15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Caracteristicile înghețului uscat, principiul funcționării unei astfel de înghețări

Frigiderul poate fi numit principalul aparat de uz casnic, de care nicio persoană modernă nu poate face lipsă. Prin urmare, atunci când îl alegeți, ar trebui să înțelegeți cu atenție toate caracteristicile funcționale..

Astăzi producătorii oferă două tipuri de frigidere: cu un sistem de picurare și cu un sistem de congelare uscată, care a apărut mult mai târziu decât omologul său..

Să încercăm să ne dăm seama ce este congelarea uscată, caracteristicile sale, principiul de funcționare și, de asemenea, să luăm în considerare avantajele și dezavantajele acestui tip de frigidere..

Frigider cu congelare uscată

Frigider cu congelare uscată

Caracteristici ale înghețului uscat

Toată lumea a auzit probabil termenul „Fără îngheț” (adică „fără îngheț”), care este adesea folosit în viața de zi cu zi pentru echipamentele de refrigerare. Acesta este sistemul de congelare uscată. Deci, ce înseamnă ea?

Principala diferență și caracteristică a frigiderului cu funcția de îngheț uscat este absența formării “crustei de gheață” și a “capacului de zăpadă” în timpul funcționării dispozitivului de refrigerare. Datorită principiului de funcționare a frigiderelor de acest tip, produsele au o răcire mai uniformă și mai rapidă în comparație cu frigiderele de tip picurare..

Principala diferență și caracteristică a unui frigider cu funcție de îngheț uscat este lipsa de formare

Principala diferență și caracteristică a frigiderului cu funcția de îngheț uscat este absența formării “crustei de gheață” și a “capacului de zăpadă” în timpul funcționării dispozitivului de refrigerare

În interiorul dispozitivului, se observă un salt de temperatură mult mai mic atunci când ușa este deschisă (nu mai mult de 2 C ° chiar și în congelator), în timp ce în modul picurare, saltul atinge 5 – 9 C °.

Sistemul Know Frost nu necesită dezghețarea unui aparat de uz casnic. Dar…

Când ușa este deschisă, există un salt de temperatură mult mai mic în interiorul dispozitivului

Când ușa este deschisă, există un salt de temperatură mult mai mic în interiorul dispozitivului

Tine minte! Deconectați și ștergeți interiorul ar trebui să fie la fiecare șase luni. Acest lucru este necesar pentru a menține curățenia și igiena și pentru a evita mirosurile neplăcute..

Frigiderele de acest tip au o serie de avantaje, datorită cărora au devenit populare printre cumpărători:

  • aerul este distribuit uniform, asigurând astfel aceeași temperatură în toate părțile camerei frigorifice;
  • temperatura este readusă rapid la temperatura necesară la deschiderea ușii mecanismului;
  • pentru o lungă perioadă de timp, poate menține regimul de temperatură în camere, în timpul unei întreruperi de curent și, în consecință, o întrerupere temporară a funcționării frigiderului;
  • nu este nevoie de dezghețare constantă.

Frigiderele cu congelare uscată nu necesită dezghețare constantă

Frigiderele cu congelare uscată nu necesită dezghețare constantă

Dar, ca în orice dispozitiv, în sistemul de îngheț uscat, se pot remarca dezavantajele:

  • prezența unui zgomot ridicat în timpul funcționării, datorită funcționării ventilatoarelor de răcire;

    consum crescut de energie;

  • evaporatorul inclus în dispozitiv ocupă destul de mult volum, datorită căruia capacitatea camerelor este redusă în mod vizibil, în ciuda dimensiunilor externe impresionante ale echipamentului frigorific;
  • costul ridicat al acestui aparat de uz casnic în comparație cu alte tipuri de sisteme de congelare;
  • aerul uscat „se usucă” și „înfășoară” alimentele mai repede, de aceea se recomandă depozitarea lor în recipiente speciale.

Unul dintre dezavantajele acestor frigidere este costul ridicat.

Unul dintre dezavantajele acestor frigidere este costul ridicat.

Principiul înghețului uscat

Sistemul de congelare uscată cu funcție de dezghețare automată este un mecanism special care efectuează răcirea prin intermediul unui ventilator, care este atașat la peretele din spate.

În timpul funcționării dispozitivului, există o circulație constantă a fluxurilor de aer, prin urmare, condensul care apare pe pereți se usucă rapid, fără a forma astfel o crustă de gheață..

Sistemul de îngheț uscat cu funcție de dezghețare automată este un mecanism special care efectuează răcirea prin intermediul unui ventilator, care este atașat la peretele din spate.

Sistemul de congelare uscată cu funcție de dezghețare automată este un mecanism special care efectuează răcirea prin intermediul unui ventilator, care este atașat la peretele din spate.

Dar dacă condensul rămâne, atunci curge instantaneu în recipientul destinat acestuia, care este interconectat cu compresorul. Mecanismul care funcționează constant se încălzește foarte mult, din cauza căruia condensul se evaporă..

Astfel de procese apar și în congelator (spre deosebire de dezghețarea prin picurare): umezeala se evaporă, astfel încât excesul de zăpadă nu apare pe alimente și în interiorul recipientelor congelatorului..

Congelarea uscată nu creează exces de zăpadă pe alimente și în recipientele de congelare.

Congelarea uscată nu creează exces de zăpadă pe alimente și în recipientele de congelare.

Cum să alegeți un frigider cu congelator uscat: sfaturi și trucuri

Acum orice magazin de electrocasnice este plin de oferte pentru vânzarea de frigidere cu sistemul No Frost..

După cum puteți vedea din cele de mai sus, înghețarea uscată înseamnă că acesta este un sistem special de dezghețare în unitățile frigorifice, care are ventilatoarele și adversarii săi..

congelarea uscată înseamnă că este un sistem special de dezghețare în unitățile frigorifice,

Congelarea uscată înseamnă că este un sistem special de dezghețare în unitățile frigorifice

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un frigider No Frost? În primul rând, ventilatorul face un zgomot, deci dacă nu sunteți un fan al sunetelor străine, ar trebui să acordați atenție acestui fapt. În al doilea rând, consumul de energie este, de asemenea, crescut. În al treilea rând, frigiderele de acest tip sunt mult mai scumpe..

Când cumpărați un frigider, rețineți că este zgomotos și consumă multă energie.

Când cumpărați un frigider, rețineți că este zgomotos și consumă multă energie.

Cu toate acestea, producătorii lucrează din greu pentru a reduce zgomotul și consumul de energie, astfel încât să puteți ridica un frigider practic silențios, cu funcție de congelare uscată, care nu va fi prea „de buzunar” cu facturile lunare de energie electrică..

Notă! Cu același volum intern al frigiderelor de tip „picurare” și „uscat”, dispozitivul No Frost în exterior va avea dimensiuni mai mari decât „fratele” său cu un sistem de dezghețare diferit..

Interesant! Există frigidere cu sistem dublu: picurare – în compartimentul frigider și Nou Frost – în congelator.

De asemenea, producătorii adaugă din ce în ce mai mulți parametri suplimentari dispozitivelor lor. De exemplu, un generator de gheață – pentru cei care preferă cocktail-urile; un racitor cu apa care poate fi turnat direct de la usa unitatii; zone speciale mai răcite pentru depozitarea alimentelor răcite. În plus, multe frigidere sunt echipate cu un dispozitiv de alarmă în cazul în care ușa nu este bine închisă, precum și un panou de control și încuietoare de la copii mici..

pentru cei care preferă cocktail-urile; un racitor cu apa care poate fi turnat direct de la usa unitatii;

Frigider pentru cei care prefera cocktail-uri; răcitor cu apă care poate fi turnat direct de la ușa unității

Deci, având în vedere toate caracteristicile, avantajele și dezavantajele congelării uscate în frigider, alegerea este a ta. În primul rând, trebuie să decideți dimensiunea, dimensiunile și locul în care va locui viitorul aparat de uz casnic. În orice caz, totul depinde de preferințele dvs., categoria de preț, iar designul dispozitivului, care este potrivit în mod special pentru interiorul bucătăriei, joacă un rol important, deoarece nu există diferențe foarte puternice în caracteristicile dispozitivelor cu diferite sisteme de decongelare automată..

Depinde de tine dacă achiziționezi sau nu un frigider cu un sistem de congelare uscată.

Depinde de tine dacă achiziționezi sau nu un frigider cu un sistem de congelare uscată.

Revizuirea frigiderelor cu sistemul No Frost

Previous Post
Hur man använder säckväv i inredningen
Next Post
التصميم الداخلي لمطبخ صغير به ثلاجة وغسالة ملابس