15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design bucătărie cu o suprafață de 5-6 pătrate

Proiectarea unei mici bucătării într-un Hrușciov cu frigider este o sarcină care necesită o abordare integrată. Interiorul modern și stilul uniform vor face un spațiu mic confortabil și funcțional.

Design bucătărie cu o suprafață de 5-6 pătrate

Design bucătărie cu o suprafață de 5-6 pătrate

Ce ar trebui să fie într-o bucătărie modernă

Proiectarea unei mici bucătării de 5 metri pătrați în Hrușciov ar trebui să înceapă planificarea prin determinarea pieselor de mobilier și echipament necesare. Este necesar să amplasați o masă, un set de bucătărie, scaune, aragaz și frigider într-o cameră mică. Cu abordarea corectă, o zonă mică poate găzdui o mașină de spălat vase și un televizor. La plasare, este necesar să se țină seama de locația comutatoarelor, prizelor și contoarelor..

Realizarea unui spațiu mic de bucătărie

Un design frumos al unei bucătării de mici dimensiuni într-o Hrușciov poate fi creat printr-o bună gândire asupra designului podelei, tavanelor și pereților. Toate suprafețele ar trebui să fie în armonie între ele în ceea ce privește culoarea și structura de acoperire. O bucătărie decorată în același stil arată solid.

Design frumos al unei mici bucătării pătrate în Hrușciov

Design frumos al unei mici bucătării pătrate în Hrușciov

Atunci când dezvoltați un design, ar trebui să țineți cont de stilul în care este decorat întregul apartament. Unele soluții de proiectare pot fi aplicate și în bucătărie. Este bine să faceți aceleași plafoane ca în sufragerie sau plinte ca în dormitor. Acoperirea podelei nu trebuie să fie exact la fel ca pe coridor, dar se poate suprapune cu aceasta, având o structură și o umbră similare din aceeași paletă.

Podea și tavan

Pardoseala din bucătărie trebuie să fie durabilă, rezistentă la umiditate, la temperaturi scăzute și ridicate. Mocheta nu va funcționa aici, deoarece se murdărește rapid și este dificil de curățat..

Un tip popular de acoperire este plăcile ceramice dintr-o bucătărie mică

Un tip popular de acoperire este plăcile ceramice dintr-o bucătărie mică

Un tip popular de acoperire este plăcile ceramice. Această podea este durabilă și ușor de curățat. Singurul aspect negativ este că se poate sparge dacă scapi ceva greu pe el. Linoleumul nu este inferior ca popularitate faianței ceramice. Este un strat versatil și relativ ieftin..

Tavanul trebuie acoperit cu un material durabil, rezistent la abur și la temperaturi ridicate. Prin urmare, este mai des fabricat în suspensie, lamele sau vinil, precum și din gips-carton..

Culoare

Nuanțele deschise extind vizual spațiul și îl fac mai spațios. Culorile închise fac bucătăria mai mică și îngreunează spațiul. Toate suprafețele trebuie să fie de aceeași culoare, dar cu nuanțe diferite. Există o regulă universală pentru designul interior care vă permite să îl faceți armonios..

Culoare deschisă în bucătărie în Hrușciov

Culoare deschisă în bucătărie în Hrușciov

Tonul de bază ar trebui să acopere aproximativ 60% din toate suprafețele. 30% din suprafață trebuie să fie puțin mai întunecată, câteva puncte din paletă. Pentru culori luminoase și vii, rămâne 10%. Pot evidenția un șorț lângă chiuvetă sau perdele..

Ușoară

Nu agățați perdelele opace. Este optim să vă limitați la o țesătură ușoară: tul, organza, voal sau in subțire. În întuneric, puteți închide fereastra folosind jaluzele sau jaluzele.

Iluminarea cu LED a modulelor din bucătăria din Hrușciov

Iluminarea cu LED a modulelor din bucătăria din Hrușciov

Mai bine să creați mai multe scenarii de iluminare:

 • așezați becuri pe tavan în jurul perimetrului;
 • folosiți aplice de perete sau structuri suspendate pentru a ilumina zona de luat masa;
 • sunt necesare lumini de ghidare deasupra zonei de lucru.

Iluminarea cu LED-uri a modulelor arată bine.

Decorare perete

Pentru proiectarea unei mici bucătării în Hrușciov, este mai bine să alegeți un tapet cu o singură culoare sau cu un model abia vizibil. Vinil relief sau neted.

Vinil în relief sau tapet simplu în bucătărie

Vinil în relief sau tapet simplu în bucătărie

Fațadele lucioase moderne măresc vizual bucătăria. Într-o cutie de gips-carton, în spatele lor, puteți ascunde capota și comunicațiile, scutind spațiul de elementele tehnice.

Zona de lucru funcțională și la modă

Puteți așeza blatul nu perpendicular pe perete, ci la un unghi de 45-60 de grade, dându-i o formă ovală. Masa din colț va ocupa câteva locuri și nu va interfera cu trecerea. Se recomandă amplasarea șinelor (tuburi metalice cu suporturi) în zona de lucru, astfel încât toate obiectele necesare să fie la îndemână.

Este mai bine să alegeți o îmbinare pentru chiuvetă cu un manșon pentru uscarea vaselor.

Este mai bine să alegeți o îmbinare pentru chiuvetă cu un manșon pentru uscarea vaselor.

Este mai bine să alegeți o îmbinare pentru chiuvetă cu un manșon de uscare a vaselor. Pe de o parte, această chiuvetă va ocupa mai mult spațiu. Pe de altă parte, va asigura o utilizare eficientă a suprafeței de lucru, va elimina necesitatea de a pune vase umede pe ea sau de a așeza legume.

Set de bucătărie pentru Hrușciov

În primul rând, trebuie să planificați locația și forma unității de bucătărie. Aceasta este cea mai importantă și voluminoasă piesă de mobilier.

Forme adecvate

Opțiunea ideală este o cască în formă de L. Este ideal pentru amplasarea compactă și funcțională a chiuvetei, aragazului și suprafeței de lucru. Puteți alege și versiunea clasică – un set cu un singur rând, dar va fi mai puțin funcțional datorită faptului că va „mânca” pur și simplu colțul. Alte opțiuni populare – în formă de U și rând dublu – nu se vor putea încadra într-o bucătărie mică.

Căști în formă de L

Căști în formă de L

Numărul de piese de mobilier și opțiuni de amplasare

Schema de plasare a mobilierului trebuie trasată în avans, deoarece spațiul este limitat. Principiile principale sunt respingerea elementelor inutile și utilizarea structurilor pliabile.

Ar trebui să se acorde preferință subiecților cu o combinație de funcții. De exemplu, un dulap de bucătărie poate fi folosit și ca suprafață de lucru..

Amenajarea liniară a mobilierului în bucătăria din Hrușciov

Amenajarea liniară a mobilierului în bucătăria din Hrușciov

Scheme de amenajare a mobilierului:

 • liniar – de-a lungul unui perete.
 • colț – mobilierul este plasat lângă doi pereți, o chiuvetă este situată în colț.

Baza este un aragaz, chiuvetă și frigider. Avem nevoie de două mese – cu o suprafață de lucru și o masă. Într-o bucătărie mică, aceste funcții pot fi îndeplinite pe același plan. Setul de mobilier necesar este completat de rafturi, dulapuri și dulapuri pentru depozitarea alimentelor și a vaselor..

Organizarea inteligentă a unei mici bucătării

Blatul barului acționează în mod convenabil ca o masă într-o bucătărie mică. Alternativ, o masă pliabilă poate fi atașată la un perete sau la o masă. După utilizare, se retrage rapid. Este mai oportun să cumpărați scaune pliante.

Masa pragului ferestrei

Un pervaz de fereastră care se transformă într-o masă este o idee care economisește semnificativ spațiu. Modelul poate fi pătrat, rotund sau oval. Masa este din lemn, piatră artificială sau PVC.

Prag de masă în bucătărie în Hrușciov

Prag de masă în bucătărie în Hrușciov

Masă extensibilă

Un blat de lucru extensibil este un dar pentru o bucătărie modernă. Aceasta este o suprafață completă de luat masa care poate fi împinsă rapid înapoi după utilizare, eliberând spațiu. Dimensiunea mesei poate avea mai mult de jumătate de metru lățime.

Masă extensibilă

Masă extensibilă

Arc, șine de acoperiș

O deschidere cu ușă cu drepturi depline ocupă mult spațiu. O ușă deschisă în interiorul unei mici bucătării arată foarte greu. Este recomandabil să îl înlocuiți cu o structură glisantă. O opțiune populară de design pentru intrare este arcada. Dacă doriți, îl puteți agăța cu perdele de lumină..

Un alt element care economisește spațiu sunt șinele de acoperiș. Acestea sunt tije drepte metalice atașate la perete.

Șine de acoperiș în bucătărie

Șine de acoperiș în bucătărie

Există mai multe tipuri de șine de acoperiș:

 • orizontal – situat de-a lungul peretelui;
 • colț – deasupra chiuvetei;
 • verticale sunt atașate la tavan;
 • suspendat – deasupra suprafeței de lucru sau a barei.

Puteți așeza ustensile de bucătărie pe ele..

Dulapuri funcționale, rafturi

Dulapurile suspendate până la tavan câștigă spațiu pentru lucruri și produse și, de asemenea, elimină definitiv problema prafului de pe suprafața superioară. Integritatea structurii prelungește vizual camera. Această soluție seamănă cu stilul loft..

Rafturi mici articulate sub dulapurile din bucătărie

Rafturi mici articulate sub dulapurile din bucătărie

Rafturile mici articulate sub dulapuri sunt convenabile pentru depozitarea condimentelor, a cupelor și a altor ustensile care sunt folosite în fiecare zi.

Cum se aranjează tehnica

Cu spațiu limitat, este mai indicat să construiți în aparate, deci va ocupa mai puțin spațiu. Pentru compactitate, plita și cuptorul sunt așezate în module separate. Puteți cumpăra un cuptor cu funcție de microunde pentru a ușura spațiul fără a sacrifica funcționalitatea..

Plita cu 3 arzatoare

Plita cu 3 arzatoare

Tendința din 2021 este o plită cu 4 arzătoare nu tradiționale, ci doar cu 3 arzătoare. Acest lucru este suficient pentru gătit complet..

Frigider mare într-o bucătărie mică

O soluție viabilă este un model încorporat. Este instalat în modulul inferior. În plus, un compartiment frigider scăzut poate fi amplasat sub pervaz, dacă este lat.

Frigider încorporat într-o bucătărie mică

Frigider încorporat într-o bucătărie mică

Unde să ascundeți încălzitorul de apă cu gaz

Cea mai ușoară cale este să cumperi un mic încălzitor de apă pe gaz și să nu-l ascunzi deloc.

O altă opțiune este plasarea pe perete între dulapuri sau în colț..

Încălzitor de apă cu gaz într-o bucătărie mică

Încălzitor de apă cu gaz într-o bucătărie mică

Și dacă trebuie să puneți și o mașină de spălat

O mașină de spălat într-o bucătărie mică poate fi, de asemenea, găzduită, dacă este necesar. Există mai multe opțiuni:

 • construiți în mobilier – instalați într-o nișă din setul cu cască;
 • asaza sub blat;
 • ascunde-te într-o bordură;
 • pus pe un perete liber;

Mașină de spălat într-o bucătărie mică

Mașină de spălat într-o bucătărie mică

Mașina de spălat se potrivește bine sub pervazul ferestrei sau se deghizează în tejgheaua barului.

Fotografii cu interioare nereușite ale bucătăriilor mici

Exemple de modele nereușite pentru o bucătărie într-o Hrușciov cu o suprafață de 6 metri pătrați cu frigider pot fi văzute în fotografie.

Bucătărie în Hrușciov cu un design întunecat

Bucătărie în Hrușciov cu un design întunecat

Proiectarea incorectă a unei mici bucătării în Hrușciov. Podelele și suprafețele întunecate reduc spațiul. Proiectul prost conceput al unei bucătării de 5 metri cu frigider în Hrușciov – în fotografie:

Bucătărie îngustă în Hrușciov cu frigider

bucătărie îngustă în Hrușciov cu frigider

În fotografie există o bucătărie în Hrușciov cu o suprafață de 5 metri pătrați cu frigider. Agregatul masiv mănâncă tot spațiul:

Bucătărie în Hrușciov cu o suprafață de 5 mp cu frigider

Bucătărie în Hrușciov cu o suprafață de 5 mp cu frigider

Fotografie a proiectării unei mici bucătării în Hrușciov. Culoarea roșu închis predominant reduce vizual spațiul:

Roșu închis micșorează vizual spațiul

Roșu închis micșorează vizual spațiul

În fotografie există un design de bucătărie prost gândit în 6 pătrate cu frigider în Hrușciov:

Design de bucătărie prost gândit

Design de bucătărie prost gândit

Este dificil să decorați o bucătărie mică în Hrușciov, dar cu aranjarea adecvată a mobilierului și a aparatelor de uz casnic, totul va funcționa. Este necesar să se țină seama de dimensiunea spațiului, să-l măriți vizual cu nuanțe deschise și să selectați suprafețe și dispozitive multifuncționale.

Video: cum să amenajezi o bucătărie mică?

Previous Post
Gardiner i sovrummet: i verkligheten som på bilden
Next Post
تصميم الحمام 2021: الألوان ، وخيارات السباكة