15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Standarde tehnice de instalare a frigiderului

Cumpărarea de electrocasnice noi este întotdeauna un eveniment semnificativ pentru întreaga familie. Dar unele articole din casă necesită o atenție specială atunci când sunt plasate. Puțini oameni se gândesc la ce distanță ar trebui să fie între frigider și perete, deși atât durabilitatea dispozitivului, cât și capacitatea acestuia de a-și îndeplini pe deplin îndatoririle depind de acest factor..

Distanța dintre frigider și perete.

Durata de viață a frigiderului depinde de locul de instalare și de distanța dintre aparat și perete..

Caracteristici ale amplasării frigiderului

Echipamentele frigorifice, dacă zona de bucătărie permite, sunt plasate acolo. La întrebarea: „Este posibil să puneți un frigider de casă aproape de perete?”, Răspund negativ experții. Acest obiect, creând frig în interior, emite o cantitate mare de căldură în spațiul înconjurător. Când este așezat aproape de perete, acesta din urmă nu merge nicăieri, dispozitivul se supraîncălzește constant, nu îngheță bine și, în cele din urmă, se descompune complet. Nu mai puțin periculos „cartier” – aragaz, radiator de încălzire.

Distanța frigiderului de perete.

Experții recomandă insistent să nu instalați frigiderul aproape de perete..

Un frigider încorporat în dulap este o soluție modernă foarte populară. Dar de la ușa din față la dispozitivul în sine, este, de asemenea, necesar să lăsați spațiu: cel puțin cinci până la șase cm pe laturi, nouă până la zece – deasupra.

Sfat. Recomandările specifice pentru instalarea unui anumit dispozitiv sunt descrise în detaliu în fișa tehnică atașată acestuia..

Frigider încorporat.

Frigider încorporat în bucătărie.

Instalarea corectă a frigiderului

Pentru a instala corect un dispozitiv scump, acesta trebuie livrat cu atenție la locul potrivit. Majoritatea modelelor moderne nu trebuie transportate orizontal. Podeaua din locul de instalare ar trebui să fie plană, dar în majoritatea apartamentelor și caselor nu este cazul, deoarece echipamentele frigorifice sunt furnizate cu picioare reglabile în înălțime..

Locul instalării frigiderului.

Frigiderul trebuie instalat pe o suprafață plană..

Cele mai importante puncte de luat în considerare atunci când puneți frigiderul în zona de bucătărie:

 • condiții de temperatură acceptabile;
 • nivelul umidității aerului;
 • răcirea eficientă a condensatorului;
 • gama de amplasare a dispozitivelor de încălzire, sobe, cuptoare;
 • uniformitatea suportului unității pe toate cele patru picioare;
 • probabilitatea expunerii la lumina directă a soarelui, încălzindu-se sub influența lor.

Sfat. Amplasarea corectă a frigiderului nu numai că va permite funcționarea sa neîntreruptă pentru o lungă perioadă de timp, ci și va reduce semnificativ consumul de energie.

Unde se instalează frigiderul.

În niciun caz frigiderul nu trebuie instalat lângă dispozitivele de încălzire..

Condiții de instalare

La instalarea dispozitivului, nu ar trebui să fie frig în cameră – la temperaturi mai mici de +5 grade, este în general periculos să-l conectați la rețea. Orice distorsiuni ale structurii provoacă zgomot în timpul funcționării echipamentului. Pentru a pune frigiderul cât mai uniform, aveți nevoie de un nivel al clădirii și, dacă doriți ca ușa acestuia să se închidă singură, picioarele din față sunt răsucite puțin mai mult – acest lucru asigură o pantă de unu sau două grade. Dacă se dovedește că unitatea este ușor înclinată înainte, aceasta trebuie corectată de urgență – sigiliul dintre dulap în sine și ușa sa este rupt în acest caz. Când colțul din dreapta sau din stânga al structurii este dedesubt, o înclinare treptată a ușii și o încălcare a etanșeității camerei, de asemenea, nu pot fi evitate..

Când porniți frigiderul.

În niciun caz, dispozitivul nu trebuie pornit într-o cameră rece după instalare..

Momente de bază

Înainte de a cumpăra un frigider, ar trebui să vă gândiți la problemele de livrare – închiriați un vehicul de dimensiunea adecvată, măsurați ușile liftului, deschiderea ușilor de intrare și a bucătăriei, astfel încât unitatea să poată fi adusă în cameră fără probleme. Pentru a transporta dispozitivul, așezându-l pe ușă, pe peretele din spate – compresorul se poate rupe, freonul poate să nu curgă corect, ceea ce poate cauza formarea unei bule de aer și etanșeitatea sistemului poate fi compromisă.

Distanța frigiderului de perete.

Iarna, distanța dispozitivului de perete ar trebui să fie de aproximativ 5 cm.

Cele mai importante reguli de instalare:

 • trebuie să puneți frigiderul departe de soare și curenți, dar acolo unde există suficientă mișcare a maselor de aer;
 • iarna, distanța de la perete la peretele din spate al unității este de aproximativ cinci centimetri, vara este împinsă înapoi încă trei până la cinci;
 • cu cât frigiderul este mai departe de orice dispozitive de încălzire, cu atât mai bine, dar nu este recomandabil să-l puneți exact în fața unui cuptor cu gaz, aragaz electric, radiator de încălzire etc .;
 • obiecte precum o mașină de spălat, orice alte aparate electrice (filtru de cafea, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine etc.) nu trebuie instalate în imediata apropiere a articolului;
 • frigiderul este plasat la aceeași distanță de diferite articole de mobilier de bucătărie;
 • nu conectați frigiderul printr-un cablu prelungitor, un tee – permis numai printr-o priză staționară.

Distanța aparatelor de bucătărie.

Nu este permisă instalarea altor aparate de uz casnic aproape de frigider.

Nuanțele plasării

Este important să știți că aproape de baterie, aragaz cu gaz sau electric, cuptor, nici aparatul frigorific nu poate fi instalat – orice supraîncălzire din exterior va duce mai devreme sau mai târziu la defecțiuni. Distanța minimă admisă între ele este de 50-70 cm. Același lucru este valabil pentru instalarea la îndemâna razelor solare directe – frigiderul se va încălzi foarte mult, mai ales vara.

Frigider într-o bucătărie mică.

Dacă bucătăria este foarte mică și temperatura este ridicată, atunci frigiderul poate fi mutat pe hol pentru funcționarea normală a unității.

Instalarea unui frigider în bucătărie accelerează procesul de gătit, dar atunci când temperatura este constant prea mare aici, unitatea este plasată într-un hol spațios, nișă, cămară. Pentru a funcționa fără probleme, produsul este curățat în mod regulat de praf, monitorizează înghețarea „hainei de blană”, decongelând periodic.

Standarde de instalare

Este inacceptabil să instalați frigiderul într-un loc excesiv de cald sau prea rece. Un agent de răcire atât de popular precum freonul începe să se îngroașe la o temperatură care tinde la zero – iarna un astfel de obiect nu va putea lucra pe un balcon neizolat, dacha neîncălzită.

Conexiune frigider.

Frigiderul trebuie să fie conectat direct la o priză.

Ce altceva trebuie luat în considerare la instalarea și operarea unui aparat electric:

 • plasare rațională, convenabilă printre alte piese de mobilier;
 • cel mai apropiat contact posibil între priză și priză;
 • sistemul de termoreglare este reglat în funcție de sezon, regimul de temperatură necesar;
 • nu trebuie permisă formarea unui „strat de zăpadă” mare pe evaporator.

Instalarea frigiderului pe balcon.

Experții nu recomandă instalarea frigiderului pe balcon.

Este posibil să puneți un frigider pe balcon

Când nu era loc pentru frigider în bucătărie, pe coridor sau în cămară, unii îl puneau pe balcon. Aceasta nu este cea mai bună soluție dacă zona nu este suficient de izolată. Dar într-o logie „caldă”, un balcon vitrat, frigiderul se confruntă cu un alt pericol – supraîncălzirea la soare, mai ales atunci când ferestrele sunt orientate spre partea fierbinte de sud.

Instalarea unui frigider în bucătărie.

Distanța frigiderului de alte aparate de bucătărie trebuie să fie de cel puțin 2-3 cm.

Opiniile conflictuale despre distanța față de perete

Pentru cei care sunt interesați de distanța aproximativă de perete ar trebui să fie frigiderul, maeștrii de refrigerare răspund: cel puțin 3-9 centimetri. Statisticile arată că durata totală a unității depinde în mod direct de aceasta. La instalare, luați în considerare dacă panourile laterale sunt libere. Adică, pentru un dispozitiv de sine stătător, pe laturile căruia nu se alătură nimic, vor fi suficienți trei până la patru cm. Dacă un perete este „ocupat” – aproximativ cinci cm..

cum se instalează corect frigiderul.

Durata de viață depinde direct de instalarea corectă a frigiderului.

Sfaturi practice

Caracteristicile instalației depind, de asemenea, de modelul specific al dispozitivului – supraîncălzirea este cea mai periculoasă pentru echipamentele importate „delicate” și „inteligente”. Cu cât frigiderul este mai puternic, cu atât este mai mare jocul recomandat între acesta și alte piese de mobilier. Pentru a preveni deteriorarea produsului în timpul funcționării, funcționarea cablajului electric este verificată în prealabil, se realizează împământare de înaltă calitate, sunt instalate stabilizatoare care pot preveni deteriorarea care apare inevitabil în timpul căderilor bruște de tensiune din rețea.

Instalarea unui frigider în bucătărie.

Înainte de instalare, este necesar să verificați starea cablajului electric..

În timpul transportului la destinație, frigiderul nu trebuie să se agite excesiv, ceea ce se întâmplă adesea când este livrat de departe, pe drumurile care au multe găuri. Se recomandă fixarea fermă a produsului, nu scoaterea acestuia din ambalajul din fabrică, unde spuma este plasată în locurile potrivite. După descărcare, dar înainte de conectare, obiectul ar trebui să stea în cameră timp de șase până la opt ore.

Instalarea frigiderului pe perete.

Partea din spate a frigiderului nu trebuie să atingă niciodată peretele.

Concluzie

Instalarea corectă a frigiderului depinde direct de cât de mult va funcționa în total, îndeplinind pe deplin funcțiile sale. Nimic de prisos nu este permis în apropierea aparatului frigorific, peretele său din spate nu trebuie să atingă peretele sau orice alt obiect. Este recomandabil ca încărcarea și descărcarea, transportul, instalarea acestei piese de mobilier de bucătărie să fie efectuate de specialiști..

Video: Cum se instalează corect frigiderul și mașina de spălat

Previous Post
Vit soffa i interiören: foton, fördelar
Next Post
كونترتوب من خشب البلوط للمطبخ – مزايا مقارنة بأنواع المواد الأخرى