15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sisteme de depozitare extragibile în bucătărie: caracteristici de bază, sfaturi utile pentru alegere

Este obișnuit să folosiți diferite tipuri de sertare și noptiere pentru mobilierul de bucătărie. Sistemele de extragere sunt obligatorii într-o bucătărie modernă. Sistemele glisante se deschid mai repede, optimizează spațiul de lucru și sunt silențioase.

Sisteme de stocare retractabile

Sistemele de depozitare extragere sunt indispensabile în bucătăriile moderne.

Sistemele retractabile sunt utilizate pentru:

 • mobilier în orice cameră și configurație;
 • uși – ghiduri care fac posibilă realizarea diferitelor modele și modernizarea ușilor;
 • mobilier de bucătărie – sisteme pentru spații de depozitare funcționale, rafturi, dulapuri.

Sistemele retractabile și glisante economisesc spațiu și bani și sunt mai eficiente și mai convenabile decât ghidajele simple.

Sisteme de extragere în bucătărie.

Sistemele extragătoare ajută la economisirea spațiului valoros.

Sistemele de extragere a bucătăriei pot fi utilizate în astfel de mobilier:

 • Plăci de tăiere glisante – este montat în interiorul blatului principal și, prin urmare, îl extinde, iar o gaură este adesea tăiată în ea pentru comoditatea felierii salatei sau a colectării firimiturilor.
 • Masă extensibilă.
 • „Carusel” – destinat dulapurilor de colț. Aduce confort în utilizarea unor astfel de locuri datorită formei sale – forma caruselului sub forma literei latine „L”. Este montat fie pe ușă, fie pe peretele lateral, când este deschis, se extinde complet spre exterior.
 • Coșuri de gunoi retractabile – șinele glisante sunt atașate la spatele ușilor dulapului sau la perete.
 • Diverse cutii de depozitare.

Sistem de stocare retractabil.

Sistem de extragere pentru depozitarea ghivecelor.

Soiuri de fitinguri

Sistemele de dulapuri glisante pot fi de următoarele tipuri:

 1. Mecanisme care se bazează pe faptul că rolele se deplasează de-a lungul ghidajelor. Acesta este cel mai comun tip de hardware datorită prețului său accesibil și ușurinței de instalare. Dezavantajele unui astfel de sistem sunt durata de viață scurtă, zgomotul, cutia deschide doar două treimi din dimensiunea sa..
 2. Fitinguri telescopice – ghidaje tip bile. Mutați-vă ușor, mai moale decât ghidajele cu role, rezista la o sarcină destul de grea și sunt, de asemenea, destul de durabile.
 3. Cutia metalică este o garnitură de mobilă retractabilă în care mișcarea are loc datorită rolelor încorporate. Particularitatea constă în pereții laterali ai metalului, care contribuie la transferul de sarcini crescute, sunt capabili să transporte până la 30 de kilograme.
 4. Tandem – creat în funcție de măsurători individuale. Ghidajele și armăturile sunt situate pe partea laterală și inferioară a cutiei. Designul rulează fără probleme și este durabil. Acestea pot fi completate cu dispozitive de închidere a ușilor sau acționări electrice. Cel mai mare dezavantaj al sistemului tandem este costul ridicat..
 5. Cargo – sisteme – sertare care sunt atașate mobilierului existent, sunt destinate exclusiv bucătăriei.

Tipuri de sisteme retractabile.

Există cinci tipuri de sisteme de extragere.

Instalarea sistemelor de extragere

Instalarea unor astfel de elemente poate fi făcută de orice persoană. Cea mai importantă sarcină este crearea unui desen structural și achiziționarea tuturor pieselor necesare pentru aceasta..

Reguli de bază de instalare:

 1. Măsurați dimensiunile în avans și selectați accesoriile pentru dimensiunea adecvată.
 2. Faceți o marcare clară a elementelor de fixare. Dacă găurile și elementele de fixare nu se potrivesc, designul va fi incorect.
 3. Șuruburile de fixare sunt înșurubate cu două treimi din întreaga lungime a șurubului în fiecare gaură. După verificarea deplasării ghidurilor, dacă totul este bine, strângeți toate șuruburile până la capăt.

Instalarea sertarelor.

Înainte de a instala sisteme retractabile, trebuie să creați un desen structural.

Principalele caracteristici ale sistemelor retractabile

Ghidaje cu role

Acesta este cel mai comun mecanism de extragere. Principalul avantaj al unui astfel de sistem va fi absența părților fragile, numai atunci când cutia este supraîncărcată, bilele pot sări din releu. Sarcina maximă pentru un astfel de sistem este de 15 kilograme..

Ghidaje cu role.

Sertare cu ghidaje cu role.

Astfel de fitinguri sunt fabricate din plastic și metal, doar dopurile, picioarele și elementele de fixare sunt fabricate din plastic, iar toate celelalte părți sunt din tablă și acoperite cu un praf special întărit.

Cu calculul corect al dimensiunilor structurii retractabile și a dimensiunii ghidajelor, vă puteți deschide aproape în tăcere. Sertarele cu un astfel de sistem de alunecare pot fi îndepărtate și îndepărtate cu ușurință, ceea ce este important pentru curățarea și curățarea acestor obiecte.

Ghidajele cu role sunt disponibile în diferite dimensiuni. În lungime, acestea merg de la 250 la 600 de milimetri și lățimea de la 3 la 6 milimetri. Atunci când alegeți, luați în considerare următorii parametri:

 • Dacă cutia în sine este superficială, dar lungă, atunci ghidajele trebuie luate cu lățime medie.
 • Pentru sertare adânci, utilizați cele mai largi ghidaje. În caz contrar, pur și simplu nu vor rezista la sarcină și vor eșua rapid..
 • Dacă adâncimea este de 350-500 de milimetri, atunci este mai bine să folosiți metaboxe – aceasta este una dintre subspeciile ghidajelor cu role..

Sertare în bucătărie.

Ghidajele cu role permit sertarele deschise și închise silențioase.

Fitinguri telescopice

Folosit ca unități funcționale în secțiuni extragătoare. Mai des oferă ocazia de a deschide cutia doar două treimi din lungimea sa. Proiectat atât pentru sarcini mari, cât și pentru sarcini reduse.

Fitinguri telescopice.

Sertare cu accesorii telescopice.

Fitingurile telescopice sunt realizate complet din metal și nu există părți din plastic. Cel mai vulnerabil punct este bilele, datorită cărora se face mișcarea, atunci când sunt supraîncărcate sau strâmbe, acestea zboară rapid și șterg dinții de fixare.

Tandem

Tandemul este realizat la comandă și ajută la optimizarea spațiului și a locului cât mai mult posibil. Particularitatea este că atunci când deschideți ușa dulapului, anumite sertare situate în spatele acesteia se vor deschide automat. Puteți personaliza singur logica pentru deschiderea cutiilor sau o puteți discuta atunci când plasați o comandă.

Sertare tandem.

Sertare tandem în bucătărie.

Sunt fabricate din oțel și pot avea înălțimi și dimensiuni complet diferite.

Sistemul de marfă

Permit utilizarea eficientă a spațiului în spații mici. Designul vă va permite să păstrați în mod fiabil și sigur mâncăruri, alimente și așa mai departe..

Cutii de depozitare marfă.

Sistemul de depozitare a mărfurilor vă permite să utilizați în mod rațional camera unei mici bucătării.

Pentru fabricație se folosesc materiale bune, precum oțelul, aluminiul, plasticul industrial. Toate modelele unui astfel de sistem au o formă și un design diferit, ceea ce face posibilă alegerea unei opțiuni convenabile.

Pachetul sistemului de încărcare include un coș cu rafturi, șine de montare și un set de șuruburi. Rafturile din astfel de coșuri pot fi detașabile și staționare, le puteți regla înălțimea și, dacă este necesar, le puteți scoate complet.

Sisteme de evacuare în bucătărie.

Proiectarea sistemelor de depozitare a mărfurilor în bucătărie.

În esență, o marfă înlocuiește o cutie de depozitare convențională. Cel mai adesea sunt verticale, dar uneori se găsesc și coșuri orizontale..

Greutatea maximă pe care o pot rezista depinde de design și de dimensiunile sale, dar în medie este de la 5 la 30 de kilograme.

Alte accesorii pentru bucătărie

La instalarea sistemelor de alunecare în dulapuri și dulapuri, este necesar să se furnizeze balamalele necesare dulapurilor. Acestea sunt de următoarele tipuri:

 • Ascuns – după instalare, toate părțile sunt atașate ascunse de vedere și aproape că nu ies din suprafețe. Unghi de deschidere de până la 90 de grade.
 • Deasupra capului – potrivit pentru ușile care sunt atașate la pereții de capăt, dar sunt masive în sine și pot împiedica ieșirea din cutie sau din sistemul de încărcare.
 • Balamale ale transformatorului – unghi de deschidere de până la 165 de grade. Sunt perfecte pentru dulapurile extensibile.
 • Ridicare cu gaz – ușile deschise de jos în sus. Dacă doriți să instalați un element extensibil sau o plasă în dulapurile superioare ale unui set de bucătărie, atunci un astfel de suport este cel mai potrivit.

Depozit ascuns.

Depozit ascuns ascuns în bucătărie.

Astfel, puteți face bucătăria funcțională și practică în toate direcțiile..

Video: Umplerea dulapurilor de bucătărie – sisteme glisante

50 de idei de fotografii pentru sisteme de depozitare extensibile în bucătărie

Previous Post
Dekorativ belysning kan vara en höjdpunkt i inredningen
Next Post
خارقة الحياة للمنزل والداخلية