15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design baie în alb și negru

Baia este locul unde începe dimineața noastră, creează o dispoziție și o încărcare de emoții pentru întreaga zi. De aceea, merită o abordare foarte atentă la alegerea stilului pentru interior și schema de culori care se potrivește gustului și temperamentului dvs..

În mod tradițional, nuanțele pastelate și tonurile dezactivate sunt folosite pentru a decora această cameră. Dar, în ultimul timp, contrastele revigorante câștigă din ce în ce mai multă popularitate, de exemplu, roșu – verde, albastru – portocaliu, galben – violet. Poziția de lider dintre astfel de combinații este ocupată de combinația de culori alb-negru..

o variantă a unui stil neobișnuit de baie în alb și negru

Design baie în culori alb-negru într-un stil modern

ideea unui interior frumos de baie în alb și negru

Oglinzile mari din baie pot mări vizual camera

ideea unui design luminos de baie în alb și negru

Plăcile mozaice în alb și negru vor arăta foarte frumos

Interiorul băii într-o schemă de culori atât de îndrăzneață este ales de personalități puternice, luminoase și extravagante. Un mare avantaj este că designul alb-negru poate fi realizat în stiluri complet diferite, de la clasicism la Loft extra-la modă. În consecință, toată lumea poate crea un interior care să corespundă gustului, caracterului și preferințelor sale..

În orice caz, indiferent de stilul ales, alb-negru arată întotdeauna conservator, elegant și solemn. Principalul lucru este menținerea unui echilibru și plasarea corectă a accentelor..

În cadrul acestui articol, o opțiune de design de baie alb-negru va fi luată în considerare în detaliu. Mai jos, în tabel, sunt câteva dintre trăsăturile distinctive ale celor mai populare stiluri de interior în care poate fi utilizată o astfel de schemă de culori..

opțiunea unui interior modern de baie în alb și negru

Design baie în stil modern în culori alb-negru

opțiunea unui frumos design de baie în alb și negru

Culoarea neagră din interiorul unei băi albe arată la modă și modernă

Posibile direcții stilistice de proiectare în alb și negru

Caracteristici de bază aplicabile la baie

Clasicism

Precizie și simetrie; turnare stuc; decor antic; plăci de marmură; accesorii din bronz sau aurite; efect de îmbătrânire.

Art Deco

Combinație de diverse texturi și ornamente; materiale naturale (lemn, piatră, sticlă, piele, metal); plăci ceramice în relief; motive etnice în negru.

Modern

Multă lemn (vopsea liberă); linii buclate complexe; numeroase amprente și modele; vitralii și mozaicuri; elemente de forjare artistică.

High Tech

Cantitatea minimă de decor; linii geometrice clare; fitinguri moderne; rafturi din sticlă și oglinzi pentru depozitare.

Loft

Imitație de zidărie pe pereți; laminat sau plăci stilizate ca beton sau piatră pentru decorarea podelei; mobilier și accesorii din lemn masiv sau metalic aspru.

ideea unui stil neobișnuit de baie în alb și negru

Decorarea pereților cu plăci ceramice sub formă de pixeli

idee modernă de proiectare baie alb-negru

Vedere de sus a unei băi mici în alb și negru

opțiunea unui interior luminos pentru baie în alb și negru

Uși negre în interiorul băii în stil mansardă

Pro și contra unei băi albe și negre

Reglând proporțiile culorilor alb și negru, puteți regla vizual spațiul, nuanța defectele și evidenția meritele.

  • Dacă camera este mare și nu are surse de lumină naturală, atunci ar fi mai logic să te concentrezi pe culoarea neagră, posibil lucioasă, și să folosești culoarea luminii doar în accesorii.
  • Dacă camera, dimpotrivă, este mică, atunci aici puteți lua nuanțe deschise ca fundal principal și puteți folosi negrul doar ca contur, pentru o percepție mai clară și mai vie a formei camerei în sine și a obiectelor din ea.
  • Dacă aveți un tavan înalt, decorarea acestuia în negru va ajuta la reducerea vizuală a spațiului. Dar la înălțimea standard, este mai bine să nu faceți acest lucru pentru a evita efectul presiunii..
  • Albul și negrul se potrivesc bine cu toate culorile și nuanțele, astfel încât adăugarea unor accesorii puțin colorate poate transforma cu ușurință designul băii și va străluci într-un mod nou..

ideea unui stil neobișnuit de baie în alb și negru

Combinația de alb și negru din baie arată foarte frumoasă și modernă

opțiunea unui stil de baie luminos în alb și negru

Căile de colț sunt cele mai bune pentru băile mici.

Secretele combinației corecte

Ca în orice afacere, atunci când utilizați culori acromatice în interior, este important să știți când să vă opriți. Există mai multe reguli simple, în urma cărora puteți crea un interior la modă și armonios..

Alternanţă

Indiferent de culoarea pe care o alegeți ca dominantă, principiul alternanței va face percepția generală a paletei mai armonioasă. De exemplu, trebuie să existe ceva negru pe un fundal deschis. Acesta poate fi un raft, un aplice, un prosop sau un element decorativ. Sau dacă pereții și podeaua sunt negre, instalațiile tradiționale de culoare deschisă vor arăta bine pe fundalul lor. De asemenea, atunci când decorați podeaua și pereții băii, utilizarea parțială a plăcilor cu un ornament de culoarea opusă va ajuta la rezolvarea acestei sarcini..

Este ca tastele unui pian. Doar alternând negru și lumină putem obține o melodie perfectă.

opțiunea unui interior frumos de baie în alb și negru

Cada este finisată cu plăci ceramice asemănătoare cărămizii

opțiunea unui interior frumos de baie în alb și negru

Designul băii este realizat în tonuri de alb și negru folosind plăci ceramice

opțiunea unui stil de baie luminos în alb și negru

Plăcile decorative cu flori vor completa foarte frumos interiorul băii.

Folosiți în mod disproporționat

Un alt principiu important este utilizarea disproporționată. Dacă nu ați decis tonul predominant și folosiți alb-negru în aceleași proporții, riscați să obțineți efectul opus, va exista un sentiment de nefiresc și dezechilibru.

Suprafețe mate și lucioase

Suprafețele lucioase, chiar și în negru, reflectă lumina și fac interiorul mai ușor, mai elegant și mai elegant. Cu toate acestea, și aici, principalul lucru nu este să exagerați. În caz contrar, imaginea de ansamblu se va contopi vizual într-un singur punct cu forme și contururi greu de distins..

Designerii de interior au o regulă nerostită: dacă fundalul este lucios, atunci accesoriile sunt mate și invers..

ideea unui interior neobișnuit de baie în alb și negru

Culoarea albă predominantă în interiorul băii poate extinde vizual limitele sale.

opțiunea unui stil modern de baie în alb și negru

Design baie în alb și negru

Opțiuni pentru decorarea și utilizarea ornamentului

Cel mai solicitat material pentru finisarea băii a fost plăcile ceramice de mult timp. În magazine, este prezentat într-un sortiment imens. În funcție de stilul pe care îl alegeți, plăcile pot fi monocromatice sau pot avea un fel de ornament. Într-un interior ușor, unde negrul este prezent doar ca un contur, ceramica ușoară cu un model negru interesant va arăta frumos și invers. Dar ornamentul este cel mai bine folosit nu pe toți pereții, ci doar pe unul sau doi pereți adiacenți..

De asemenea, cu ajutorul unui ornament, puteți regla vizual dimensiunea băii. De exemplu, pentru camere mici, este mai bine să alegeți un desen mic, iar pentru cele mari, respectiv mari. Aceeași regulă se aplică mărimii țiglelor în sine..

ideea unui design neobișnuit de baie în alb și negru

Podeaua cu plăci de mozaic va arăta foarte neobișnuit.

opțiunea unui interior luminos pentru baie în alb și negru

Interior modern de baie în alb și negru

ideea unui frumos design de baie în alb și negru

Baie în stil mansardă alb-negru

Un ornament sau un principiu de alternanță (de exemplu, un model de șah) va arăta grozav pe podea. Acoperirile monocrome se murdăresc mai ușor și necesită mai multă atenție la curățare.

În plus față de plăci, vopseaua, tencuiala decorativă, panourile din lemn sau plastic sunt utilizate în decor. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, principalul lucru este că este rezistent la umiditate și rezistent la efectele de curățare și detergenți.

Ca decor, unul dintre pereți poate fi lipit cu tapet rezistent la umezeală sau tapet foto realizat în aceeași culoare alb-negru.

Piatra naturală sau artificială funcționează bine pentru pardoseala băii, mai ales cu un model marmorat..

opțiunea unui design de baie luminos în alb și negru

Design mic de baie în culori alb-negru

ideea unui interior frumos de baie în alb și negru

Design elegant pentru o baie mare

Alegerea mobilierului, a instalațiilor sanitare și a accesoriilor

Atunci când alegeți mobilier și obiecte sanitare pentru baie, aveți dreptul de a utiliza exclusiv propriile gusturi și dorințe. Cu toate acestea, trebuie să respectați anumite reguli atunci când alegeți o schemă de culori..

În primul rând, toate atributele de-a lungul peretelui trebuie să aibă nuanța opusă acestuia. Dacă ambele nuanțe sunt utilizate în design, atunci opusul dominantului.

În al doilea rând, este de dorit ca mobilierul și instalațiile sanitare să aibă aceeași schemă de culori. Mai ales dacă sunt situate lângă același perete. De exemplu, puneți cadă, chiuvetă și vas de toaletă luminos, deoarece este foarte greu să le găsiți în negru, iar dulapul, comoda și rafturile sunt negre. Acest lucru va face interiorul mai concis și va contribui la respectarea principiului alternanței..

ideea unui interior neobișnuit de baie în alb și negru

Design baie cu șemineu și cap de cerb pe perete

opțiunea unui stil de baie frumos în alb și negru

Culoarea albă din interiorul băii poate extinde vizual limitele sale

opțiune modernă de proiectare baie alb-negru

Design baie cu o culoare predominant neagră

O atenție deosebită trebuie acordată asigurării faptului că armăturile și toate elementele metalice sunt realizate în aceeași schemă de culori și combinate cu tonul dominant. Pe un fundal negru, detaliile cromate arată cel mai impresionant, iar pe un fundal deschis – bronz și alamă.

În ceea ce privește accesoriile pentru baie, totul depinde de stilul de design pe care l-ați ales. Desigur, interiorul în alb și negru arată mult mai confortabil dacă îl umpleți cu lucruri mici drăguțe. Puteți adăuga câteva pete luminoase cu decor.

În ceea ce privește numeroasele borcane, sticle și sticle de produse cosmetice, este mai bine să le depozitați în dulapuri închise. Pentru a nu încălca însăși ideea de design alb-negru cu o varietate multicoloră.

Oglinda ca element de design

Pentru o baie, o oglindă este o necesitate. Dar poate fi folosit nu numai pentru scopul său funcțional. Oglinda este capabilă să extindă vizual spațiul și să umple camera cu lumină, oferindu-i lumină, mai ales în absența unei ferestre.

Există două legi de bază ale utilizării suprafețelor oglindite:

  1. Ar trebui să reflecte în principal culorile deschise, acest lucru va face camera mai luminoasă și va crește vizual dimensiunea;
  2. Acestea nu trebuie să reflecte rafturile deschise cu multe obiecte mici și elemente decorative, altfel se va crea un sentiment de dezordine..

ideea unui stil de baie luminos în alb și negru

Designul băii în alb și negru arată foarte frumos

ideea unui interior modern de baie în alb și negru

Design mare pentru baie în alb și negru

Iluminatul băii alb-negru

Pentru a face baia mai confortabilă și confortabilă, este necesar să îi oferiți o iluminare strălucitoare pe mai multe niveluri. Pe lângă corpul de iluminat central, utilizați și becuri LED încorporate. Sunt așezate nu numai pe tavan, ci și în nișe de pe pereți, lângă mobilier și chiar pe podea. Aplicațiile și lămpile mici pot servi drept oglinzi de încadrare. Și dacă dimensiunea camerei permite, atunci puteți aranja veioze, mai ales în colțuri întunecate sau într-un loc unde negru.

Concluzie

Indiferent de direcția stilistică pe care o alegeți, un design de baie în alb și negru va arăta impresionant și relevant pentru mult timp. Principalul lucru este să observați toate nuanțele și să luați în considerare toate subtilitățile pentru a crea un spațiu armonios și elegant, care în fiecare dimineață vă va oferi o atitudine pozitivă pentru întreaga zi..

Video: Design baie în alb și negru

50 de fotografii cu idei de amenajare a băilor în alb și negru:

opțiunea unui interior frumos de baie în imagine alb-negru idee de design neobișnuit de baie în fotografie alb-negru versiunea stilului modern al băii în imagine alb-negru ideea unui stil de baie luminos în fotografie alb-negru opțiunea unui design de baie luminos în fotografie alb-negru ideea unui interior neobișnuit de baie în imagine alb-negru opțiunea unui frumos design de baie în fotografie alb-negru idee modernă de stil de baie în imagine alb-negru versiunea stilului neobișnuit al băii în fotografie alb-negru opțiunea unui interior luminos pentru baie în imagine alb-negru ideea unui frumos design de baie în fotografie alb-negru versiunea stilului luminos al băii în fotografie alb-negru versiunea unui interior de baie neobișnuit în imagine alb-negru ideea unui frumos design de baie în fotografie alb-negru versiunea stilului neobișnuit al băii în imagine alb-negru versiunea stilului de baie modern în imagine alb-negru ideea unui interior luminos al băii în fotografie alb-negru ideea unui design de baie luminos în fotografie alb-negru versiune de design modern de baie în imagine alb-negru ideea unui interior frumos de baie în fotografie alb-negru versiunea stilului neobișnuit al băii în imagine alb-negru versiunea stilului luminos al băii în imagine alb-negru ideea unui interior modern de baie în fotografie alb-negru opțiune pentru un design neobișnuit de baie în fotografie alb-negru ideea unui frumos design de baie în imagine alb-negru opțiunea unui interior neobișnuit de baie în fotografie alb-negru ideea unui design de baie luminos în imagine alb-negru opțiunea unui interior frumos de baie în fotografie alb-negru ideea stilului de baie neobișnuit în imagine alb-negru opțiune modernă de proiectare baie în imagine alb-negru ideea unui interior frumos de baie în fotografie alb-negru versiunea unui stil de baie frumos în imagine alb-negru opțiunea unui interior luminos pentru baie în fotografie alb-negru ideea unui stil de baie frumos în imagine alb-negru opțiunea unui design de baie luminos în fotografie alb-negru ideea unui interior frumos de baie în imagine alb-negru idee modernă de proiectare baie în imagine alb-negru opțiunea designului băii moderne în fotografie alb-negru ideea unui interior frumos de baie în imagine alb-negru versiunea stilului luminos al băii în imagine alb-negru ideea unui interior de baie neobișnuit în fotografie alb-negru idee de design de baie neobișnuit în fotografie alb-negru ideea unui interior modern de baie în fotografie alb-negru opțiunea unui frumos design de baie în imagine alb-negru opțiune pentru un design neobișnuit de baie în imagine alb-negru versiunea stilului de baie modern în fotografie alb-negru versiunea interiorului modern al băii în imagine alb-negru ideea unui stil de baie luminos în imagine alb-negru opțiunea unui frumos design de baie în fotografie alb-negru ideea stilului neobișnuit al băii în imagine alb-negru

Previous Post
Hur man designar ett vardagsrum i klassisk stil
Next Post
كيفية استخدام الستائر في الداخل