15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blaturi postformate pentru bucătărie: ce este, caracteristici, argumente pro și contra, sfaturi utile

Bucătăria este cea mai importantă cameră dintr-un apartament sau cabană. La urma urmei, o persoană trebuie să mănânce, să obțină forță pentru a doua zi. O mare parte a vieții are loc în spațiul bucătăriei. Prin urmare, trebuie decorat corespunzător. Tendințele moderne de design au atins un nou nivel. Acum masa de postformare este la modă. Un produs bine-cunoscut este ascuns în spatele unui nume neobișnuit. Dar cum sunt realizate astfel de articole? Ce este remarcabil la ei? Care sunt opțiunile pentru finisarea lor? Să ne dăm seama.

Astăzi, masa de postformare a devenit la modă.

Astăzi, masa de postformare a devenit la modă. Un produs cunoscut se ascunde în spatele unui nume neobișnuit..

Ce este postformarea?

Adesea oamenii neexperimentați își pun întrebarea: care este postformarea blatului de bucătărie? Răspunsul este finisarea din plastic a plăcii de lemn lipit. În producție, PAL este utilizat pentru aceasta. În ceea ce privește metoda de fabricație, aceste două materiale sunt foarte asemănătoare. Primul înseamnă tablă aglomerată. Se bazează pe presarea și lipirea deșeurilor de prelucrare a lemnului. Rășina de formaldehidă este utilizată aici ca liant..

Blat de lucru postformat din PAL

Blatul de lucru postformat din PAL este grozav în interiorul bucătăriei

Procesul de fabricație a aglomeratului este după cum urmează. În primul rând, așchii sunt așezați într-un recipient special. Apoi se toarnă cu rășină încălzită. Amestecul rezultat este bine amestecat până la o consistență omogenă și turnat într-o matriță specială, unde are loc presarea. După ce rășina s-a uscat și s-a fixat, presa este scoasă din matriță, iar foaia de PAL finisată este îndepărtată și trimisă la depozit pentru răcire..

Un exemplu de cum arată o foaie de PAL finită

Un exemplu de cum arată o foaie de PAL finisată pentru un viitor blat

Următoarea etapă a producției este postformarea. Foaia de PAL răcită este lipită în două straturi.

Hârtie Kraft.

Strat decorativ de plastic.

Următoarea etapă a producției este postformarea.

Următoarea etapă a producției este postformarea. Foaia de PAL răcită este lipită peste două straturi.

Hârtia Kraft este pre-impregnată cu aceeași rășină și apoi lipită pe o foaie de PAL folosind presarea la cald. Al doilea strat este din plastic. Principiul este același: stratul este încălzit la o temperatură de 300 de grade, apoi, sub influența presei, este lipit de foaie..

Următoarea etapă este lipirea plasticului pe foaia de PAL

Următoarea etapă este lipirea plasticului pe foaia de PAL

Hârtia Kraft este lipită în mai multe straturi. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bună aderența plasticului la panoul de PAL.

Hârtia Kraft este lipită în mai multe straturi.

Hârtia Kraft este lipită în mai multe straturi. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bună aderența plasticului la panoul de PAL.

Etapa finală este acoperirea suprafeței de plastic a PAL cu un strat de melamină. Acesta este un fel de finisaj care oferă luciu, prezentare și, de asemenea, protejează produsul de deteriorările mecanice și chimice și îi extinde durata de viață..

Așa arată PALul finisat pentru blat.

Așa arată PALul finisat pentru blat – elegant și îngrijit

Producția blaturilor de postformare pentru bucătărie din MDF se realizează în mod similar. Singura diferență este în placa în sine. MDF este o placă de fibre care este presată și lipită folosind o bază de parafină. MDF este mai curat și mai ecologic decât PAL, deoarece rășina de formaldehidă este toxică, dar parafina nu.

Blat MDF

Când alegeți un blat, amintiți-vă că un blat din MDF este mai sigur decât unul din PAL.

Pentru spațiul din bucătărie, stratul de acoperire trebuie să îndeplinească rezistența la umiditate. Pentru aceasta, în faza de producție, PAL și MDF sunt impregnate cu un compus special rezistent la umiditate. Acest lucru poate fi înțeles prin culoarea verzuie a produsului..

Blatul mesei are o nuanță verzuie

Blatul mesei are o nuanță verzuie, deoarece este impregnat cu un compus special rezistent la umiditate

Avantajele și dezavantajele postformării

Tehnologia placării blaturilor de bucătărie cu plastic a fost utilizată de mai bine de o duzină de ani. În acest timp, procesul a fost modificat de mai multe ori, procesat și rafinat. De-a lungul unei perioade îndelungate de timp, utilizatorii au putut, de asemenea, să aprecieze produse atât de minunate precum blaturile de bucătărie realizate folosind tehnologia de postformare..

Blaturi de bucătărie postformate

Blaturile de lucru din bucătărie postformate s-au dovedit pe piață

Aceasta este ceea ce oamenii sărbătoresc.

În timpul funcționării, o astfel de acoperire nu se teme de curățare și abrazivi cu pulbere..

Dacă nu tăiați cu cuțitele pe masă, atunci zgârieturile și zgârieturile nu sunt vizibile de aproape 10 ani.

Blatul se încadrează perfect în designul interior general al bucătăriei.

Costul este relativ scăzut, iar calitatea este excelentă.

Blatul se încadrează perfect în designul interior general al bucătăriei

Blatul de lucru se potrivește perfect designului interior general al bucătăriei și are un preț atractiv.

Dar există un dezavantaj. Atinge blaturile din PAL. Ideea este toxicitatea adezivului utilizat la fabricarea panourilor. Deși sunt vândute două clase de toxicitate, dintre care una este mai puțin dăunătoare decât cealaltă, persoanele cu alergii raportează efecte adverse. Pentru toți ceilalți utilizatori, acest factor nu este un dezavantaj..

Pentru persoanele cu alergii, este mai bine să alegeți un blat MDF

Pentru persoanele cu alergii, este mai bine să alegeți un blat MDF, este mai puțin toxic

Cum să alegeți și să vă îngrijiți blatul?

În primul rând, să ne dăm seama de problema alegerii unui produs. La ce ar trebui să acordați atenție atunci când cumpărați sau comandați este:

  • calitatea produsului;
  • recenzii ale clienților;
  • numărul de clienți din magazin sau de la un anumit furnizor;
  • condițiile de depozitare în depozit (dacă este posibil).

Când alegeți un blat de bucătărie, citiți recenziile

Când alegeți un blat de bucătărie, citiți recenziile clienților cu privire la calitatea produsului

Înainte de a comanda un blat, trebuie să măsurați dimensiunile bucătăriei sau este mai bine să apelați echipa de mobilier acasă, astfel încât să ia în mod independent o măsurătoare din cameră.

Înainte de a comanda un blat, trebuie să măsurați dimensiunile bucătăriei

Înainte de a comanda un blat, trebuie să măsurați dimensiunile bucătăriei sau este mai bine să apelați echipa de mobilier acasă, astfel încât să ia în mod independent o măsurătoare din cameră.

Asigurați-vă că întrebați despre metoda de procesare a cusăturii (dacă este disponibilă) și, de asemenea, despre banda de margini. În unele cazuri, acestea pot fi confruntate cu benzi metalice, în alte cazuri, pot fi lipite folosind metoda lipiciului fierbinte cu același plastic. A doua modalitate este de calitate superioară.

blat pentru bucatarie

Înainte de a cumpăra un blat, aflați ce metodă au fost procesate cusăturile

Blatul de masă postformant nu necesită nicio îngrijire specială. Nu este nevoie să curățați suprafața cu substanțe abrazive. Preferați detergenții lichizi. Toate îmbinările trebuie tratate cu un material de etanșare pentru a evita pătrunderea apei. Dar ar trebui să îndepărtați imediat excesul de umiditate care a pătruns într-un astfel de loc, chiar dacă există o abundență de etanșant acolo..

Blaturi Chitska cu postformare

Acordați preferință agenților de curățare blândi, astfel încât să păstrați aspectul frumos al blatului pentru o lungă perioadă de timp.

Exemple elegante

Datorită texturii unice a plasticului cu față, blaturile de bucătărie au orice model și structură. Este foarte ușor să faci o imitație în producție pentru lemn natural, piatră, plăci ceramice și chiar sticlă naturală. În plus, pe o astfel de suprafață, în producția modernă, sunt tipărite modele, se aplică peisaje și fotografii..

Blat elegant de marmură pentru bucătărie

Blat elegant de bucătărie din marmură

Mesele procesate într-un format lucios arată deosebit de frumos. Pentru stiluri clasice precum Provence, engleză și scandinavă, precum și pentru tehnologia modernă Hi-Tech și minimalism, luciul este foarte potrivit.

Să ne uităm la un exemplu de stil francez Provence, într-o cruce cu motiv scandinav..

Bucătărie în stil Provence cu blat postformat

Bucătărie în stil Provence cu blat postformat

Finisarea începe cu acoperirea podelei. Plăcile de parchet planificate tratate cu lac incolor vor arăta bine. Acesta din urmă trebuie aplicat în mai multe straturi pentru a proteja lemnul de murdărie și umezeală. Mesteacanul sau cenușa vor face. Aici este important să faceți podeaua albă..

Culoarea blatului și a podelei este aproape identică

Culoarea blatului și a podelei este aproape identică, ceea ce face un ansamblu frumos în bucătărie

Setul de bucătărie este cumpărat în culoarea pardoselii. Găsiți un produs de calitate cu dulapuri standard. Ușile drepte obișnuite sunt, de asemenea, potrivite, dar nu vor arăta atât de frumos.

Blatul mesei este asortat cu o textură de marmură. Alegeți o altă culoare de interior dominantă. Din moment ce există deja unul – alb. Este stabilit în stilul „provensal”. A doua culoare este verde, de exemplu. Apoi, acoperirea din plastic a desktopului căștilor va fi albă și verde, într-o textură de marmură. Faceți parte din șorț aceeași structură ca masa de lucru.

Bucătărie din marmură postformantă

Bucătărie de top din marmură în stil Provence

Achiziționați rafturi suspendate la fel ca dulapurile de podea. Spălați pereții cu o vară simplă sau vopsiți cu vopsea albă. Așezați vaze cu plante verzi în jurul perimetrului mesei de bucătărie. Deoarece avem un stil dublu – Provence, combinată cu un motiv scandinav, culorile alb și verde vor fi cea mai bună alegere, caracterizând pe deplin ambele direcții. Dar puteți adăuga puțină nuanță bej, caldă la alb..

Blat de lucru postformant în bucătărie

Blat de lucru postformant în stil Provence combinat cu stilul scandinav

Încercați să combinați mai multe stiluri de decorare interioară. Deci, veți obține un design neobișnuit, unic, care nu este ca restul. Și blaturile postformate se vor încadra perfect în fanteziile tale.

Blatul de lucru postformant va arăta grozav în orice bucătărie

Blatul de lucru postformant va arăta grozav în orice bucătărie

Ce blat să alegi pentru bucătărie?

50 de idei foto cu blaturi postformante în interiorul bucătăriei

Previous Post
Vi skapar en harmonisk trädgårdsdesign
Next Post
أثاث منجد لصورة غرفة المعيشة والميزات الرئيسية