15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Flori de interior pentru bucătărie. Ce să alegi și cum să îți pese.

La fel ca orice altă cameră din casă, bucătăria nu exclude prezența florilor, deși multe gospodine le consideră inutile. Aceasta este o concepție greșită obișnuită care nu are nicio bază. Bucătăria este oarecum diferită de alte camere, dar rămâne rezidențială, unde, în primul rând femeile, își petrec cea mai mare parte a timpului „liber”. Prin urmare, prezența plantelor de interior nu este doar de dorit, ci necesară. Ele nu numai că servesc drept decor, ajută să facă față emoțiilor negative, acționând liniștitor, dar aduc și beneficii practice. Cu toate acestea, nu toate plantele sunt la fel de potrivite pentru bucătărie, la fel cum dispunerea lor pe suprafața sa este extrem de nereușită, iar condițiile de întreținere vor diferi de cele obișnuite.

Plantele de interior vor decora interiorul oricărei camere. Arată foarte cool în interiorul bucătăriei.

Plantele de interior vor decora interiorul oricărei camere. Arată foarte cool în interiorul bucătăriei.

Criterii pentru alegerea culorilor pentru bucătărie

Pentru multe flori, condițiile de bucătărie par extreme, contrar existenței lor, așa că alegerea plantelor trebuie abordată în mod responsabil, altfel vor muri în curând. Atunci când alegeți flori pentru bucătărie, trebuie avut în vedere faptul că nu multe dintre ele sunt rezistente la schimbări constante de temperatură, fum și vaporizare abundentă. Dar asta nu este tot, principalele criterii sunt exprimate în următoarele:

Atunci când alegeți flori pentru bucătărie, trebuie avut în vedere faptul că nu multe dintre ele sunt rezistente la schimbări constante de temperatură, fum și vaporizare abundentă.

Atunci când alegeți flori pentru bucătărie, trebuie avut în vedere faptul că nu multe dintre ele sunt rezistente la schimbări constante de temperatură, fum și vaporizare abundentă..

 • premisa în sine este de o importanță primară – dimensiunea, aspectul, latura pe care se confruntă ferestrele, intensitatea iluminării sale;

Atunci când alegeți plante pentru bucătărie, trebuie luați în considerare mulți factori.

Atunci când alegeți plante pentru bucătărie, trebuie luați în considerare mulți factori.

 • nu este lipsit de importanță dacă este un apartament sau o casă privată, în aceasta din urmă, dacă sunt cu încălzire aragaz, se creează cele mai proaste condiții pentru păstrarea florilor;

Nu așezați plante lângă dispozitive de încălzire - acest lucru le va distruge

Nu așezați plante lângă dispozitive de încălzire – acest lucru le va distruge

 • nu uitați de preferințele florii în sine, mai ales dacă aparține speciilor decorative, se ia în considerare exactitatea ei;

Atunci când alegeți plante pentru bucătărie, luați în considerare caracteristicile lor.

Atunci când alegeți plante pentru bucătărie, luați în considerare caracteristicile lor.

 • și, în cele din urmă, localizarea plantelor, dacă nu sunt iubitoare de soare, le va fi greu să găsească un loc potrivit în bucătărie.

Înainte de a cumpăra plante, luați în considerare dacă le puteți aranja, având în vedere caracteristicile lor.

Înainte de a cumpăra plante, luați în considerare dacă le puteți aranja, având în vedere caracteristicile lor.

Tipuri de plante de interior pentru bucătărie

Aceasta se referă în mod specific la specie, nu la flori individuale. Toate pot fi împărțite condiționat în 3 categorii.

1. Iubitor de soare și, prin urmare, cel mai potrivit pentru bucătărie, deși nu totul este atât de simplu cu ei. Având în vedere aspectul obișnuit, cu o abundență de lumină, și faptul că, în afară de pervazul ferestrei, nu există practic niciun loc pentru a pune ghivece de flori.

Este mai bine să alegeți plante iubitoare de lumină în bucătăria cu ferestre mari

Este mai bine să alegeți plante iubitoare de lumină în bucătăria cu ferestre mari

2. Zonele umbrite preferate, acestea sunt plante de apartament, potrivite pentru bucătăriile orientate spre nord sau vest. Într-un alt caz, va trebui să căutați o soluție, deoarece nu va fi unde să le așezați în adâncurile camerei..

plante de interior potrivite pentru o bucătărie cu ferestre orientate spre nord sau vest.

Plante de interior iubitoare de umbră, potrivite pentru o bucătărie cu ferestre orientate spre nord sau vest.

3. Rezistent la orice condiții și, prin urmare, cel mai nepretențios și potrivit pentru astfel de spații. Dar o caracteristică este asociată cu ele – nici măcar o plantă din această specie nu aparține celor deosebit de frumoși.

Plantele care nu necesită îngrijire specială nu sunt de obicei foarte frumoase.

Plantele care nu necesită îngrijire specială nu sunt de obicei foarte frumoase.

Toate aceste specii diferă nu numai prin capriciozitate, aspect, ci mai mult prin condițiile de detenție. Unele sunt pretențioase și necesită o atenție și o îngrijire constantă, altele nu prea, dar condițiile speciale sunt la fel de importante pentru toți..

Condițiile de detenție

Indiferent dacă este o plantă iubitoare de soare sau preferă locurile umbrite, toate au nevoie de o sursă de lumină, adică de o fereastră. Vazele cu flori sunt așezate cel mai adesea pe pervazurile ferestrelor de bucătărie, deci este important să se țină seama de partea cu care se confruntă ferestrele, iluminarea depinde de aceasta. Dar florile au nevoie nu numai de lumină, ci și de aer proaspăt, ceea ce face ca pervazul să fie un loc ideal pentru plantele de interior. Acest lucru este adevărat, dar ar trebui luate în considerare unele nuanțe..

Vazele cu flori sunt așezate cel mai adesea pe pervazurile ferestrelor de bucătărie, deci este important să se țină seama de partea cu care se confruntă ferestrele, iluminarea depinde de aceasta.

Vazele cu flori sunt așezate cel mai adesea pe pervazurile ferestrelor de bucătărie, deci este important să se țină seama de partea cu care se confruntă ferestrele, iluminarea depinde de aceasta..

1. Ferestrele orientate spre sud și sud-est dau prea multă lumină solară și căldură vara. În astfel de condiții, chiar și florile iubitoare de soare pier adesea; sunt prea fierbinți pe astfel de ferestre. Dar pe ele, orice tip de plante de interior se simt confortabil iarna..

Pe ferestrele orientate spre sud, este mai bine să aveți plante nepretențioase

Pe ferestrele orientate spre sud, este mai bine să aveți plante nepretențioase

2. Dacă ramele ferestrelor sunt din lemn, iarna florile sunt reci, dimpotrivă, în această situație, în special cele iubitoare de căldură pot muri de frig. Pentru a preveni o astfel de dezvoltare a evenimentelor, ferestrele trebuie izolate folosind metode dovedite, folosind vată și bandă adezivă, fără a uita de încălzirea ghivecelor..

Dacă ramele ferestrelor sunt din lemn, iarna florile, dimpotrivă, sunt reci, în această situație, în special cele iubitoare de căldură pot muri de frig. Prin urmare, ferestrele trebuie izolate.

Dacă ramele ferestrelor sunt din lemn, iarna florile, dimpotrivă, sunt reci, în această situație, în special cele iubitoare de căldură pot muri de frig. Prin urmare, ferestrele trebuie izolate..

3. După cum știți, ferestrele sunt, de asemenea, o sursă de aer proaspăt, care este necesar pentru toate plantele de interior. Dar puțini oameni știu că nu pot fi ținuți lângă fereastra deschisă, pur și simplu deschizând-o pentru ventilație. În acest moment, florile trebuie îndepărtate pentru a le salva de contactul direct cu mediul..

Aveți grijă la aerisirea camerei. Florilor nu le plac curenții de aer

Aveți grijă la aerisirea camerei. Florilor nu le plac curenții de aer

Condițiile de detenție înseamnă, pe lângă crearea unui regim de temperatură, și menținerea umidității necesare. Acest lucru este valabil mai ales pentru plantele din bucătărie, având în vedere aerul cald și uscat, acestea trebuie udate mai des decât cele situate în alte camere. Mai mult, trebuie evitată udarea directă la rădăcină, acestea trebuie pulverizate, saturând cu umiditate nu numai tulpina, ci și frunzele.

La udare, trebuie evitată udarea directă la rădăcină; acestea trebuie pulverizate, saturând nu numai tulpina cu umiditate, ci și frunzele.

Când udați, trebuie să evitați udarea directă la rădăcină, ar trebui să le pulverizați, saturând nu numai tulpina, ci și frunzele cu umiditate..

Important! Fără excepție, toate plantele de interior se tem de curenții de aer, pe care gospodinele le uită adesea, deschizând gurile de aerisire chiar și iarna într-o cameră fumurie, lăsând ghivece pe pervaz. Înainte de asta, trebuie să le scoateți din camerele vecine, chiar dacă bucătăria este aerisită vara..

Unde să nu pui flori

Desigur, pervazul ferestrei nu este singurul loc din bucătărie în care sunt așezate ghivece. De exemplu, acestea sunt adesea suspendate de tavan, dacă sunt plante cățărătoare, montate pe rafturi de perete, frigidere sau chiar așezate pe podea. Dar există locuri în care florile nu pot fi și nu este faptul că strică designul:

Florile agățate se potrivesc foarte armonios în interiorul bucătăriei și ocupă un spațiu minim

Florile agățate se potrivesc foarte armonios în interiorul bucătăriei și ocupă un spațiu minim

 • nu există loc pentru ei lângă chiuvetă, din motive practice – substanțele chimice de uz casnic folosite la spălarea vaselor ucid organismele vii neprotejate;

Nu așezați flori lângă chiuvetă. Produsele chimice de uz casnic afectează negativ plantele

Nu așezați flori lângă chiuvetă. Produsele chimice de uz casnic afectează negativ plantele

 • datorită temperaturii ridicate, nu trebuie să puneți ghivece de flori lângă baterie, acesta usucă aerul atât de mult încât nici udarea constantă nu ajută;

nu pune ghivece de flori lângă baterie, acesta usucă aerul atât de mult încât nici udarea constantă nu ajută

Nu ar trebui să puneți ghivece de flori lângă baterie, acesta usucă aerul atât de mult încât nici udarea constantă nu ajută

 • florile nu trebuie așezate lângă sobă sau lângă ea, aici își pierd capacitatea de a respira din placa grasă care se acumulează pe tulpini și frunze.

Nu așezați plante lângă sobă. Plantele își pierd capacitatea de a respira datorită grăsimilor și arderii

Nu așezați plante lângă sobă. Plantele își pierd capacitatea de a respira datorită grăsimilor și arderii

Este important să știți! Plantele de interior de pe pereți sau tavane necesită mult mai multă umiditate, aer proaspăt și îngrijire generală, datorită căldurii crescânde care le creează condiții incomode.

Pentru o bucătărie însorită

Acum despre ce flori puteți păstra în bucătăria dvs. dacă există un exces de lumină solară în ea. O soluție de succes pentru astfel de spații este acele plante care nu sunt noi în astfel de condiții. Adică, dacă aria lor naturală este în regiunile deșertice sau de stepă ale planetei.

Florile dintr-o bucătărie însorită arată întotdeauna proaspete și vibrante

Florile dintr-o bucătărie însorită arată întotdeauna proaspete și vibrante

Suculent

Este un termen care cuprinde un grup de plante format din sute de specii diferite. Toate sunt puțin legate între ele, atât înrudite, cât și în aparență; disting două varietăți principale de plante suculente: tulpina și frunza. Printre primele se numără portulacaria, mai cunoscută sub numele de „copacul banilor”. Acestea din urmă sunt mai numeroase, printre care se disting: cotiledon, faucarie, aptenie, zamioculcas – sunt deosebit de frumoase. Singurul lucru pe care îl au în comun toate suculentele este creșterea în zonele deșertice cu o cantitate minimă de apă, sub un soare fierbinte și arzător.

Suculentele din interiorul bucătăriei

Suculentele din interiorul bucătăriei

Aloe

Una dintre plantele suculente cu frunze, dar aloe este probabil cea mai faimoasă și răspândită dintre toate. Etiopia deșertului este considerată patria sa, iar planta este cunoscută pentru numeroasele sale proprietăți utile, datorită cărora, după ce a venit în Europa în secolul al XVI-lea. s-a răspândit imediat. Acest lucru explică de ce, cu un aspect atât de neprezentabil, este una dintre cele mai populare plante de interior. Aloe este un nume colectiv care unește mai mult de 260 de specii înrudite, adesea complet diferite.

Aloe este o plantă nepretențioasă, dar în același timp atmosferică. Se va încadra în interiorul oricărei bucătării

Aloe este o plantă nepretențioasă, dar în același timp atmosferică. Se va încadra în interiorul oricărei bucătării

Kalanchoe

Locuitorul deșertului, care este la fel de nepretențios în viața de zi cu zi, se distinge prin frumusețea sa uimitoare. Este adevărat, în acest caz, beneficiile sale sunt pur estetice, Kalanchoe nu are proprietăți utile, dar va servi drept podoabă pentru orice bucătărie. Această plantă este răspândită pe trei continente: Australia, Asia și America, dar, deși se poate descurca fără umezeală mult timp la temperaturi ridicate, nu crește în deșert, ci în zona tropicală. La fel ca aloe, Kalanchoe este eterogenă, biologii cunosc mai mult de 200 de soiuri..

Kalanchoe este o plantă foarte frumoasă. Aveți grijă de el și vă va mulțumi cu o înflorire frecventă.

Kalanchoe este o plantă foarte frumoasă. Aveți grijă de el și vă va mulțumi cu o înflorire frecventă.

Cactus

Și acest reprezentant al suculentelor nu are deloc nevoie de o idee despre ce este un cactus și cum arată, orice copil știe. Nu este deloc clar de ce această plantă spinoasă este atât de atractivă, dar este o persoană frecventă în casă, în special în bucătăria însorită. Cactus interior, acesta este vârful aisbergului, crește pe toate continentele, oriunde în lume cu un climat arid. Conform celor mai conservatoare estimări, există 1.700 de specii de cactuși, iar printre acestea există și 125 de genuri diferite..

Nu este deloc clar de ce această plantă spinoasă este atât de atractivă, dar este o persoană frecventă în casă, în special în bucătăria însorită.

Nu este deloc clar de ce această plantă spinoasă este atât de atractivă, dar este o persoană frecventă în casă, în special în bucătăria însorită..

Austrocylindroopuntia

O plantă frumoasă cu o formă neobișnuită nu este altceva decât una dintre soiurile aceluiași cactus, deși mai puțin cunoscută printre semenii săi. Trebuie să fie pentru că această plantă uimitoare a devenit cunoscută științei relativ recent. Prima descriere și clasificare a austrocilindropuntium a fost făcută numai înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial și pentru prima dată a fost adusă în Europa două decenii mai târziu. Patria ei se află în America de Sud, pe versanții înalți ai Anzilor, în Argentina, Peru, Bolivia și Ecuador. Până în prezent, chiar și numărul exact al soiurilor este necunoscut, acestea sunt numite de la 10 la 20.

Această varietate de cacatus arată neobișnuit și se va potrivi perfect interioarelor moderne.

Această varietate de cactus pare neobișnuită și este perfectă pentru interiorul modern.

Penumbra și umbră

Florile de bucătărie care preferă zonele umbrite sunt un tip complet diferit de plantă. Sunt susceptibili la lumina puternică a soarelui, au nevoie de mai multă răceală decât căldură, multă umiditate. Astfel de plante sunt relevante pentru bucătării, ale căror ferestre sunt orientate spre partea de nord, iar razele soarelui pătrund rar în ele..

Dacă nu există suficientă lumină în bucătărie, puteți folosi oricând surse de lumină suplimentare.

Dacă nu există suficientă lumină în bucătărie, puteți folosi oricând surse de lumină suplimentare.

Mulberry și aroid

Aceste plante nu sunt în nici un fel înrudite. Dacă majoritatea dudelor aparțin copacilor, cum ar fi dudele, arbuști ornamentali, adesea fructiferi, viță de vie, atunci la aroid (aronnikovy), exclusiv ierburi. Primele în natură, există aproximativ 1500 de specii, dar doar câteva dintre ele pot decora bucătăria, în special, acestea sunt mai multe soiuri de viță de vie. A doua este de 2 ori mai mare, aceste plante cu flori sunt distribuite în principal în zona tropicală, mai rar în subtropical.

Plantele cățărătoare arată neobișnuite și interesante în bucătărie

Plantele cățărătoare arată neobișnuite și interesante în bucătărie

Bambus

Deși poate părea că spațiile din bucătărie nu sunt foarte potrivite pentru cultivarea bambusului, acesta este distribuit pe scară largă ca plantă de apartament. Asia de Sud-Est este considerată patria bambusului obișnuit, dar pe lângă această specie uriașă, există 130 de mai mici, dintre care 22 de decorative cultivate exclusiv în ghivece pentru decor. Inclusiv ca flori pentru bucătărie, deși nici măcar cu întindere mare nu pot fi atribuite „florilor”, ceea ce această plantă, desigur, nu este.

Bambus

“Plantă elegantă” din bambus.

Va adăuga o răsucire oricărui interior

Dracaena

O plantă frumoasă care nu are nevoie să creeze condiții specifice, principalul lucru este să o țineți departe de locurile în care predomină temperaturile ridicate și multă lumină solară. Ruda sa cea mai apropiată este arborele dragonului și dracaena, care este un arbust ornamental, ca un dragon feminin, acesta, apropo, se află în nume. Planta este suficient de răspândită, aproape de-a lungul întregului ecuator, de la Insula Madera până la poalele Himalaya.

Dracaena este o plantă destul de mare. Este cel mai bine folosit în bucătăriile mari.

Dracaena este o plantă destul de mare. Este cel mai bine folosit în bucătăriile mari.

Zygocactus

Acesta este unul dintre numeroasele nume ale unei singure plante care este incredibil de frumoasă și se potrivește bine în interiorul oricărei camere umbrite, nu doar a unei bucătării. Acesta este unul dintre soiurile cactusului epifit, bine cunoscut și comun ca plantă de casă, în ciuda faptului că se găsește în sălbăticie într-un singur loc de pe planetă. Locul de naștere al zigocactusului, numit și Schlumberger, Decembrist, cactus de Crăciun – pădurile tropicale din Brazilia.

O floare incredibil de frumoasă din familia cactusilor. În perioada de înflorire, este imposibil să vă luați ochii de pe ea.

O floare incredibil de frumoasă din familia cactusilor. În perioada de înflorire, este imposibil să vă luați ochii de pe ea.

Sansevieria

Cu mult înainte ca sansevieria să devină o plantă ornamentală, frunzele sale verzi de lancetă au servit exclusiv în scopuri practice – din ele au fost făcute frânghii și țesături. Până acum, în locurile de creștere: Africa de Est, pe insula Madagascar, în insulele Hindustan și Indonezia, această tradiție nu a fost uitată, frânghii neobișnuit de puternice sunt țesute din fibre grosiere într-un mod artizanal. Planta a fost adusă în Europa în secolul al XVIII-lea. și a început imediat să decoreze localul cu el.

O plantă frumoasă, fără pretenții. Diversifică interiorul bucătăriei tale

O plantă frumoasă, fără pretenții. Diversifică interiorul bucătăriei tale

Indiferent de condiții

Tot ce se poate spune despre această categorie de plante de interior este că se potrivesc la fel de bine în interiorul oricărei bucătării și nu doar vizual. Sunt rezistenți atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute, nu au nevoie să creeze condiții, nu au nevoie de îngrijiri speciale și asta spune totul..

Multe plante sunt complet nepretențioase și nu necesită îngrijire specială. Ei pot decora în siguranță bucătăria

Multe plante sunt complet nepretențioase și nu necesită îngrijire specială. Ei pot decora în siguranță bucătăria

Euphorbiaceae

Multe din această familie de plante aparțin suculentelor deja cunoscute, despre care s-a discutat mai sus, atât tulpină, cât și foioase, dar nu totul poate fi atribuit unor astfel de plante. Varietatea lor este pur și simplu uimitoare, în biologia modernă există 15 genuri separate de Euphorbia, care nu sunt legate între ele. Acestea sunt copaci uriași, liane tenace de mai mulți metri și ierburi cu creștere redusă. Singurul lucru care aduce plantele familiei mai aproape este că în locurile deteriorate eliberează un suc gros, uleios, asemănător laptelui și totul, fără excepție, înflorește.

Aceste plante nu necesită întreținere constantă. Dar încântă ochiul cu înflorire abundentă

Aceste plante nu necesită întreținere constantă. Dar încântă ochiul cu înflorire abundentă

Ierbos

Cea mai comună varietate de plante nu numai în bucătărie în ghivece, ci, în general, pe planetă. Poate că nimeni nu va putea vreodată să numească numărul exact de plante erbacee, poate că acesta este apelul lor. Varietatea lor este atât de mare încât listarea în sine ar lua sute de mii de pagini de text. Pentru plantarea decorativă, inclusiv vase de bucătărie, acestea sunt utilizate, în cea mai mare parte, plante perene care nu necesită un transplant anual, deși există excepții.

Aceste plante reîmprospătează aspectul bucătăriei și calmează după o zi grea.

Aceste plante reîmprospătează aspectul bucătăriei și calmează după o zi grea.

Sfaturi de îngrijire

Orice plantă din bucătărie sau din orice altă cameră necesită cel puțin o atenție și îngrijire minime. Desigur, fiecare dintre ei are propriile sale nevoi și fiecare cunoscător are propriile sale secrete, iar în ceea ce privește sfaturile, acestea diferă puțin, indiferent de cine le dă. Cele mai frecvente sunt exprimate după cum urmează:

 • plantele iubitoare de soare, același aloe, nu trebuie udate des, o dată pe săptămână este suficientă;
 • cea mai bună „floare” din bucătărie va fi pomii fructiferi, cum ar fi kumquat – ei înșiși sunt frumoși, iar fructele lor sunt foarte utile;
 • ardeiul decorativ nu este mai puțin popular – este mai ușor să-l plantați, iar efectul este același, mai ales iarna;
 • printre plantele erbacee, ar trebui acordată o atenție specială celor condimentate – atât aspectul, cât și beneficiile, precum și mirosul plăcut.

Ce plante sunt potrivite pentru bucătărie

Idei interesante

În zilele noastre, din ce în ce mai des, sunt folosite diverse plante de interior pentru a sublinia stilul de design al bucătăriei. Unele au devenit chiar o parte integrantă a unui anumit stil sau idee..

1. Pentru soluțiile moderne de proiectare, inclusiv prezența dreptului, merită să alegeți plantele adecvate. În acest caz, există utilizări precum bambusul, dracaena și mai ales sansevieria.

2. Dacă este un stil francez, o gamă întreagă de plante variate vor adăuga romantism interiorului. Nu neapărat exotic, destul de familiar, dar combinat conform principiului – dacă există o ferigă, trebuie să existe iederă.

3. Dacă tehnologia high-tech poate fi urmărită în design, plantele trebuie să fie cu siguranță neobișnuite și prezentate în așa fel încât oaspeții să aibă posibilitatea să o simtă. Cea mai interesantă soluție este lithops, înconjurat de pietricele colorate, plasate într-un acvariu complicat..

Această mini-grădină vă va decora bucătăria.

Această mini-grădină vă va decora bucătăria.

Informații suplimentare. Litopii aparțin suculentelor, aspectul lor este astfel încât sunt numiți altfel „piatră vie”.

Litopii aparțin suculentelor, aspectul lor este de așa natură încât sunt denumite în alt mod „piatră vie”.

Litopii aparțin suculentelor, aspectul lor este astfel încât sunt numiți altfel „piatră vie”.

Bucătăria este poate singura cameră din casă în care întreaga familie se adună în forță, inclusiv prieteni și cunoscuți apropiați. Și aceasta înseamnă că ar trebui acordată o atenție specială decorării acestuia, dar pentru aceasta nu a existat și nu va exista o soluție mai bună decât utilizarea plantelor potrivite pentru astfel de scopuri. O astfel de alegere este ușor de explicat, adaugă armonie, estetică și, cel mai important, creează un confort unic în casă.

50 de idei de fotografii cu plante de interior în interiorul bucătăriei

Previous Post
Lyxig inredning – hur ska det se ut?
Next Post
حلول تصميم غرفة المعيشة الحديثة لعام 2021