15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiorul unui mic living-bucătărie: soluții de design stilistic

Livingul-bucătăria este o opțiune excelentă pentru a economisi spațiu. Zonele sunt separate de o partiție sau rămân combinate.

Bucătărie-living.

Proiectarea unei mici bucătării-sufragerie.

Caracteristici ale designului bucătăriei și sufrageriei combinate de dimensiuni mici

Particularitățile sunt că zona devine vizual mai mare. Mulți oameni se gândesc cum să combine o bucătărie mică cu un living într-o zonă mică, astfel încât să arate armonios. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să faceți reamenajare și să veniți cu ceva complicat. Trebuie doar să combinați designul.

Interior bucătărie-living.

Bucătăria combinată cu camera de zi arată spațiul mai mult decât este de fapt.

Dezavantaje și avantaje ale combinării încăperilor

Dezavantajele includ faptul că mirosul alimentelor se răspândește constant în camera de zi. Și, de asemenea, zgomotul de la gătit îi va deranja pe cei care se odihnesc în apropiere. În acest caz, este important să mențineți bucătăria perfect curată pentru a nu strica impresia generală a camerei..

În plus, economisiți spațiu neavând perete. Și, de asemenea, este convenabil pentru a comunica cu cei dragi sau pentru a urmări copiii mici..

Design de bucătărie conectat.

Avantajele unui astfel de aspect includ o creștere a spațiului datorită absenței unui perete..

Opțiuni de zonare pentru bucătărie-sufragerie

Puteți separa bucătăria de living cu o masă. Dacă îl pui între camere. O altă opțiune este să puneți o canapea. Dacă creați un raft de gătit în casă între camere, acesta nu numai că va separa piesele, ci va fi și un plus util în bucătărie. Dacă casa este mică și nu există nicio modalitate de a pune mobilier, puteți experimenta pardoseala sau puteți face un podium. Există multe idei.

Bucătărie-living conectată.

Zonarea spațiului bucătărie-living cu o canapea.

Finisare

Puteți decora o cameră de zi cu o bucătărie într-unul sau stiluri diferite. Practic, plăcile sunt așezate în bucătărie, dar în cazul unei combinații, puteți vopsi pur și simplu pereții într-o nuanță neutră. Dacă vă opriți la gresie, atunci este mai bine să alegeți modele mari. Se vor armoniza mai bine cu sala. În decor, se recomandă să se pună un ușor accent pe faptul că spațiile sunt unite.

Zonarea bucătăriei-sufragerie.

Zonarea camerei se poate face prin finisarea podelei.

Partiții

Proiectarea bucătăriei combinate și a sufrageriei de dimensiuni mici presupune prezența unei partiții, deoarece uneori doriți să închideți ceea ce se întâmplă în bucătărie din ochii curioși. De asemenea, dacă copiii din sală sar pe canapea sau devin praf, partiția va împiedica pătrunderea prafului în mâncare..

Compartiment bucătărie-living.

Design bucătărie-cameră de zi cu partiție din gips-carton.

Podium

Podiumul este folosit pentru a împărți spațiul în mai multe părți. Într-un apartament modern, va arăta foarte neobișnuit și interesant..

Pro-urile podiumurilor:

  • Măresc camera. Tranziția va împărți camera în mai multe zone. Zonarea va fi și mai vizibilă dacă alegeți diferite materiale pentru decorare;
  • Reglează forma camerei;
  • De asemenea, dacă etajele din apartament sunt inegale, pentru a nu le schimba complet, puteți adăuga pur și simplu o înălțime.

Podium în interior.

Zonarea spațiului folosind un podium.

De asemenea, puteți instala becuri sau lămpi de-a lungul podiumului, pentru a nu vă împiedica noaptea..

Mobila

Proiectarea camerelor combinate necesită o organizare separată a spațiului. Cea mai de bază problemă este plasarea tuturor detaliilor necesare astfel încât să nu arate ca o grămadă, iar camera de zi să rămână o cameră de zi. Pentru o utilizare mai armonioasă a zonei, locația bucătăriei ar trebui să fie unghiulară..

Blat de bar în designul bucătăriei.

Bucătărie mică conectată la camera de zi cu un blat de bar.

Stilul căștilor trebuie să fie aproape de mobilier. Pentru a face separarea, puteți pune o masă sau un contor de bare. Dacă utilizați culori contrastante, puteți obține o creștere a spațiului. O bucătărie mică va avea un aspect complet diferit.

Soluții interioare interesante

Puteți proiecta în 2 direcții. Prima direcție este o combinație completă de zone, când toate elementele de decor și mobilierul sunt în același stil. În acest caz, în bucătărie și în sufragerie, iau un material textil, o culoare și un stil principal. Este necesar să subliniem unitatea schemei de culori cu perdele, scaune și o canapea. A doua direcție este împărțirea a două zone, în ciuda proiectului combinat. În acest caz, puteți separa zonele după culoare sau stil. Nu merită să creați modele complet diferite, deoarece va arăta ridicol..

Bucătărie-living stil.

Pentru a sublinia unitatea spațiului bucătărie-sufragerie, trebuie să decorați interiorul într-un singur stil.

Stil neoclasic

Neoclasicismul se referă la antichitate și linii drepte. Mobilier în nuanțe delicate, fără modele luminoase. Aspectul ar trebui să fie minimalist. Spațiul curge unul în celălalt, ceea ce înseamnă că separarea ar trebui evitată. Nu utilizați culori și modele luminoase în dimensiuni mari. Stilul arată foarte luxos și bogat.

Neoclasicismul în interior.

Neoclasicism în interiorul bucătăriei-sufragerie.

Stil scandinav

Acest stil iubește naturalețea, motivele naturale, utilizarea lemnului. Spațiile trebuie să radieze lumină, curățenie și prospețime. Stilul poate fi numit eclectic, deoarece nu conține reguli clare. Scandinavia nu-i place mobilierul antic, dar preferă dulapurile laconice albe. Albul va mări vizual spațiul și îl va face mai proaspăt și mai luminos. Stilul presupune o pardoseală uniformă, pereți și tavane albe, elemente vintage și naturale și materiale textile pentru confort.

Bucătăria-living este scandinavă.

Design de bucătărie-cameră de zi în stil scandinav.

Stilul mării

Stilul marin se va potrivi celor cărora le plac albul, albastrul și albastrul deschis. Designul combină întotdeauna dungi albastre și albe. Toate mobilierele trebuie să fie din lemn. Stilul nautic este completat de lucruri retro care sunt asociate cu marea. Interiorul ar trebui să conțină elemente albastre strălucitoare, linii curbate care seamănă cu velele sau valurile.

Stil marin în interior.

Bucătărie-living în stil nautic.

Contrast alb-negru

Combinațiile de culori contrastante pot modifica dramatic un spațiu prin înșelăciune vizuală. Albul extinde camera, negrul o restrânge. Stilul poate fi întotdeauna diluat cu bej delicat pentru a crea confort, sau roșu aprins pentru o atmosferă pasională..

Interior alb-negru.

Bucătărie-living în alb și negru.

Stil de culoare simfonie

Simfonia culorii este o combinație de nuanțe diferite. O singură armonie de culori este o alegere bună pentru design. Este foarte liniștitor.

Soluții de culoare

Puteți alege orice schemă de culori. Și nuanțe luminoase și delicate nuanțate. Depinde de gustul dvs. și de preferințele individuale. Nuanțele delicate vor face camera de zi foarte drăguță, culorile suculente strălucitoare din bucătărie vor trezi pofta de mâncare.

Sfaturi utile:

  1. Setul de bucătărie trebuie combinat cu interiorul camerei de zi.
  2. Pentru ca totul să pară armonios și confortabil, este mai bine să alegeți aparate încorporate în dulapuri..
  3. Aparatele din bucătărie ar trebui să fie alese mici, cu o cantitate minimă de zgomot, pentru a nu interfera cu oamenii să se relaxeze..
  4. Dacă doriți să combinați camera, atunci nu uitați de glugă..
  5. Este mai bine să scoateți toate produsele din locuri vizibile, astfel încât să nu atragă atenția. Aceasta înseamnă că trebuie realizate mai multe dulapuri cu rafturi..
  6. Este mai bine să alegeți o singură acoperire de podea, astfel încât spațiul să pară solid.
  7. Pentru a delimita spațiul, nu este necesar să faceți pereți despărțitori, puteți instala tavanul la diferite niveluri, puteți pune un contor de bare sau iluminare diferită.

Interior bucătărie-living.

Design bucătărie-cameră de zi în culori galbene și albe.

Zgomot

Zgomotul este unul dintre principalele dezavantaje în combinarea spațiilor de luat masa și de living. Dar oamenii care decid să combine camere trebuie să înțeleagă acest lucru în avans. Pentru a reduce zgomotul, trebuie să cheltuiți bani pentru tehnologia silențioasă. De asemenea, ca opțiune, puteți pune o partiție, care poate fi eliminată în orice moment..

Iluminat

Amenajarea unei mici bucătării cu un living întunecat va necesita o iluminare specială. În bucătărie, cel mai adesea există ferestre prin care intră lumina zilei. Nu ajunge în hol, așa că ar trebui să puneți becuri strălucitoare acolo. Iluminarea spot pentru bucătărie-sufragerie este cea mai bună opțiune.

Bucătărie-living.

Proiect de proiectare a unei bucătării combinată cu o cameră de zi.

Miroase

Doar o hotă și o fereastră deschisă ne pot salva de mirosuri. Dacă plafonul este mai înalt în bucătărie decât în ​​sufragerie, acesta poate salva puțin din miros. Cel mai bine este să folosiți un separator portabil atunci când pregătiți mâncarea. Deși este puțin, va proteja împotriva zgomotului și mirosului..

Caracteristicile designului camerei de bucătărie-living.

Pentru a preveni irosirea mirosurilor de mâncare în sufragerie, trebuie să instalați o hota de înaltă calitate deasupra aragazului.

Nuanțe și sfaturi practice

Nichele pot fi folosite pentru a masca setul de bucătărie. Puteți construi un dulap, aparate de uz casnic și orice doriți în ele. Pentru a face bucătăria să arate armonios cu camera de zi, trebuie să achiziționați elemente de unire în același stil. Poate fi covor, lumânări sau cărți..

Bucătărie living plusuri.

Proiectarea unei bucătării-living de dimensiuni mici, în culori deschise.

Exemple interesante

O soluție neobișnuită sunt așa-numitele elemente invizibile. Puteți construi un set de bucătărie sau electrocasnice într-un dulap glisant, astfel întreaga cameră va arăta ca un living și, din punct de vedere al funcționalității, va fi o bucătărie. Puteți masca dulapurile prin potrivirea lor cu culoarea pereților. Pentru a crește vizual spațiul, trebuie să atârnați mai multe oglinzi. Blatul barului poate face și bucătăria invizibilă..

50 de idei foto pentru proiectarea bucătăriei-sufragerie

Previous Post
Hur väljer du sängbord för ditt sovrum?
Next Post
صورة لسقوف متوترة من اللوح الجصي لغرفة المعيشة