15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care ar trebui să fie designul unei băi în Hrușciov

Baia este un loc minunat pentru odihnă și relaxare în timpul procedurilor de apă, dar în clădirile Hrușciov arhitecții au lipsit de suprafața pătrată. Nu depășește 2,5 mp. cu băi separate și 3,5 mp – combinate. Pentru a adăuga noutate sau pentru a crea un design original al unei băi în Hrușciov este sarcina principală în timpul renovării, este de dorit să extindeți funcționalitatea. Experții propun să arunce o privire diferită asupra soluției problemei – eliminați toate inutile și înlocuiți umplutura voluminoasă cu obiecte compacte.

un exemplu de frumos interior de baie în Hrușciov

O parte din chiuvetă poate fi plasată deasupra căzii

variantă a designului ușor al băii din Hrușciov

Vedere de sus a unei băi mici

un exemplu de stil de baie neobișnuit în Hrușciov

În loc de o baie, puteți pune o cabină de duș, ocupă mai puțin spațiu

Dificultăți în repararea băii „Hrușciov”

La momentul dezvoltării în masă, scopul era să ofere fiecărei familii sovietice locuințe separate, ceea ce este bine, dar nu au avut grijă de comoditate. Dimensiunile holului, coridoarelor, băilor și bucătăriilor variază de la 2 la 4-5 „pătrate”, pe care trebuie să amplasați corpuri de uz casnic și sanitare, dar nu există unde să vă întoarceți. Nimeni nu s-a gândit la interiorul băii din Hrușciov, plăcile albe erau visul suprem.

Toaleta îngustă a lui Hrușciov nu a fost concepută pentru o persoană obeză – a fost chiar dificil să se strângă în ea. Cealaltă cameră pentru igienizare și igienă conținea doar o cadă și o chiuvetă fără o mașină de spălat modernă. De dragul ei și al obiectelor sanitare, astăzi acestea extind zona, precum și cu scopul de a scăpa cumva de sentimentul de constrângere și inconvenient. Principala greșeală este de a înlocui doar containerele vechi cu altele noi și de a lăsa restul așa cum este, citând lipsa de spațiu..

Nu merită să începeți renovările fără o reorganizare radicală a spațiului dacă există dorința de a extinde camera pentru procedurile de igienă. Nu este posibil să rezolvați complet problema, cu excepția cazului în care începeți să demolați zidurile, iar pentru reamenajare aveți nevoie de permisiunea autorităților orașului și de o grămadă de documente cu semnături. Dărâmarea zidurilor secundare chiar și în casele vechi este plină de prăbușirea unei întregi intrări, deci există probleme cu documentarea și accidentele. Și se așteaptă ca costurile să fie considerabile. Va trebui să înlocuim instalațiile sanitare cu cele mai compacte modele și să ne limităm la reparațiile cosmetice.

variantă a interiorului luminos al băii din Hrușciov

Mașina de spălat trebuie așezată sub chiuvetă pentru a economisi spațiu

opțiune pentru un design de baie frumos în Hrușciov

O mașină de spălat sub chiuvetă va economisi mult spațiu

A doua modalitate este reorganizarea băii. Designul modern al unei băi mici în Hrușciov (fără transformări și restructurări radicale) va fi mai ieftin. Scopul principal este de a elibera pasaje și de a utiliza zona peretelui la maximum. În acele zile, mașinile de tip activator erau așezate lângă un container dreptunghiular, care era incomod pentru scăldat, ocupând aproape întregul pasaj. Astăzi există o alegere în favoarea formelor compacte – unitatea de spălare poate fi plasată în moduri diferite, până la ceea ce este scos în coridor sau toaletă (în spatele rezervorului).

Sfat. Nu vă grăbiți să cumpărați, examinați modelele moderne de instalații sanitare și mașini de spălat în cataloage. Producătorii străini și interni oferă o mulțime de soluții interesante pentru băile mici. Au un design excelent și o formă bine gândită, puteți alege pentru orice stil interior.

un exemplu de interior luminos pentru baie în Hrușciov

Decorarea pereților din baie este realizată din plăci ceramice în diferite culori

opțiunea unui design de baie luminos în Hrușciov

Mașina de spălat poate fi plasată sub chiuvetă pentru a economisi spațiu

un exemplu de stil luminos al unei băi în Hrușciov

Un dulap poate fi așezat sub chiuvetă

Metode originale pentru rezolvarea problemei zonei mici

O modalitate bună de a face fără lucrări de construcție este să vă limitați la schimbarea designului băii din Hrușciov. De exemplu, o cadă de colț sau un jacuzzi compact va elibera spațiu pentru un culoar și o mașină de spălat. Așezați un vas de toaletă și un lavoar de aceeași formă unghiulară lângă baia din colț..

Proiectanții propun, de asemenea, să transforme toaleta într-o unitate de spălare cu o mașină de scris, echipată cu robinete și chiuvetă, un duș deasupra capului și un grătar de scurgere în podea. Dimineața este și un lavoar suplimentar, dacă este necesar la căldură – un al doilea duș. În camera alăturată va fi un rezervor cu drepturi depline pentru băi într-o formă compactă, o toaletă și o chiuvetă.

Demolarea partiției dintre toaletă și baie nu poate rezolva radical problema extinderii zonei, dar va fi mai ușor să vă mișcați, astfel încât această metodă are mulți adepți. Dar în familiile numeroase, acest lucru creează un nou disconfort – cozi dimineața. Unii decid să mute chiuveta în lateral într-o cameră îngustă sau instalează un model pivotant prin plasarea unei a doua toalete.

varianta stilului luminos al băii din Hrușciov

Cada de colț poate economisi puțin spațiu

opțiunea unui interior frumos de baie în Hrușciov

O baie mică poate fi combinată cu un duș

Opțiunile de proiectare pentru o baie din Hrușciov, cu înlocuirea unui rezervor voluminos cu o cabină de duș cu o tavă adâncă, în care se spală și se scaldă în timp ce stau, sunt de asemenea bune. Căzile de baie triunghiulare cu funcții Jacuzzi sunt un alt mod de a optimiza spațiul. Acesta este confortul și relaxarea maximă într-o zonă mică. Există chiar și mini-piscine cu podium la vânzare, care se vor potrivi într-o baie Hrușciov. Dar, în afară de acest podium și de câțiva pași direct de prag, nimic altceva nu se va potrivi acolo..

Nu încercați să demolați tot posibilul într-un spațiu îngust de 2,5 pătrate. Acest lucru nu va adăuga confort chiar și unui interior frumos. Este mai bine să vă limitați la alegerea unui singur lucru – o cadă sau un duș, alegeți o chiuvetă compactă pe un picior sau un model suspendat care iese din perete. Pentru o mai mare libertate, mașina de spălat este uneori dusă în alt loc..

MASA

1.

În coridorul din spatele zidului adiacent

Faceți o gaură pentru țevi sau furtunuri

2.

La toaletă

Unitatea compactă cu vibrații minime este plasată pe raftul din spatele rezervorului de scurgere

3.

În bucătărie

Montați modul cu o chiuvetă sau printre mobilierul dulapului sub un plan separat

4.

În hol

Furtunurile și țevile duc la ascensor în cel mai apropiat loc sau prin revizie

un exemplu de frumos design de baie în Hrușciov

Designul unei băi mici trebuie gândit până la cele mai mici detalii.

varianta stilului luminos al băii din Hrușciov

Pentru a economisi spațiu, mașina de spălat poate fi plasată sub chiuvetă

Deși aceste camere nu dispun nici de spațiu, totul depinde de sarcina generală a funcționalității lor. Cineva din hol nu are altceva decât un cuier și un raft, iar „mașina de spălat” servește drept masă lângă oglindă, acoperită cu o față de masă, între utilizări.

Sub o chiuvetă largă sau lavoar, aparatul nu interferează nici:

 • în bucătărie;
 • în baie;
 • într-o baie combinată.

Când instalația sanitară este deplasată, va trebui să vă confruntați cu o problemă – extinderea conductei pentru furnizarea de comunicații. Este mai bine să încredințați dirijarea conductelor de apă pe partea laterală a ascensorului principal specialiștilor care le pot ascunde în perete sau podea. Acest lucru va economisi cât mai mult spațiu pe culoare, fără a denatura interiorul renovat al băii din Hrușciov.

un exemplu de design neobișnuit de baie în Hrușciov

un exemplu de design ușor de baie în Hrușciov

Cada de colț poate economisi puțin spațiu

varianta stilului luminos al băii din Hrușciov

Culorile deschise pot extinde vizual camera

Modalități suplimentare de extindere a băii Hrușciov

După ce s-a luat decizia de a alege o metodă de reorganizare a zonei băii, merită să se țină cont de metodele de extindere vizuală a spațiului.

 1. Senzația de ușurință și lumină este dată de finisarea materialelor de culori deschise – albastru, alb, lăptos, verde deschis, lămâie, piersică și bej. Albul este cel mai bine combinat cu contraste liniare pentru a evita o senzație „medicală” și un finisaj în stil sovietic. Nuanțele reci de apă sunt considerate cele mai potrivite pentru proiectarea unei băi mici într-un Hrușciov, dar partea caldă a spectrului va oferi mai mult confort..
 2. Pentru a decora planul superior, alegeți alb, albastru deschis sau unele nuanțe cu un ton mai ușor decât placarea peretelui. Se va părea că tavanul este mai înalt, că există mai multă lumină în cameră sau chiar un cer deschis deasupra capului. Tavanele întunecate par să atârne, chiar dacă în Hrușciov se alege un design extravagant de baie.
 3. Pentru a face să pară mai mult spațiu, reconsiderați modalitățile de iluminare, iar acest lucru va extinde vizual spațiul. Astăzi, companiile specializate oferă un sistem cald de pardoseală și, în același timp, montează căi strălucitoare pe podea sub plăci individuale..
 4. Plafoanele suspendate și luminile laterale sunt înlocuite cu diode compacte, precum și iluminat pentru rezervoare și un dulap cu oglinzi deasupra chiuvetei. Nu ar trebui să economisiți la proiectarea iluminatului – lămpile cu diode sunt foarte economice, iluminatul din baie nu este folosit atât de des. Dar o vizită în această cameră de fiecare dată va aduce emoții pozitive din estetică și comoditate.. variantă a designului neobișnuit al băii din Hrușciov

  Într-o baie mică, mobilierul trebuie așezat lângă

  variantă a stilului neobișnuit al băii din Hrușciov

  Dulapul de depozitare poate fi plasat sub chiuvetă

 5. Accesoriile multiple și mobilierul specializat nu sunt potrivite pentru o mică sală de duș, toaletă sau baie. Cu cât sunt mai puține articole, cu atât mai mult spațiu liber. Toate instrumentele de curățat, produsele chimice de uz casnic, șampoanele și prosoapele curate sunt cel mai bine ascunse în spatele ușilor glisante:
 • sub baie;
 • pe rafturi;
 • la colțuri;
 • într-un dulap de perete sau dulap de baie.
 1. Este de dorit ca toate obiectele mici să fie concentrate într-un singur loc sau pe un perete. Alegeți totul într-o singură scară – senzația de undă sau variație împarte vizual spațiul chiar și într-o cameră relativ liberă. Astăzi nu există nicio problemă de a alege șampoane, prosoape și hârtie igienică pentru o baie cu corpuri colorate din aceeași gamă..
 2. Dacă vă place placarea cu dale cu model, utilizați-o pe podea, pe pereți – în fragmente:
 • inserții separate;
 • rame pentru oglinzi;
 • laturile peste rezervor;
 • plinta decorativa si cornisa de tavan. opțiunea unui interior frumos de baie în Hrușciov

  Albul poate extinde vizual granițele

  un exemplu de stil luminos al unei băi în Hrușciov

  În loc de o baie, puteți face un duș

  un exemplu de design neobișnuit de baie în Hrușciov

  Într-o baie mică, dușul poate fi combinat

 1. Pereții și suprafețele oglinzite sunt cel mai bun mod de a extinde vizual încăperile. Designul băii din Hrușciov nu exclude această opțiune, dar amintiți-vă că oglinzile se aburesc mult. În special o mulțime de forme de condens pe sticla oglindă dacă nu există o ventilație adecvată și pereții sunt reci. Este important să aveți grijă de izolarea și ventilația corespunzătoare a unei încăperi înguste..
 2. Modul tradițional de a extinde vizual pereții și de a ridica tavanul este de a folosi dungi înguste verticale și orizontale. Un panou mozaic deasupra băii (sau pe un alt perete liber) va extinde și camera dacă contururile imaginii sunt neclare, iar limitele imaginii par să se disipeze în spațiu. Puteți folosi plăci mozaic speciale, plăci sparte sau sticlă mică. Fragmentele mari și modelele la scară largă consumă spațiu.
 3. Este mai bine să așezați dale pe podea în diagonală (în romburi), această metodă va crește vizual și suprafața camerei. Nu este de dorit să se utilizeze principiul „tablă de șah”, aceasta este o soluție pentru un spațiu mare.
 4. Un aspect cu pardoseală modelat sau o rozetă de mozaic în centru va îmbunătăți impresia generală, cada va apărea mai largă și finisajul va fi mai scump. Este profitabil, în orice supermarket de clădire rămășițele colecției (mai multe piese, respingere cu mici defecte) costă aproape jumătate, chiar și marmură.

  Atenţie! Alegeți pe podea, din motive de siguranță, doar o textură aspră, pentru a nu aluneca cu picioarele umede.

 5. Cea mai recentă tendință pentru zonele mici este instalația sanitară suspendată, care extinde spațiul deschis. Este deosebit de relevant pentru instalarea în diagonală și „fără sudură” a gresiei porțelanate fără teșit.
 6. Podelele autonivelante pentru o cameră îngustă nu sunt o opțiune pentru niciun desen, sunt alunecoase, ascund spațiul.
 7. Dacă nu există nicăieri altundeva unde să amplasezi oglinzi, care sunt folosite și pentru extinderea spațiului, folosește ușile și canelurile dulapurilor de perete..

versiune a interiorului luminos al băii din Hrușciov

Baia de colț va economisi mult spațiu

un exemplu de stil de baie frumos în Hrușciov

Pentru a economisi spațiu, puteți pune dulapuri mici

Tine minte! Este necesar să achiziționați doar mobilier specializat și oglinzi pentru băi care nu se deteriorează din cauza umezelii excesive. Apropo, ușile glisante sunt mai bune decât ușile batante – nu trebuie să vă retrageți într-o cameră îngustă atunci când deschideți.

Alegerea unui stil de design

Astăzi, incertitudinea soluției stilistice în designul interior este o manieră proastă, mai ales că cataloagele indică întotdeauna pentru ce stil sunt destinate mobilierul sau instalațiile sanitare..

Renovarea apartamentelor lui Hrușciov nu înseamnă deloc o respingere a soluției de stil. Există multe exemple când s-a ales o baie mică pentru decor.

 1. Minimalism japonez cu decorativitatea caracteristică a exotismului asiatic.
 2. Fusion, născut la îmbinarea mai multor stiluri moderne, forme uimitoare și originale de instalații sanitare și strălucirea blândă a diodelor locale de iluminare din spate.
 3. Ecostil, cu formele și materialele sale naturale.
 4. Modern, caracterizat prin linii grațioase, asimetrie și sticlă curbată.
 5. Hi-tech în toată splendoarea suprafețelor cromate și a formelor urbane.
 6. Minimalism conservator, cu care nu există probleme într-o încăpere îngustă, doar articole funcționale fără bibelouri decorative.
 7. Mansardă – cu zidărie în loc de faianță clasică în baie pentru designul Hrușciov.
 8. Stil Imperiu, antichitate, Renaștere sau alt stil istoric, cu grația lor rafinată de forme din porțelan alb, marmură sau alte imitații de piatră, ca în fotografie.

varianta unui interior neobișnuit de baie în Hrușciov

În băile mici, aranjamentul mobilierului trebuie gândit în prealabil.

un exemplu de design de baie luminos în Hrușciov

O baie în roșu va arăta frumoasă și neobișnuită

varianta unui interior neobișnuit de baie în Hrușciov

Design ușor de baie cu imitație de lemn

Cu toată rafinamentul unor astfel de proiecte de design, pare nerealist să transferați o astfel de idee a designului unei băi în Hrușciov. Dar nimic nu este imposibil dacă utilizați materiale sanitare și de placare similare. Nu încercați să copiați exact, să vă adaptați la condițiile dvs., încercând să transmiteți sentimentul percepției unui astfel de decor. Nu uitați de instalațiile sanitare compacte și placările de culoare deschisă. Iată câteva exemple mai inspirate din galeria noastră foto..

Video: Renovarea băii în Hrușciov

50 de fotografii cu idei de amenajare a băilor în Hrușciov:

un exemplu de stil neobișnuit de baie în fotografia lui Hrușciov versiunea designului luminos al băii din imaginea lui Hrușciov versiunea unui interior frumos de baie în imaginea lui Hrușciov exemplu de interior luminos al unei băi în fotografia lui Hrușciov un exemplu de frumos design de baie în fotografia lui Hrușciov versiunea stilului neobișnuit al băii din imaginea lui Hrușciov versiunea stilului luminos al băii din imaginea Hrușciov un exemplu de design ușor al unei băi în fotografia lui Hrușciov un exemplu de interior neobișnuit al băii în fotografia lui Hrușciov versiunea interioară luminoasă a băii din imaginea lui Hrușciov versiunea designului luminos al băii din imaginea lui Hrușciov un exemplu de frumos stil de baie în fotografia lui Hrușciov varianta unui interior neobișnuit al băii în fotografia lui Hrușciov un exemplu de stil luminos al unei băi într-o imagine a lui Hrușciov exemplu de proiectare ușoară a băii în fotografia lui Hrușciov versiunea stilului luminos al băii din imaginea lui Hrușciov un exemplu de design de baie neobișnuit în fotografia lui Hrușciov versiunea frumosului stil de baie din imaginea lui Hrușciov exemplu de interior luminos al unei băi în fotografia lui Hrușciov un exemplu de interior de baie frumoasă în imaginea lui Hrușciov versiunea designului luminos al băii din fotografia Hrușciov variantă a stilului neobișnuit al băii din fotografia Hrușciov un exemplu de interior luminos al băii în imaginea lui Hrușciov opțiunea unui frumos design de baie în fotografia lui Hrușciov un exemplu de baie în stil ușor într-o imagine a lui Hrușciov un exemplu de interior neobișnuit al băii în fotografia lui Hrușciov versiunea designului ușor al băii din imaginea lui Hrușciov opțiunea unui interior frumos de baie în fotografia lui Hrușciov un exemplu de design de baie luminos în imaginea lui Hrușciov un exemplu de stil neobișnuit de baie în fotografia lui Hrușciov versiunea stilului luminos al băii din imaginea Hrușciov versiunea designului ușor al băii din fotografia Hrușciov varianta designului neobișnuit al băii din fotografia Hrușciov un exemplu de stil luminos al unei băi într-o imagine a lui Hrușciov exemplu de frumos interior de baie în fotografia lui Hrușciov variantă a designului neobișnuit al băii din imaginea lui Hrușciov un exemplu de design ușor de baie într-o imagine a lui Hrușciov versiunea stilului luminos al băii din fotografia Hrușciov versiunea interiorului luminos al băii din imaginea lui Hrușciov un exemplu de stil luminos al unei băi în fotografia lui Hrușciov varianta designului neobișnuit al băii din fotografia Hrușciov un exemplu de interior de baie frumoasă în imaginea lui Hrușciov exemplu de frumos interior de baie în fotografia lui Hrușciov versiunea designului ușor al băii din imaginea lui Hrușciov un exemplu de baie în stil luminos în fotografia lui Hrușciov versiunea interioară luminoasă a băii din imaginea Hrușciov versiunea frumosului stil de baie din imaginea lui Hrușciov un exemplu de design de baie neobișnuit în fotografia lui Hrușciov un exemplu de baie în stil ușor într-o imagine a lui Hrușciov versiunea frumosului stil de baie din fotografia lui Hrușciov

Previous Post
Hur man gör en julkrans med egna händer
Next Post
تصميم داخلي عصري 2021