15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristicile designului unei camere pentru copii pentru un băiat și o fată

Împărtășirea unui frate și soră în aceeași cameră nu este neobișnuit, dar aspectul și designul camerei unui copil pentru un băiat și o fată au propriile lor caracteristici, prin urmare, necesită un studiu atent..

creșă pentru fete și băieți

O creșă obișnuită pentru un băiat și o fată are multe avantaje..

Principalele nuanțe care trebuie luate în considerare înainte de a face reparații:

 • Zonarea corectă a spațiilor;
 • Alegerea schemei de culori;
 • Alegerea stilului;
 • Selecție de mobilier funcțional.

interiorul unei creșe pentru o fată și un băiat

Copiii vor stabili o legătură puternică în timpul conviețuirii lor..

Cel mai bine este să alocați cea mai mare cameră pentru creșă, în care vor locui copii de diferite sexe: la urma urmei, este nevoie de mai mult spațiu pentru doi.

grădiniță mare pentru un băiat și o fată

Nu se vor teme niciodată să adoarmă și se vor distra mereu jucându-se împreună..

Atunci când zonează o cameră, este important să iei în considerare câteva puncte:

 • Fiecare copil ar trebui să aibă un loc de dormit complet. Canapele pentru dormit noaptea nu sunt recomandate copiilor până la adolescență. În plus, ar trebui prevăzute locuri izolate de dormit pentru școlari..
 • Spațiile de joacă și de activitate pot fi împărtășite: este suficient ca fratele și sora să aibă rafturi separate pentru depozitarea cărților școlare și a caietelor. Dacă spațiul din cameră vă permite, puteți instala două mese de studiu, configurați un computer, astfel încât copiii să poată studia în același timp.
 • Zona de joacă ar trebui să ocupe un loc mare în camera preșcolarilor, dacă copiii au o diferență mare de vârstă, zonarea ar trebui gândită astfel încât activitățile copilului mai mare să nu interfereze cu jocul bebelușului.
 • Un dulap pentru depozitarea hainelor și a lenjeriei poate fi, de asemenea, împărțit, dar fiecare copil trebuie să își aloce propriile rafturi. O adolescentă poate depozita unele dintre lucrurile și lenjeria ei într-o comodă, care servește în același timp ca o masă de toaletă sau cu ajutorul organizatorilor convenabili și a trunchiurilor, a cutiilor de garderobă..

amenajare cameră pentru doi copii

Dotarea unei camere pentru doi copii este de două ori dificilă, iar decorarea unei creșe pentru copii de diferite sexe este și mai dificilă..

Cum se economisește spațiu în cameră

În camera în care locuiesc doi copii, vor fi mai multe mobilier: două paturi, două mese de lucru, un dulap spațios. Pentru a nu aglomera spațiul, este mai bine să alegeți mobilier multifuncțional..

idei de design pentru copii

Patul este cel mai important și voluminos mobilier din dormitorul copiilor..

Un pat supraetajat poate salva ziua, deși medicii pediatri nu recomandă instalarea acestuia într-o cameră cu tavane joase: la o înălțime mai mare de doi metri de nivelul pardoselii, poate exista o lipsă de oxigen. O opțiune mai convenabilă este un pat la mansardă. În acest caz, patul este situat dedesubt, iar sub dana, puteți instala un birou sau echipa un loc pentru joacă, dulapuri de depozitare.

proiectarea unei fotografii a unei creșe pentru un băiat și o fată

Dacă suprafața camerei nu permite două paturi standard, atunci cea mai bună alegere este paturile multifuncționale..

Pereții laterali și spațiul de sub scări pot fi de asemenea utilizate pentru depozitarea hainelor, încălțămintei sau cărților: rafturile sau sertarele vor menține camera ordonată, eliminând necesitatea instalării unor dulapuri suplimentare..

fotografie interioară a unei creșe pentru copii de diferite sexe

Paturile supraetajate sunt aproape singura opțiune posibilă pentru camerele mici.

O opțiune interesantă pentru a economisi spațiu în cameră: dispozitivul unui podium, care va asigura zonarea spațiului: în timpul zilei, locurile de dormit pot fi mutate în nișă, iar platforma superioară poate fi folosită ca loc de muncă al unui școlar.

pepinieră pentru băieți și fete

Paturi mansardate – deși voluminoase, aceste paturi pot economisi spațiu de depozitare.

Important! Dacă plafoanele din cameră sunt mai mari de trei metri, puteți extinde spațiul în înălțime, creând un fel de mezanin, unde va fi interesant pentru copii să-și echipeze colțul de joacă.

Schema de culori a camerei copiilor

Pentru camera copiilor, unde fratele și sora împart spațiul, puteți alege diferite combinații de culori:

 • Neutru, pastel – bej, gri, lăptos. Masline potrivite, cafea cu lapte.
 • Devenit deja tradițional – albastru și roz.
 • O combinație de culori strălucitoare, saturate, care se potrivesc bine – albastru și galben, verde deschis și portocaliu.

fotografie a designului creșei

Dacă doriți ca interiorul camerei să creeze un sentiment de ordine, atunci mobilierul trebuie ales nu în culori diferite, ci din aceeași serie sau doar similare.

Culorile de succes pentru camera copiilor sunt prezentate în tabel.

Pentru zona fetei Pentru zona băiatului
– roz

– albastru

– Gri

– lapte

– albastru

– turcoaz

– verde

– cafea

– Maro

– maro

– galben

– Portocale

– piersică

– coral

– liliac

– cremă

– albastru

– lavanda

Albul din camera copiilor va crea un interior unic dacă alegeți tapet texturat pentru pereți. Mobilierul ușor – alb, bej, în culori de fag sau stejar de lapte – va completa interiorul, făcând camera mai luminoasă și mai spațioasă.

fotografie a camerei copiilor de acasă

Dacă este posibil, paturile trebuie comandate în funcție de dimensiunile individuale – acest lucru vă va ajuta să economisiți spațiu..

Combinația originală de culori din camera adolescenților este alb-negru. Gri și bej pot fi utilizate pentru fundalul general din cameră, iar apoi fiecare copil va adăuga luminozitate zonei sale – cu ajutorul textilelor de pe paturi, afișe luminoase, rame și alte elemente decorative.

cameră pentru copii în stil modern

Înainte de a începe să planificați proiectarea unei camere pentru un băiat și o fată, trebuie să decideți ce opțiune de design este mai aproape de dvs. și de copii..

Important! Aveți grijă la utilizarea culorilor strălucitoare: de exemplu, roșul stârnește, poate provoca agresivitate.

Stiluri de interior

Pentru o creșă de doi copii de aceeași vârstă cu sex diferit, nu este atât de dificil să alegeți un stil interior. În creșa pentru copii, puteți crea un design interior clasic. Pentru pereți, este mai bine să alegeți un fundal neutru al pereților și tavanului, mobilier ușor. Completați stilizarea cu mai multe detalii luminoase care vor atrage atenția firimiturilor.

pepinieră pentru băieți și fete

Puteți reda ideea diferenței dintre interesele băieților și fetelor în decor, culoare și decor.

Tema marină în creșă

Creșa pentru preșcolarii gemeni poate fi decorată în același stil. De exemplu, marea. Tapetul în dungi albastre și albe pe toți pereții, perdelele simple sau perdelele romane vor deveni un element de unire. Puteți adăuga câteva detalii roșii sau roșii și albe la interior..

design pentru băieți și fete

Decorează camera astfel încât mobilierul să fie universal, adică atât băiatului, cât și fetei le-a plăcut.

Un ceas de volan va fi adecvat în interior. Băiatul își poate completa colțul cu o ramă foto-barometru, modele de nave cu vele pe rafturi. Sora are jucării moi pe pat – o balenă, un delfin.

idei de design pentru camere pentru copii

Această metodă este de preferat dacă furnizați o cameră pentru creștere..

O altă temă a „interiorului marin” este regatul subacvatic. Fata are sirenele mici, băiatul are batiscafe, nave scufundate cu comori. Decorarea pereților cu aerograf va crea o atmosferă fabuloasă în grădiniță.

creșă pentru copii de diferite sexe

Nu numai rozul și albastrul tradițional pot alcătui schema de culori a interiorului.

Basm în grădiniță

Un interior fabulos poate fi creat în creșa preșcolarilor, a școlilor mici. Puteți găsi multe subiecte, mai ales dacă copiii de aceeași vârstă și iubesc aceleași desene animate: „Madagascar”, „Zootopia”, „Rio” și altele vor face posibilă crearea unei atmosfere fantastice în camera copiilor.

decorarea unei camere pentru copii

Codificarea culorilor este cel mai simplu mod de a oferi fiecărui copil un spațiu personal într-o cameră comună..

Dacă fratele și sora dvs. au deja interese atât de diferite încât nu va fi posibil să creați un singur spațiu, alegeți un fundal neutru, pe care fiecare să-și creeze propriul colț fabulos cu ajutorul autocolantelor interioare. Astfel de autocolante sunt doar un dar pentru copii, deoarece interesele și gusturile lor se pot schimba mult mai repede decât părinții sunt gata să facă reparații în creșă..

fotografie a interiorului creșei

Pentru a desemna zona fetei – galben, portocaliu, coral, roșu, liliac, crem, albastru, nuanțe violet.

Stil modern

Pentru o cameră pentru copii pentru școlari și adolescenți, este mai bine să alegeți un stil interior modern. Acesta prevede:

 • Un fundal solid sau utilizarea unor modele geometrice simple pe pereți: dungi, mazăre, zigzaguri și altele;
 • Mobilier caracterizat prin simplitatea formei și funcționalității;
 • Perdele simple drepte pe ferestre sau perdele romane, japoneze – pentru a se potrivi cu pereții sau textilele.

creșă pentru școlari

Este important ca desenele ambelor „teritorii” să fie combinate între ele și să aibă ceva în comun.

Accentele strălucitoare vor completa un astfel de interior – fiecare dintre copii va alege obiecte decorative în funcție de gustul și interesul lor. Nu ar trebui să fie mulți dintre ei, pentru a nu crea un sentiment de haos..

Important! Stilul modern – minimalismul – este mai potrivit pentru o creșă în care trăiesc copii de vârste diferite.

Alegerea mobilierului pentru creșă

Nu aglomerați camera copiilor cu mobilier: dacă este posibil, încercați să alegeți mobilier multifuncțional, dar confortabil. Trebuie să fie adecvat vârstei copiilor..

pepinieră pentru băieți și fete

Puteți amenaja camera cu același mobilier, dar în culori diferite..

Mobila ar trebui să fie:

 • Puternic și rezistent;
 • Realizate din materiale de calitate, de preferință naturale. Lemnul, MDF este cea mai bună alegere;
 • Hipoalergenic: plăci aglomerate, din care se fabrică mobilier ieftin, pot conține formaldehide, care deseori provoacă reacții alergice la copii (erupții cutanate, curgerea nasului, insuficiență respiratorie);
 • Non-toxice: lacurile și vopselele, care acoperă mobilierul, nu trebuie să aibă compuși toxici (un copil mic poate încerca mobilierul „după dinte”);
 • Sigur – fără colțuri ascuțite sau structuri periculoase care ar putea răni copiii.

camera copiilor pentru un băiat și o fată

Pentru a evita „supraîncărcarea” și a echilibra diversitatea interiorului camerei unui băiat și a unei fete, este mai bine să alegeți vopsea pentru pereți sau tapet în culori neutre..

Amenajarea mobilierului

Dacă camera este spațioasă și fiecare dintre copii are nu doar propriul loc de dormit, ci și o zonă de lucru și un dulap, puteți aranja mobilierul în camera copiilor în moduri diferite..

idei de interior pentru creșe pentru copii de diferite sexe

O atenție specială ar trebui acordată proiectării locurilor de dormit din interiorul creșei pentru copii de diferite sexe..

 • Așezați mese de lucru una lângă cealaltă lângă fereastră și paturi paralele între ele de-a lungul pereților. Această opțiune este adesea aleasă pentru camere dreptunghiulare alungite..
 • Paturile sunt instalate perpendicular pe perete, cu tăblia la el, și mese de lucru (sau masă) – lângă fereastră. În acest caz, este mai bine să faceți decorul camerei neutru, alegeți așternuturile care se potrivesc reciproc: cu același model, dar în culori diferite. Puteți separa paturile cu un ecran mic, cu un suport mic.
 • Paturile sunt așezate într-un colț, în unghi drept unul față de celălalt..

idei de camere pentru copii

Zonarea camerei se poate face în diagonală.

Ultimele două opțiuni nu vor funcționa pentru o cameră „tunel” lungă și îngustă, dar un astfel de aranjament va fi convenabil pentru o cameră pătrată.

Cum să oferiți izolare într-o cameră

Dacă unul sau ambii copii au crescut, este important să vă asigurați că sunt izolați unul de celălalt, cel puțin în timpul unei nopți de somn. Acest lucru poate fi asigurat prin:

 • Pat supraetajat;
 • Despărțire între zone sau paturi;
 • Un ecran sau perdea culisantă care alunecă pe perete în timpul zilei;
 • O unitate de rafturi sau un dulap mic între paturi așezate de-a lungul unui perete.

partiție între zona fetei și a băiatului

Zonarea cu mobilier, și anume rafturi sau un dulap între paturi.

Scăzut – nu mai mult de un metru și jumătate – partițiile vor ajuta la împărțirea spațiului creșei, chiar dacă adolescentul locuiește în aceeași cameră cu bebelușul. Bătrânul trebuie să învețe lecții, vrea să fie creativ sau să vizioneze videoclipuri, iar bebelușul trebuie să doarmă?

idei de fotografii pentru bebeluși pentru fete și băieți

Zonarea unei camere cu perdele, pereți despărțitori, rafturi va ajuta la crearea unui spațiu de locuit confortabil pentru toată lumea.

Când spațiul din apartament este limitat și nu există nicio modalitate de a aloca o cameră separată fiicei și fiului, trebuie să creați un spațiu de locuit comun pentru ambii copii. În același timp, este important să se țină seama de caracteristicile de vârstă și sex, cu atât mai delicat trebuie să abordați problema dacă unul sau ambii copii sunt adolescenți.

interiorul unei creșe pentru o fată și un băiat

Lasă-i să ajute la decorarea camerei lor, apoi vor exista mai multe înțelegeri reciproce și mai puține – dispute..

VIDEO: Camera copiilor pentru un băiat și o fată.

50 de opțiuni de design pentru camera unui copil pentru un băiat și o fată:

creșă pentru fete și băieți design pentru bebeluși și fete design pentru bebeluși și fete fotografie de design pentru bebeluși pentru fete și băieți fotografie de bebeluș pentru fată și băiat design pentru copii pentru fete și băieți bebeluș pentru fată și băiat design de fotografie creșă pentru design de fotografie pentru fete și băieți grădiniță pentru o fată și un băiat interior interior grădiniță pentru o fată și un băiat fotografie interioară idei pentru fete și băieți creșă pentru idei de design pentru fete și băieți creșă pentru idei de design pentru fete și băieți creșă pentru fete și băieți idei de interior grădiniță pentru fete și băieți interior grădiniță pentru fete și băieți interior grădiniță pentru o fată și un băiat fotografie interioară băiețel și fată creșă pentru băieți și fete camera copiilor pentru un băiat și o fată cameră pentru copii pentru design băieți și fete cameră pentru bebeluși pentru băieți și fete fotografie de design cameră pentru copii pentru idei de design pentru băieți și fete cameră pentru copii pentru design băieți și fete camera copiilor pentru un băiat și o fată fotografie cameră pentru copii pentru un băiat și o fată design de fotografie cameră pentru copii pentru un băiat și o fată design de fotografie cameră pentru copii pentru un băiat și o fată design de fotografie cameră pentru copii pentru un băiat și o fată idei foto cameră pentru bebeluși pentru idei de băieți și fete cameră pentru copii pentru idei de design pentru băieți și fete cameră pentru copii pentru un băiat și o fată idei foto cameră pentru copii cu decor de băiat și fată cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe cameră pentru copii pentru diferite sexe copii design cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe fotografie de design cameră pentru copii pentru diferite idei de design pentru copii de sex cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe fotografie cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe design foto cameră pentru copii pentru copii heterosexuali cameră pentru copii pentru copii heterosexuali idei foto cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe fotografie interior cameră pentru copii pentru idei pentru copii heterosexuali cameră pentru copii pentru diferite idei de design pentru copii cameră pentru copii pentru copii heterosexuali idei foto cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe interior design de creșă pentru copii de diferite sexe amenajarea camerei copiilor cameră pentru copii pentru copii de diferite sexe cameră pentru copii pentru decor heterosexual pentru copii

Previous Post
DIY flytande tapeter – tillverkning, proportioner, mästarklass
Next Post
تزيين الداخل بالطحلب