15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hlavné etapy zdobenia a zdobenia svadobného stolu

Svadba je najdôležitejším dňom v živote dvoch zamilovaných ľudí. Ale okrem pocitu vzájomnej lásky na dovolenke je obrovské miesto dané aj iným pocitom: pohostinnosti, kráse, ktoré do značnej miery súvisia s organizáciou oslavy. Pretože hostia a hrdinovia tejto príležitosti sú na hostine takmer neustále, veľkú pozornosť treba venovať návrhu svadobného stolu – zdobeniu, servírovaniu a sedeniu hostí..

Svadobný stôl s bielou zdobiacou handričkou a svietnikmi

Zdobenie svadobného stolu je veľmi zodpovedné podnikanie, pretože na ňom by malo byť všetko dokonalé.!

Aby bola každá maličkosť týkajúca sa svadobného stola v súlade s výzdobou sály a celkovou atmosférou oslavy, musíte sa vopred rozhodnúť o štýle. Ďalej musíte postupovať podľa plánu..

  1. Príprava spotrebného materiálu. Farby a kvalita textílií by mali byť kombinované s dekorom – závesy, steny, nábytok.
  2. Výber obrusov. V oficiálnych pravidlách etikety je obvyklé, že obrus je svetlého odtieňa – béžový, pieskový, svetlo modrý. Pri výbere farby svadobného textilu formou bufetu sa spoliehajte na štýl akcie. Akýkoľvek pastelový odtieň funguje najlepšie..
  3. Správne umiestnené akcenty, svetlá dekorácia stola s rôznymi detailmi. Akcenty môžu byť: kvetinová výzdoba, ručne vyrábané suveníry z prírodných materiálov, súbor sviečok na originálnych svietnikoch. Dnes je v móde ďalší prízvuk – pár fliaš šampanského s pohármi, ktoré sú zdobené ručne. Tieto fľaše sú často držané v dome, otvorené na počesť výročia svadby..
  4. Príslušenstvo. Do tejto skupiny patria obrúsky, karty s označením miesta pre hostí. Ak hovoríme o stole novomanželov, potom sú na ňom najvýraznejšou ozdobou slávnostné poháre..

Okvetné lístky ruží vo výzdobe svadobného stola

Výber dekoratívnych prvkov závisí od všeobecného štýlu oslavy.

Aby si hostia navždy zapamätali, aká bola výzdoba vášho svadobného stola, môžete pripraviť špeciálne prekvapenia. Môžu to byť napríklad vrecia s cukrovinkami a sušienkami, z ktorých každá má papierovú visačku s menom a malým príjemným prianím..

Dekorácia svadobného stolu: všeobecné pravidlá dobrej formy

Ak chcete ozdobiť svadobný stôl, aby vyzeral harmonicky na pozadí všeobecnej atmosféry, musíte vziať do úvahy nasledujúce body.

  1. Stôl pre novomanželov by mal byť umiestnený v strede haly, aby mali všetci hostia vizuálny kontakt s novomanželmi, boli najjasnejší a najbohatšie zdobení.
  2. Kvetinové úpravy a ďalšie detaily slávnostného stola by nemali byť príliš vysoké.
  3. Riad, výzdoba, doplnky by mali byť rovnakého štýlu, a nie na jednej strane stola sú porcelánové fázy a na druhej strane – prútené koše s kvetmi.

Zdobenie svadobného stolu svetlými kvetmi a priesvitnou látkou

Dekorácia stola nevesty a ženícha by mala brať do úvahy preferencie mladých

Samostatné miesto zaujíma koláčový stôl. Je potrebné ho vyzdobiť v rovnakom štýle ako ostatné stoly..

Svadobná torta na stole obklopenom sviečkami

Narodeninová torta by mala byť umiestnená na špeciálne určenom a vybavenom stole

Základy krásnej hostiny

Po prvé, pri zdobení svadobného stolu vlastnými rukami by ste nemali myslieť na módu, nie na to, čo si budú myslieť hostia, ale na vaše osobné priania. Aby bol úspešný, emocionálny dizajn, stojí za to zvážiť tieto pravidlá..

  • Pocit proporcionality – nadbytok dekorácií, neharmonická kombinácia farieb by nemali byť povolené. Aby stôl vyzeral krásne a štýlovo, stačí skombinovať tri farby (ak nehovoríme o dúhovej svadbe alebo eklekticizme).
  • Kombinácia nekompatibilného – nebojte sa experimentov.
  • Použitie maximálneho počtu textúr, detailov z rôznych materiálov. Ak to štýl umožňuje, potom pri zdobení svadobného stolu môžete použiť sušené drevené vetvy, saténové a organzové stuhy. Môžete zorganizovať neobvyklú fotografickú zónu: napríklad pre svadbu v retro štýle je vhodná fotozóna s vintage detailmi (staré zrkadlo, vinylové platne), pre ostatné štýly si môžete vybrať kvetinovú foto zónu.

Sukňa z ružového tylu na svadobnom stole mladomanželov

Je dôležité nekopírovať dizajn zo svadieb iných ľudí, ale vniesť do neho svoje nápady a fantázie.

A posledná rada – nepozastavujte sa nad tradíciami a pravidlami, ktoré boli vedené pred 40 – 50 rokmi. Aby si hostia mohli navždy pamätať svadobnú oslavu, mali by ste sa spoliehať iba na individuálnu predstavivosť..

Zdobenie svadobného stolu sviečkami

Nesmú chýbať sviečky

Milosť a harmónia v detailoch alebo tematická výzdoba bufetového stolu na svadbe

Aby sa zabezpečilo, že sa dizajn štýlového svadobného stola nestane predmetom zosmiešňovania a diskusie, je potrebné dodržať štýl svadby..

Dekorácia svadobného stola v retro štýle

Novomanželský stôl v retro štýle

Tabuľka ukazuje obľúbené štýly, ktoré sa často používajú na organizovanie svadobných osláv, a zodpovedajúce nápady na zdobenie svadobného stolu (funkcie porcie, aktuálne doplnky).

Názov štýlu Bez čoho sa v dizajne stola nezaobídete Podrobnosti, ktoré sú kategoricky nevhodné
Rustikálny Poľné chrpy, harmanček, masliaky v bežných nádobách, košíky, drevené škatule, používanie prírodných materiálov (výrub stromov, ľanová tkanina, bavlna alebo pytlovina). Stoličky je možné nahradiť drevenými sudmi, stoly môžu byť potiahnuté kvetinovou potlačou. Riad by mal byť hladký, hladký.. Drahé súpravy, textílie (hodváb, chintz), moderný dekor (napríklad štvorcové taniere).
Provence Nábytok – prírodné drevo, prútený, tepané železo, možno mierne vyzretý. Látky na dekoráciu môžu byť len prírodné – ľan, chintz, bavlna. Tiež môžete všetko doplniť čipkovanými obrúskami, stuhami, textilnými kvetmi. Ako kvety sú vhodné vetvičky levandule a olív, strapce hrozna. Riad by mal byť klasický, biely. Rovnako ako v rustikálnom štýle – nemalo by existovať nič ultramoderné.
Dúhová svadba Maximum jasných farieb – viacfarebné jedlá, textil, kvety. Zároveň nezáleží na tom, ako budú farby navzájom kombinované.. Žiadna čierna, biela, šedá.
Retro Množstvo jemných splývavých tkanín, vintage farby (béžová, pieskovo žltá, sivoružové palety) sú kľúčovými znakmi retro štýlu. Aby ste úplne zodpovedali duchu doby, musíte si vybrať retro sety (napríklad s kvetinovým okrajom). Kamienky, svetlé farby, syntetické materiály.
Boho Všetko prírodné – od nábytku po obrúsky, maximálne etnické detaily, veľa jasných a farebných detailov. Monotónnosť, prítomnosť umelých materiálov v dekore, ako aj neprirodzené („kyslé“) odtiene.
Eko štýl Prírodné materiály, pastelové odtiene v každom detaile, najjednoduchší dizajn, ktorý sleduje línie prostredia. Použitie plastov, umelých kvetov a tkanín. Namiesto saténových stužiek je lepšie použiť jutu, špagát.

Výroba svadobného stolu vlastnými rukami v rustikálnom štýle

Rustikálna svadobná výzdoba

Dekorácia svadobného stola v štýle Provence pre mladomanželov

Svadobný stôl v štýle Provence

Svadobný stôl v ekologickom štýle

Prvky svadobnej dekorácie v ekologickom štýle

Dekorácia na stôl s kvetmi

Dnes existuje také množstvo materiálov a techník na vytváranie umelých kvetov, že nie sú horšie ako prírodné. Ktorá možnosť je lepšia – živé alebo papierové (latexové, látkové, z foamiranu) kvety, vyberajte len pre novomanželov.

Váza konárov na svadobnom stole

Veľkolepý dekor je možné vykonať ručne

Svadobná dekorácia na stôl s kvetinovou výzdobou

Kvety môžu byť živé aj umelé

Ak chcete ozdobiť svadobný stôl kvetmi, nepôsobí krikľavo, všetky kvetinové úpravy musia byť vytvorené v rovnakom štýle: každá kytica musí obsahovať rovnaké kvety, výzdobu.

Hostia – zvýšená pozornosť

Nič nezdobí oslavu tak, ako usmievajúci sa hostia. Všetci pozvaní na svadobnú oslavu sa budú cítiť pohodlne, ak dekorácie stolu nebudú zasahovať do ich voľného pohybu, jedenia a pitia..

Registrácia stolu pre hostí na svadbe

Karta hosťa je štýlový doplnok, ktorý vám pomôže navodiť atmosféru dovolenky

Stôl pre hostí s kyticou čerstvých kvetov

Správna výzdoba stolov pre hostí dáva oslave status prvotriednej udalosti

Dnes je v móde umiestniť na každý stôl kartu s menom a plán na usadenie hostí zostavujú novomanželia. Aby bol každý šťastný, musíte vziať do úvahy tri body: schopnosť hostí bez prekážok sledovať, čo sa deje v hale, prítomnosť čašníkov a štýlový estetický dekor..

Ako si vyrobiť tylovú sukňu na okraji stolu novomanželov vlastnými rukami

Výzdoba svadobného stolu pre mladomanželov si vyžaduje väčšiu pozornosť ako ostatným stolom v obradnej sieni. Najlepšie je, ak je na stole umiestnená najobjemnejšia kvetinová úprava, ale hlavnou vecou je, že jej výška nie je väčšia ako 15 cm Na dekoráciu je najlepšie použiť veľkoryso zakrytú tkaninu. Ideálnou možnosťou je vytvoriť tylovú sukňu okolo okraja stolu mladomanželov.

Viacfarebná tylová sukňa vo výzdobe svadobného stolu

Povrchová úprava vyzerá skvele z niekoľkých odtieňov, ktoré sú navzájom v harmónii

Vzdušná tylová sukňa okolo okraja svadobného stolu je originálna dekorácia, ktorú je možné vyrobiť vlastnými rukami bez veľkého úsilia. Aby ste to urobili, celý tylový list je potrebné narezať na dlhé pásy široké 15-20 cm. Dĺžka pásikov sa rovná výške stolu vynásobenej „2“.

Zdobenie okraja svadobného stolu prúžkami látky

Jeden zo spôsobov, ako zaistiť pásy materiálu

Na vytvorenie tylovej sukne pre stôl mladomanželov je potrebné vziať široký vrkoč alebo šnúru, aby bola jej dĺžka o 20-30 cm väčšia ako priemer svadobného stolu, každý kus tylu zložiť na polovicu a pripevniť na základňu. V tomto prípade môžete použiť jednu tylovú farbu alebo kombinovať niekoľko odtieňov, čím vytvoríte efekt plynulého prechodu farieb.

Dekorácia látkami a sviečkami. Kutilské remeslá

Pri zdobení svadobného stola je jednoducho hlúpe nepoužívať textílie: závesy, obrusy, prikrývky na stoličky a obrúsky robia doma útulnú a teplú atmosféru. Tkanina je vybraná v súlade so štýlom: ľan a bavlna sú neodmysliteľnou súčasťou rustikálneho, ekologického a saténového a hodvábneho materiálu sú neodmysliteľnou súčasťou japonského štýlu, niekedy aj moderného..

Zdobenie okraja svadobného stola hrubou tkaninou

Na krásne a efektívne záhyby sú potrebné ťažké látky

Látková výzdoba svadobného stolu mladomanželov

Tkaninu je možné použiť na ozdobu samotného svadobného stola a pozadia, ako aj stoličiek a iných kusov nábytku.

V dnešnej dobe je veľmi módne používať ručne vyrobené detaily ako svadobnú výzdobu, a to môžu vykonávať novomanželia aj profesionálni remeselníci. Množstvo moderných materiálov vám umožňuje vytvoriť takmer akúkoľvek maličkosť, s výnimkou riadu (nezúfajte – môžete ho ozdobiť).

Príbory na svadobnom stole na mieste nevesty

Príklad elegantného nastavenia svadobného stola

Najpopulárnejšie atribúty svadobného stola, ktoré si môžete vytvoriť sami.

  1. Kvetinové úpravy.
  2. Čaše.
  3. Príslušenstvo – svietniky, obrúsky.

Zdobenie svadobného stolu pomocou papierových obrúskov

Nezáleží na tom, že obrúsky rýchlo stratia svoj pôvodný vzhľad. Hlavná vec je, že pomôžu vytvoriť priaznivý pocit krásy spolu so zvyškom svadobného stolu.

Vývesný štít vo forme petardy na stole pre hostí

Dosky s číslami stolov môžu byť ozdobené filmovým štýlom, ak s tým má hrdina príležitosti niečo spoločné

Môžete si tiež vytvoriť personalizované karty pre hostí, vázy vlastnými rukami. Povinným atribútom svadby je dnes aj kniha želaní pre mladomanželov, v ktorej môže každý hosť písomne ​​zablahoželať neveste a ženíchovi. Túto knihu si môžete vyrobiť aj sami pomocou techník scrapbookingu, decoupage.

DIY svadobná kniha pre novomanželov

Knihu prianí je možné vyrobiť z bežného fotoalbumu, potrebujete len túžbu a trochu predstavivosti

Použitie ovocia, zeleniny, karamelu a čokolády

Sladkosti sú vynikajúcou ozdobou stolu na svadbe, pretože predpovedajú novomanželskému manželovi šťastie v rodinnom živote..

Prestieranie na sladký stôl na svadobnej hostine

Na ozdobu sladkého stola sa používajú krásne servírovacie misky, papierové figúrky a vázy s ovocím

Bližšie ku koncu oslavy nie je potrebné dávať na stoly sladkosti, najlepšie je podávať ovocie, karamel a čokoládu spolu s občerstvením.

Ovocný motýľ vo výzdobe svadobného stola

Ak to čas dovolí, z ovocia je možné zložiť skutočné majstrovské diela.

Výroba sladkého stola vlastnými rukami na svadbe

Dokonca aj elegantný sortiment lahôdok nebude vyzerať atraktívne bez vynikajúcej dekorácie pomocou dekoratívneho riadu.

Ideálne na servírovanie na viacúrovňovom stojane. Ako alternatívu môžete použiť aj samostatné stoly na sladkosti, ale nezabudnite – musia byť tiež ozdobené.

Video: workshop o zdobení stolu látkou

Nápady na výzdobu svadobného stola na 50 fotografiách

Príklad zdobenia svadobného stolu kvetinovými aranžmánmi Rustikálna dekorácia svadobného stola DIY látkový dekor na svadobný stôl Žlté a béžové látky vo výzdobe svadobného stola Kvety vo výzdobe svadobného stolu mladomanželov Ľahká tylová sukňa okolo svadobného stola Modrý tyl okolo okrajov svadobného stola Sladký stôl na svadobnú oslavu Podávanie sladkostí na svadobnom stole Príbory v súprave svadobného stolu Fialový tyl vo výzdobe stolu pre mladomanželov Kvetinové úpravy vo výzdobe novomanželského stola Kytice bielych ruží v rohoch svadobného stola Zdobenie svadobného stolu v orientálnom štýle Sviečky vo výzdobe svadobného stola Béžový tyl a konvalinky v prevedení svadobného stolu Tylová sukňa okolo okrajov svadobného stola DIY dekorácia stola pre nevestu a ženícha Vázy na kvety na svadobný stôl Okrúhla dekorácia svadobného stola Dekorácia svadobného stola v čiernej a bielej farbe Svadobná výzdoba v štýle Provence Retro štýl vo výzdobe svadobného stola DIY kniha prianí pre mladomanželov Rustikálny štýl pri zdobení svadobného stolu Štýlová dekorácia svadobného stola Stôl na sviečky pred mladomanželmi Eko štýl vo výzdobe svadobného stolu DIY osvetlenie svadobného stola Rozsvietenie tylovej sukne na svadobnom stole Kvetinové úpravy ako dekorácia svadobného stola Srdce balónov nad svadobným stolom Šarlátové ruže vo výzdobe svadobného stolu Lila a béžové látky vo výzdobe svadobného stola Kompozície rastlín na zdobenie svadobného stolu Vínová tylová sukňa okolo okrajov svadobného stola Béžová dekorácia svadobného stola Kytice kvetov na svadobnom stole Zdobenie svadobného stolu papierovými obrúskami Príbory na svadobnom stole Svadobný stôl na pozadí krbu ŠPZ na stole pre hostí svadobnej oslavy LED girlanda na zadnej strane svadobného stola Knihy ako výzdoba svadobného stola Štýlový dekor vo výzdobe stolu pre mladomanželov Umelé kvety vo výzdobe svadobného stola Romantické svetlá na svadobný stôl Dekorácia svadobného stolu s plyšovými hračkami Tácka na svadobnom stole Slávnostná kytica bielych kvetov na stole mladomanželov

Previous Post
Vilket köksredskap är lämpligt för induktionshällar
Next Post
וילונות גלילה למטבח: כל מה שצריך לדעת לפני הקנייה