15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nișă sub fereastra bucătăriei: avantaje și dezavantaje, cazuri de utilizare

Amenajarea modernă a apartamentelor permite proprietarilor să aibă o suprafață mare, să aibă o baie spațioasă, living, dressing. Dar acest lucru nu se aplică Hrușciovului, în care, din cauza suprafeței nesemnificative, au încercat să folosească fiecare metru pătrat cu un beneficiu maxim. Arhitecții anilor șaizeci au strâns maxim chiar și dintr-o mică chicinetă, așa că au echipat spațiul de sub fereastră ca un frigider. În acei ani, nu fiecare familie se putea lăuda cu aparatele de uz casnic, așa că o astfel de decizie era pur și simplu necesară. În unele apartamente, nișa de sub fereastră din bucătărie este goală, există spațiu pentru un radiator de încălzire.

Nișă sub fereastră

Design bucătărie cu nișă sub fereastră.

O caracteristică de nișă este că lipsește o parte a zidăriei din această zonă. În cazul unui frigider instalat, lipsește aproape întreaga grosime a cărămizii, cu excepția unui strat. Datorită acestui fapt și prezenței unui orificiu de ventilație, acesta menține o temperatură scăzută. La fel ca locuința însăși, frigiderul de iarnă arăta simplu și fără pretenții: uși pliabile aspre și un raft, vopsit în vopsea albastră. Proprietarii moderni, dacă părăsesc nișa ca un dulap rece, atunci încearcă să-i îmbunătățească aspectul..

Nișă în bucătărie.

Design de bucătărie în Hrușciov cu o nișă sub fereastră.

Principalele avantaje și dezavantaje

Cea mai comună opțiune este un frigider sovietic sub fereastră. Avantajele sale includ:

 • temperatura scazuta chiar si vara;
 • posibilitatea de a arăta abilități de proiectare în timpul dezmembrării.

Frigider în bucătărie.

Frigider într-o nișă sub fereastră în bucătărie.

Dezavantaje:

 • curent de aer rece datorat orificiului de ventilație;
 • aspect inestetic;
 • la deschidere, ușile interferează cu mișcarea, lovesc picioarele mesei datorită etanșeității.

Nișă sub fereastră.

În plus față de camera frigorifică, designerii găsesc astăzi alte soluții într-o nișă sub fereastră..

Posibile cazuri de utilizare a nișei

Acum, când puteți alege un frigider pe gustul dvs., oamenii încearcă adesea să folosească „moștenirea” lui Hrușciov în mod diferit. Care sunt opțiunile de proiectare și aplicație??

Dulap rece

Cea mai ușoară cale este să lăsați spațiul sub fereastră ca dulap. Nu izolați, ci înlocuiți pereții din spate și laterali, raftul, ușile cu cele din lemn sau plastic. Ușile glisante sunt ideale. În primul rând, se închid mai strâns și exclud penetrarea aerului rece și, în al doilea rând, spre deosebire de cele swing, nu ocupă spațiu la deschidere. Puteți depozita legume, cereale, conserve de casă și multe altele pe rafturi reci. Temperatura aerului din acesta în orice moment al anului va fi mai mică decât în ​​cameră..

Nișă sub fereastră în bucătărie.

Design bucătărie cu nișă sub fereastră.

Dacă există o nișă goală sub pervaz, adânciți-o și apoi aflați sfaturi despre cum să faceți un frigider sezonier sub fereastră în bucătărie:

 1. Având în vedere dimensiunile cărămizii, demontați o parte a peretelui la dimensiunea dorită.
 2. Tencuiți interiorul locașului cu tencuială. Pregătiți un mortar de ciment cu nisip, nu un chit, deoarece umezeala va pătrunde prin crăpăturile din peretele exterior, care va îngheța iarna și va rupe chitul..
 3. Placati interiorul cu adeziv rezistent la inghet. Va apărea condens pe pereții unui frigider improvizat, iar plăcile nu vor cauza probleme la plecare.
 4. Ușile pot fi fixate direct pe o suprafață cu gresie sau pe un cadru din lemn. Cele mai închise ermetic structuri metal-plastice, care pot fi comandate în funcție de parametrii necesari.
 5. Pentru a menține răceala în interiorul structurii, ușile trebuie să se închidă bine.

Frigider sub fereastră.

Compartimentul frigider de sub fereastră poate fi creat cu ușurință de către dumneavoastră.

Informații suplimentare! Partea peretelui de sub pervaz nu este portantă; este realizată prin metoda zidăriei puțului. Pentru a economisi materiale de construcție și a izola pereții, zgura este turnată în goluri asemănătoare puțurilor. Din acest motiv, este posibilă dezasamblarea parțială a zidăriei în profunzime..

Radiator

Dacă nu este nevoie să depozitați alimente și ustensile în “frigider”, demontați-le și așezați-le cu zidărie, lăsând aproximativ 15 cm. Radiatorul de încălzire va fi amplasat convenabil în adâncitură, fără a ocupa spațiu valoros. Este necesar să așezați gaura rezultată cu o cărămidă și să nu o înveliți cu gips-carton. Dacă există un spațiu gol în spatele carcasei, atunci condensul va începe să se acumuleze la joncțiunea fluxurilor de aer rece și cald. Ca urmare, vor apărea umezeala și mucegaiul, care va distruge peretele..

Radiator sub fereastră.

Radiatoare de încălzire într-o nișă sub fereastră.

Important! Există un motiv pentru care codurile de construcție necesită plasarea unui radiator sub fereastră, deoarece aerul cald de la baterie crește și blochează mișcarea frigului de la fereastră.

Un șemineu în casă este un vis împlinit. Este foarte posibil să o traduceți în realitate dacă ați primit locuințe cu o „moștenire”, deoarece există deja un loc pentru șemineu. Este puțin probabil ca o vatră într-o bucătărie mică să fie necesară, dar atunci când o reamenajezi, o poți reconstrui într-un mic colț confortabil cu șemineu. Deschiderea ferestrei va trebui să fie așezată cu zidărie, dar hassle merită. Dacă șemineul este decorativ, atunci rulourile groase sau jaluzelele sunt suficiente. O adâncime mare de nișă va permite șemineului să arate realist. Calculați dimensiunile viitoarei vetre și alegeți o opțiune decorativă sau cu funcție de încălzire.

Spălat. Proprietarii bucătăriei, care este greu de întors, pot adapta spațiul liber al pervazului pentru montarea unei chiuvete acolo. Dacă sunteți interesat de această idee, creați un pervaz la același nivel cu setul cu cască..

Bucătărie cu nișă.

Chiuveta sub fereastră în bucătărie.

Notă! Stropirile vor fi mai puțin susceptibile să lovească sticla dacă cadrul ferestrei este poziționat puțin mai sus decât nivelul anterior. În acest caz, partea superioară va rămâne în același loc, de jos va fi necesar să ridicați nivelul cu cărămizi. Cu acest aspect, lumina naturală va scădea, deci va fi necesar să o suplimentați artificial. Designul va arăta armonios, iar suprafața de lucru va crește, de asemenea. Comunicațiile vor fi ascunse în partea de jos, va exista și un coș de gunoi.

Interior bucătărie cu nișă.

Bucătărie în Hrușevka cu o nișă sub fereastră cu un interior modern.

O fereastră franceză este o altă opțiune pentru o schimbare accesibilă. O astfel de decizie va necesita aprobarea de către autoritățile competente, dezvoltarea proiectului. Deoarece peretele subțire din spate de sub deschidere nu poartă sarcină, îl puteți îndepărta și extinde deschiderea ferestrei până la podea, ceea ce va adăuga în mod semnificativ lumină în cameră. O astfel de soluție arhitecturală necesită o planificare atentă, deoarece trebuie să decideți cum va fi amplasat mobilierul pentru a nu închide deschiderea..

Dulap

Dacă nu schimbați radical scopul golului, este logic să-l refaceți într-un dulap, mai ales dacă nu există un balcon în care să puneți ustensile inutile.

Un dulap într-o nișă.

Dacă adâncimea permite, atunci puteți echipa dulapul într-o nișă sub fereastră.

Câteva recomandări pentru reconstrucție:

 • Deoarece nu este necesară o temperatură scăzută pentru depozitarea vaselor, se recomandă realizarea unui alt rând de zidărie. Acest lucru nu va afecta în mod semnificativ adâncimea cutiei, dar va reduce curenții de aer prin închiderea orificiului de trecere.
 • Pentru a preveni apariția condensului, utilizați o izolație rezistentă la umezeală și aveți grijă de ușile care se închid ermetic.
 • Este cel mai convenabil să plasați aici acele articole și ustensile pe care nu le folosiți în fiecare zi..

Important! Pentru a menține un stil consistent, comandați ușile dulapului în aceeași culoare și material ca și căștile de la compania de mobilă.

Dulap într-o nișă.

Pentru a evita apariția condensului, trebuie să izolați nișa înainte de a o transforma într-un dulap..

Alte optiuni

Nu există niciun motiv să vă supărați dacă aveți un cabinet de iarnă inutil al erei sovietice. Există multe opțiuni pentru utilizarea acestui spațiu, alegeți după bunul plac.

În plus față de cele de mai sus, puteți echipa zona astfel:

 1. Un loc retras pentru un seif.
 2. Mini-bar unde băuturile vor fi întotdeauna păstrate la rece.
 3. Rafturi decorative de gips-carton – nu practice, dar plăcute ochiului.
 4. Lucrări mai complexe din punct de vedere tehnic – instalarea unei mașini de spălat vase sau a unei mașini de spălat va necesita o lucrare atentă de izolare și schimbări în alimentarea electrică și cu apă a camerei.

cum să ascunzi o nișă în bucătărie.

În plus față de metodele de mai sus, designul modern oferă multe alte opțiuni..

Care este mai bine de ales

Pe o zonă modestă, fiecare metru este important, acesta este motivul pentru care cel mai adesea oamenii aleg soluții practice: depozitarea vaselor, mâncarea, spălarea. O cameră înghesuită se încălzește în timpul gătitului, așa că probabil nu veți avea nevoie de un radiator suplimentar. Dar are sens să o aranjăm corect din punct de vedere al fizicii – sub fereastră.

Nișă din interior.

Proiectarea competentă a nișelor de pervaz va economisi în mod semnificativ spațiul utilizabil.

Există o mulțime de opțiuni pentru utilizarea unui frigider de iarnă în bucătăria de sub fereastră, unele vor schimba radical camera. Depinde de dvs. cum să transformați zona liberă, deoarece alegerea va depinde de următorii factori:

 • Numărul de rezidenți în casă: mulți rezidenți – o mulțime de ustensile care trebuie depozitate undeva.
 • Oportunități financiare: nu toată lumea își poate permite să angajeze specialiști, să coordoneze un proiect de instalare a aparatelor de uz casnic sau o fereastră franceză. Cel mai ieftin mod este de a aduce într-o formă adecvată ceea ce este.
 • Fantezii: este posibil să aveți propriile idei de proiectare în așteptarea implementării.

Frigider într-o nișă din bucătărie.

Frigiderul dintr-o nișă sub fereastră este o soluție inteligentă și economică.

Opțiuni interesante în interior

Nivelul pragului este coborât pentru a permite așezarea. Căsuțele de mai jos pot fi completate la discreția dvs. Datorită culorii deschise a suprafețelor, camera arată vizual mai spațioasă.

Un frigider cu drepturi depline instalat într-o nișă arată estetic. De asemenea, este posibil să instalați dispozitive de iluminat într-un dulap similar..

Peretele de sub fereastră arată ca o extensie a setului cu cască, fără a încălca integritatea designului.

Pereții despărțitori din gips-carton oferă o mare libertate în decor.

Principalul motiv pentru refacerea cavității frigorifice este că acum este rareori necesară pentru scopul propus și nu doriți să pierdeți spațiu valoros. Izolarea termică este un alt motiv pentru intervenție, deoarece dacă nu utilizați zona în scopul propus, este mai bine să betonați o gaură în perete decât să lăsați să pătrundă aer rece. O selecție imensă de materiale de construcție și imaginație vă va ajuta să beneficiați de o relicvă a trecutului.

Video: Nișă sub fereastră în bucătărie

50 de idei de fotografie pentru designul bucătăriei cu o nișă sub fereastră

Frigider sub fereastră. Compartimentul frigider de sub fereastră poate fi creat cu ușurință de către dumneavoastră. Radiator sub fereastră.

Previous Post
Interiören och designen av sovrummet i stil med minimalism
Next Post
مزايا وعيوب وميزات تصميم الحمام المشترك