15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Curățarea cuptorului pirolitic și cum se alege un cuptor cu piroliză

Curățarea cuptorului este o problemă uriașă pentru fiecare gospodină, deoarece spălarea grăsimii acumulate pe pereți nu este o sarcină ușoară. În acest articol, veți afla ce este curățarea pirolitică a cuptorului, diferența sa față de curățarea catalitică și hidroliza, avantajele și dezavantajele pirolizei.

Curățarea cuptorului este o problemă uriașă pentru fiecare gospodină, deoarece spălarea grăsimii acumulate pe pereți nu este o sarcină ușoară.

Curățarea cuptorului este o problemă uriașă pentru fiecare gospodină, deoarece spălarea grăsimii acumulate pe pereți nu este o sarcină ușoară..

Piroliza, hidroliza, cataliza – ce este?

Există mai multe moduri de a vă curăța cuptorul: pirolitic, hidrolitic, catalitic. Să aruncăm o privire mai atentă pe fiecare dintre ele..

Există mai multe moduri de a vă curăța cuptorul: pirolitic, hidrolitic, catalitic. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre ele.

Există mai multe moduri de a vă curăța cuptorul: pirolitic, hidrolitic, catalitic. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre ele..

Piroliza

Curățarea pirolitică a cuptorului este procesul de curățare a cuptorului în care reziduurile alimentare sunt arse pentru a forma cenușă. Nu există lucrări manuale pentru curățarea pereților, sistemul face totul de la sine. În timpul acestui proces, ușile cuptorului sunt blocate, temperatura din interior este ridicată, iar sarcina dispozitivului este, de asemenea, destul de mare. Pentru fabricarea unor astfel de cuptoare se folosește un material special care poate rezista la un nivel ridicat de încălzire..

Curățarea pirolitică a cuptorului este procesul de curățare a cuptorului în care reziduurile alimentare sunt arse pentru a forma cenușă.

Curățarea pirolitică a cuptorului este procesul de curățare a cuptorului cu o temperatură ridicată, în care reziduurile alimentare sunt arse pentru a forma cenușă.

Hidroliză

În timpul curățării hidrolitice, murdăria acumulată pe pereți este înmuiată. Un recipient cu apă este așezat pe raftul de jos, cuptorul se încălzește la temperatura dorită, apa se evaporă, aburul înmoaie murdăria. Acest proces nu este automatizat; reziduurile de alimente vor trebui eliminate manual..

În timpul curățării hidrolitice, murdăria acumulată pe pereți este înmuiată.

În timpul curățării hidrolitice, murdăria acumulată pe pereți este înmuiată.

Cataliză

Acest proces de curățare a cuptorului se bazează pe reacții chimice: la smalțul cuptorului se adaugă substanțe speciale, care sunt catalizatori și contribuie la descompunerea contaminanților în substanțe mai simple. Cataliza are loc la temperaturi scăzute.

Acest proces de curățare a cuptorului se bazează pe reacții chimice: la smalțul cuptorului se adaugă substanțe speciale, care sunt catalizatori și contribuie la descompunerea contaminanților în substanțe mai simple.

Acest proces de curățare a cuptorului se bazează pe reacții chimice: la smalțul cuptorului se adaugă substanțe speciale, care sunt catalizatori și contribuie la descompunerea contaminanților în substanțe mai simple.

Principiul pirolizei

Piroliza funcționează pe principiul arderii resturilor de alimente sub influența temperaturilor ridicate (aproximativ 500 de grade), după care se formează cenușă. Mirosul neplăcut este îndepărtat de un dispozitiv catalitic special care nu necesită o curățare separată – calcinarea dezinfectantă automată se efectuează o dată la 100 de ore de la utilizarea cuptorului de prăjit. Procesul pirolitic durează de la 90 la 150 de minute.

Fii atent la specificul procesului!

 • Funcția de curățare a pirolizei este posibilă numai în cuptoarele electrice. În sobele cu gaz, acest lucru nu se poate datora diferenței de încălzire. Aceasta înseamnă că numai primul tip de plăci este capabil să atingă temperaturile necesare pentru curățarea pirolitică..
 • Curățarea pirolitică a cuptorului electric, printre alte metode de curățare, se distinge prin degajarea unui miros neplăcut, care nu poate fi întotdeauna absorbit de catalizatorul încorporat, de aceea este necesar să asigurați un flux de aer, porniți capota la maxim capacitate.
 • În timpul acestui proces, ușa cuptorului electric este blocată pentru a evita deteriorarea pielii sub influența temperaturilor ridicate..

Video: Curățarea pirolitică a cuptorului

Măsuri de siguranță la utilizarea curățării pirolitice

 • Nu blocați orificiile de ventilație.
 • Nu tapetați pereții și fundul cuptorului electric cu folie.
 • Nu așezați foaia de copt pe fundul cuptorului pentru a evita ruina smalțului.
 • Utilizați broilerul strict în scopul prevăzut..

Beneficiile pirolizei

 • Dacă comparăm curățarea pirolitică și catalitică a cuptorului în termeni de eficiență, care este cea mai bună dintre ele, atunci va câștiga primul.
 • Nu este nevoie să schimbați filtrul pentru a elimina mirosurile neplăcute – are o funcție de autocurățare.
 • Această metodă de curățare eliberează complet gospodinele de detergenți și bureți, procesul este automatizat pe cât posibil..
 • Întreaga suprafață este acoperită cu o substanță specială din interior, prin urmare, toți pereții cuptorului sunt supuși pirolizei.
 • Piroliza îndepărtează cu ușurință orice fel de murdărie, chiar și zahăr și produse lactate.
 • Materialele utilizate sunt de foarte bună calitate: sunt capabile să reziste la temperaturi enorme.

Video: Autocurățarea cuptorului prin piroliză

Dezavantaje ale pirolizei

 • Cuptoarele echipate cu o funcție de curățare pirolitică sunt scumpe.
 • Dacă această metodă este utilizată rar, poate apărea un miros persistent de arsură..
 • Există defecțiuni frecvente în mobilierul adiacent. Pereții cuptorului sunt foarte fierbinți, ceea ce poate duce la deformarea ustensilelor care sunt instabile la temperaturi..
 • Unele sobe nu sunt echipate cu șine telescopice.
 • Tăvile de copt cu grătare vor trebui curățate manual.
 • Dulapul electric nu poate fi curățat în timp ce alimentele sunt pregătite, astfel încât curățarea va necesita o risipă separată de energie electrică.
 • Procesul poate fi realizat exclusiv în cuptoare electrice.

Cum se curăță cuptorul folosind piroliza?

În plus față de întrebarea „Ce este curățarea pirolitică a cuptorului?” cerere populară de utilizare a acestuia.

 • Scoateți toate rafturile, tăvile, vasele care se află în cuptor.
 • Activați opțiunea de piroliză și așteptați finalizarea procesului.
 • Ștergeți părțile laterale și fundul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta cenușa.
 • Reintroduceți toate rafturile, tăvile.

Video: Cuptor cu piroliză autocurățată

Important! Dacă de multe ori efectuați curățarea pirolizei și porniți capota pentru acest timp, atunci mirosul neplăcut de arsură va dispărea.

Evaluarea cuptoarelor cu curățare pirolitică.

Pentru a numi cele mai bune cuptoare cu opțiunea de piroliză, trebuie să știți ce cerințe trebuie să îndeplinească cuptorul..

 • Pereții ar trebui să fie acoperiți cu smalț special. Ce este smalțul pirolitic în cuptor? Este o substanță specială care favorizează îndepărtarea depozitelor de grăsime prin intermediul căldurii puternice..
 • Elementele interne trebuie să fie realizate din materiale rezistente la căldură.
 • Fereastra de vizualizare de pe ușă trebuie să fie din sticlă ignifugă, 2-3 straturi.
 • Cuptorul trebuie să poată fi blocat pentru a preveni accidentele.

Cele mai bune mărci care produc cuptoare cu această funcție sunt Bosch, Siemens, Miele. Dispozitivele acestor companii fac o treabă bună cu sarcinile lor, sunt fabricate de înaltă calitate și plăcute din punct de vedere estetic..

Astfel, curățarea pirolitică a cuptorului are multe avantaje față de alte metode de îndepărtare a contaminanților, dar există dezavantaje în acesta. În orice caz, această opțiune este potrivită pentru acele gospodine cărora nu le place să folosească diferiți detergenți și își petrec timpul ștergând murdăria..

Previous Post
DIY sovrumsdesign – är det möjligt?
Next Post
ميزات تصميم شقة استوديو مستطيلة مع نافذة واحدة