi. Prioritatea este roșu, albastru, alb, roz. În partea centrală, ei construiesc un arc de flori de bricolaj.

Folosirea sculpturilor în design

Sculpturile de grădină sunt realizate din ceramică, bronz sau rășină polimerică. Unii proprietari își fac propriile figurine din lemn sau oțel..

Sculptură sub forma unui melc aproape de calea iadului

Sculpturile vor adăuga originalitate și unicitate grădinii

Ele pot fi doar o decorațiune sau pot purta o sarcină semantică, pot fi utile: o vază sau o fântână. Nu este necesar să decorați perimetrul cu exemplare mari, sunt minime și cele potrivite.

Sfaturi utile

Fiecare proprietate este frumoasă în felul său. Decorurile îi conferă originalitate și individualitate: figurine, pietre. Principalul lucru aici este să nu exagerați cu cantitatea, sunt suficiente 2-3 medii sau 5 elemente mici la o sută de metri pătrați de teren.

Proprietarii moderni tind să amplaseze spațiu liber, la sol, lângă clădiri cu piatră, gresie. Designerii sunt sfătuiți să lase colțuri verzi, peluze. Semănarea lor cu iarbă specială, pentru gazon este destul de costisitoare, locuitorii cu experiență de vară au găsit un înlocuitor – evadarea ierbii îndoite. În creșterea plantelor, este considerată o buruiană, dar, după cum arată practica, gazonul se „răspândește” în mod ideal. Dacă dedicați suficient timp decorării terenului, puteți economisi o sumă decentă de bani consultându-vă cu profesioniști sau cu rezidenți cu experiență de vară..

Gazon într-un peisaj de grădină pe un teren de 10 acri

Gazonul perfect are nevoie de o întreținere bună

Dacă tot spațiul liber este ocupat de copaci și plante, nu mai este loc pentru paturi de flori, acestea pot fi perfect grupate cu legume. De exemplu, castraveții sunt plantați în centru, roșiile sunt în jurul lor, florile sunt în jurul marginilor. Acest tip de organizație de plantare este din ce în ce mai utilizat de designerii moderni, susținând că în viitorul apropiat va deveni principalul..

Obiectele țărănești inestetice pot fi deghizate cu plante cățărătoare. Decorează perfect foișorul, gardul viu.

Încercând să facă zona suburbană neobișnuită și particulară, există șansa de a exagera cu detalii sau elemente decorative. Prin urmare, în procesul de lucru, trebuie să vă opriți pentru odihnă, să vizualizați rezultatul muncii dvs. din toate părțile, să consultați specialiști, vecini mai experimentați.

Opinia expertului Alina Kvileva.

Video despre cum să desenați în mod independent un proiect de amenajare a peisajului

50 de fotografii ale celor mai bune proiecte de design peisagistic finalizate

Foișor din policarbonat într-un peisaj de grădină Curte confortabilă în stil englezesc Sculpturi în amenajarea peisajului Sculptura unei lebede în grădină Flori dintr-o bicicletă veche Iaz și pod de lemn în grădină Colț de odihnă în fundul grădinii Grădină mică din spate Calea grădinii clincherului Grădină în stil scandinav Scaune de grădină pe o peluză verde Iazul de piatră în amenajarea grădinii Zona de relaxare cu fotolii moi în grădină Arc cu plante cățărătoare într-un peisaj de grădină Paturi cu flori de liliac Zid de cărămidă de reținere în grădină Colț confortabil pentru relaxare în fundul grădinii Molid albastru într-un pat de grădină Grădină cu plante cu flori Pat de flori cu pietricele în grădina de toamnă Fotografia unui proiect de proiectare de peisaj de succes Garduri vii și bambus în grădină Un iaz în mijlocul grădinii și o clădire rezidențială în fundal Piscina cu apă albastră în fața foișorului din grădină Teren de joacă în peisajul grădinii Pat de flori cu mulci aschii decorative Foișor în aer liber cu grătar Sculptură pe o insulă în mijlocul unui rezervor la o căsuță de vară Calea grădinii din pietre plate mari Vedere de sus a grădinii englezești Grădină cu o fântână veche Cascadă de piatră pe malul unui iaz de grădină Zona de odihnă cu punte din lemn Paturi de flori cu flori de-a lungul marginilor căii de grădină Pietre și o vază veche într-un pat de grădină Vedere de sus a zonei de recreere Proiect de amenajare a peisajului pe un teren de 10 acri Grătar de cărămidă adânc în grădină Tobogan alpin în fața casei Ziduri de sprijin din piatră plană Șemineu în grădină în zona de recreere Tufișuri de sodiu și mesteacăn în peisajul grădinii Grădină orientală cu foișor Plante globulare într-un peisaj de grădină Mobilier de grădină forjat în zona de recreere Bicicleta veche ca pat de flori Calea grădinii din beton roșu Plante tinere într-un peisaj de grădină Un pat de flori cu conifere la intersecția cărărilor

Previous Post
Halldesign: inredningsidéer i lägenheten och i huset
Next Post
كيفية تجهيز مطبخ فنغ شوي