15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mobilier de bucătărie bricolaj: desen și diagrame bricolaj

Pe fondul unei creșteri generale a impozitelor, a vârstei de pensionare, a prețurilor pentru locuințe și servicii comunale și alimente, oamenii noștri nu pot deveni decât un șef al tuturor meseriilor. Dar acest lucru nu este un lucru rău. Cu sprijinul propriului entuziasm, puteți obține înălțimi incredibile. În primul rând, să începem cu elementele de bază. Cum să faci mobilier de bucătărie cu propriile mâini? Și, în general, este posibil acest lucru? Răspunsul este fără echivoc pozitiv. Realizarea unei căști pentru spațiul dvs. de bucătărie este o idee excelentă împotriva crizei. Citiți articolul nostru. Aici veți găsi sfaturi utile de la producătorii de mobilă, diagramele de proiectare a studiilor, tăierea materialelor și multe altele..

Cum să faci mobilier de bucătărie cu propriile mâini?

Cum să faci mobilier de bucătărie cu propriile mâini?

Avantajele muncii independente

Înainte de a continua instalarea, este necesar să pregătiți și să reglați materialul. Și chiar mai devreme, ar trebui să înțelegeți – este profitabil să alcătuiți mese și scaune cu propriile mâini?.

Să enumerăm beneficiile.

1. Puteți face ceea ce vă place.

2. Dezavantaje pe care le poți elimina singur.

3. Posibilitatea de a schimba planul și aspectul în timpul lucrului, fără probleme.

4. Oportunități ample de decorare.

5. Calitatea muncii garantată de dvs..

6 economii decente de bani.

Dintre neajunsuri, va exista doar o investiție decentă de timp. Și asta e tot. Dar este mai probabil că nu este un dezavantaj, ci costul reparațiilor. Și dacă familia ta are copii, lucrul împreună va aduce multe emoții pozitive. Principalul lucru este să vă pregătiți în mod corespunzător pentru întregul proces. Pregătiți materialul pentru o utilizare viitoare, ridicați-l mai întâi din nevoie și multe altele. Totul în ordine.

Principalul lucru este să vă pregătiți corespunzător pentru întregul proces.

Principalul lucru este să vă pregătiți corespunzător pentru întregul proces.

Alegerea mobilierului

Dar înainte de a începe să desenați, este important să decideți ce doriți. În ceea ce privește mobilierul de bucătărie, aceasta este alegerea tipului de căști. Dar ce sunt:

  • Drept;
  • colţ;
  • în formă de u;
  • insulă;
  • paralel;
  • cu tejghea de bar;
  • combinate.

De asemenea, este important să alegeți tipul de mobilier. Zona de luat masa poate avea mai multe locații. De asemenea, determinați ce tip de masă cu scaune este de preferat. Poate fi scaune de sine stătătoare, fotolii sau chiar o canapea de colț dintr-o singură bucată, cu o masă confortabilă..

Poate fi scaune de sine stătătoare, fotolii sau chiar o canapea de colț dintr-o singură bucată, cu o masă confortabilă.

Poate fi scaune de sine stătătoare, fotolii sau chiar o canapea de colț dintr-o singură bucată, cu o masă confortabilă..

Un alt lucru de reținut este dimensiunea camerei în care va avea loc reparația. Este convenabil să utilizați un alt tip de căști pentru fiecare dimensiune.

Pentru spații mici de 4-6 metri pătrați – amplasare directă.

Cu un volum de 6-8 – unghiular.

8-12 – în formă de U, unghiular, cu o bară sau combinat. Paralel va funcționa, de asemenea.

12-16 și în sus – cu siguranță o bucătărie insulară. Astfel de opțiuni sunt atractive datorită ușurinței de utilizare, funcționalității și capacității de a crea capodopere culinare..

Astfel de opțiuni sunt atractive datorită ușurinței de utilizare, funcționalității și capacității de a crea capodopere culinare.

Astfel de opțiuni sunt atractive datorită ușurinței de utilizare, funcționalității și capacității de a crea capodopere culinare..

După ce ați decis tipul, mergeți la design.

Proiectăm

Designul poate fi de trei tipuri:

  • principalul este planul;
  • dimensional – tăiere;
  • proiectare – schiță în perspectivă.

Fiecare își îndeplinește scopul. Primul este necesar pentru reprezentarea de bază a amplasării setului cu cască în spațiul bucătăriei. Aceasta include:

  • măsurarea suprafeței pereților, tavanelor, podelelor;
  • marcaj;
  • conturarea parametrilor principali ai camerei pe o foaie de hârtie;
  • schița amplasării mobilierului încorporat în bucătărie;
  • o imagine a fiecărui element individual (dulapuri, dulapuri, rafturi);
  • desen detaliat al cadrului interior, precum și învelișul fiecărui element individual;
  • determinarea dimensiunilor fiecărei componente (pereți despărțitori, uși).

Un astfel de plan detaliat vă permite să calculați cantitatea necesară de material, elemente de fixare și accesorii. Deja în această etapă va deveni clar cât de mult se vor cheltui finanțări pentru reparații.

Important. Măsurătorile trebuie făcute în trei puncte: podea, perete, tavan. Geometria incorectă a încăperii poate afecta nepotrivirile din dulapurile de perete sau alte elemente. De asemenea, asigurați-vă că luați în considerare locația principalelor rețele ale unui apartament sau unei case private. Acest lucru se aplică electricității, alimentării cu apă și canalizare. Nu uitați de sistemul de evacuare..

După elaborarea planului primar, acestea trec la proiectul de proiectare. Aceasta este o schiță. Desenat de o metodă de perspectivă. Metoda se bazează pe conceptul care determină prezența unuia sau a două puncte de fugă. În aceste puncte sunt direcționate toate liniile orizontale ale schiței. Această abordare face posibilă determinarea proiectării viitoare atât a mobilierului, cât și a întregii încăperi în ansamblu, cu o precizie extremă. Iar desenarea interiorului cu schemele de culori adecvate vă va permite să reprezentați viitorul interior cât mai exact posibil..

După elaborarea planului primar, acestea trec la proiectul de proiectare. Aceasta este o schiță.

După elaborarea planului primar, acestea trec la proiectul de proiectare. Aceasta este o schiță.

De obicei, trebuie să elaborați mai multe proiecte de proiectare pentru comparație. După ce ne-am gândit la două sau trei opțiuni, va veni o înțelegere clară a designului interior final..

După desenele anterioare, se întocmește un plan de tăiere a materialului. Înainte de aceasta, materialul trebuie selectat, dar nu achiziționat. Planul de tăiere asigură o producție treptată a muncii, precum și o utilizare economică și rapidă a materialelor. După elaborarea competentă a tăierii, puteți cumpăra materiale de construcție.

După desenele anterioare, se întocmește un plan de tăiere a materialului.

După desenele anterioare, se întocmește un plan de tăiere a materialului.

Tăierea este o schiță a tuturor detaliilor necesare ale fiecărei piese de mobilier. De exemplu, dacă vorbim despre pereții laterali ai dulapului inferior al noptierei, atunci numărul total al acestor pereți ar trebui să fie inscripționat pe fiecare foaie de PAL sau lemn masiv (în funcție de ceea ce ați ales).

Rezultatul pozitiv al producției de mobilier de reparații și de făcut-o singură depinde de cât de precis, atent și competent tratați etapa de proiectare. Cu o lipsă de cunoștințe, îndoieli sau pur și simplu lipsă de timp, este mai bine să încredințați această muncă unui profesionist.

Tăierea este o schiță a tuturor detaliilor necesare ale fiecărei piese de mobilier.

Tăierea este o schiță a tuturor detaliilor necesare ale fiecărei piese de mobilier.

De asemenea, puteți utiliza programe gata făcute pe Internet, prezentate complet gratuit. Pe net veți găsi design, tăiere și planificatoare. Integrarea modernă pentru solicitările utilizatorilor, o interfață intuitivă și programe de instruire vor permite tuturor să devină un adevărat designer expert în câteva ore.

De asemenea, puteți utiliza programe gata făcute pe Internet, prezentate complet gratuit. Pe net veți găsi design, tăiere și planificatoare.

De asemenea, puteți utiliza programe gata făcute pe Internet, prezentate complet gratuit. Există design, tăiere și planificatori pe web.

Măsurăm corect

Pentru a echipa o bucătărie modernă cu propriile mâini, trebuie să măsurați corect camera. Acest lucru se face în următoarea ordine.

1. Se selectează un punct de referință din care vor evolua toate distanțele.

2. Din acesta începeți să lăsați deoparte dimensiunile necesare, marcând valori intermediare pe podea sau perete.

3. Faceți măsurători în mai multe locuri simultan. Pentru date mai precise, distanțele sunt luate în trei locuri pe perete: lângă podea, în mijloc și lângă tavan. Geometria camerei nu este de obicei ideală, vor exista abateri. Astfel te vei proteja..

4. Măsurați distanța până la liniile de utilitate ale apartamentului. Dacă există țevi proeminente, pervazul ferestrei, un radiator de încălzire (baterie) – luați în considerare aceste nuanțe. Efectuați corecții pe măsură ce desenul progresează.

Este important să se determine cel mai exact toate distanțele, toleranțele, distanțele și alte nuanțe importante. Dacă aveți dubii, nu fiți leneși, este mai bine să măsurați din nou decât să vă scărpinați capul peste o altă greșeală.

Aspect

Decideți lista articolelor de mobilier necesare. Pentru a face acest lucru, analizează-ți nevoile și dorințele. Întrebați gospodăria ce vor. Principalul și cel mai important lucru este ușurința în utilizare. Prin urmare, fă confortul casei, bazându-te pe acest principiu..

Iată care sunt elementele setului de bucătărie care vă vor interesa:

  • suporturi de podea;
  • dulapuri suspendate;
  • rafturi deschise;
  • masa;
  • scaune;
  • pufuri;
  • bănci;
  • dulapuri;
  • coastere;
  • blatul principal al mesei;
  • blat tip insulă;
  • ghișeu de bar.

Toate aceste componente vor adăuga rafinament, rafinament și farmec extraordinar spațiului din bucătărie. Principalul lucru este să alegeți designul potrivit, să amenajați camera în conformitate cu toate regulile și reglementările. În primul rând, aspectul depinde de patratură. Spațiul de lucru pentru gătit trebuie să corespundă ergonomiei, funcționalității și ușurinței de utilizare. După acești parametri, există deja stil și design..

Spațiul de lucru pentru gătit trebuie să corespundă ergonomiei, funcționalității și ușurinței de utilizare.

Spațiul de lucru pentru gătit trebuie să îndeplinească ergonomia, funcționalitatea, ușurința de utilizare.

Desen pe hârtie

O mulțime de muncă depinde de un desen competent. În practică, acesta este cel mai important pas. Păstrați o consistență clară atunci când desenați un tipar pe o bucată de hârtie.

Acesta este procesul de lucru.

1. Transferați dimensiunile camerei pe o foaie de hârtie. Faceți mai multe copii simultan, astfel încât să aveți ceva cu care să comparați și să operați.

2. Aplicați linii de utilități, țevi de canalizare și canalizare proeminente, precum și radiatoare de încălzire și pervazul ferestrei.

3. Indicați principalele dimensiuni.

4. Începeți să compuneți spațiul adăugând anumite elemente de mobilier.

5. După ce ați desenat mai multe schițe, transferați-o pe cea finală pe o foaie de hârtie goală..

Aceste acțiuni pot fi efectuate pe un computer. Dacă aveți abilitățile de a lucra în AutoCAD, veți putea descrie cu ușurință diagrama la o anumită scară. Acest lucru va elimina posibilele erori de calcul. În plus față de Autocad, sunt potrivite software-uri precum Archikad, Corel Drow și alți editori grafici..

Dacă aveți abilitățile de a lucra în AutoCAD, veți putea descrie cu ușurință diagrama la o anumită scară.

Dacă aveți abilitățile de a lucra în AutoCAD, veți putea descrie cu ușurință diagrama la o anumită scară.

Acordați o atenție deosebită desenelor fiecărei piese individuale de decorare a mobilierului. Vă rugăm să rețineți că va trebui să desenați fiecare dulap, raft, dulap și să stați pe o foaie separată de hârtie. Acest lucru se realizează în trei proiecții:

  • frontal;
  • orizontală;
  • vedere de sus.

Această metodă vă permite să vizualizați viitoarea noptieră sau dulap cât mai clar posibil. În plus, asigurați-vă că desenați dimensiunile interioare ale spațiului funcțional al pietrei de bordură, cadrul acesteia. Faptul este că fabricarea va începe cu structura cadrului și, fără dimensiunile sale, nu veți putea realiza corect modelele. Asigurați-vă că lăsați cote de 1-3 mm. Acest lucru este necesar pentru a se potrivi pieselor, deoarece în timpul procesului de asamblare poate fi necesar să se prelungească structura sau să se adapteze la un dezavantaj existent.

Asigurați-vă că lăsați cote de 1-3 mm. Acest lucru este necesar pentru a se potrivi pieselor, deoarece în timpul procesului de asamblare poate fi necesar să se prelungească structura sau să se adapteze la un dezavantaj existent.

Asigurați-vă că lăsați cote de 1-3 mm. Acest lucru este necesar pentru a se potrivi pieselor, deoarece în timpul procesului de asamblare poate fi necesar să se prelungească structura sau să se adapteze la un dezavantaj existent.

Etichetați lizibil toate numerele de pe diagramă. Nu degeaba există GOST-uri speciale, potrivit cărora instituțiile de învățământ necesită întocmirea unui desen. Dacă dintr-o dată, după ce ați întocmit o diagramă și ați citit-o incorect, luați în cap o valoare diferită a unuia sau altui detaliu, toată lucrarea poate cădea în scurgere.

Semnați lizibil toate numerele de pe diagramă

Semnați lizibil toate numerele de pe diagramă

Materiale (editați)

Din ce să construiești un set de bucătărie pe colț și chiar să-l faci singur? Răspunsul este: există mai multe dintre ele. Iată ce va funcționa:

  • lemn natural;
  • MDF;
  • placaj obișnuit;
  • Placaj finlandez;
  • Placaj OSB canadian;
  • Plăci de fibre;
  • PAL;
  • plastic;
  • sticlă;
  • piatră;
  • metal.

Desigur, ultimele trei opțiuni sunt cele mai scumpe. Și din ele nu pot fi asamblate toate mobilierele, ci doar o parte. Cel mai popular, locuitorii orașelor mari folosesc PAL și MDF. Cei doi înlocuitori ai lemnului au o structură foarte asemănătoare. Sunt fabricate din reziduuri din industria lemnului (așchii, rumeguș, praf de lemn). Foi de plastic sunt lipite deasupra acestor plăci. Acest proces se numește postformare..

Acest proces se numește postformare.

Acest proces se numește postformare..

Este de preferat să folosiți lemn natural. Este foarte sigur pentru sănătate, ecologic, are un aspect estetic, atractiv. Dar cel mai important avantaj este performanța ridicată, durabilitatea și fiabilitatea..

În funcție de tipurile de lemn pentru bucătărie, sunt potrivite următoarele:

  • Pin;
  • Brad de Crăciun;
  • Mesteacăn;
  • stejar;
  • fag;
  • Măr;
  • pară;
  • arin;
  • frasin;
  • nuca.

Dar plopul nu este bun. Acest tip de lemn are o structură liberă, ceea ce va face în cele din urmă produsul inutilizabil. Oricare dintre piepteni enumerați mai sus pentru realizarea unui cadru va funcționa. Există o opinie în rețea că rasele moi, care sunt pin și molid, nu sunt potrivite pentru realizarea unui cadru. Aceasta este o concepție greșită a rădăcinii.

Dar plopul nu este bun.

Dar plopul nu este bun.

Rocile moi sunt foarte rezistente. Mai mult, prezența rășinii conferă produselor flexibilitate și vâscozitate, rezistență la umiditate și timp. Comparativ cu același stejar dur sau frasin, desigur, acestea sunt mai puternice. Dar nu vei dansa toată ziua și noaptea pe blatul tău, nu-i așa? Deși va rezista la o astfel de sarcină.

Comparativ cu același stejar dur sau frasin, desigur, acestea sunt mai puternice.

Comparativ cu același stejar dur sau frasin, desigur, acestea sunt mai puternice..

Pentru fabricarea suprafețelor exterioare, părților frontale ale fațadelor, panourilor, blaturilor, aproape toate speciile enumerate sunt potrivite, cu excepția mesteacănului. Acesta din urmă nu se distinge prin marea frumusețe a texturii sale. Practic, mesteacanul este folosit pentru elementele de cadru interne..

Practic, mesteacanul este folosit pentru elementele de cadru interne.

Practic, mesteacanul este folosit pentru elementele de cadru interne..

Dar fabricarea mobilierului de bucătărie din lemn este un proces laborios care necesită experiență specială și mașini-unelte. Dacă este vorba despre dvs., atunci vom lua în considerare în detaliu procesul de fabricare a blaturilor, fațadelor, panourilor și a altor piese..

În absența mașinilor, este mai bine să asamblați dulapuri și dulapuri din PAL sau MDF. Dar placajul este potrivit numai pentru lucrări ascunse și pereți despărțitori. Este fabricat în mare parte din același mesteacăn neatractiv..

În absența mașinilor, este mai bine să asamblați dulapuri și dulapuri din PAL sau MDF

În absența mașinilor, este mai bine să asamblați dulapuri și dulapuri din PAL sau MDF

Marele avantaj al utilizării PAL și MDF este costul relativ scăzut al consumabilelor, ușurința de tăiere, precum și o selecție imensă de opțiuni diferite. În plus, MDF și PAL sunt furnizate o mulțime de accesorii adecvate, elemente de fixare speciale și loțiuni decorative speciale. Această abordare înclină un număr mare de oameni să aleagă doar astfel de produse..

Marele avantaj al utilizării PAL și MDF este costul relativ scăzut al consumabilelor, ușurința de tăiere, precum și o selecție imensă de opțiuni diferite.

Marele avantaj al utilizării PAL și MDF este costul relativ scăzut al consumabilelor, ușurința de tăiere, precum și o selecție imensă de opțiuni diferite..

Instrument

Pentru fabricarea produselor din lemn veți avea nevoie de:

  • un ferăstrău circular;
  • mașină de rindeluit;
  • gabarit grosime;
  • mașină de frezat;
  • Mitre a văzut;
  • frezer manual;
  • rindea electrică;
  • ferăstrău;
  • masina de gaurit;
  • mașină de tăiat;
  • burghiu;
  • şurubelniţă.

Lista este impresionantă. Acesta este un atelier întreg pentru producția de mobilier. Nu toată lumea se poate lăuda cu astfel de mașini. Dacă doriți, puteți trece cu minimul necesar. Și înlocuiți echipamentul lipsă cu un instrument manual, din care pot fi fabricate aceleași mașini de îmbinare și mașini circulare. Nu vom lua în considerare ingineria mecanică detaliată în cadrul articolului nostru. În aceste scopuri, există o mulțime de literatură de specialitate pe internet, precum și recenzii video de subiecte adecvate..

Dar pentru a asambla mobilier din PAL, veți avea nevoie de un echipament de o mărime mai puțin specializată. Trebuie să aveți:

  • şurubelniţă;
  • ferăstrău;
  • burghiu;
  • șurubelnițe;
  • fierastrau;
  • regulă;
  • rigla de tamplarie;
  • ruletă;
  • linie plumbă.

Acesta din urmă este necesar pentru a instala rafturi verticale strict perpendiculare pe suprafața podelei.

Instrucțiuni pas cu pas: asamblarea setului cu cască

Primul pas este realizarea unui cadru. Dacă mobilierul dvs. este din lemn, atunci rama este dintr-un material similar. Când este asamblat din PAL, cadrul poate fi realizat din ele. Dar merită să acordați atenție grosimii semifabricatelor. Ar trebui să aibă o valoare minimă de 16 mm. Mai bine dacă găsiți foi MDF (PAL) cu grosimea de 20-12 mm.

Primul pas este realizarea unui cadru.

Primul pas este realizarea unui cadru.

Producția de cutii de podea se realizează mai întâi. Acest lucru este necesar pentru asamblarea ulterioară a blatului. Acesta din urmă este realizat special pentru aceste scopuri. Grosimea sa este foarte diferită de plăcile obișnuite din PAL pentru socluri și rafturi. Dimensiunile adecvate încep de la 30 mm și ajung până la 60 mm. Suprafața mesei este realizată dintr-un plastic foarte rezistent, rezistent la abraziune și umiditate.

Producția de cutii de podea se realizează mai întâi.

Producția de cutii de podea se realizează în primul rând.

După instalarea blaturilor, acestea procedează la fabricarea și instalarea dulapurilor de perete. Sunt fabricate în cantitate suficientă pentru a asigura capacitatea tuturor ustensilelor de uz casnic și utilizarea convenabilă. Ușile sunt fabricate și atârnate ultima dată, deoarece vor trebui ajustate.

Ușile sunt fabricate și atârnate ultima dată, deoarece vor trebui ajustate.

Ușile sunt fabricate și atârnate ultima dată, deoarece vor trebui ajustate.

Nu uitați să măcinați toate canelurile pentru instalarea mecanismelor de închidere și închidere a ușilor. Dispozitivul trebuie să asigure deschiderea, închiderea lină, precum și o potrivire perfectă a suprafețelor.

Când mobilierul este asamblat, se procedează la impregnarea acestuia cu vopsele și lacuri speciale, iar dacă fabricarea a fost realizată din MDF, atunci accesoriile sunt instalate imediat.

Când mobilierul este asamblat, se procedează la impregnarea acestuia cu vopsele și lacuri speciale, iar dacă fabricarea a fost realizată din MDF, atunci accesoriile sunt instalate imediat.

Când mobilierul este asamblat, se procedează la impregnarea acestuia cu vopsele și lacuri speciale, iar dacă fabricarea a fost realizată din MDF, atunci accesoriile sunt instalate imediat.

Masa și scaunele sunt realizate separat. Aici, principiul este același ca la instalarea setului cu cască: în primul rând, un cadru este asamblat din semifabricate pre-tăiate. Apoi, sunt asamblate suprafețe de bază largi, cum ar fi blatul de masă, scaunul pentru scaune și pereții despărțitori laterali..

Masa și scaunele sunt realizate separat.

Masa și scaunele sunt realizate separat..

De asemenea, puteți face tapițerie cu propriile mâini. Tot ce este necesar este cauciuc spumos sau alte materiale moderne de umplutură și tapițerie moale. De asemenea, uneltei de construcție și capse vor fi adăugate instrumentului. Modelele sunt realizate pe țesătură pentru tăierea ulterioară a clapelor și tapițeria scaunelor, băncilor și chiar a canapelelor.

De asemenea, puteți face tapițerie cu propriile mâini.

De asemenea, puteți face tapițerie cu propriile mâini..

Dulapurile independente sunt realizate în mod similar. Principalul lucru de reținut este principiul de bază: mai întâi, rama este realizată și abia apoi pereții laterali sunt trase (dacă vorbim despre lemn natural) sau tăiați în părți întregi.

Dulapurile independente sunt realizate în mod similar.

Dulapurile independente sunt realizate în mod similar.

Idei de proiectare

Realizarea de mobilier cu propriile mâini vă permite să echipați interiorul bucătăriei după gustul dvs. rafinat. Munca independentă implică o prejudecată creativă. Când totul este făcut, ai un sentiment de superioritate estetică..

Când instalați cu propriile mâini, puteți selecta mai multe direcții de stil adecvate în proiectare. Acesta este un stil rusesc vechi, precum și îmbătrânirea artificială a lemnului. Notele de neglijență în fabricație, neajunsurile și abaterile mici de la ideal sunt perfecte pentru aceste două direcții. Dar acest lucru se aplică doar mobilierului din lemn natural..

Când instalați cu propriile mâini, puteți selecta mai multe direcții de stil adecvate în proiectare. Acesta este un stil rusesc vechi, precum și îmbătrânirea artificială a lemnului.

Când instalați cu propriile mâini, puteți selecta mai multe direcții de stil adecvate în proiectare. Acesta este un stil rusesc vechi, precum și îmbătrânirea artificială a lemnului..

Când un set de bucătărie este realizat din PAL sau MDF, stilul interiorului este stabilit de culoarea și nuanța alese a materialului. Este important să arăți zelul cuvenit și să combini în mod competent designul existent al apartamentului.

Consultați o selecție de fotografii pentru acest articol. Veți găsi multe idei potrivite pentru decorarea spațiului dvs. din bucătărie.

Asigurați-vă că încercați în viața dvs. să vă colectați propriul mobilier de designer.

Asigurați-vă că încercați în viața dvs. să vă colectați propriul mobilier de designer..

Asigurați-vă că încercați în viața dvs. să vă colectați propriul mobilier de designer. Când o faci cu propriile mâini, se dovedește a întruchipa cele mai intime dorințe. Creați cu noi!

Video: bucătărie DIY

50 de idei foto pentru bucătării DIY

Previous Post
Egy kis konyha stílusos kialakítása 2021 -ben
Next Post
Wir bieten originelle Beispiele für Innenräume