15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Stil european de design de bucătărie: trăsături distinctive și idei de design interesant, exemple foto de interior

Bucătăria este o parte importantă a oricărui apartament. Pentru a face designul frumos și funcțional, ar trebui să acordați atenția cuvenită acestui lucru. O opțiune potrivită este o bucătărie în stil european. În acest articol veți găsi o descriere detaliată a acestui design de bucătărie cu recomandările experților..

Bucătăria europeană.

Design de bucătărie modernă în stil european.

Nuanțele designului bucătăriei într-un stil european

Stilul european al bucătăriei are următoarele caracteristici:

  • Accentul este pus pe nuanțele naturale, cu adăugarea de elemente metalice în decor.
  • Acest interior de bucătărie include cele mai moderne echipamente de bucătărie;
  • În această versiune, prin tradiție, se folosește mobilierul clasic din lemn sau imitația sa artificială. Poate folosi materiale de alamă, suprafețe îmbătrânite artificial.
  • Disponibilitatea materialelor moderne de finisare care oferă simplitate și ușurință în utilizare. Plăcile ceramice sunt un prim exemplu..

Mobilier în bucătăria europeană.

Interiorul european folosește mobilier din lemn natural sau imitația acestuia..

Care este esența stilului european

Designul bucătăriei în stil european poate avea un plan deschis în studiouri. Bucătăria are un spațiu mai larg, deschideri mari ale ferestrelor, care oferă o senzație de ușurință și spațiu. Proiectele de bucătărie în stil european sunt concepute pentru a oferi confort locuitorilor săi, se disting prin minimalism și respectarea mediului a finisajelor..

Bucătărie în stil european.

Proiectare bucătărie europeană în plan deschis.

Culori în stil european

Atunci când alegeți o paletă de culori, se preferă nuanțele modeste, dar nu plictisitoare. Accentul principal este pus pe ușurință și spațiu.

Criterii de finisare:

  • Podea. Decorul folosește plăci de parchet, plăci ceramice, lemn natural, imitația acestuia. Umbra podelei ar trebui să fie mai întunecată decât pereții și ușile. Puteți pune covor sau țesătură tricotată. Acest lucru va oferi bucătăriei o atmosferă mai caldă..
  • Pereți. Principala caracteristică a acestei opțiuni de design este combinația diferitelor tipuri de textură. Armonia mobilierului și a altor elemente interioare din casă este observată. De exemplu, un perete poate fi vopsit într-o culoare strălucitoare, iar tapetul cu un model interesant poate fi lipit pe celălalt..
  • Tavan. Decorul folosește grinzi decorative, un tavan cu mai multe niveluri, diferite tipuri de iluminare.
  • Textile. Atunci când alegeți perdelele, principala orientare va fi stilul întregului interior. Perdelele drepte, de o singură culoare, ușoare, cu un model geometric sau natural, vor arăta frumoase. Fețele de masă și șervețelele sunt concepute în același stil.

Culori în stil european.

Culorile calme sunt folosite în stil european.

Selecția de mobilier și iluminat

Ce intră în bucătăria europeană pentru a păstra spațiul maxim în cameră? Pentru aceasta, cea mai bună soluție ar fi utilizarea mobilierului multifuncțional. Seturile de mobilier în Euro-design se disting prin suprafețe plane și netede și minimalism în decor. Stilul european folosește o varietate de dulapuri și rafturi sculptate. Mese de cafea rotunde. Forma mobilierului conține simplitate și reținere..

Mobilier în stil european.

Mobilierul funcțional este preferat în stil european.

Într-un interior european, o masă mare din lemn poate fi așezată în centrul bucătăriei.

Decorul în stil euro este luminat puternic. Instalați spoturi mici în spațiul din tavan, precum și în deschiderile ușilor și ferestrelor. Pentru iluminare puternică, lămpile sunt așezate pe perete. Acestea asigură până la 80% din lumina din bucătărie. Iluminatul din tavan este folosit pentru a extinde vizual spațiul.

Iluminat în bucătărie în stil european.

Una dintre caracteristicile interioarelor europene este iluminarea puternică..

Elemente de decor

Pentru a proiecta acest stil, pentru a sublinia individualitatea, utilizați:

  • fotografii cadru;
  • lumânări cu diverse arome;
  • flori proaspete în vaze;
  • plante în ghivece;
  • decor de designer:
  • figurine din lemn și porțelan.

Bucătăria europeană.

Design de bucătărie verde și alb în stil european.

Picturile sunt un element de decorare a pereților care nu își pierde popularitatea și relevanța. Pânzele pe temele produselor arată bine.

Stilul de scrisori și inscripționarea sunt, de asemenea, obișnuite ca decor de perete. O idee interesantă de decor ar fi o oglindă cu margini convexe. Strălucirea soarelui va aduce noutate bucătăriei. Picturile murale pot schimba radical interiorul bucătăriei.

Fotografiile megalopolurilor, străzile în alb și negru sunt populare.

Imaginile 3D vor transforma bine bucătăria și vor transforma spațiul înconjurător. Imaginile de fundal cu cretă au intrat în uz zilnic nu cu mult timp în urmă, dar câștigă deja în mod activ recunoașterea de la oameni. Această soluție se caracterizează prin ușurință, contrast și vivacitate. Vesela decorativă poate fi folosită ca obiect de interior. Desenele originale pe farfurii și tăvi pot crea un accent expresiv.

Decor din bucătăria europeană.

Picturile, pânzele 3D, ceasurile de designer sunt elementele principale ale decorului în stil european.

Ceasurile de perete de designer sunt un element bun.

Consultanță de specialitate

„Triunghi de lucru” – chiuvetă, aragaz, frigider trebuie amplasate într-un anumit mod. Soba și chiuveta sunt situate la o distanță de cel puțin 50 de centimetri una de cealaltă.

Cu un aspect cu un singur rând, chiuveta este plasată între frigider și aragaz.

Aspectul pe două rânduri pune aragazul și frigiderul pe un perete și chiuveta pe celălalt.

Amenajarea bucătăriei europene.

Bucătărie în două rânduri în stil european.

Dacă instalăm frigiderul și aragazul în diferite colțuri, atunci vom obține un design în formă de L al bucătăriei din colț..

Dispunere în formă de U doar într-un singur caz: frigiderul și aragazul sunt așezate pe diferite laturi ale bucătăriei, chiuveta este instalată între ele.

Aspectul insulei mută funcționalitatea bucătăriei în centru. În stil european, acesta este un aragaz și o zonă de lucru. Din motive de siguranță, acest tip de amenajare nu este potrivit pentru familiile cu copii. O alternativă este îmbinarea chiuvetei și suprafeței de lucru..

Insulă din bucătăria europeană.

Design european în bucătărie cu insulă.

Ideea principală atunci când creați iluminatul bucătăriei este de a evidenția zona selectată. În zona de lucru în care se prepară mâncarea, este adecvată iluminarea suplimentară cu o strălucire cu un spectru neutru. Acest lucru nu va denatura culoarea naturală a articolelor..

Atunci când alegeți un set de bucătărie, se preferă mobilierul funcțional. Acest lucru va maximiza utilizarea spațiului de bucătărie, în special în spații mici..

Bucătărie în formă de U.

Design de bucătărie în formă de U în tonuri bej.

Designul culorilor este de o importanță capitală. Culoarea va compensa bine un tip de text restrâns și modest. Tonurile neutre arată interesant pe fundalul interiorului în culori vii. Articolele de decor și aparatele electrocasnice mici pot fi folosite ca accente, astfel încât mobilierul să nu se îmbine într-o singură culoare. La alegerea unei palete de culori, se iau în considerare dimensiunile bucătăriei. Tonurile de verde, măslin, galben, portocaliu, joacă bine într-o cameră de dimensiuni medii.

Culoare în design interior.

Într-un design pot fi combinate maximum 3 culori diferite.

Ar trebui acordată atenție așa-numitului „șorț” – suprafața peretelui de deasupra aragazului. Această suprafață este finisată cu plăci, dar puteți apela la materiale de finisare din piatră naturală sau lemn. Șorțurile de sticlă cu imprimare foto sunt în tendință – skinali.

Pentru bucătăriile mici, este adecvat un aranjament liniar al mobilierului. Pentru a ajunge cu ușurință la toate elementele mobilierului de bucătărie, este potrivit un aspect în formă de P.

Garsonieră europeană.

Proiectarea unui studio în stil european.

Pentru a elimina lipsa de imagini, bucătăria și camera de zi sunt combinate. În acest caz, este necesar să recurgeți la instalarea unei ventilații puternice. Nu va fi de prisos să ne gândim la aspectul zonelor din cameră. Puteți instala o partiție din sticlă sau un contor de bare. Când instalați limitatoare, trebuie să alegeți iluminarea potrivită..

Ușa bucătăriei este spațioasă. Nu instalați uși orb în bucătăriile mici. Pentru a economisi spațiu, sunt folosite ușile glisante. Perdelele scurte din tul, mătase, precum și rulourile sunt perfecte pentru decorarea deschiderilor ferestrelor..

Bucătărie în formă de L.

Design bucătărie europeană Aspect în formă de L.

Designul bucătăriei în stil european este o opțiune armonioasă pentru spațiile de bucătărie. Acest stil de design oferă mult spațiu pentru imaginație în alegerea finisajelor și a obiectelor de interior..

Video: design european al unei case, apartamente, bucătărie, baie

50 de idei de fotografie pentru designul bucătăriei în stil european

Previous Post
Soffval: färger, mekanismer, storlekar
Next Post
Направи си сам декорация на саксия