15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aký môže byť dizajn štúdiového bytu

Vlastný dom je veľmi dôležitá a príjemná kúpa. Mladé rodiny majú často obmedzený rozpočet, a preto si začínajú budovať život kúpou jednoizbového bytu alebo garsónky..

Štúdiový apartmán je módne bývanie charakterizované absenciou stien a priečok, ktoré ho rozdeľujú do miestností. Jedná sa o jeden priestor, ktorý spája kuchyňu, obývaciu izbu a spálňu do jedného celku..

Dizajn štúdiového bytu má svoje vlastné jemnosti, ktorých znalosť vám pomôže štýlovo a pohodlne vyzdobiť jeho interiér.

variant neobvyklého interiéru štúdiového bytu

Ak správne usporiadate byt, neprinesie to ani na tak malej ploche nepríjemnosti.

myšlienka svetelného dizajnu štúdiového bytu

Štúdiový apartmán nie je v žiadnom prípade horší ako bežné byty

možnosť krásneho interiéru bytu

Štúdiový apartmán bude vynikajúcim riešením pre malý rozpočet

myšlienka svetlej výzdoby bytu

Aj taký byt môže byť krásne a moderne vyzdobený.

variant neobvyklého štýlu štúdiového bytu

Garsónka – módne bývanie, charakterizované absenciou stien a priečok

Voľba štýlu

Začnite zdobiť interiér štúdiového bytu, určite by ste sa mali rozhodnúť, v akom duchu chcete transformovať svoj domov. Napriek spravidla skromnej veľkosti a jednoduchosti takejto miestnosti jednoizbový byt nekladie žiadne obmedzenia na jeho dizajn, ale niektoré štýly mu stále vyhovujú viac ako ostatné..

Štýl

Charakteristické

Charakteristické rysy

Podkrovie

Zadarmo, kreatívne

  • Hrubé textúry;

  • Tehlové a betónové steny;

  • Jednoduchý drevený nábytok;

  • Otvorená komunikácia.

Provence

Romantický, rustikálny

  • Kvetinové potlače;

  • Ruches;

  • Hojnosť dekorácií a textílií;

  • Starožitné predmety.

Pokrokový

Moderný, minimalistický

  • Diskrétne farby;

  • Lakonické formy;

  • Elektronika;

  • Prevláda kov, sklo a plast.

Art Deco

Rafinované a štýlové

  • Geometrické kresby;

  • Čiernobiele farby;

  • Prírodné materiály;

  • Lesklé povrchy.

Fúzia

Čerstvé a demokratické

  • Štýly miešania;

  • Svetlé farby;

  • Neobvyklé prvky dekorácie.

myšlienka neobvyklého interiéru bytu

Zrkadlá sú skvelým riešením. Vizuálne rozširujú hranice miestnosti.

možnosť svetlého dekoru štúdiového bytu

Aj v malej miestnosti môžete popustiť uzdu svojej fantázii.

variant krásneho štýlu bytu

Niektoré štýly budú v dizajne vyzerať lepšie ako ostatné.

možnosť svetlého štúdiového bytu

K otázke dizajnu bytu by sa malo pristupovať vážne

myšlienka krásneho dizajnu bytu

Dizajn bytu je vyrobený v modernom štýle

Plánujeme situáciu

Interiérový dizajn štúdiového bytu vždy znamená potrebu zónovania priestorov. Hlavnou úlohou v tomto prípade je vytvoriť funkčný priestor, ktorý harmonicky kombinuje všetky potrebné podmienky pre život..

Rozhodnite, ktorá miestnosť bude „vedúcou“ a ktorá „otrokovou“. Od toho bude závisieť rozloženie plochy miestnosti. Existuje niekoľko najbežnejších typov dizajnu štúdiových bytov..

  1. Štúdio s dôrazom na kuchyňu a jedáleň. Kľúčovú úlohu zohráva miesto stravovania. Ak sa rozhodnete venovať osobitnú pozornosť tejto konkrétnej funkčnej oblasti, potom je tu potrebná jednoduchá kuchynská súprava. Tiež budete musieť vyčleniť malú časť na jedálenský stôl so sedačkou alebo stoličkami. V tomto prípade má spálňa o niečo menší priestor a môžete ju oddeliť pomocou stojana alebo obrazovky..

  2. Štúdio-obývacia izba. Táto možnosť je bežnejšia a zahŕňa úsporu miesta na úkor kuchyne, umiestnenie miesta na odpočinok a stretnutie s hosťami na zvyšku územia. Varná plocha je navrhnutá čo najkompaktnejšie a najskromnejšie, spravidla v neutrálnych farbách. Konštrukcia haly sa v zásade nelíši od obývačky v bežnom byte, ale bude potrebné ju chrániť pred kuchyňou pomocou špeciálnych zónovacích techník.

štúdiový byt v štýle svetla

Funkčnosť hrá v štúdiovom apartmáne dôležitú úlohu.

myšlienka svetlého interiérového štúdiového bytu

Ak sa rozhodnete spojiť obývaciu izbu a kuchyňu, stojí za to prideliť miesto pre jedálenský stôl.

možnosť svetlého dekoru bytu

Spálňu je možné spojiť s kuchyňou tak, že ju oddelíte malou priečkou

možnosť krásneho štýlu štúdiového bytu

K otázke územného plánovania by sa malo pristupovať vážne

myšlienka neobvyklého dizajnu bytu

Obývaciu izbu je možné kombinovať s jedálenským kútom

Zónovanie miestnosti

Prvá vec, ktorá vám príde na myseľ, keď je potrebné rozdeliť jednu veľkú miestnosť na niekoľko malých, sú samozrejme priečky. Veľmi pohodlné posuvné modely, ktoré umožňujú miernym pohybom ruky zmeniť jednu miestnosť na dve a naopak.

Dizajn štúdiového bytu by nemal byť nimi preťažovaný, ale je celkom prijateľné použiť niekoľko jednoduchých štruktúr. Aj keď je možné použiť zónovanie:

  • Barový pult. Tento nápad na dizajn štúdia je ideálny na oddelenie kuchyne od obývačky. Barový pult vyzerá štýlovo a moderne, navyše je veľmi kompaktný a funkčný. Táto položka nahrádza skrinku, varnú plochu a jedálenský stôl.

  • Rôzne úrovne. Najjednoduchším spôsobom je umiestniť jednu zónu na malé pódium vysoké 15-20 cm, kto sa nebojí ťažších úloh, bude sa mu páčiť myšlienka vertikálneho zónovania. Bude vám vyhovovať, ak sú stropy v byte dostatočne vysoké na umiestnenie spálne pod stropom. Bude to stáť veľa, ale výsledky budú stáť za to. Viacúrovňový dizajn štúdiového bytu vyzerá kreatívne a šetrí miesto.

  • Nábytok. Štandardný spôsob delenia izieb je pohovka, stôl alebo police. Požadovaná položka sa jednoducho umiestni na hranicu medzi týmito dvoma sektormi. Jeho funkčný účel by samozrejme mal byť spojený s oblasťou, v ktorej sa nachádza: bude prinajmenšom iracionálne oddeliť spálňu od obývačky kuchynským stolom..

    myšlienka nádhernej výzdoby štúdiového bytu

    Štandardnou možnosťou zónovania sú oddiely.

    variant svetlého interiéru bytu

    Ak dôjde k zónovaniu nábytku, potom by jeho funkčný účel mal zodpovedať zóne, v ktorej sa nachádza

    myšlienka neobvyklého dizajnu štúdiového bytu

    Nábytok je ideálny na zónovanie

    variant svetlého štýlu bytu

    Izby môžete oddeliť farbami

    možnosť pre krásny dizajn bytu

    Izbu môžete zónovať čímkoľvek

  • Farba. Rôzne odtiene tapiet alebo podláh robia zázraky tým, že priestor opticky rozdelia. Metóda je vhodná na navrhovanie bytov s malou plochou, pretože nepoužíva žiadne ďalšie položky a šetrí miesto.

  • Prvky dekorácie. Táto technika umožňuje majiteľovi snívať: uprostred miestnosti umiestnite obrovské akvárium, živý plot alebo falošný krb. Hlavnou vecou nie je to preháňať s originalitou a neporušovať celkový dizajnový štýl štúdiového bytu.

  • Osvetlenie. Svetelné zdroje sú umiestnené v rade na hranici dvoch zón. Napríklad nad barom, v oblúku alebo pod stropom. Táto technika sa zriedka používa sama osebe a je iba doplnkom k akejkoľvek inej metóde..

možnosť pre krásnu výzdobu bytu

Pri zónovaní nábytku je potrebné ho umiestniť tak, aby nezasahoval do priechodu

možnosť neobvyklého dizajnu bytu

Nábytok v byte by mal byť multifunkčný

myšlienka jasnej výzdoby štúdiového bytu

Spálňu môžete oddeliť závesmi.

myšlienka neobvyklého štýlu štúdiového bytu

Spálňu je možné oddeliť závesom

variant svetelného dizajnu bytu

Niekedy nie je možné zónovanie vykonať

Výber nábytku

Hlavným pravidlom pri kúpe nábytku do štúdiového bytu je zachovanie štylistickej jednoty. Na rozdiel od bežného bytu tu nemôžete zdobiť kuchyňu v etnickom štýle a uprednostniť klasiku v hale. Všetky zóny by sa mali navzájom prekrývať a navzájom plynule prechádzať.

Druhým pravidlom je multifunkčnosť a monochromatickosť. Dizajn štúdiového bytu je už preplnený mnohými potrebnými položkami. Aby atmosféra nepripomínala vinaigrette, mala by byť hlavná farba zvolená pokojná a v prípade potreby zriedená jasnými detailmi..

Multifunkčný nábytok nie je len priestor, ale aj peniaze. Preto dávajte pozor na kompaktné a ergonomické modely transformátorov..

Navrhovanie štúdiového bytu je zaujímavá a vzrušujúca činnosť, ktorá sa len na prvý pohľad môže zdať ťažká. V skutočnosti stačí zvládnuť niekoľko pravidiel a pristupovať k tomu s dušou a predstavivosťou..

50 fotografických príkladov dizajnu štúdiového bytu:

myšlienka svetelného dizajnu fotografie bytu verzia neobvyklého štýlu obrázku štúdiového bytu myšlienka jasného obrázku dekorácie bytu možnosť krásnej fotografie interiéru štúdiového bytu myšlienka svetlého interiéru štúdiového bytu verzia krásneho dizajnu obrázku bytu myšlienka jasnej fotografie interiéru bytu možnosť jasného dizajnu obrazu štúdiového bytu predstava jasného interiéru fotografie bytu myšlienka krásnej fotografie dekorácie bytu verzia nádherného štýlu obrázku štúdiového bytu možnosť svetlého dekoru fotografie štúdiového bytu myšlienka neobvyklého obrázku dizajnu bytu myšlienka jasného obrazu interiéru štúdiového bytu myšlienka krásneho obrázka dizajnu štúdiového bytu verzia jasného štýlu fotografie bytu možnosť svetlej výzdoby fotografie z bytu možnosť krásneho dizajnu fotografie z bytu myšlienka neobvyklého štýlu obrazu štúdiového bytu možnosť neobvyklého interiéru fotografie bytu myšlienka jasného štýlu obrazu štúdiového bytu predstava svetlého obrázku dekorácie bytu možnosť krásneho dizajnu fotografie štúdiového bytu myšlienka neobvyklej fotografie dekorácie bytu verzia svetelného štýlu obrázku štúdiového bytu možnosť jasného dizajnu fotografie štúdiového bytu myšlienka krásneho interiéru obrazu bytu variant neobvyklého dizajnu obrazu štúdiového bytu verzia krásneho štýlu fotografie bytu verzia svetlého interiéru fotografie bytu myšlienka svetelného dizajnu obrázku bytu možnosť neobvyklej fotografie interiéru štúdiového bytu možnosť krásneho obrazu dekorácie bytu predstava jasného štýlu fotografie štúdiového bytu verzia svetelného štýlu fotografie bytu myšlienka neobvyklého dizajnu obrazu štúdiového bytu možnosť jasného obrazu dekorácie bytu myšlienka krásnej fotografie interiéru štúdiového bytu myšlienka jasného dizajnu fotografie z bytu myšlienka krásneho obrazu výzdoby bytu možnosť svetlého interiéru štúdiového bytu myšlienka jasného štýlu obrázku bytu myšlienka nádherného obrázku dekorácie štúdiového bytu možnosť pre neobvyklý dizajn fotografie z bytu predstava jasného interiéru obrazu bytu možnosť foto garsónky svetlého dizajnu možnosť pre neobvyklý dekor fotografie zo štúdiového bytu myšlienka krásneho obrazu v štýle bytu možnosť krásneho štýlu fotografie štúdiového bytu možnosť pre neobvyklý dekor obrazu štúdiového bytu

Previous Post
Hur man dekorerar insidan av ett litet privat hus
Next Post
لون بورجوندي في الداخل: تركيبة مع ظلال أخرى