15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bucătării cu cazan pe gaz: design

Prezența unui cazan pe gaz în bucătărie poate complica viitoarea planificare a amenajărilor interioare. Și totul datorită trăsăturilor sale structurale. Fiecare proprietar al unui apartament sau casă dorește să vadă o bucătărie elegantă și modernă după renovare, în care toate detaliile să arate organice. Proiectarea unei bucătării cu un cazan implică o mascare competentă a conductelor și a coșului de fum. În plus, încălzitorul trebuie să se încadreze în profilul mobilierului, iar decorarea pereților din zona adiacentă trebuie realizată în mod deliberat, în conformitate cu standardele elementare de siguranță. Este deosebit de dificil să vă gândiți la un design adecvat în condițiile apartamentelor cu bucătării mici..

Interior bucătărie cu cazan pe gaz pe perete lângă fereastră

Amplasarea unui cazan pe gaz necesită respectarea anumitor reguli și reglementări.

Cum să vă gândiți la un design de bucătărie cu un cazan

Regulile de stingere a incendiilor tehnice implică instalarea structurilor de încălzire în produsele de mobilier. Cu toate acestea, este necesar să se mențină un spațiu sigur de 30 mm între pereții produselor. În plus, este necesar să protejați pereții și dulapurile adiacente de încălzire prin inserții speciale de protecție care împiedică arderea spontană.

Schema de instalare sigură în bucătăria unui cazan încorporat pe gaz

Parametrii de instalare a unui cazan pe gaz într-un set de mobilier

Dacă coloana de curgere este ascunsă în spatele unei fațade articulate, atunci trebuie respectate mai întâi următoarele reguli:

 1. Cutia de mascare trebuie să fie cu cel puțin 6 mm mai lată decât încălzitorul..
 2. Este interzisă realizarea unui modul de camuflaj cu un perete din spate și capace superioare / inferioare.

Adică, dulapul de camuflaj va arăta ca un cadru de mobilier cu uși. În astfel de modele, coloana va fi bine ventilată, fără supraîncălzire. Dezavantajul acestei soluții este că metoda este complet nepotrivită pentru bucătăriile mici – modulul ocupă prea mult spațiu dacă este executat în conformitate cu toate regulile de funcționare în condiții de siguranță..

Ușă de grilaj pentru dulap de bucătărie cu cazan încorporat pe gaz

Aerisirea acestui cazan pe gaz este asigurată de o ușă cu zăbrele și de absența panourilor inferioare și superioare ale dulapului de bucătărie.

Dacă este situat deasupra unei chiuvete de colț, atunci poate fi ascuns în spatele unui modul de dulap articulat situat pe pereții adiacenți. Coloana podelei este ascunsă în rafturile inferioare, iar coșul de fum este scos în stradă. În acest caz, distanța dintre aparatul pe gaz și contoare nu trebuie să fie mai mică de 1,5 m..

Opțiuni de proiectare și design

Aparatele moderne cu gaz sunt aparate elegante, elegante și compacte. Cel mai adesea, produsele albe sunt vândute pe piață, dar puteți găsi negru sau cu ornamente vopsite în culori vii. Astfel de echipamente de încălzire, de regulă, nu sunt ascunse, ci sunt integrate armonios în designul interior general. Soluția clasică este un cazan pe gaz care se potrivește cu stilul setului de mobilier de bucătărie. Dacă unitatea a fost instalată anterior, atunci o puteți vopsi într-o culoare adecvată sau o puteți termina cu aplicații speciale.

Deschideți un cazan pe gaz în interiorul bucătăriei

Modelele moderne se pot încadra în interiorul bucătăriei și se pot deschide

Proiectarea spațiului de bucătărie cu cazan deschis pe gaz

Cazan în stilul unui set de bucătărie

Interior frumos de bucătărie cu cazan pe gaz

O opțiune bună pentru combinarea unui cazan alb cu dulapuri din lemn

Dacă este posibil, puteți vopsi coloana manual, cu orice tipare doriți. Această soluție va face bucătăria originală și elegantă..

Mecanismul de lucru pentru transformarea coloanei de gaz:

 • primul pas este curățarea carcasei unității;
 • în plus, se aplică un grund cu un strat subțire pentru lucrul cu metal;
 • după aceea, panoul frontal este vopsit cu smalț rezistent la căldură în culoarea necesară, care este selectată individual în funcție de preferințele personale;
 • dacă se dorește, se aplică un model artistic.

Cum să montați un încălzitor de apă pe gaz în interiorul bucătăriei

Echipamentul este decorat într-un dulap special, care poate fi comandat de la o companie de mobilă și acolo îl vor face conform schițelor individuale sau îl vor monta singur.

Amplasarea cazanului pe gaz în interiorul unității de bucătărie

Locul pentru amplasarea ascunsă a cazanului trebuie să fie prevăzut în prealabil.

Amplasarea ascunsă a unui cazan pe gaz în interiorul mobilierului de bucătărie

Cazan în interiorul unui dulap de bucătărie

Mecanismul pentru realizarea unui dulap de mascare cu propriile mâini:

 1. Dimensiunile sunt preluate din unitatea de încălzire și este desenată o schiță preliminară a viitoarei structuri de mobilier.
 2. Ușile sunt comandate de la un producător de module de bucătărie, este mai bine să alegeți cu un model ajurat, acest lucru va oferi o ventilație suplimentară.
 3. O schiță a viitorului produs poate fi aplicată pe pereți și pe unitate, trasați linii de ghidare de-a lungul cărora va fi atașat dulapul.
 4. Pentru a asambla baza, trebuie să cumpărați foi de profil, să luați o șurubelniță și șuruburi autofiletante.
 5. Țevile de ieșire din coloană sunt ascunse într-o cutie metalică.
 6. Profil montat, învelit cu gips-carton și uși atașate.
 7. Suprafața este tratată cu un grund și, după uscare, este vopsită în culoarea necesară.

Realizarea unui dulap decorativ pentru un cazan pe gaz montat pe perete

Cutie de PAL de casă

Reguli simple de deghizare

Nu este dificil să ascunzi echipamentul dacă urmezi anumite recomandări.

 • Dacă lăsați echipamentul expus între două module situate pe ambele părți și cu design identic, difuzorul poate părea organic. Cu toate acestea, nu uitați de regulile de siguranță la incendiu, mai ales dacă dulapurile sunt realizate din lemn natural sau materiale inflamabile..
 • Dacă locația este între două module, atunci poate fi ascunsă în spatele unei perdele simple și elegante. Acest truc se va dovedi indispensabil pentru interioarele în stil rustic..

Interiorul unei bucătării moderne în stil rustic, cu un cazan pe gaz

Cazan pe gaz în bucătărie în stil rustic

Cazan pe gaz alb între dulapurile de bucătărie

Model compact de cazan pe gaz în interiorul bucătăriei

Cazan pe gaz alb pe peretele bucătăriei moderne

Un exemplu de cazan care se maschează de un perete alb

Cum să ascunzi comunicările?

Proiectarea unei bucătării cu un cazan pe gaz implică nu doar mascarea coloanei în sine, ci și tubul, furtunul și coșul de fum. În timpul lucrărilor de reparații, în niciun caz nu ar trebui să fie cărămidați în pereți. Toate părțile cazanului pe gaz trebuie să fie ușor accesibile și la îndemână. Este suficient să decorați comunicațiile în tonurile potrivite. Se ascund în cutii și profile speciale cu uși, care pot fi ușor deschise, dacă se dorește. Dacă interiorul bucătăriei este realizat într-un stil high-tech, atunci toate comunicațiile pot fi lăsate deschise și la vedere. Este suficient doar pentru a nuanța unele în culorile dorite..

Deghizarea conductei de gaz din interiorul bucătăriei

Țevi și contor de gaz în interiorul modulului de bucătărie

Interior de bucătărie în stil mansardă cu cazan pe gaz

Tevile din această bucătărie se potrivesc bine în interiorul mansardei, iar coloana este acoperită pur și simplu cu un panou decorativ.

Ce să faci cu echipamentele de încălzire vechi?

Vechiul difuzor nu numai că nu arată estetic, ci ocupă încă mult spațiu și, cel mai adesea, este nesigur. Ori de câte ori este posibil, atunci când planificați reparațiile, achiziționarea unuia nou ar trebui inclusă în elementul de cheltuieli. Dacă bugetul este limitat, atunci merită să lucrați la el pentru a-l aduce într-un aspect elegant și îngrijit. După cum sa menționat mai sus, va trebui să fanteziți puțin și să pictați sau să pictați manual, în funcție de viitorul design al camerei de bucătărie..

Decorarea unui cazan pe gaz cu o imagine realistă

Puteți găsi un model de echipament pe gaz cu un autocolant frumos pe corp

Cazan pe gaz negru cu inscripții pe peretele bucătăriei

Sau puteți vopsi singur cazanul

Ce să faci într-o bucătărie mică?

În spații mici, un cazan pe gaz poate ocupa cea mai mare parte a spațiului. În astfel de bucătării, echipamentul atrage imediat atenția, arată masiv și incomod. Coloana nu trebuie așezată în mijlocul peretelui, ci în colțul cel mai îndepărtat de intrare, acolo va fi cel mai ușor să ascundeți echipamentele voluminoase. Deghizați-vă ca un modul de bucătărie, excludeți suplimentar din spațiul de lucru mobilierul voluminos greu – va crea efectul „dezordine”. În schimb, alege culorile luminoase, transformante și deschise..

Cazan pe gaz în colțul bucătăriei

Cazanul pe gaz va fi mai puțin vizibil dacă este plasat în colțul dintre dulapuri.

Cazan de gaz deghizat într-o bucătărie mică

Cutie de colț pentru cazan pe gaz

Echipamente de încălzire pe perete și colț

La comanda seturilor de bucătărie, trebuie avut în vedere faptul că, în majoritatea cazurilor, nu este prevăzută prezența unui modul special pentru deghizarea coloanei. Astfel de profile trebuie comandate individual sau realizate de dumneavoastră. Este mai bine să ascundeți dispozitivul articulat într-un modul separat, unde țevile și furtunurile pot fi, de asemenea, așezate organic. Unitățile de colț sunt instalate în colțul îndepărtat, cel mai adesea deasupra chiuvetei. Deghizat ca un profil de colț care este atașat la pereții adiacenți.

Amplasarea unui cazan pe gaz în colțul pereților din interiorul setului de bucătărie

Cazan pe gaz într-un dulap de colț

Cazan pe gaz în colțul din bucătăria unei zone mici

Cazanul alb practic se îmbină cu setul cu cască de aceeași culoare

Cazan „invizibil” în interiorul bucătăriei

Puteți masca complet cazanul pe gaz, îl puteți ascunde și comunicațiile doar într-un raft adecvat. În caz contrar, este posibilă deghizarea parțială, variind de la decorarea simplă cu perdele, terminând cu un design elegant de înaltă tehnologie, atunci când toate comunicațiile privesc spre exterior..

Combinație între un cazan pe gaz alb și fronturi de mobilier de bucătărie crem

Deși majoritatea cazanelor pe gaz au un aspect similar, unele caracteristici pot sublinia direcția stilului interiorului bucătăriei.

Cazan cu corp din oțel inoxidabil pe peretele bucătăriei

Un cazan deschis va fi adecvat în orice interior industrial

Interior bucătărie cu cazan alb pe gaz între dulapuri de bucătărie

O combinație reușită a aspectului cazanului cu fațadele setului de bucătărie

Evidențierea unui cazan pe gaz în interiorul bucătăriei

Proprietarii acestei bucătării au decis să nu ascundă cazanul, ci dimpotrivă, l-au evidențiat pe fundalul culorii contrastante a peretelui.

Casă privată bucătărie interioară cu boiler pe gaz lângă fereastră

Cazan pe gaz „acoperit” cu un raft de colț

Video despre cum să ascunzi conducta unui cazan pe gaz

Foto: bucătării cu cazane pe gaz

Design interior bucătărie cu cazan pe gaz pe perete Mascați un cazan de colț pe gaz cu un panou perforat Modul de bucătărie pentru cazan pe gaz Spațiu în bucătărie pentru un cazan pe gaz montat pe perete Încălzitor de apă cu gaz în colțul bucătăriei Încălzitor automat de apă pe gaz pe un perete albastru Cazan pe gaz pe podea în interiorul bucătăriei Interior de bucătărie alb, cu încălzitor de apă pe gaz Bucătărie în Hrușciov cu încălzitor de apă pe gaz Cazan pe gaz parțial închis în interiorul bucătăriei Cazan pe gaz într-o carcasă bej Dulap pentru cazan cu gaz cu dublu circuit Amplasarea încălzitorului de apă pe gaz în unitatea de bucătărie Cazan pe gaz cu corp alb în bucătăria unui apartament din oraș Spălare în loc de pervaz în bucătăria unei case de țară Cazan pe gaz alb pe un perete de cărămidă Design bucătărie cu încălzitor de apă pe gaz în interiorul unui dulap de PAL Bucătărie compactă cu cazan pe perete Dulap pentru echipamente de gaz în bucătăria unei case private Unitate de bucătărie cu încălzitor de apă pe gaz Cazan pe gaz cu autocolant decorativ Cazan pe gaz deasupra chiuvetei din colț Încălzitor de apă cu gaz în interiorul bucătăriei din Hrușciov Mașină de spălat în bucătărie cu încălzitor de apă pe gaz Amenajare bucătărie cu fațade albe Fotografia unui cazan pe gaz încorporat într-un dulap Dulap de mascare DIY pentru echipamente cu gaz Decorarea bucătăriei unei case private cu cazan pe gaz Mică bucătărie într-o casă de țară cu încălzitor de apă pe gaz Dulap cu uși de sticlă lângă cazanul pe gaz Cazan pe gaz în colțul bucătăriei dintr-o casă cu panouri Dulap laminat din PAL pentru cazan pe gaz Încălzitor de apă pe gaz în designul bucătăriei moderne Finisarea zonei de lucru a bucătăriei cu plăci ceramice Fotografie reală a unei bucătării cu un cazan pe gaz în Hrușciov O opțiune bună pentru a masca un cazan pe gaz într-o bucătărie mică Bucătărie compactă a unei case cu panou, cu încălzitor de apă pe gaz Interiorul bucătăriei rustice Dulap fără panou inferior pentru cazan pe gaz Dulap de aglomerat pentru echipamente cu gaz Set de bucătărie cu un loc pentru amplasarea unui încălzitor de apă pe gaz Design liniar de bucătărie Insula de bucatarie cu plita pe gaz Combinație dintre un cazan pe gaz alb și un set de bucătărie de aceeași culoare Dulapuri de bucătărie cu uși de sticlă Set bucatarie cu finisaj lemn Amplasarea deschisă a unui încălzitor de apă pe gaz în bucătăria unei case vechi Rafturi pentru ustensile de bucătărie în interiorul unui dulap cu cazan pe gaz Zugrăveală de cazane pe gaz Dulapuri de bucătărie de casă pentru a masca echipamentele cu gaz

Previous Post
Hur man använder en dekorativ bur i inredningen
Next Post
طاولات طعام بسطح رخامي: قواعد الاستخدام والعناية ، نصائح مفيدة