15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Designul băii albe – magia luminii și a purității

O baie nu este doar o cameră folosită în scopuri igienice, ci ocupă un loc important în viața unei persoane, concepută pentru a energiza dimineața și a ajuta la ameliorarea stresului după o zi grea, astfel încât designul acesteia ar trebui să fie armonios. La renovare, trebuie să acordați o atenție specială fundalului, albul fiind considerat o soluție clasică. Proiectarea unei băi albe evocă sentimente contradictorii: fie o simpatie necondiționată pentru un astfel de design, fie o atitudine negativă cauzată de similitudinea camerei cu secțiile de spital. Aspectele negative ale interiorului unei băi albe pot fi ușor evitate prin iluminare sau accesorii luminoase și neobișnuite și elemente de decor..

idee pentru un design neobișnuit al unei băi albe

Design mic de baie în alb

opțiunea unui interior luminos al unei băi albe

Combinația de roșu și alb va arăta foarte frumos în interiorul băii.

opțiunea unui design luminos al unei băi albe

Designul băii este complet alb

Avantajele și dezavantajele albului

Orice interior are avantajele și dezavantajele sale. Principalele avantaje ale albului atunci când decorezi o baie includ următorii factori.

 • Spațiul devine foarte luminos, ceea ce este deosebit de important dat fiind faptul că în majoritatea apartamentelor băile nu au lumină naturală.

 • Spațiul pare să fie mai spațios. Acesta este un avantaj incontestabil datorită faptului că, cel mai adesea, camerele sunt foarte mici, în special în clădirile sovietice..

 • Fundalul optim pentru orice decor color. Interiorul va fi întotdeauna ușor de actualizat prin simpla schimbare a accesoriilor și o va face relevantă în contextul noilor tendințe de design. Acest design va părea proaspăt pentru o lungă perioadă de timp..

 • Nuanțele deschise sunt tradiționale și calme, deci nu va exista niciun conflict generațional dacă locuiesc în casă persoane de diferite vârste. Baia va fi confortabilă pentru toată lumea.

o variantă a stilului frumos al unei băi albe

Combinația de alb cu lemn va arăta foarte frumos.

ideea interiorului original al unei băi albe

Designul băii este realizat în alb

Nuanțele deschise din interior au, de asemenea, o serie de dezavantaje grave, designul unei băi albe nu face excepție..

 • Răceala și oarecare formalitate a decorului interior, asocieri cu sala de operație. Baia pare nelocuită. Acest efect poate fi evitat cu elemente decorative..
 • Impracticitatea culorilor deschise la decorarea spațiilor. Obiectele de culoare deschisă se murdăresc repede, este necesară curățarea frecventă, mai ales dacă există copii mici în casă care sunt greu de urmărit. Din acest motiv, albul este adesea combinat cu tonuri mai întunecate pentru a ascunde zonele cu probleme..

opțiunea unui interior frumos al unei băi albe

Combinația de alb, negru și roz în interiorul băii

idee a stilului original al unei băi albe

Decorarea peretilor din baie este realizata din gresie alba

opțiunea unui stil luminos al unei băi albe

Combinația de alb și negru din interiorul băii arată foarte frumoasă

Evitarea asocierilor cu sediile spitalului?

Această percepție a designului unei băi albe este destul de posibilă dacă alegeți un finisaj monocromatic și instalații sanitare. Unele tehnici de proiectare vor scăpa de asociațiile neplăcute. Nu este necesar să folosiți toate tehnicile, este suficient să aplicați câteva dintre ele pentru a face baia cu adevărat colorată și confortabilă..

Recepție de proiectare

Cum să aplicați atunci când decorați o cameră

Nuanțe de alb

Atunci când decorați pereții și alegeți obiecte de instalații sanitare și de mobilier, puteți folosi nu alb pur, ci tonuri ușor albăstrui sau bej. Prima nuanță a plăcii va oferi camerei un aspect mai rece, în timp ce a doua nuanță va oferi camerei un aspect mai cald. În primul caz, merită adăugate elemente decorative albastre sau albastre, în al doilea, gama de tonuri posibile este mult mai largă: de la maro deschis la violet intens. O altă opțiune de design câștigătoare este o țiglă cu un model de piatră ușoară.

Textură și textură

Joc pe caracteristicile materialului de finisare. Producătorii moderni oferă o selecție largă de plăci cu un model solid care va ajuta la evitarea efectului unui coridor sau baie plictisitoare și monotonă de spital. O altă tehnică de succes este o combinație de ritmuri: utilizarea plăcilor de diferite dimensiuni pentru finisarea suprafețelor.

Contraste

Jocul pe contraste va fi optim doar atunci când alegeți mobilierul, deoarece instalațiile sanitare ușoare arată elegant, dar puteți experimenta, alegând chiar și o toaletă, o baie și o chiuvetă în culori contrastante. Puteți face un accent interesant pe pardoseală executându-l în negru sau gri închis..

Alte culori la finisare

Opțiuni posibile: mozaic, mai multe plăci strălucitoare pentru a crea accente, o bandă orizontală colorată, o bandă verticală largă pe unul dintre pereți, o podea cu un ton diferit (această soluție arată extrem de naturală, deoarece podeaua este în mod tradițional mai întunecată decât alte suprafețe).

Accente strălucitoare

Este suficient să adăugați câteva detalii luminoase pentru a face ca designul băii albe să nu mai semene cu o cameră chirurgicală. Cele mai populare accesorii pentru decor: perdele, covoare, săpun, prosoape pufoase, coș de rufe, ghivece etc..

variantă a interiorului original al unei băi albe

Opțiunea de proiectare a camerei în alb

idee de design de baie albă strălucitoare

Design baie în alb cu podea neagră

Alegerea plăcilor

Merită să procedați doar din propriile sentimente și preferințe, pe ce design doriți – rece sau cald. O suprafață lucioasă difuzează mai bine lumina, o suprafață mată vă va permite să creați o combinație originală și interesantă dacă instalați instalații sanitare lucioase.

Combinația de dale în diferite tonuri de alb la decorarea spațiului va crea un interior neobișnuit.

Cerințe și îngrijire

Designul alb arată sofisticat și sofisticat, dar impune anumite obligații. Va trebui să depuneți mult efort pentru a-l menține curat în orice moment..

Pentru a curăța plăcile albe ca zăpada, trebuie să utilizați un burete moale sau produse chimice speciale pentru uz casnic, care trebuie spălate bine, altfel petele de săpun vor rămâne cu siguranță, mai ales vizibile pe suprafețele ușoare. Ar trebui să puneți un covor mic în fața intrării pentru a vă usca picioarele. În caz contrar, murdăria se va înfunda între plăci și va fi foarte dificil să o spălați..

ideea unui interior de baie alb luminos

Design baie în alb cu podea mozaic

o variantă a designului neobișnuit al unei băi albe

Combinația de alb și negru din interiorul băii arată foarte frumoasă

varianta designului original al unei băi albe

Albul din baie poate fi combinat cu plăci negre

Caracteristici de iluminare într-o baie luminoasă

Nu este recomandat să folosiți plafoane mari, este mai bine să instalați puncte cu lumină difuză pe pereții camerei sau în tavan. Cu această opțiune de iluminare, camera nu va deveni mai întunecată, deoarece suprafața ușoară și lucioasă va reflecta lumina. Din motive de siguranță, nu instalați iluminatul de podea – este posibil un scurtcircuit dacă pătrunde apă.

O soluție interesantă în proiectarea băilor albe vor fi benzile cu LED-uri. Vă vor permite să vă jucați cu nuanțe de lumină, care vor da tonuri diferite plăcilor de finisare. Puteți schimba aspectul camerei în fiecare zi, pereții pot fi roz, albastru sau verde deschis. Deci, veți obține efectul unei renovări constante a camerei fără a schimba accesoriile și noi renovări..

Dacă doriți ca spațiul să fie umplut cu lumină, utilizați oglinzi și suprafețe de sticlă care vor reflecta și amplifica lumina..

ideea unui stil frumos de baie albă

O baie în floare albă va arăta sofisticată

opțiune pentru o baie albă interioară neobișnuită

Albul poate fi combinat cu culori închise

Combinația de lemn și alb în decorarea băii

Lemnul va aduce un plus de căldură acasă decorului rece.

Modalități de utilizare a lemnului.

 • Grinzi de lemn pentru decorarea tavanului (arată armonios într-o cameră decorată în stil country sau Provence).
 • Parchet din lemn;
 • Coaseți o cadă sau scufundați-vă într-un copac;
 • Rafturi din lemn pentru accesorii de baie;
 • Mobilier sau accesorii din ratan.

idee a stilului original al unei băi albe

Într-o baie albă, ar fi indicat să folosiți plăci crem.

ideea unui stil luminos al unei băi albe

Podeaua cu mozaic din interiorul băii va arăta foarte frumos

ideea interiorului original al unei băi albe

Design baie în alb cu podea neagră

Combinații posibile cu alte culori

Albul este nobil, elegant și ferm asociat în minte cu puritatea și prospețimea, dar utilizarea sa fără diluarea cu alte tonuri este rareori justificată. Prin urmare, este mai des combinată cu alte nuanțe atunci când se efectuează lucrări decorative..

 1. Combinatie alb-negru. Negrul dă aspectul camerei nobilime și rafinament. Dacă o cameră mică merită să pariați pe culori mai deschise și lăsați negru pentru accente mici, de exemplu, așezați dale pe unul dintre pereți într-un model de tablă de șah, atârnați câteva rafturi negre.
 2. Combinație cu roșu. Dacă nu vă lăsați purtați cu utilizarea unei culori atât de pasionale, puteți face o cameră cu adevărat originală și elegantă. Când paleta roșie și albă nu pare suficient de dinamică, adăugați negru. Aceasta este o combinație cu adevărat explozivă..
 3. Combinația cu albastru sau albastru arată destul de rece, dar produce efectul de calm și seninătate. Puteți reda tema marină folosind pietricele, nisip colorat, scoici și bureți poroși și puteți transforma camera în coasta oceanului azur.
 4. Culorile alb și verde vor da impresia de prospețime de primăvară. Plantele vii vor arăta, de asemenea, avantajoase în acest context..
 5. O combinație gri și alb va fi o soluție excelentă pentru stilul high-tech sau minimalist. O astfel de decorare interioară arată elegantă și costisitoare, dar aceasta este cea mai rece opțiune de combinație..

ideea interiorului neobișnuit al unei băi albe

Opțiune pentru combinarea albului și rozului în baie

ideea unui interior de baie alb luminos

Combinația de alb și ciocolată în interiorul băii

Selecția mobilierului

Dacă dimensiunea camerei permite, pot fi folosite diverse mobilier pentru design: șezlonguri, fotolii moi, scaune, mese, rafturi, sifoniere mici și rafturi. Deși alegerea pieselor de mobilier este mică datorită caracteristicilor lor funcționale, acestea vor ajuta la proiectarea unei zone SPA personale, vor da un aspect rezidențial și vor crea un sentiment de confort..

Culoarea mobilierului depinde de preferințele dvs., dar acesta este cazul cel mai convenabil pentru a crea accente luminoase în design, deci nu este necesar să alegeți doar culori deschise. Un șezlong roșu, albastru sau verde, un fotoliu din ratan maro, un scaun cu picioare negre va sublinia individualitatea și aspectul unic al casei dvs..

o variantă a frumosului design al unei băi albe

Iluminarea frumoasă a oglinzii din baie pare uimitoare

varianta stilului original al unei băi albe

În plus, puteți decora baia cu flori.

ideea unui stil neobișnuit de baie albă

Toată baia este albă

Unele nuanțe de design

Pentru a crea o atmosferă relaxantă de spa, puteți adăuga plante vii, mobilier din răchită, lumânări și tămâie, scoici și pietre decorative, stive înguste de prosoape simple.

Nu utilizați prea multe tonuri, două sau trei sunt suficiente. Un număr mai mare va adăuga variații inutile și va reduce vizual spațiul..

ideea unui design frumos al unei băi albe

Design baie în alb cu plăci ceramice negre

variantă a interiorului original al unei băi albe

Combinația de alb și negru din interiorul băii arată foarte frumoasă

Utilizarea pietrei decorative este destul de acceptabilă, dar în încăperile mici ar trebui folosită în cantități limitate. În caz contrar, piatra întunecată nu va permite spațiul care conferă unui spațiu mic un finisaj mai deschis..

Designul alb va satisface nevoile chiar și celor mai exigenți locuitori de apartamente sau case. Jocul cu elemente decorative va crea aspectul unei camere care îndeplinește atât cerințele persoanelor cu gusturi conservatoare, cât și ale celor care se străduiesc pentru un design de baie original și unic..

Video: Design baie în alb

50 de idei foto interesante pentru designul băii în alb:

ideea unui interior neobișnuit al unei fotografii de baie albă versiunea stilului frumos al unei imagini de baie albă ideea unui design luminos al unei fotografii de baie albă versiunea interiorului original al unei imagini de baie albă idee pentru un design neobișnuit al unei fotografii de baie albă opțiunea unui stil luminos al unei imagini de baie albă versiunea interiorului original al unei imagini de baie albă ideea unui stil frumos de fotografie albă de baie ideea unui design frumos al unei imagini de baie albe versiunea interiorului neobișnuit al unei fotografii de baie albă versiunea stilului original al unei imagini de baie albă ideea unui design luminos al unei fotografii de baie albă opțiunea unui design frumos al unei imagini de baie albă ideea interiorului neobișnuit al unei fotografii de baie albă imagine stil baie originală albă imagine opțiunea unui stil luminos al unei fotografii de baie albă versiunea interiorului original al unei fotografii de baie albă ideea unei imagini de design de baie albă strălucitoare idee pentru un design neobișnuit al unei fotografii de baie albă opțiunea unui interior frumos al unei fotografii de baie albă ideea interiorului original al unui tablou alb de baie versiunea stilului neobișnuit al unei imagini de baie albă ideea unui stil frumos de fotografie albă de baie ideea designului neobișnuit al unei imagini de baie albă opțiunea unui interior luminos al unei fotografii de baie albă ideea unui interior frumos al unei fotografii de baie albă versiunea designului original al unei imagini de baie albă opțiunea unui stil luminos al unei fotografii de baie albă ideea stilului neobișnuit al unei imagini de baie albă opțiunea unui design frumos al unei fotografii de baie albă ideea interiorului original al unui tablou alb de baie versiunea stilului luminos al unei imagini de baie albă idee pentru designul original al unei fotografii de baie albă ideea unei frumoase imagini interioare de baie albă variantă a designului neobișnuit al unei fotografii de baie albă ideea unei fotografii interioare de baie albă strălucitoare variantă a stilului neobișnuit al unei fotografii de baie albă opțiunea unui design frumos al unei fotografii de baie albă ideea unei imagini interioare de baie albă strălucitoare versiunea stilului original al unei imagini de baie albă opțiunea unui interior frumos al unei imagini de baie albă ideea unui design frumos al unei fotografii de baie albă versiunea stilului neobișnuit al unei imagini de baie albă opțiunea unui design luminos al unei fotografii de baie albă versiunea stilului original al unei fotografii de baie albă ideea interiorului neobișnuit al unei imagini de baie albă ideea stilului frumos al unei imagini de baie albă opțiunea unui interior luminos al unei fotografii de baie albă o variantă a designului neobișnuit al unui tablou alb de baie ideea designului original al unui tablou alb de baie

Previous Post
Japansk stil i interiören med en modern tolkning
Next Post
كيف تختار النمط المناسب لتصميم مطبخك