15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să alegeți un design de bucătărie mare?

Bucătăriile mari sunt o tendință a dezvoltatorilor moderni care creează apartamente spațioase. Multe femei visează la o bucătărie mare – acesta este micul lor regat. Dintr-o astfel de cameră puteți face o capodoperă a artei de design..

Design de bucătărie mare.

O bucătărie mare este visul oricărei gazde, într-o astfel de cameră se poate realiza orice design.

Caracteristici și principii ale creării unui interior

Proiectarea unei bucătării mari îți oferă o mulțime de oportunități de a pune în aplicare orice idee de proiectare care se potrivește gustului tău. Proiectarea funcțională a unei zone mari are multe nuanțe care trebuie luate în considerare. Mai întâi, desenați un mic proiect în care vor sta setul cu cască și aparatele, decideți locația zonei de luat masa și a barului. Conform legilor ergonomice, principalele zone pentru gătit confortabil de către gazdă – frigider, aragaz și chiuvetă – ar trebui plasate într-un triunghi de lucru echilateral, care ajută la optimizarea spațiului pentru gazdă..

proiect de bucatarie mare.

O cameră mare este mai ușor de proiectat, puteți crea cu ușurință un triunghi de lucru.

Din punct de vedere al funcționalității și confortului, să luăm în considerare diferite opțiuni pentru amplasarea mobilierului și a echipamentelor în bucătărie:

 • Amplasarea în colț, unde mobilierul este așezat într-un unghi de-a lungul a doi pereți adiacenți ai unei camere. Acesta este un set clasic de bucătărie care eliberează spațiu pentru o zonă de luat masa sau un blat de bar.
 • Aranjament liniar. Mobilierul este așezat de-a lungul a trei pereți adiacenți ai camerei. Această opțiune este adesea utilizată în camere mici, fără a amenaja o zonă de luat masa..
 • Amenajarea mobilierului cu o insulă, pe care sunt așezate de obicei plita și chiuveta și împart bucătăria într-o zonă de lucru și de luat masa.

Bucătărie cu insulă.

Amenajarea interioară a unei bucătării mari cu o insulă.

Decideți stilul în care va fi decorată camera. Într-o bucătărie mare, totul ar trebui să corespundă acestui stil: mobilier, electrocasnice, accesorii și perdele pe care le agățați de ferestre..

Zonarea unei bucătării mari

Există acum multe idei pentru o bucătărie mare cu alocarea diferitelor zone – o puteți face cu mobilier sau cu ajutorul ideilor de design pentru decorarea podelei și a pereților. Dacă spațiul camerei permite, selectați trei zone principale:

 • zonă de gătit, care va fi convenabilă pentru gazda casei;
 • o masă în care vă veți aduna cu toată familia și oaspeții;
 • zonă de relaxare unde puteți pune o canapea mică, măsuță de cafea și TV.

Un apartament cu o bucătărie mare vă va permite să evidențiați toate aceste zone și, în același timp, să uniți zona într-un singur întreg.

Împărțirea bucătăriei în zone.

Pentru a spori funcționalitatea, spațiul din bucătărie poate fi împărțit în trei zone principale..

Există mai multe metode de zonare:

 • mobilier, cel mai comun și mai simplu mod. Cu ajutorul unei insule de bucătărie, a unei mese, a unui blat de bar sau a unei canapele așezate peste cameră, puteți împărți cu ușurință spațiul în două părți;
 • o mică partiție, raft sau chiar un ecran vă va ajuta să planificați camera. Partiția poate fi realizată cu nișe care adaugă rafturi utile pentru lucruri mici frumoase. Puteți pune plante de casă pe bibliotecă, acestea vor adăuga confortul și vor decora orice cameră. Cu ajutorul unui ecran frumos, puteți regla spațiul și, dacă este necesar, ecranul poate fi eliminat.
 • etaj pe două niveluri. Puteți ridica bucătăria sau zona de luat masa pe podium, dar amintiți-vă că masa de mese pe podium este utilizată numai în camere foarte spațioase. Designul podelei și tavanului în culori diferite este, de asemenea, o opțiune potrivită, cu această opțiune de zonare, evitați contrastele îndrăznețe în culori, este mai bine să utilizați o textură diferită a materialului în aceeași schemă de culori și tonuri diferite.
 • ziduri. Acum există o mare varietate de soluții de culoare pentru zonare. Bucătăria, de regulă, este mai întunecată, iar holul cu zona de luat masa este ușor..
 • o opțiune foarte frumoasă și originală – pentru a pune un acvariu mare între zone, nu va lăsa pe nimeni indiferent.
 • iluminat. Multe lămpi LED mici sunt folosite pe suprafața de lucru a bucătăriei, un candelabru frumos este agățat deasupra mesei de luat masa și o lampă de podea este plasată în zona de recreere.

Zonarea unei bucătării mari.

Există mai multe moduri de zonare a spațiului unei bucătării mari..

Stiluri de design ale unei bucătării mari

Alegerea stilului interiorului modern al unei bucătării mari este principala și principala sarcină în crearea unei camere confortabile și confortabile..

Aici puteți fi ghidați de preferințele dvs. de gust și de capacitățile financiare..

Stil de bucătărie mare.

Proiectarea unei bucătării mari este posibilă pentru mai multe stiluri..

Stil clasic

Clasicii au fost întotdeauna foarte populari și solicitați. Designul în acest stil vă permite să combinați simplitatea, confortul și luxul interiorului..

Aderența clasicilor la liniile drepte și stricte în amenajarea mobilierului și finisarea podelei și pereților permite aplicarea acestui stil în orice cameră..

Bucătărie clasică.

Design de bucătărie mare în stil clasic.

În acest stil, mobilierul în culori deschise este instalat cu ajutorul unui blat mai închis, decorat din materiale naturale: lemnul și piatra vor fi mereu la modă. Designul general al camerei implică o cameră mare, luminoasă, cu mici accente de culoare sub formă de șorț la suprafața de lucru, combinată în același stil ca și masa din zona de luat masa. Linoleum pe podea, stilizat ca un copac, va arăta bine – toate materialele pentru finisare ar trebui să fie naturale.

Materiale pentru decorarea bucătăriei.

Pentru designul clasic sunt folosite doar materiale naturale.

Stilul clasic exclude multe detalii mici din interior, totul ar trebui să fie funcțional. Un raft într-o cameră cu bibelouri frumoase este suficient. Oamenii care aleg acest stil sunt foarte romantici..

Minimalism

Particularitatea acestui stil este simplitatea accentuată și senzația maximă de vid în spațiu. Nu este nimic de prisos în mobilier și decor fără accente luminoase clasice și elemente decorative suplimentare în interior – totul este doar funcțional.

Bucătăria este minimalistă.

Proiectarea unei bucătării mari în stilul minimalismului.

Proiectarea se realizează într-una sau maximum două culori ale unității de bucătărie cu aparate încorporate pentru a se potrivi cu mobilierul. Pentru a crea acest stil, se aleg combinații de culori albe, negre, gri și bej cu o textură lucioasă. Finisarea podelei și pereților pentru a se potrivi cu mobilierul. Iluminarea maximă a spațiului cu ferestre deschise, pe care sunt adesea agățate jaluzele în loc de perdele.

Culori pentru minimalism.

Minimalismul folosește maximum 3 culori.

Acest stil este potrivit pentru oamenii creativi care iubesc ordinea perfectă în casa lor..

Stil rustic

Un stil grozav pentru cei cărora le este dor de folclorul satului din marele oraș.

Decideți ce „sat” va domni în bucătăria dvs.: rusă, franceză, engleză sau americană – fiecare are propria sa aromă. Principalul lucru din acest interior este tot ce este natural: lemn, piatră și cărămidă în decorarea camerei, culori naturale ale tapetului cu motive naturale sau o cușcă.

Bucătărie rustică.

Interiorul unei bucătării mari în stil rustic.

Mobilier antic din lemn masiv cu multe elemente decorative, o masă rotundă acoperită cu o față de masă și covoarele necesare pe podea.

Este necesar să se excludă suprafețele netede și lucioase: textura aspră a podelei și a mobilierului în acest stil arată minunat, cu culori delicate pe pereți.

cum să decorați în stil rustic.

Stilul country elimină suprafețele lucioase și netede.

Acest stil se potrivește cu personalități originale care iubesc o atmosferă confortabilă în casă..

Modern

Atunci când decorați în acest stil, puteți experimenta cu texturi și culori – combinați textura aspră a materialelor naturale cu suprafețe lucioase și sticlă în decor. Alegeți orice culoare de mobilier luminos doriți și combinați-o cu un finisaj de cărămidă. Adăugați o mulțime de accente luminoase în interiorul camerei, combinate cu o podea din lemn sau plăci ceramice cu ornamente.

Bucătărie modernă.

Interiorul unei bucătării mari în stil Art Nouveau.

Acest stil folosește o mulțime de sticlă și suprafețe lucioase în setul de bucătărie. Alternativ, așezați o masă rotundă din sticlă în zona de luat masa și eliminați fețele de masă și covoarele..

Acest stil implică lumină moale și calmă în cameră și perdele de lumină în culoarea setului de bucătărie. Experimentarea cu forme și culori se amestecă frumos și vă va aduce toate fanteziile la viață dacă sunteți o persoană creativă..

Cum să proiectezi o bucătărie modernă.

În stilul Art Nouveau, se preferă suprafețele lucioase și de sticlă.

Ghișeu de bar în bucătărie

Barul din bucătăria modernă este foarte relevant acum. Cu acest suport, puteți împărți o cameră mare în zone și puteți adăuga o suprafață suplimentară la interior pentru o gustare ușoară sau întâlnire cu prietenii. Într-o cameră mare, acest colț poate fi folosit ca o zonă separată, pe care o puteți decora în designul unui set de bucătărie, zonă de luat masa sau puteți face un accent suplimentar separat în cameră. Blatul barului trebuie să fie în armonie cu restul mobilierului din cameră.

Bucătărie cu bar pentru micul dejun.

Interiorul unei bucătării mari cu bar.

Ghiduri și sfaturi de proiectare

Când amenajați o cameră mare, alegeți două culori de bază care vor fi prezente în design:

 • mobilier viu colorat, cu pereți uni sau culori texturate pentru a se potrivi;
 • atunci când alegeți mobilier monocromatic clasic, adăugați un model luminos mare pe pereți și perdele luminoase pe ferestre;
 • textura și finisajul pardoselii asemănătoare lemnului ar trebui să fie organice cu designul general, adăugați un șorț în zona de lucru în stilul general;
 • pardoseala din gresie ceramică din bucătărie trebuie să fie în armonie cu laminatul din zona de luat masa și să fie realizată în aceeași textură.

Design interior interior bucatarie mare.

Design modern de bucătărie cu spațiu mare în culori deschise.

O cameră mare îți oferă multe oportunități de a-ți arăta imaginația și de a o aranja în funcție de gustul tău și de orice design..

Video: Design interior pentru o bucătărie mare

50 de idei foto pentru amenajarea interioară a unei bucătării mari

Previous Post
DIY dekorativa tallrikar på väggen
Next Post
ما يجب أن يكون مزيجًا من ورق الحائط في غرفة المعيشة