15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ako vyzdobiť letnú chatu

reťazec (0) "" reťazec (0) ""

Zaujíma vás otázka, ako vyzdobiť letnú chatu? Získali ste rozsiahly pozemok a chcete vytvoriť taký krajinný dizajn, ktorý by vzbudil dojem pri každom novom vstupe? Potom si prečítajte článok a nakoniec na to príďte so všetkými nuansami, vďaka ktorým sa vaša letná chata nepoddá kráľovskému majetku v krajinnom dizajne..

Malá architektonická kompozícia pre záhradu vlastnými rukami

Premeňte svoj los na miesto, kam sa budete chcieť s veľkým potešením vrátiť

V našej krajine zohráva návrh pozemku dôležitú úlohu v organizácii a výstavbe vidieckych domov a letných chát viac ako desať rokov. A to nie je náhoda. Krásny dizajn právom zaujíma popredné miesto. Je to dané súčasným životným tempom, ktoré núti ľudí pracovať a dosiahnuť svoje ciele v čo najkratšom čase. Nemali by ste však zabúdať ani na odpočinok. Udržiavaná letná chata je nádherným miestom, kde unavený človek môže načerpať silu. Príroda a človek sú pre seba dokonale stvorení. Ak vynaložíte trochu úsilia na stvorenie pre prírodu, potom svojho tvorcu plne odmení pokojom v duši a novou silou na dobytie veľkých výšin..

Improvizovaná alpská šmýkačka vyrobená zo starých pneumatík

Dekor vyrobený s láskou vlastnými rukami dobre zapadne do dizajnu prímestskej oblasti

Terénne úpravy chaty: základy a vlastnosti

Predtým, ako začnete zdobiť letnú chatu, musíte pochopiť základný princíp všeobecného usporiadania prvkov a malých architektonických foriem. Za týmto účelom má zmysel rozdeliť oblasť dvora na niekoľko oddelených zón, ktoré by plnili rôzne funkcie. Ich počet závisí od individuálnych prianí majiteľa prímestskej oblasti.

Územný plán prímestskej oblasti

Vy sami musíte rozhodnúť o počte, type a veľkosti funkčných oblastí. Všetko závisí od individuálnych preferencií – niektorí potrebujú detské ihrisko, iní potrebujú dvor

Nasledujú hlavné a najbežnejšie zóny v krajine..

  1. Priestor pred predným plotom vidieckeho domu. Toto je vizitka a tvár vášho majetku.
  2. Pozemok pred domom. Pri správnom usporiadaní kvetinových záhonov a prvkov maf (malé architektonické formy) sa vytvorí úplný obraz dachy.
  3. Upravená plocha za domom. Obvykle je tu umiestnená záhrada, altánok a rekreačná a rekreačná oblasť..

Tieto základné prvky sú uvedené pre časté umiestnenie budovy chaty na mieste. Pri stavbe domu na konci pozemku alebo zo strany suseda sa podľa toho zmení vnútorná krajina.

Predný plot chaty

Obvykle je pri rozdelení pozemku a predaji obyvateľstvu hranicou pozemku plot. Priestor pred plotom, hoci patrí vlastníkovi pozemku, sa na ňom postaviť nedá (a ešte viac budovy). Preto je vhodné vysadiť zeleň a zjemniť tento kúsok..

Krásny dizajn predného vchodu do letnej chaty

Predný plot ako prvý pozdraví hostí, čo znamená, že sa z neho začína vytvárať celkový dojem z majiteľov domu.

Dizajn tejto zóny by mal začať výberom plotu. Vykonáva to:

  • tehla;
  • kameň;
  • kov;
  • drevený.

Z praktického hľadiska sú prvé dve najlepšie možnosti. Použitie prírodného kameňa, aj keď je to drahé potešenie, je veľmi spoľahlivé, krásne a hlavne večné. Žiadne atmosférické anomálie nemôžu zmeniť prirodzenú štruktúru kameňa..

Krásny kamenný plot s kovanými prvkami

Takúto stavbu nemožno nazvať len kamenným plotom, je to už umelecké dielo.

Moderný plot pred vidieckym domom

Táto možnosť je jednoduchšia, ale aj veľmi atraktívna

Okrem týchto možností je možné aj kombinované použitie stavebných materiálov..

Pred plotom je dobré urobiť nejaký krok od obrubníka. A do výsledného vrecka môžete zasadiť tuje alebo iné stromy a rastliny používané na tieto účely. Ak je plot „hluchý“, nie je potrebné sa s výsadbou rozlúčiť – to celkový obraz zlepší a vytvorí vizuálne zaťaženie. Ale pre kovaný plot sú vhodné husté výsadby, živé ploty a popínavé rastliny..

Zaujímavým riešením by bolo vytvoriť predný plot výlučne z okrasných stromov vysadených blízko seba. Nezabudnite však na bezpečnosť. V takom prípade bude potrebné nainštalovať kovové pletivo, aby sa vylúčila možnosť vstupu zvierat do vašej oblasti. Plotovú bránu sa oplatí kúpiť v záhradnom obchode, vyrobenom z umelej vegetácie, ktorá bude pokračovaním zeleného živého plota..

Predný plot z masívneho dreva

Najjednoduchší spôsob, ako vyrobiť drevenú bránu

Predná tráva je vybraná v závislosti od farby vegetácie. Ak je vaša tuja tmavozelená, potom by mal byť trávnik bližšie k svetlo zelenej farbe a naopak – položte tmavý trávnik so svetlo zelenými tónmi vegetácie. Nechajte usporiadanie kvetinových záhonov vo vnútornom priestore lokality a pred plot postavte kvety s malými kríkmi obloženými rovnakým prírodným kameňom..

Prechod k bráne sa dá rozlíšiť výsadbou kríkov živého plota pozdĺž okrajov. Na tento účel je vhodný viburnum vezikul. Patrí do kategórie rýchlo rastúcich, má dobrú odolnosť voči ruským zimám, je imúnny voči rôznym chorobám.

Kvety pozdĺž záhradnej cesty vedúcej k bráne letnej chaty

Je pekné, keď vás za bránou stretnú čerstvé kvety

Ak chcete v prednej časti vytvoriť akcent, vysaďte pozdĺž cesty kríky rozkvitnutej levandule do svetlého orgovánu. To prinesie jemnosť a príjemnú vôňu vyžarovanú touto nádhernou rastlinou..

Tiež stojí za to zasadiť popínavé päťlisté dievčenské hrozno pozdĺž kovového plotu. Vyznačuje sa zeleno-červenou farbou listu a hustotou rastu.

Výroba záhradnej brány z mladého hrozna

Dievčenské hrozno po výsadbe prvýkrát naplní plot a oblúk nad bránou

Odpoveď na otázku: ako ozdobiť letnú chatu vlastnými rukami – zamerajte sa na zónu „pozvania“.

Terénne úpravy pozemku chaty

Prímestská oblasť znamená malú plochu zeme. Ďalší príjemný pobyt a zábava preto závisí od správneho prístupu k využívaniu tohto priestoru. Štandardná stránka, ktorú štát prideľuje na predaj, má štvorcový alebo obdĺžnikový tvar. Preto je pohodlnejšie sledovať akre a hektáre pôdy. Ale pre krajinný dizajn námestie nemá žiadnu hodnotu. Príroda je vo svojom jadre plynulosťou a harmóniou hraničiacou so silou a krásou. Rovnako je to aj s krajinným dizajnom. Aby ste vyzdobili akúkoľvek letnú chatu, musíte v prvom rade vytvoriť úplnú harmóniu s prírodou. Hladké čiary, asymetrické tvary, ľahké a niekedy na prvý pohľad nevhodné, ležérne akcenty. Práve na to by si mal nový zelený dizajnér dávať pozor..

Štvorcový plot vašej letnej chaty vytvára dojem, že ste v krabici. Takéto hranice sú nevhodné na letnej chate, ktorej úlohou je úplný relax a „oslobodenie“ priestoru. Aby sa eliminoval tento efekt, pozdĺž plotu sú vysadené vysoké stromy zaobleného predĺženého tvaru. Nie sú umiestnené v súvislom páse, ale v skupinách. Toto riešenie odstráni hranaté okraje plotu..

Zdobenie vidieckeho plotu pyramidálnymi tujami

Thuja pozdĺž plotu

Dekorácia hraníc letnej chaty pomocou kvitnúceho živého plotu

Živý plot z hortenzie paniculata

Divoký mixborder pozdĺž dreveného živého plota záhradného pozemku

Polodivoký mixborder čiastočne skrýva drevený plot a pomáha vizuálne zmeniť geometriu lokality

Počiatočnou fázou je vytvorenie projektu, konkrétne kresieb, ktoré budú vizuálne predstavovať vopred vybrané usporiadanie krajinných prvkov. Na výkres by mali byť v prvom rade aplikované hranice lokality, ako aj všetkých existujúcich budov a štruktúr. Druhá etapa označuje plánované štruktúry, ako napríklad:

  • výklenok;
  • kúpeľ;
  • detské ihrisko;
  • bazén;
  • oddychová zóna;
  • pozemok pre záhradné výsadby;
  • Fontána.

Stojí za zváženie, že poloha domu zohráva významnú úlohu v umiestnení týchto prvkov. To znamená, že bazén by mal byť umiestnený na slnečnej strane pozemku, aby sa voda ohriala. Rekreačná oblasť je naopak v tieni domu..

Schéma letnej chaty s domom, kúpeľným domom a stodolou

Vytvorte rozloženie budov a veľkých výsadieb, berúc do úvahy rast rastlín

Treťou etapou návrhu je vyznačenie chodníkov, ktoré budú zóny spájať, ako aj umiestnenie záhonov, stromov, ako aj prvkov malých architektonických foriem. Aby sme pochopili, ako najlepšie vyzdobiť záhradu a letnú chatu, stojí za to podrobnejšie sa zaoberať výberom maf.

Malé architektonické formy letnej chaty

Všetky štruktúry, ktoré boli popísané vyššie v tomto článku (bazény, altány, atď.) Patria mafovi. Prvkami malých architektonických foriem sú navyše:

  • záhony a záhony;
  • dekoratívne a umelecké stavby, ako sú studne, mlyny, záhradní trpaslíci;
  • sochy;
  • mosty;
  • rybníky a potoky.

Kvetinový záhon zo starého bicykla

Starý bicykel ako stojan na kvetináče

Zoznam je nekonečný. Záhradnícke predajne ponúkajú široký sortiment, ktorý je každý deň aktualizovaný o nové produkty. V skutočnosti však všetko, čo je ponúkané na trhu s ľudovým tovarom, môžete vyrobiť sami pomocou improvizovaných prostriedkov. Našťastie je internet dostupný pre každého. V jeho rozľahlosti nájdete veľa zaujímavých nápadov, vďaka ktorým získate svoj vlastný originálny prístup a bude sa rozvíjať individuálny štýl zdobenia letnej chaty.

Materiály, ktoré sú skvelé na vytváranie vlastných mafov, sú:

  • staré pneumatiky z automobilov (ktoré je možné bezplatne získať na ktorejkoľvek čerpacej stanici, tiež vám poďakujú);
  • polyuretánová pena pre stavebníctvo;
  • sklenené fľaše rôznych farieb a tvarov;
  • plastové fľaše.

DIY záhradná socha

Socha zo starého pňa

MAF z polyuretánovej peny

Polyuretánová pena je ideálnym pomocníkom pri vytváraní maf. Vďaka svojej odolnosti voči atmosférickým zrážkam, ako aj ľahkosti a pevnosti je odrazový mostík vytvorený pre vytvorenie akéhokoľvek prvku architektúry. Všetko závisí od vás.

Zvážte napríklad remeslo vo forme akéhokoľvek zvieraťa (jeleň, zajac atď.), Ktoré si môžete sami urobiť vlastnými rukami. Najprv musíte vytvoriť rám. Môže byť vyrobený z dreva a kovových častí pomocou starých plastových fliaš. Potom sa na rám nanesie polyuretánová pena, ktorá sa predáva v každom železiarstve. Ukáže sa nespracovaný obrobok v predtým zvolenej forme.

Rám záhradnej sochy z polyuretánovej peny

Zostavujeme rám z plastových fliaš a vodovodných potrubí

Príprava rámu záhradnej sochy na aplikáciu polyuretánovej peny

Rám zabalíme do izolonu, ktorý sa predáva v každom obchode so stavebnými materiálmi

Ak nemáte čas a chuť priviesť svojho zajaca do dokonale vyrovnaného stavu, môžete si namiesto neho vyrobiť baránka. Penové vlny sú ako ovčia vlna. Výrobok bude musieť byť iba natretý.

Výroba záhradného jeleňa z polyuretánovej peny

Na konštrukciu nanášame polyuretánovú penu

Po vytvrdnutí peny sa prebytok odstráni administratívnym nožom a potom sa povrch spracuje brúsnym papierom do hladkého stavu. Ďalej je výrobok impregnovaný a natretý v požadovanej farbe..

Odporúča sa vopred naniesť tmel. To poskytne zvieraťu silu a trvanlivosť..

Sochársky tmel jeleňa s fasádnou kompozíciou

Nanesieme fasádny tmel

Socha jeleňa Ďalekého východu z polyuretánovej peny v dekore letnej chaty

Maľujeme akrylom, čakáme na sušenie a umiestnime krásavca do našej letnej chaty

DIY záhradná výzdoba

Aby prímestská oblasť získala atmosféru pohodlia, je upravená kvetinovými záhonmi, mostmi, svietidlami a stĺpmi žiarovky..

Pôvodný dekor pre záhradný pozemok vlastnými rukami

Stará vec a malá predstavivosť – a vytvoríte originálne remeslo

Nočné osvetlenie dekoratívnych stromov a kaskády kvetov vás príjemne prekvapí svojou nádhernou a sofistikovanou krásou.

Bude pekné urobiť v záhrade chaty malé jazierko, lemované po obvode kameňmi. Prostredníctvom neho stojí za to urobiť ozdobný most, na ktorého zábradlia budú umiestnené žiarovky. Podsvietenie je tiež nainštalované priamo na dne nádrže. V noci tak vytvoríte žiaru celého zrkadlového povrchu..

Urob si sám rybník zo starého liatinového kúpeľa

Malý rybník zo starého kúpeľa vyzerá skvele, ak je efektne vyzdobený kamienkami

Dekoratívne kačice vyrobené z dreva na brehu letnej chaty

Drevené kačice na ozdobu vášho jazierka

Ak to plocha pozemku umožňuje, je nádrž usporiadaná v relatívne veľkej veľkosti. Takáto vodná plocha umožňuje stavbu benátskej gondoly, ktorej stožiar bude korunovaný lampou s olejom..

Ak máte schopnosti sochára, urobte gondoliéra z polyuretánovej peny. Ak žiadne nie sú k dispozícii, kúpte si figurínu a oblečte ju do oblečenia vodáka. Uisťujeme vás, že takúto exkluzivitu nenájdete v okruhu 1000 kilometrov od vás..

Záhradné kvetinové záhony by mali byť zriedené zelenými kríkmi. Pri výbere farieb sa musíte riadiť tabuľkou kompatibility stupnice. Aby sa rovnomerne rozložila plnosť architektúry, letná chata by mala byť naplnená kvetinovými záhonmi a trávnikovou trávou. To druhé vytvára efekt priestrannosti, keď, podobne ako záhony, naopak priťahujú pozornosť a silne zaťažujú pozorovateľa..

Kvetinový záhon pred terasou vidieckeho domu

Úspešná kombinácia farieb kríkov vysadených na verande vidieckeho domu

Po obvode pozemku urobte niekoľko veľkých záhonov. Malo by sa zvoliť zloženie rastlín, pričom by sa mala venovať pozornosť kombinácii rôznych typov výsadieb.

Reliéfny záhon bude vyzerať zaujímavo. Jeho zariadenie je možné v akejkoľvek krajine chaty. Aby ste to urobili, vo fáze plánovania je potrebné určiť umiestnenie takýchto záhonov a pred výsadbou trávnika najskôr vykonať zemné práce na zariadení kopca. Medzi výsadbami sú usporiadané kamenisté oblasti, v ktorých si podľa potreby môžete vyrobiť malé fontány.

Zdobenie malej záhrady murovanými posteľami

Aj jednoduché tehlové postele vyzerajú zaujímavo

Vytvorenie krajinného dizajnu trvá viac ako jeden rok. Jedná sa o rozsiahlu a pracovne náročnú prácu. S patričnou horlivosťou sa však vaša letná chata zmení zo štandardnej a známej ruskej zeleninovej záhrady na útulné a príjemné miesto, v ktorom budete cítiť pokoj a lákavú krásu prírody. Tvorte s nami!

Znalecký posudok Alina Kvileva.

Video: ako krásne zariadiť záhon pred domom

Fotografie pôvodnej dekorácie záhrady

Upravte si záhradu v štýle divočiny Socha kresleného vlka z polyuretánovej peny Oblúk s ružami nad záhradným chodníkom Záhradné figúrky zo šrotu Ružové hortenzie po stranách záhradného chodníka Pestovanie kvetov v stene a na streche záhradnej kôlne Maľované kamene na ozdobu záhradného pozemku Registrácia predného vchodu na stránku s čerstvými kvetmi Zdobenie kmeňa kruhu ovocného stromu kvetmi Starý bicykel ako retro záhon Drevená záhradná brána s kamennými stĺpmi Socha sovy z polyuretánovej peny Jednoročné kvety medzi kamennými balvanmi Alpská šmýkačka s ihličnatými stromami Prírodné kamene v záhradnej výzdobe Záhradná cesta z prírodného kameňa Kamenný oblúk nad bránou letnej chaty Drevená brána na ich letnej chate Predný vchod s bielymi bránami do prímestskej oblasti DIY kamienková záhradná dekorácia Záhradná hojdačka vyrobená z automobilových pneumatík Lienky z keramickej mozaiky Záhradná posteľ zo starého slnečníka Dekoratívny ďateľ zo starých kúskov železa Svetlé kvetináče na drevenom plote Staré čižmy ako nové kvetináče DIY fontána zo starého čajníka Dekoratívna ryba zo starej pneumatiky Závesný záhon do automobilovej pneumatiky na ozdobu záhrady Záhon v podobe pohára vyrobeného z automobilových pneumatík Staré auto ako záhradná posteľ Rozprávkový domček na živom strome Figurína drevorubača v kvetináči Rozprávkové mesto v starom konope Figúrka robota z plechovky Dekoratívna studňa na ozdobu záhrady Sochy koní zo starých konárov Krásne vtáčie búdky na ozdobu záhrady Zdobenie webu maľovanými kameňmi Urobte si svoj vlastný svetlý dekor dacha Dekoračný tetrov tetrov v záhrade Výroba dreveného plotu s kvitnúcimi rastlinami Záhon s tulipánmi pozdĺž dreveného plotu Výzdoba starého plotu s mixborderom DIY ozdobné volavky z automobilových pneumatík Originálny kvetináč z plastovej fľaše Záhradné svetlá zo sklenenej fľaše Stará posteľ vo výzdobe záhradného pozemku Domáci škriatok s mrkvou v záhradnej dekorácii Originálny záhon v podobe ježka

Previous Post
Provence -tyylinen keittiön sisustus – suunnittelun ja sisustuksen pääkohdat
Next Post
كيفية تزيين حوض السمك الخاص بك بشكل صحيح