15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Výzdoba detskej izby je chúlostivá záležitosť!

Dieťa rastie rýchlo, ale často vykonávať opravy, aby izba zodpovedala jeho veku, je drahá a časovo náročná. Oveľa správnejší sú tí rodičia, ktorí investujú do vysokokvalitného dokončenia stien, stropu a podlahy detskej izby, ktoré sa stane zázemím pre dekoráciu, ktorá zohľadňuje vek a záujmy dieťaťa..

myšlienka krásnej výzdoby do detskej izby

Moderná výzdoba detskej izby

možnosť elegantnej dekorácie škôlky

Možnosť dekorácie detskej izby

variant pôvodnej výzdoby škôlky

Detská izba s krásnym dekorom

Dekorácia detskej izby

Pri výbere materiálov na zdobenie stien, podláh myslite na to, aké ľahké je vyčistiť škôlku – stopy od fixiek a farieb je lepšie zanechať na papieri, nie na stenách..

Do čoho sa oplatí investovať pri rekonštrukcii detskej izby:

  • dobrá zvuková a zvuková izolácia;
  • v podlahovej krytine vyrobenej z vysokokvalitných drahých materiálov.

Aby zariadenie detskej izby „rástlo“ s dieťaťom, je lepšie, aby boli steny neutrálne, svetlé pastelové odtiene. Maľovanie je najlepšia voľba. Môžete dobre vyrovnať steny a namaľovať ich, pričom ste ich predtým natreli základným náterom, alebo na maľovanie môžete použiť tapetu. V druhom prípade bude oprava časovo náročnejšia a nákladnejšia: budete musieť vyrovnať steny, kúpiť tapety a farby. Okrem toho je ťažké zaručiť bezpečnosť tapiet niekoľko rokov..

myšlienka jasného dekorácie do detskej izby

Výzdoba detskej izby

myšlienka svetla zdobenia škôlky

Myšlienka zdobenia škôlky

Možnosti dekorácie detskej izby

Steny

· Plagáty a fotografie;

· Nálepky;

· Fotografické tapety;

Volumetrické prvky

Poschodie

· Korkový povlak;

· Koberec

Strop

· Stretch strop;

· Poschodový strop;

Závesné prvky

Zdobíme steny škôlky

Neutrálna farba, hladký alebo štruktúrovaný povrch steny je ideálnym podkladom pre dekoráciu. Existuje veľa možností na vytvorenie zaujímavej dekorácie steny v detskej izbe a väčšina z nich nevyžaduje veľa peňazí..

možnosť krásnej dekorácie detskej izby

Moderná výzdoba detskej izby

variant pôvodnej výzdoby detskej izby

Možnosť dekorácie detskej izby

nápad na dekoráciu detského svetla

Detská izba s krásnym dekorom

Plagáty a obrázky na stenách

Najjednoduchší spôsob, ako ozdobiť steny, je zavesiť plagáty. Môžu to byť postavy obľúbených detských karikatúr, filmových postáv a hercov, hviezd šoubiznisu v izbe tínedžera. Táto možnosť vám umožní zmeniť dekor tak často, ako sa často menia záujmy dieťaťa..

Aby ste steny nepokazili lepidlom, urobte ľahký podklad pre obrazy – rámy alebo pozadie, napríklad zo stropných dlaždíc a penových soklových dosiek. Sú ľahké a môžete ich pripevniť na stenu tak, že ich zavesíte na samotný vrch steny na tenkú nenápadnú rybársku šnúru alebo ozdobnú šnúru, ktorá sa stane prvkom dekorácie.

Rovnako tak môžete steny ozdobiť fotografiami dieťaťa – vytvorením rôznych kompozícií – umiestnením fotorámikov do skupín alebo do radu. Viacfarebné fotorámčeky budú vyzerať zaujímavo – na obyčajných stenách vytvoria farebný akcent.

myšlienka elegantného dekorácie do detskej izby

Výzdoba detskej izby

možnosť jasnej dekorácie škôlky

Myšlienka zdobenia škôlky

Samolepky a samolepky

Opakovane použiteľné samolepky na stenu uľahčujú vytváranie dekorácií na stenu v detskej izbe. Takéto nálepky nájdete v obchodoch alebo si ich môžete objednať v dielňach zaoberajúcich sa dekorom a tlačou. Profesionálne vyrobené samolepky sa dajú ľahko prilepiť a odlepiť od hladkého povrchu steny bez zanechávania stôp.

Téma dekorácie stien môže byť rôzna – od jednotlivých prvkov (kvety, motýle – pre dievčatá, autá, lietadlá – pre chlapcov) až po plotové obrazy, ktoré zaberajú až polovicu steny. Často existujú nálepky, ktoré pomáhajú vytvárať neobvyklý dekor stien v kombinácii s inými prvkami – napríklad s fotografiami: základný strom je nálepka, na ktorú sú rámiky s fotografiami „zavesené“ na „vetvách“.

Tapeta

Aj tie najkrajšie nástenné maľby by nemali zaberať veľkú plochu múrov. Môžete nimi ozdobiť úzku stenu alebo urobiť vložku na dlhú stenu – napríklad nad detskú posteľ. Dizajnéri tvrdia, že nástenné maľby by nemali zaberať viac ako 25-30% z celkovej plochy steny. Je lepšie vybrať si kresbu s dieťaťom, ale nerobte to príliš svetlé, kričiace.

predstava originálneho dekoru detskej izby

Moderná výzdoba detskej izby

možnosť krásnej dekorácie škôlky

Možnosť dekorácie detskej izby

možnosť ľahkej dekorácie detskej izby

Detská izba s krásnym dekorom

Maľovanie stien v detskej izbe

Krásna? Áno, maľovanie alebo nanášanie vzduchom na steny detskej izby ho môže transformovať, vytvárať magické prostredie – rozprávkový les alebo podmorské kráľovstvo. Náklady na takýto dekor pre detskú izbu však budú drahé a časom, keď dieťa vyrastie, bude škoda maľovať cez stenu. Preto stojí za to zvoliť buď neutrálnejšie možnosti zdobenia stien škôlky, alebo akceptovať skutočnosť, že o niekoľko rokov bude kresba skrytá pod vrstvou farby.

Textilná dekorácia

Textil pomôže vytvoriť štylizáciu v detskej izbe. Aj pri absencii ďalších jasných prvkov je schopný priestor oživiť. Svetlé záclony v pruhoch a ich zladenie boli prekryté tienidlom alebo lampou – a miestnosť „ožila“. Ak sa to robí na závesoch

Dievčatá budú milovať posteľ s baldachýnom ako princeznú. Tento útulný kútik dievčenskej spálne vytvorí útulný priestor, ktorý bude v noci miestom na spánok a cez deň sa zmení na detské ihrisko..

Pre milovníkov ošumelého elegantného kvetinového štýlu – jemný čipkovaný prehoz na posteľ, svetelné závesy na oknách, kvetinové tienidlo je možné doplniť ozdobnou klietkou zavesenou na strope, vázou s kvetmi.

Chlapcovu izbu je možné zmeniť na loď – pruhované závesy na oknách, plachty nad posteľou a skutočný volant na stene. Pre fanúšikov športových tímov bude pôvodným riešením vyzdobenie miestnosti vo farbách idolového tímu.

myšlienka elegantnej výzdoby škôlky

Výzdoba detskej izby

Nápad na dekoráciu svetla do detskej izby

Myšlienka zdobenia škôlky

Dekoračné predmety do detskej izby

Dekoratívne prvky umiestnené v rôznych častiach miestnosti sú schopné umiestniť jasné akcenty, ktoré zdôrazňujú štýl detskej izby. Mnoho z nich je možné vyrobiť ručne..

Skartovať na skartovať

Pôvodný výkon – miestnosť „patchwork“. Ak chcete ozdobiť steny detskej izby pre dievča, môžete si vziať rôzne tapety, ktoré sa navzájom zhodujú vo farbe a vzore: napríklad kockované, pruhované, s malými a veľkými kvetinovými vzormi, „cik-cak“ a ďalšie. Zo štvorcových „záplat“ rovnakej veľkosti sa vytvorí „oblečenie“ na steny.

Takéto steny budú doplnené bielym nábytkom a obyčajným textilom, dekoratívnymi prvkami v štýle „shabby chic“ alebo lampou, vázami z IKEA.

myšlienka nádhernej dekorácie detskej izby

Moderná výzdoba detskej izby

možnosť pre jasnú výzdobu škôlky

Možnosť dekorácie detskej izby

myšlienka elegantného zdobenia detskej izby

Detská izba s krásnym dekorom

Výstava víťazstiev

Miestnosť mladého športovca môže byť ozdobená predmetmi so športovou tematikou – prečo nevyzdobiť stenu nad hlavou postele malého hokejistu skutočnými hokejkami? A, samozrejme, v škôlke by malo byť miesto na ceny – poháre, medaily. Je pre nich lepšie vyrobiť špeciálnu poličku a medailón.

Mladá ihlička môže ozdobiť steny miestnosti svojimi dielami – výšivkami, tkaním macrame a výtvarníci zabezpečia výstavu kresieb. Expozície na ňom môžu byť nahradené novými, a potom nebude miestnosť nikdy nudná..

V miestnosti mladej fashionistky bude harmonicky pôsobiť krajčírska figurína, ktorú je možné ozdobiť aj prehodením látkou. Pri vstupe do miestnosti môžete okamžite pochopiť – žije tu budúci módny návrhár.

variant pôvodného dekoru škôlky

Výzdoba detskej izby

možnosť jasnej dekorácie škôlky

Myšlienka zdobenia škôlky

Volumetrické prvky

Pomocou polystyrénu, polyuretánovej peny a farieb môžete na stenách vytvárať objemové prvky, napríklad drevo. Bude to úplne realistické..

Trojrozmerné písmená a slová sú módnym prvkom dekorácie interiéru. Môžete si kúpiť, objednať prázdne písmená – napríklad prvé písmeno mena dieťaťa alebo celé meno. Môžete ich ozdobiť pomocou scrapbookingového papiera a volumetrických prvkov. Také písmená je možné umiestniť na stenu a ak ich urobíte objemnými, budú vyzerať ako svetlé miesto na skrini, poličke.

Teraz je v móde zdobiť steny nápismi – nech je to životné motto teenagera alebo zmysluplné vyjadrenie obľúbenej postavy – budú vyzerať výhodne, ozdobia miestnosť bez preťaženia interiéru..

Interiér detskej izby oživí „školská“ tabuľa – časť steny natretá farbou s takýmto efektom. Namiesto maľovania môžete do herne a neskôr do tréningovej oblasti umiestniť malú tabuľu, na ktorej sa pohodlne píše a kreslí kriedou..

Steny môžete dokonca ozdobiť prázdnymi portrétnymi rámami. Náhodne umiestnených niekoľko rámov bagiet ozdobí izbu tínedžera.

možnosť ľahkej dekorácie detskej izby

Moderná výzdoba detskej izby

myšlienka elegantného zdobenia škôlky

Možnosť dekorácie detskej izby

možnosť pre krásnu výzdobu detskej izby

Detská izba s krásnym dekorom

Dekorácia stropu a steny

Môžete ozdobiť strop aj podlahu. Pre ten druhý je lepšie zvoliť prírodné materiály – parkety, laminát, korok. Odporúča sa do detskej izby v prvých rokoch života. Neabsorbuje pachy, má baktericídne vlastnosti a absorbuje zvuky. Korok je navyše príjemný na dotyk pre detské nohy a má vlastnosti absorbujúce nárazy, ktoré zjemňujú pád batoľaťa, ktoré začína chodiť..

Oplatí sa položiť koberec?

Viacfarebné podložky sa stanú nielen dekoratívnym prvkom v detskej izbe, ale tiež chránia deti pred podchladením, pretože deti milujú hru „na spodnej polici“, to znamená na podlahe. Je lepšie nevyberať koberce s dlhou hromadou – hromadia veľa prachu a ťažko sa čistia.

Z rovnakého dôvodu sa neodporúča položiť koberec do detskej izby. Vysávač z neho nebude schopný zozbierať všetky nečistoty, inak ho vyčistiť ani nie je možné. Okrem toho, ak sú v rodine malé deti, sú možné náhodné problémy spôsobené na koberci..

Koberce, aspoň malé, sú potrebné v hernom priestore a v blízkosti postele, aby dieťa ráno nevstávalo s bosými nohami na podlahe.

nápad na originálnu výzdobu škôlky

Výzdoba detskej izby

myšlienka krásnej dekorácie detskej izby

Myšlienka zdobenia škôlky

Hviezda s hviezdou hovorí

Je ťažké vymyslieť niečo na ozdobu stropu, takže sa mnohí obmedzujú iba na jeho maľovanie alebo lepenie tapetami. Strop však môže byť v škôlke tiež neobvyklý..

Maľovanie stropu zaberie oveľa menej času ako oprava celej miestnosti, takže môžete trochu ukázať svoju predstavivosť a vymaľovať strop pod oblohou mrakmi, vyobraziť hviezdnu mapu. Môžete vytvoriť dvojúrovňovú štruktúru a vytvoriť zaujímavé podsvietenie LED.

Zaujímavým riešením budú závesné prvky – mobily (rotujúce konštrukcie), lietadlá, vtáky, vzducholode vznášajúce sa pod stropom.

Čokoľvek sa rozhodnete vyzdobiť detskú izbu – hlavnou vecou je, aby sa to dieťaťu páčilo. Skúste skombinovať všetky položky dekorácie so spoločnou myšlienkou, témou, pričom interiér nepreťažujete mnohými farbami a detailmi. Nech je málo jasných akcentov – toľko, aby zostal priestor na štúdium, hry a kreativitu.

Video: DIY výzdoba detskej izby

50 originálnych fotografií nápadov na výzdobu detskej izby:

možnosť originálnej dekorácie detskej fotografie obrázok nápadu na dekoráciu detskej izby myšlienka elegantného zdobenia obrazu detskej izby možnosť krásnej dekorácie pre fotografiu dieťaťa myšlienka jasnej dekorácie pre fotografiu dieťaťa verzia pôvodnej dekorácie obrazu detskej izby myšlienka elegantnej dekorácie pre fotografiu dieťaťa verzia svetlého dekoru obrazu detskej izby myšlienka jasného zdobenia obrazu dieťaťa možnosť nádherného zdobenia fotografie z detskej izby verzia pôvodného dekoru obrázku detskej izby myšlienka jasného dekoru na detskú fotografiu možnosť pre krásnu dekoráciu obrázku do detskej izby myšlienka osvetlenia obrazu v detskej izbe možnosť elegantnej dekorácie detskej fotografie myšlienka osvetlenia obrazu v detskej izbe možnosť jasného zdobenia obrazu detskej izby myšlienka originálneho dekoru detskej fotografie možnosť ľahkej dekorácie fotografie z detskej izby myšlienka elegantného zdobenia obrazu dieťaťa myšlienka nádhernej dekorácie obrázku do detskej izby možnosť jasného dekoru pre fotografiu dieťaťa myšlienka originálnej dekorácie detského obrázku možnosť elegantnej dekorácie fotografie z detskej izby variant pôvodného dekoru detskej fotografie nápad na dekoráciu detského foto svetla možnosť krásnej dekorácie pre fotografiu dieťaťa verzia pôvodnej dekorácie obrazu detskej izby možnosť pre svetlý dekor fotografie z detskej izby myšlienka svetla zdobiť obraz dieťaťa možnosť elegantnej dekorácie fotografie dieťaťa myšlienka jasnej výzdoby obrazu do detskej izby myšlienka originálnej dekorácie fotografie z detskej izby možnosť krásnej dekorácie pre obrázok dieťaťa možnosť elegantnej dekorácie fotky z detskej izby myšlienka krásneho dekoratívneho detského obrázku myšlienka jasného zdobenia obrazu v detskej izbe myšlienka krásnej dekorácie obrazu dieťaťa verzia pôvodnej výzdoby fotografie do detskej izby nápad na elegantnú dekoráciu detského obrázku možnosť svetlého dekoru pre obrázok dieťaťa myšlienka jasnej dekorácie fotografie z detskej izby myšlienka jasného zdobenia detskej fotografie možnosť ľahkej dekorácie obrazu detskej izby možnosť pre krásny dekor fotografie z detskej izby myšlienka originálnej výzdoby detského obrázku verzia pôvodnej výzdoby fotografie detskej izby možnosť elegantnej dekorácie obrazu dieťaťa myšlienka krásnej výzdoby fotografie do detskej izby možnosť jasného zdobenia detskej fotografie

Previous Post
Samtida kanoner i inredningen
Next Post
Keittiön kulmataso: telakointityypit, lajikkeet, vinkit hoitoon ja asennukseen.