15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care sunt cerințele pentru proiectarea unei camere mici pentru copii

Atunci când decid să le ofere copiilor o cameră separată, părinții se confruntă adesea cu nevoia de a dota o grădiniță mică. O abordare rațională și echilibrată a organizării spațiului va crea un interior confortabil și elegant pentru o cameră pentru copii mici. Dacă este funcțional, atunci lipsa spațiului nu va fi critică. Conceptul proiectului depinde de preferințele proprietarilor. Poate fi complet original sau poate reproduce un complot din desenele animate, basme, jocuri preferate.

proiectarea unei camere mici pentru copii

Pentru ca copilul tău să se simtă calm și confortabil, el trebuie să aibă un spațiu personal, chiar dacă familia ta locuiește într-un mic apartament cu camere înguste..

Schema de culori a camerei copiilor

Culorile utilizate în interiorul unei mici creșe ar trebui să extindă vizual spațiul, să creeze o atmosferă plăcută ușoară și să evoce emoții pozitive. Prin urmare, designerii se opresc la culorile deschise, alegând culori luminoase mai saturate pentru accente..

proiectarea unei mici creșe

Designerii moderni oferă o varietate de idei pentru o cameră mică pentru copii, care vă va permite să încadrați toate piesele de mobilier și lucrurile necesare în ea..

Tonul principal ar trebui să fie calm: bej, alb, gri pal, albastru, verde deschis. Aceste culori au un efect benefic asupra stării psihologice. Elementele roșu, galben, violet, verde sau albastru bogat fac interiorul expresiv și extraordinar.

design ușor al creșei

În primul rând, trebuie să fie o cameră foarte luminoasă, în care lipsa luminii naturale trebuie compensată de un număr mare de lămpi..

Zonarea spațiului camerei copiilor

În condiții de spațiu limitat, o metodă eficientă de optimizare a spațiului este zonarea, împărțind o cameră în secțiuni, fiecare dintre acestea îndeplinind o funcție specifică. Articolele de interior sunt distribuite în conformitate cu scopul unei anumite zone.

proiectarea unei mici creșe

Alegerea culorilor va depinde de natura copiilor..

Zonele care trebuie prevăzute depind de vârsta copilului. Camera copiilor servește ca dormitor, cameră de joacă și loc de comunicare. Pentru copiii mai mari, ei organizează un loc pentru a face lecții, a citi, a face sport. Dacă se planifică plasarea a doi sau trei copii într-o cameră, atunci trebuie remarcat faptul că toată lumea are nevoie de un loc individual pentru ore și somn..

idei de proiectare pentru creșe mici

Creșa poate fi decorată atât în ​​culori deschise calme, cât și în culori luminoase și vesele, astfel încât să arate ca un adevărat loc de joacă.

Mobila pentru copii

Pentru a împiedica creșa să pară aglomerată, este plasată o cantitate mică de mobilier, dar trebuie să fie funcțională..

mobilier funcțional în creșă

Sarcina principală a părinților este de a instala unul sau mai multe paturi, un birou confortabil și un sistem spațios de depozitare..

Pentru a mări vizual camera, mobilierul este așezat aproape de pereți, încercând să elibereze cât mai mult spațiul din mijloc. Nu numai că creează un efect vizual, dar servește și ca loc pentru activitățile și jocurile copiilor..

interiorul camerei copiilor

Jucăriile din creșă ar trebui să-i încânte pe micii ei proprietari și, în același timp, să-i învețe să-și îngrijească singuri lucrurile..

Un copil complet forțat pune presiune pe psihic, stinge emoții pozitive vesele. Pentru a plasa lucruri, cărți, este mai bine să folosiți rafturi închise, noptiere, dulapuri suspendate. Dulapurile voluminoase, rafturile deschise îngustează vizual spațiul, îl fac disproporționat.

dulapuri de perete în camera copiilor

Setul minim de mobilier din creșă constă dintr-un pat, o masă pentru cursuri, un scaun și un dulap pentru haine..

Cel mai adesea, patul este nucleul proiectului de design al unei camere mici pentru copii. Toate celelalte elemente ale interiorului se joacă în jurul său. Dacă intenționați să plasați doi sau trei bebeluși, atunci ar trebui să se acorde preferința unui pat supraetajat sau a unei structuri retractabile.

pat supraetajat în creșă

Pentru unii în mod neașteptat, copiilor le plac dormitoarele mici decât spațiile mari, fără chip..

Dane retractabile economisesc, de asemenea, spațiu, dar riscul de rănire a psihicului copilului din cauza fricii sale de a cădea de la înălțime în timpul somnului dispare. Indiferent de design, patul este ales puternic, stabil, sigur, potrivit pentru înălțimea și greutatea copilului. Este important să aveți o saltea ortopedică care să formeze corect coloana vertebrală în creștere.. 

pat dublu în creșă

Copiii petrec mult timp în somn..

Industria mobilei oferă multe opțiuni pentru paturi combinate, combinând o dana cu sertare pentru așezarea lucrurilor, rafturi închise. Paturi de tip mansardă, când zona de dormit este combinată cu un birou, dulapuri pentru obiecte și rechizite de studiu. Un astfel de set este o cameră echipată gata pregătită, cu trei zone: odihnă de noapte, muncă sau studiu, jocuri și comunicare..

pat supraetajat pentru creșă

Un dormitor mic vă permite să dezvăluiți tot potențialul creativ al părinților, să găsiți soluții originale și să creați un design unic.

Este de preferat să alegeți o masă pliantă pentru cursuri într-o cameră mică pentru copii. După ore, desen sau sculptură, masa este pliată pentru a face loc jocului. Design convenabil atunci când o parte a blatului nu este fixată rigid de perete pe balamale. Pentru a lucra, este crescut, copilul are o masă plină. Când nu funcționează, blatul mesei este coborât și nu ocupă spațiu liber. 

design de creșă pentru doi copii

Această opțiune este potrivită în special pentru doi sau trei copii..

Setul de mobilier poate diferi în funcție de vârsta și sexul copiilor. Într-o cameră mică pentru un băiat, cu siguranță trebuie să găsești un loc pentru echipament sportiv. O bară de perete, o bară de tragere, un sac de box nu va ocupa mult spațiu. 

colț de sport în grădiniță

Aceste elemente sunt esențiale pentru dezvoltarea fizică normală a copilului..

Utilizarea decorului în interiorul grădiniței

Elementele de decor pun accentele, fac interiorul original și inimitabil, aduc un „chef” proiectului. Pentru un copil preșcolar, orice obiect nou este în primul rând o jucărie. Prin urmare, accesoriile dintr-o grădiniță mică ar trebui să fie realizate din materiale incasabile..

decor pentru camera copiilor

Este foarte important să echipați camera copiilor, astfel încât copilul să fie confortabil și fericit să trăiască în ea..

Ce accesorii îi vor plăcea copilului

Acestea pot fi saci de fasole, perne de canapea, covoare de perete lucrate manual, aplicații din țesătură sau panglică pe perdele. Alfabet magnetic, tabla pentru desen poate deveni un element de decor interior și în același timp un instrument pentru dezvoltarea unui copil. Un coș pentru depozitarea jucăriilor poate decora camera.

sac de scaun în camera copiilor

Toate mobilierele necesare ar trebui să încapă în grădiniță, dar în același timp ar trebui să existe mult spațiu pentru jocuri..

O cameră mică nu trebuie supraîncărcată cu multe piese mici. Câteva fotografii sau desene încadrate vor fi suficiente pe pereți..

decor pentru camera copiilor

Pe pereți, puteți agăța o fotografie a unui copil sau tablouri care se potrivesc interiorului general al camerei..

Textile

Elementele decorative sunt perdele originale sau cuverturi de pat concepute în stilul general al designului interior.

interior frumos al creșei

Mobilierul camerei copiilor trebuie să fie sigur, durabil și compact..

Decorarea ferestrelor nu ar trebui să perturbe echilibrul spațial al unei creșe cu o suprafață mică. Această cerință este îndeplinită de perdele simple, fără draperii și pliuri, dar cu un model sau design neobișnuit. Pentru protecție împotriva razelor solare directe, este mai bine să alegeți o țesătură groasă și subțire. Densitatea datorită grosimii firelor este mai puțin adecvată. 

rulouri în grădiniță

O alegere bună – rulouri, jaluzele.

Pentru o grădiniță decorată în culori luminoase, perdelele sau draperiile sunt mai bine să alegeți câteva nuanțe mai deschise.

Dispozitive de iluminat

Pentru copii, este imperativ să se asigure o iluminare de înaltă calitate. Cea mai practică sursă de lumină sunt lămpile LED. Strălucirea selectată corect a luminii creează confortul în camera copiilor, un sentiment de siguranță. Este mai rațional să se acorde preferință iluminatului local, care își creează propria atmosferă în fiecare zonă.

camera copiilor pentru fete

Camera nu trebuie să aibă colțuri întunecate, dar iluminatul nu trebuie să fie intruziv.

În loc de un candelabru masiv, este mai bine să utilizați aplice încorporate și lămpi laconice. Iluminatul trebuie să fie adecvat în zona de antrenament și joacă. Lipsa luminii în timpul citirii, desenului, jocului cu obiecte mici va determina scăderea vederii și a concentrării. Ei aleg designul corpurilor de iluminat care permit curățarea ușoară a prafului, materiale care nu emit substanțe nocive atunci când temperatura crește.

iluminare în camera copiilor

Comutatorul trebuie să fie la o înălțime accesibilă pentru copil..

Ce materiale de finisare sunt mai bine de utilizat

Pentru creșă, ar trebui să selectați cele mai ecologice materiale naturale. Parchetul din lemn sau laminatul de înaltă calitate sunt perfecte pentru podea. Sunt durabile, rețin căldura, sunt ușor de curățat de praf și murdărie și arată atractiv.

laminat în camera copiilor

Podeaua din grădiniță trebuie să fie antiderapantă și caldă.

Este convenabil să împrăștiați covoare în locurile de joacă și noptieră. Alegeți părul mic, cu părul scurt.

laminat și covoare în creșă

Cel mai bine este să alegeți covoare ușor de curățat și care nu absorb mult praf..

Concluzie

Pentru ca o mică creșă să arate armonios, să îndeplinească pe deplin toate funcțiile necesare, este necesar să se ia în considerare următoarele principii de organizare a spațiului.

cameră compactă pentru copii

Pentru a face creșa nu numai confortabilă și sigură, ci și interesantă pentru bebeluș, conectați-vă imaginația.

  • Proiectarea unei camere mici pentru copii ar trebui să conțină o cantitate minimă de mici detalii;
  • Profitați la maximum de capacitatea de rezervă a camerei pentru așezarea lucrurilor (spațiu sub pervaz, dana, colțuri);
  • Mobilați camera cu dulapuri înguste (dar nu până la tavan), dulapuri, rafturi, rafturi închise;
  • Schema de culori ar trebui să conțină tonuri deschise și nu trebuie folosite mai mult de trei nuanțe..

culori deschise în interiorul creșei

Imaginile de fundal ușoare cu mici pete luminoase și modele sunt ideale.

O zonă mică pentru camera unui copil nu este un obstacol în amenajarea unui spațiu personal confortabil pentru un copil. Poate fi făcut elegant și modern. Schema corectă de culori a interiorului și mobilierul funcțional rațional vă vor ajuta în acest sens..

proiectarea creșei în stil englezesc

Sperăm că aceste sfaturi simple vă vor ajuta să creați un design inteligent și frumos pentru camera copilului dumneavoastră..

VIDEO: Proiectarea unei camere mici pentru copii.

50 de opțiuni de design pentru o cameră pentru copii mici:

proiectarea unei camere mici pentru copii proiectarea unei fotografii mici pentru camera copiilor proiectarea unei mici camere pentru copii idei foto proiectarea unui interior mic pentru camera copiilor proiectarea unei mici fotografii interioare a camerei copiilor idei de proiectare camere mici pentru copii proiectarea unei mici camere pentru copii idei foto proiectarea unui interior mic pentru camera copiilor proiectarea unei mici fotografii interioare a camerei copiilor proiectarea unui pat mic pentru copii pentru a se potrivi cu pereții proiectarea unui mobilier mic pentru camera copiilor proiectarea unui tapet mic pentru camera copiilor proiectarea unei camere mici de iluminat pentru copii proiectarea unui aspect mic pentru camera copiilor proiectarea unei fotografii de amenajare a camerei pentru copii mici proiectarea unei perdele mici pentru camera copiilor zona de studiu pentru proiectarea camerelor pentru copii mici cameră mică pentru copii proiectarea camerei pentru copii mici fotografie de proiectare a camerei pentru copii mici idei de design camere mici pentru copii interior de design pentru camere mici pentru copii design interior camere mici pentru copii proiect de proiectare camere mici pentru copii fotografie proiect proiectare cameră mică pentru copii opțiuni de proiectare a camerei pentru copii mici amenajare cameră mică pentru copii în culori deschise fotografie cameră mică pentru copii proiectare foto cameră mică pentru copii proiectare fotografie cameră mică pentru copii idei foto pentru camera micilor copii cameră mică pentru copii fotografie interior fotografie interioară cameră mică pentru copii amenajare foto cameră mică pentru copii foto pentru planul camerei copiilor mici idei de camere mici pentru copii idei de design camere mici pentru copii idei de proiectare camere mici pentru copii foto pentru copii mici camere pentru copii idei interioare camere mici pentru copii idei de interior pentru camere mici pentru copii interiorul camerei mici pentru copii fotografie interioară cameră mică pentru copii idei interioare camere mici pentru copii dispunerea camerei mici pentru copii fotografie de amenajare a camerei pentru copii mici proiectarea proiectului camerei pentru copii mici designul luminii camerei mici pentru copii opțiuni de proiectare camere mici pentru copii opțiuni de proiectare camere mici pentru copii

Previous Post
Sovrumsdesign 15 kvm. m. av olika layouter
Next Post
ديكور النوافذ دون الكثير من التكلفة والجهد