15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Amenajarea interioară a unei mici bucătării cu frigider și mașină de spălat

Cu greu vei surprinde femeile noastre cu o bucătărie mică. În așa-numitele case Hrușciov, apartamente mici, baia este, de asemenea, foarte mică și apare întrebarea, unde să puneți mașina de spălat? Singura opțiune este instalarea în bucătărie..

bucătării cu mașină de spălat și frigider.

Bucătărie mică, cu mașină de spălat și frigider.

Amenajarea interioară a unei mici bucătării cu electrocasnice

Atunci când decorați o astfel de cameră, este necesar să vă gândiți și să calculați totul astfel încât, după instalarea unității și echipamentului de bucătărie, să nu atingă colțurile și să fie confortabil să folosiți o bucătărie mică. Nu va fi de prisos să vedeți fotografii cu idei de la designeri pe Internet..

Frigider în bucătărie.

Bucătărie mică cu frigider și mașină de spălat.

Măsurați localurile, stabiliți unde va sta masa de masă și, pe baza acestui lucru, stabiliți ce set de bucătărie aveți nevoie. De obicei, în astfel de bucătării, mobilierul liniar este instalat, atunci când setul este situat de-a lungul unuia dintre pereții camerei. Sau opțiunea de colț este uneori aplicabilă, atunci când mobilierul este așezat de-a lungul a doi pereți adiacenți. Dacă nu este posibil să puneți aparatele electrocasnice necesare în afara bucătăriei, producătorii de mobilă oferă opțiuni cu o nișă specială în care puteți instala un frigider sau o mașină de spălat. Comanda individuală a mobilierului special pentru bucătăria dvs. nu este prea vizibilă în ceea ce privește creșterea prețului setului de bucătărie. Dar această opțiune vă va permite să utilizați zona de bucătărie mai rațional..

bucătării cu aspect de colț.

Mic proiect de bucătărie cu aspect de colț.

Alegerea stilului și a materialelor

Proiectarea unei bucătării cu mașină de spălat și frigider într-o cameră mică te face să te gândești și să calculezi cel mai bun aranjament. Proiectarea unei astfel de camere se realizează în două stiluri principale:

  • Minimalism, când bucătăria este decorată cu o culoare deschisă a tonului mobilierului și a pereților. Ar trebui să existe culori pastelate – bej, alb sau lăptos. Un mic desen pe tapet pe același ton cu setul de bucătărie va arăta bine.
  • Culori naturale moderne, calde, cu un mic accent luminos sub formă de spate cu suprafețe lucioase și sticlă care extind vizual spațiul. Eliminați elemente decorative suplimentare și accente luminoase – acest lucru va supraîncărca camera..

Mică bucătărie modernă.

Interior de bucătărie Art Nouveau cu frigider.

Renunțați la ușa din față, pentru bucătărie nu este relevantă și va adăuga spațiu suplimentar în cameră, este mai bine să faceți ușa sub formă de arc sau să puneți o ușă – un acordeon.

Acordați o atenție specială alegerii materialelor pentru decorarea pereților și a podelei. Tapetul trebuie să fie rezistent la umiditate și ușor de curățat. Este mai bine să alegeți vinil cu o suprafață netedă, acestea sunt optime pentru bucătărie. Așezați pe podea un laminat sau un linoleum rezistent la umiditate.

bucătărie cu aparate.

Bucătărie mică, cu aparate fără ușă de intrare.

Metode pentru localizarea și subtilitățile de instalare a aparatelor de uz casnic

O bucătărie mică cu frigider și mașină de spălat înseamnă optimizarea maximă a spațiului de lucru..

În funcție de modul în care este situat setul dvs. de bucătărie, este instalat echipamentul necesar:

  1. Distanța dintre setul cu cască și masa de luat masa ar trebui să fie mai mică de un metru.
  2. Luați în considerare o zonă de luat masa pe colț cu o canapea mică și masă, sub canapea este o nișă confortabilă pentru depozitarea alimentelor.
  3. Fiți atenți la modul în care ușile căștilor se deschid, nu va fi convenabil să utilizați ușile batante într-o cameră mică. Pe nivelul inferior al setului cu cască, este mai bine să alegeți sertare, iar pe nivelul superior – cele pliabile, deși acest lucru nu este cu siguranță ieftin, dar foarte convenabil.
  4. Producătorii oferă acum multe opțiuni pentru mobilier – un transformator, puteți cumpăra o masă de luat masa pliabilă, pe care o puteți asambla sau dezasambla cu ușurință, dacă este necesar;
  5. Frigiderul este plasat pe partea opusă a setului cu cască la distanța maximă de plită.
  6. Este util să alegeți mobilier cu mașină de spălat încorporată într-o nișă specială, poate fi deschisă pentru acces direct sau cu o ușă care vă va ajuta să mențineți stilul general al camerei..
  7. Luați în considerare instalarea mașinii sub blat – acest lucru vă va ajuta să economisiți cât mai mult spațiu util într-o cameră mică..
  8. Mașina de spălat poate fi instalată lângă chiuvetă, apoi nu trebuie să trageți conducte suplimentare la scurgere.

Mașină de spălat încorporată.

Bucătărie cu mașină de spălat încorporată.

Bucătărie din colț cu opțiuni pentru plasarea aparatelor

Instalarea unei bucătării pe colț cu o mașină de spălat este o opțiune foarte rațională atunci când amenajați o cameră mică. Datorită plasării optime a mobilierului, puteți așeza cu ușurință frigiderul în linie cu setul cu cască și puteți așeza mașina de spălat sub blatul mesei. Cu un aranjament unghiular al setului cu cască, este ușor să respectați legea ergonomiei și să creați un triunghi de lucru pentru hostess – o sobă, o chiuvetă și un frigider.

Proiectare bucatarie pe colt.

Proiectare bucătărie pe colț cu frigider și mașină de spălat.

O masă poate fi așezată cu ușurință pe peretele opus. În astfel de căști, sunt instalate sisteme rotative pentru depozitarea vaselor – acest lucru este foarte convenabil.

Joc de nuanțe interioare și iluminare

Orice cameră mică poate fi extinsă vizual prin culoare și iluminare..

Într-o astfel de cameră veți avea un singur perete liber, celălalt va fi ocupat de mobilier, faceți-l cât mai ușor și liber posibil. Renunțați la rafturi suplimentare cu lucrurile mici necesare, apoi veți extinde vizual camera.

Iluminat pentru o bucătărie mică.

O bucătărie mică ar trebui să fie cât mai luminată posibil.

Sursa de lumină dintr-o astfel de cameră nu ar trebui să fie singură, ci cu iluminare suplimentară: agățați un candelabru mic pe tavan și o lampă la masă. Completați zona de lucru cu lumini LED sau bandă.

Sfaturi și trucuri de proiectare

Renunțați la textura aspră atunci când proiectați interiorul într-o bucătărie mică, care vă va ocupa vizual spațiul, este mai bine să alegeți suprafețe netede și oglinzite.

set de bucatarie cu frigider.

Set mic de bucătărie cu frigider și aragaz.

Nu agățați perdele luminoase pe ferestre – acest accent suplimentar luminos într-o cameră mică va fi inadecvat.

Aranjamentul liniar al mobilierului extinde vizual spațiul și nu este potrivit pentru încăperile înguste.

Atunci când alegeți mobilier luminos, alegeți o culoare solidă cu o cantitate minimă de decor..

Bucătărie mică pe colț.

Dispunerea pe colț a unei mici bucătării folosind pervazul ferestrei.

Orice zonă de bucătărie poate fi proiectată ergonomic și elegant. Cu amenajarea corectă a mobilierului și echipamentelor necesare, chiar și un spațiu mic va fi confortabil și confortabil..

50 de idei de fotografii pentru proiectarea unei mici bucătării cu electrocasnice

Mașină de spălat încorporată. Bucătărie cu mașină de spălat încorporată.

Previous Post
Skönhetssalongdesign: designprinciper
Next Post
تصميم الشقق: كلاسيكيات حديثة