15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vytvorenie kvetinovej záhrady je jednou z foriem kreatívneho sebavyjadrenia

reťazec (0) "" reťazec (0) ""

Úspešne vytvorený, originálny, krásne kvitnúci záhon je takmer vždy stelesnením kreatívnych nápadov na určitom pozemku. Aby ste dosiahli požadovaný výsledok, mali by ste realisticky posúdiť dostupný priestor, finančné a fyzické možnosti. Odborníci odporúčajú začať s plánovaním a prihliadnutím na vaše vlastné priania, výber dizajnu záhonu, vytvorenie kvetinového majstrovského diela vlastnými rukami.

malé krásne kvety v krajinnom dizajne chaty

Krásne ružové kvety na ozdobu

veľké svetlé kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Veľmi krásna kvetinová záhrada

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne ružovej záhrady

Kvetinový záhon v krajine

Krajinný dizajn kvetinového záhonu kombinuje nielen farebnú kvetinovú záhradu kvetov vysadených v rade, ale aj obrubníky, záhradné chodníky, predzáhradky, mixborders s príslušnými hranicami výsadby a schopnosť organizovať vertikálne záhradníctvo tvorené okolo..

Mnoho letných obyvateľov, ktorí majú voľný priestor a túžbu vytvoriť majstrovské dielo vlastnými rukami, sa snaží nielen prelomiť centrálny záhon na svojom mieste, ale vybudovať ružovú záhradu alebo alpskú šmýkačku a vytvoriť záhradu nepretržitého kvitnutia. V závislosti od exteriéru domu a zvoleného štýlu sa vytvorí vhodný dizajn záhonov..

malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne prímestskej oblasti

Krásna dekorácia s kvetmi a stromami

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne vidieckeho domu

Krásne kvety na ozdobu

Nechajte sa inšpirovať k vytvoreniu kvetinovej záhrady vlastnými rukami

Dlho sa pozorovalo, že to, čo prináša potešenie, je najlepšia inšpirácia. Na vybudovanie kvetinového záhonu v krajine vlastnými rukami a potom obdivovanie výsledku je potrebné vypracovať plán lokality na položenie budúcej kvetinovej záhrady. Vyzbrojení ceruzkou a kúskom papiera nakreslite schematický plán na základe skutočných rozmerov budúceho záhonu. Je potrebné naplánovať miesto pre kvetinovú záhradu s najpriaznivejším slnečným žiarením. Mnoho rastlín potrebuje tieň alebo polotieň, s tým treba rátať pri výsadbe rastlín a kvetov. Ak sa miesto nachádza na rovnom povrchu, mali by ste výsadbu chrániť pred silným vetrom postavením plotu alebo výsadbou odolných rastlín na záveternú stranu..

Fascinujúca aktivita – zdobenie kvetinovej záhrady na mieste so silným svahom. Existuje miesto pre predstavivosť, implementáciu tých najtrúfalejších myšlienok, od vytvorenia terasy, platforiem na rôznych úrovniach až po zdobenie terasy..

veľké krásne kvety v krajinnom dizajne ružovej záhrady

Červené kvety v dizajne chaty

malé svetlé kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Kučeravé kvety v dizajne chaty

malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne prímestskej oblasti

Krásne kvety a stromy v dizajne chaty

Klasický ružový sad alebo okrasný trvalkový záhon

  • Predtým, ako rozbijete záhon vlastnými rukami, zamerajte sa na tri body: umiestnenie lokality;
  • jeho veľkosť a tvar;
  • stav pôdy.

V procese tvorivosti ľudia často konajú spontánne pomocou vlastnej intuície, ale niekedy nebude nadbytočné vziať do úvahy rady skúsených kvetinárstiev. Záhon by mal byť umiestnený na mieste, ktoré vám často padne do oka a každý deň navodí dobrú náladu. Možnosti návrhu prednej kvetinovej záhrady sú efektívnym spôsobom, ako sa predviesť pred susedmi, okoloidúcimi, vytvoreného kreatívnou tvorbou..

veľké krásne kvety v krajinnom dizajne chaty

Zdobenie letnej chaty kvetmi

malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne vidieckeho domu

Kvety v kvetináčoch na ozdobu

Existujú nasledujúce typy kvetinových záhrad:

  • záhon usporiadaný po obvode pozemku s plotom ako hlavným pozadím;
  • možnosť vo forme obdĺžnikového lôžka;
  • ostrovná kvetinová záhrada umiestnená v strede trávnika;
  • záhonový polostrov;
  • kvetinová záhrada umiestnená priamo pod stenou domu.

Každá osoba má svoje vlastné preferencie pri výbere kvetov na záhon. Niekto si nevie predstaviť kvetinovú záhradu bez ruží, ale niekto má rád ľalie, pivonky, tulipány, kosatce alebo gladioly. Zamerajte sa na svoj vkus a preferencie a vytvorte štýlovú monoklumbu ruží alebo farebného mixéra.

Pri zostavovaní všeobecného rozloženia chcem vlastnými rukami vytvoriť súvislý kvitnúci záhon, aby som mohol obdivovať kvety od začiatku jari do prvých jesenných mrazov. Vyvinutie vlastného návrhu záhonu, najskôr na papieri a potom v naturáliách, zahŕňa výsadbu trvaliek a jednoročných rastlín.

veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne chaty

Elegantná dekorácia s kvetmi letnej chaty

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne vidieckeho domu

Kvetinový záhon s nádhernými kvetmi

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne chaty

Farebné možnosti zdobenia letnej chaty

Použitie rôznych dekorov praktickými hostiteľmi

DIY nápady na dizajn kvetinového záhonu zahŕňajú použitie improvizovaných prostriedkov. Používajú sa staré koše, domáce potreby a dokonca aj staré galoše, gumáky, v ktorých organicky vyzerajú kvitnúce petúnie, iné jednoročné alebo cibuľovité kvety. Harmonický dizajn záhonov je doplnený dlažobnými doskami zarámovanými betónovými hranicami, ako aj lacným a zaujímavým riešením – dekorácia starými pneumatikami, plastovými fľašami. V záhrade sa ako kontajnery pre kvetinovú záhradu používajú staré pníky, paluby, prevrátené drevené sudy, keramické džbány, v ktorých budú rásť popínavé vinice a odrody ampelu..

veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne prímestskej oblasti

Kvety na letné sídlo

malé krásne kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Krásna kytica kvetov v krajine

Krásu môžete vytvárať z improvizovaných materiálov; na vybavenie kvetinovej záhrady sa používa prírodný kameň a tehly, ktoré zostali zo staveniska, rozbitý nábytok a nepotrebné veci v domácnosti. Pre životné prostredie sa používajú živé ploty, zelené kríky. Všetky druhy váz, figúrky sa stávajú vynikajúcim doplnkom k vytvorenej kompozícii.

Nestačí len chaoticky vysádzať rastliny, musíte sledovať vzhľad burín a včas ich zaburiniť a tiež nenechať jednoročné rastliny silno rásť a zaberať priestor medzi trvalkami..

veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne ružovej záhrady

Kvetinový oblúk

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne vidieckeho domu

Kvety v kvetináčoch na ozdobu letnej chaty

malé svetlé kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Cesta s kvetmi

Rôzne farby alebo monochromatická kvetinová záhrada

Na stránke nemusí ísť o výtržnosti farieb, z vysadených rastlín v rovnakej farebnej schéme sa stane krásna oáza. Kombináciou farieb a štýlov vytvárajú skúsení záhradníci konštantný kvitnúci mixborder. Odporúča sa použiť viac ako dve desiatky odrôd rastlín, zoskupovať ich podľa výšky rastlín a načasovania budúceho kvitnutia..

Po zostavení zoznamu a určení umiestnenia trvaliek vyberajú kvety s podobnými potrebami na vlhkosť, svetlo a frekvenciu zavlažovania..

malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne ružovej záhrady

Ruže na plote

malé svetlé kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Ihličnany v krajinnom dizajne krajiny

Zoznam sezónnosti trvalého kvitnutia:

  • muscari, sedmokrásky, sasanky, šafran, krokusy, snežienky, hyacinty, tulipány a narcisy kvitnú na jar;
  • ľalie, harmančeky, dennice, mečíky, hostitelia, pivonky, kosatce, echinacea potešia v lete;
  • jeseň dáva chryzantémy, georgíny, coreopsis.

Potom, čo sa vysporiadali s trvalkami, zasadili ich do zeme na trvalé miesto, vo výsledných dutinách, zasiali alebo zasadili sadenice nenáročných letničiek.

Nechtíky vysoké a nízko rastúce, astry rôznych odrôd, nasturtium, surfinia, petúnie, balzam a ďalšie kvety s dlhým obdobím kvitnutia dokonale doplnia dizajn kvetinového záhonu. Celoročné rastliny, ako sú ihličnaté stromy alebo kríky s krásnym olistením, vyzerajú atraktívne. Pri návrhu záhonov sa často používa zimostráz, ktorý tvorí rovnomerne orezané okraje kríkov, zelené lístie papradí.

Dekoratívne obilniny (trstinová tráva, ovce, miscanthus, proso, foxtail pennisetum) dokonale dopĺňajú kvetinové úpravy.

veľké krásne kvety v krajinnom dizajne prímestskej oblasti

Možnosť zdobenia prímestskej oblasti kvetmi

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne ružovej záhrady

Kvety na letné sídlo

malé svetlé kvety v záhonoch krajinného dizajnu

Veľké krásne biele kvety

Inštalácia a ďalšie mimoriadne metódy zdobenia kvetinovej záhrady

Na vytváranie zaujímavých tematických inštalácií používajú niekoľko nádob s vysadenými kvetmi, keramické figúrky zvierat, vtákov, rozprávkových postáv, pridávajú slnečnú baterku, rozptyl veľkých i malých kamienkov rôznych farieb a ďalšie štýlové dekoračné prvky, ktoré dopĺňajú kompozíciu. . Malá umelá nádrž vyzerá štýlovo z nádoby naplnenej vodou a párom zelených „žiab“ obklopených plazivými kvetmi a ostricami. Improvizovaný pramienok sa získava z džbánu ležiaceho horizontálne, z ktorého vyteká kvetinová voda.

Využívajúc prírodnú krajinu vytvárajú originálne alpské diapozitívy. Správnym umiestnením všetkých prvkov začnú sadiť rastliny zhora nadol a vyberú centrálny prvok. Na ozdobu kvetinového záhonu je často inštalovaný umelý zásobník..

veľké neobvyklé kvety v krajinnom dizajne vidieckeho domu

Možnosť darovania kvetov

malé svetlé kvety v krajinnom dizajne chaty

Krásne kvety na záhone

Hitom v krajinnom dizajne je skalka vytvorená vlastnými rukami, ktorá kombinuje sukulenty, kameň a iné rastliny. Pôvodné kvetinové záhony majú neštandardné tvary od trojuholníka po elipsu, mnohouholníka až po hviezdu, záhon pre mol, hodinový ciferník. Pri vytváraní kvetinovej záhrady vlastnými rukami ozdobte kvetinové záhony, potoky, kompozície vo forme motýľov.

Esteticky kompletná verzia dizajnu záhonu a dizajnu celého priestoru letnej chaty kombinuje vkusne zariadenú kvetinovú záhradu so záhradným nábytkom a ďalšími dekoratívnymi prvkami: lampáše, žiarovky, kované prvky, figúrky.

Vertikálna kvetinová záhrada svojpomocne kombinujúca jednu alebo viac popínavých a ampelových rastlín na podložke. Všetky odrody klematisu a svlačca sú perfektné pre vertikálne záhradníctvo. Nebojte sa fantazírovať a aranžovať rastliny, aby vytvorili dokonalé aranžmán z kvetinovej záhrady. Choďte do toho a budete úspešní!

Znalecký posudok Alina Kvileva.

Video: Záhradné kvety. Prieskum prímestskej oblasti. Kvitnúce kvety v krajine. Dacha a záhrada s vlastnými rukami

50 fotografií príkladov dizajnu letnej chaty s kvetmi:

veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku prímestskej oblasti malé neobvyklé kvety v kvetinovom záhonu krajinného dizajnu foto malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku vidieckeho domu malé krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie chaty veľké krásne kvety v krajinnom dizajne obrázku vidieckeho domu malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku ružovej záhrady veľké neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie chaty malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti obrázok veľkých záhonov v kvetinovom dizajne malé krásne kvety v kvetinovom záhonu s krajinným dizajnom fotografie malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku prímestskej oblasti veľké krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie vidieckeho domu malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku ružovej záhrady malé krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie vidieckeho domu malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty veľké krásne kvety v krajinnom dizajne obrázku ružovej záhrady malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie vidieckeho domu veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty malé neobvyklé kvety v kvetinovom záhonovom dizajne fotografie malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti malé krásne kvety v kvetinovom záhonu s krajinným dizajnom obrázok veľké neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku prímestskej oblasti malé svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty obrázok svetlých malých kvetov v kvetinovom dizajne s krajinným dizajnom veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie chaty malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie vidieckeho domu obrázok krásnych malých kvetov v kvetinovom dizajne malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie vidieckeho domu malé krásne kvety v krajinnom dizajne obrázku prímestskej oblasti obrázok svetlých malých kvetov v kvetinovom dizajne s krajinným dizajnom veľké krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady veľké neobvyklé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne obrázku vidieckeho domu veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti malé krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku chaty malé krásne kvety v krajinnom dizajne obrázku vidieckeho domu malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti malé svetlé kvety v kvetinovom záhonu s krajinným dizajnom malé svetlé kvety v krajinnom dizajne fotografie ružovej záhrady malé neobvyklé kvety v krajinnom dizajne fotografie chaty veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku ružovej záhrady veľké krásne kvety v krajinnom dizajne obrázku prímestskej oblasti veľké svetlé kvety v krajinnom dizajne obrázku vidieckeho domu malé krásne kvety v krajinnom dizajne fotografie prímestskej oblasti

Previous Post
Hur dekorerar du din garderob med dina egna händer?
Next Post
Кухни с газов котел: дизайн