15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Proiectarea bucătăriei cu fereastră: tehnici originale și soluții raționale

Orice designer ar fi de acord ca orice cameră să aibă o fereastră. Lumina suplimentară intră prin cameră prin ea. Dacă este în bucătărie, razele de lumină, împrăștiate, o fac mai strălucitoare și mai confortabilă..

design bucătărie cu fereastră

Un interior de bucătărie cu fereastră poate adăuga mult la atmosfera bucătăriei în sine..

Interiorul bucătăriei cu fereastră poate fi variat. Este necesar să „privim” dimensiunea deschiderii ferestrei, a camerei. Cea mai bună opțiune este să așezați bucătăria de-a lungul ferestrei. Ideal pentru spații mici, în acest caz pervazul ferestrei devine o zonă de lucru, de exemplu, o masă pentru gătit, mâncare.

bucatarie 9 mp cu fereastra

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, interiorul bucătăriei se rezumă fie la instalarea unei chiuvete lângă fereastră, fie la o masă.

Dacă zona de bucătărie este îngustă, puteți poziționa chiuveta lângă fereastră. În plus, o baterie urâtă va fi ascunsă..

Tendințele modei

Înainte de a decide exact ce fel de design de bucătărie va fi, trebuie să vă familiarizați în detaliu cu tendințele modei. În prezent, stilul ecologic devine foarte popular. Gospodinele amenajează mai multe plante de apartament în ghivece în jurul perimetrului. Dacă imaginea și situația financiară o permit, puteți construi un pat de flori, un rezervor decorativ în mobilier. 

bucatarie in stil eco

La decorarea fațadelor se utilizează lemn, piatră, furnir.

Din ce în ce mai des, proprietarii conectează bucătăria cu sala de mese. Este la modă, vizual spațiul devine mai larg. Puteți conecta bucătăria și balconul, dar pervazul ferestrei rămâne și „joacă” rolul unui blat de bar sau a unei mese mici.

interior luminos de bucătărie de primăvară

Proiectarea bucătăriei sub fereastră depinde de multe lucruri, dar poate fi rațional să conectați suprafața pervazului, de exemplu, cu o masă sau un dulap.

Designul modern implică multă lumină și, în consecință, deschideri ale ferestrelor. Încearcă în orice mod posibil să se modifice, să se extindă. Gurile de aerisire, vitraliile nu mai sunt relevante, la fel ca și perdelele grele, voluminoase, suficient de ușoare, perdele scurtate. Deschiderea goală este umplută cu rafturi practice sau decor plat.

bucătărie living cu ferestre mari

Ferestrele mari de bucătărie sunt o modalitate excelentă de a adăuga eleganță spațiului tău..

Cum se bate două ferestre în bucătărie?

Designul unei bucătării cu două ferestre poate fi jucat într-un mod interesant și neobișnuit. În zilele noastre, reparațiile „neterminate” sunt considerate populare, întregul spațiu din jurul deschiderii rămâne fără finisaje decorative. Accentul principal îl reprezintă cadrul viu colorat. Dacă nu există nimic fără perdele, cele romane ar fi o opțiune potrivită. Dacă camera este spațioasă, există 2 sau 3 ferestre, perdele decorative pot fi introduse în design..

bucătărie luminoasă cu fereastră

Pentru ca toate detaliile să fie în armonie între ele, trebuie să le alegeți corect.

Atunci când planificați, trebuie să vă amintiți că ferestrele vor ocupa cea mai mare parte a spațiului de perete, prin urmare, proiectarea unei bucătării cu două ferestre trebuie să fie neobișnuită și practică..

Ferestre din colț în interiorul bucătăriei

Proiectarea unei bucătării pe colț cu fereastră, cu o distribuție competentă a accentelor, poate crește vizual spațiul camerei. Va fi ideal dacă zona de lucru are forme nestandardizate, de exemplu, lungimea va depăși lățimea sau invers. Chiuveta, în mod tradițional, va fi lângă fereastră. 

design bucatarie cu fereastra de colt

Această tehnică va ajuta la deghizarea bateriei..

Dacă interiorul bucătăriei este decorat cu două ferestre situate pe pereți diferiți, puteți face mobilierul mai funcțional plasând un dulap sau raft cu rafturi deschise în colțul format.

design bucatarie cu doua ferestre

Un aspect de bucătărie cu două ferestre nu este atât de obișnuit. Cu toate acestea, dacă aveți doar un astfel de aspect, putem spune că aveți noroc.

Designul bucătăriei cu unghi este potrivit pentru camere mici, de exemplu, Hrușciov. După ce a instalat corect toate elementele de mobilier necesare, proprietarul primește un triunghi „de lucru”, care conține tot ce este necesar pentru gătit: o chiuvetă, o plită, un frigider. 

colț așezat în bucătărie

Pentru astfel de spații, este mai bine să faceți mobilier în funcție de dimensiunile individuale, se va potrivi în mod ideal în spațiul dorit, fiecare centimetru va fi folosit cu înțelepciune.

Idei practice

Interiorul unei bucătării ușoare cu o fereastră. Dacă mobilierul de bucătărie este de culori deschise, de exemplu, alb, lăptos, bej, albastru deschis, spațiul se va extinde vizual, plus va arăta mai cald și mai familiar. Există o chiuvetă în centrul ferestrei, tăind mese în lateral. Totul ar trebui să fie împărțit în zone funcționale. În stânga – dulapuri deschise sau închise, puteți poziționa cuptorul, frigiderul, cuptorul cu microunde. În dreapta – plită, televizor, dulapuri pentru depozitarea obiectelor mici și a mâncării.

idei pentru interiorul bucătăriei

O fereastră proiectată competent în designul bucătăriei va oferi confortului camerei, nu va bloca soarele și va sublinia stilul ales.

O bucătărie în care podeaua și pereții sunt placate cu lemn. În zilele noastre, toată lumea vrea să trăiască printre materiale de calitate și naturale. Prin urmare, interioarele cu mult lemn sunt foarte populare..

interior bucatarie eco

Fereastra și spațiul din jurul ei sunt adesea o rezervă ascunsă, datorită căreia puteți transforma bucătăria..

Pe lângă blaturi, puteți decora podeaua și pereții cu lemn. Culoarea lor naturală va conferi camerei un aspect nobil. Pentru ca materialele să servească mult timp, trebuie să le pregătiți, să le acoperiți cu compuși speciali.

Chiuveta este instalată în mod tradițional lângă fereastră, plita este pe partea dreaptă.

bucatarie in stil eco

Rama ferestrei poate fi decorată cu rulouri cu model discret.

Design de bucătărie albă, cu două ferestre

O bucătărie luminoasă cu două deschideri de ferestre a devenit mult timp o opțiune clasică de design. Mobilierul poate fi așezat de-a lungul unui perete sau de-a lungul a doi. Totul depinde de filmările și forma camerei. 

culori pastelate în bucătărie

Ideal dacă sunt implicate colțurile camerei.

Elementele de mobilier pot fi plasate sub fereastră. Dulapurile de perete pot fi deschise, închise.

Trebuie amintit că proiectarea unei bucătării cu unghi necesită iluminare suplimentară. Prin urmare, pe lângă candelabrul principal, puteți instala mai multe spoturi..

bucatarie 12 mp cu fereastra

Folosiți corect spațiul de lângă fereastră.

Bucătărie mansardată cu fereastră în mijloc

Stilul loft este destul de “capricios”, așa că designerii care lucrează cu el îl gândesc la un centimetru. Pe de o parte, totul este destul de reținut și minimalist, pe de altă parte, spațiul de bucătărie ar trebui să atragă prin confortul și căldura sa..

bucătărie în stil mansardă

Astăzi, mansarda este unul dintre cele mai solicitate stiluri moderne de design interior..

Un design clasic în stil mansardă este un șorț din cărămizi mari. Nu contează ce material va fi, de exemplu, artificial, natural. Același model ar putea fi de-a lungul cadrului ferestrei. Pereții sunt acoperiți cu emulsie de apă albă, lăptoasă sau cenușie.

bucătărie cu fereastră în stil mansardă

Loftul este atât de caracterizat de texturi brute, caracteristici industriale și o combinație de obiecte din epoci diferite..

Pe lângă candelabru general, puteți agăța pe pereți lămpi făcute sau decorate ca de cupru sau alamă..

Design clasic de bucătărie Provence cu fereastră mare

Stilul Provence – confortabil și moale, ideal pentru decorarea bucătăriei. Nu există elemente luminoase și atrăgătoare, totul este păstrat în culori albe, lăptoase. Petele contrastante pot fi, de exemplu, negre și maro, de exemplu, un candelabru, un robinet cu apă.

Bucătărie în stil Provence

Nuanțe mut, materiale naturale, mobilier cu o notă de cârpe, simplitate și confort, bibelouri grațioase – aceasta este întreaga esență a Provence.

Dacă există o singură fereastră mare, trebuie folosiți toți cei 3 pereți liberi rămași. Dacă filmările camerei permit, puteți construi o insulă.

În mod tradițional, chiuveta este instalată lângă fereastră, locul de muncă este de preferat cât mai mare posibil. Pe o parte a chiuvetei, puteți așeza o masă de tăiat, pe de altă parte – echipament.

bucătărie cu fereastră în stilul provence

În mod tradițional, nuanțele „provensale” sunt considerate alb, albastru deschis și lavandă..

Fereastra ar trebui să fie principala atracție a bucătăriei. Cadrul poate fi rotunjit puțin, agățați perdele drăguțe sau lăsați fără ele.

bucătărie luminoasă în stil Provence

Candelabru opțional, spoturi preferate.

Pro și contra a două ferestre într-o singură cameră

Amplasarea ferestrelor și a deschiderilor în sine este importantă pentru lucrările de proiectare. Nu găsești adesea două ferestre în bucătărie, așa că trebuie să te gândești cu atenție la designul lor..

bucătărie de măsline cu două ferestre

Pentru proiectarea unei bucătării cu o zonă de lucru, este imperativ să se țină seama de dimensiunea și forma camerei..

pro Minusuri
Abundența luminii naturale. Dacă pervazul ferestrei este prelungit, acesta poate fi folosit ca un loc de muncă cu drepturi depline: masă, masă. Rafturile sunt așezate sub el. Două ferestre ocupă mult spațiu, deci trebuie să fie bine izolate. În caz contrar, vor exista pierderi mari de căldură..
Așezând masa de masă lângă fereastră, consumul sau consumul de ceai vor fi mai „vioi”, diluându-l cu un peisaj stradal. Ferestrele mari necesită multă „atenție” în ceea ce privește curățenia.
Dacă glafurile sunt scăzute, nu va funcționa pentru a plasa o zonă de lucru acolo. Dar, puteți construi o zonă de relaxare cu canapele și o masă pentru petreceri cu ceai.

design bucatarie cu doua ferestre

Dacă chiuveta este amplasată lângă fereastră, utilizarea oricărui alt decor decât florile de interior și perdelele scurte sau jaluzelele este greu posibilă.

Design de bucătărie mică

Cea mai reușită opțiune pentru amplasarea elementelor de bucătărie este de-a lungul deschiderii ferestrei. În astfel de cazuri, fiecare centimetru al camerei este utilizat 100%. Acest lucru este valabil mai ales pentru bucătăriile mici..

bucătărie într-un apartament cu 3 camere

Pentru bucătăriile „mici”, opțiunile de design sunt adesea găsite cu o fereastră în mijloc, ca obiect central.

Dacă vă gândiți corect la toate, deschiderea ferestrei va deveni decorul principal și avantajul camerei. Datorită pervazului ferestrei, puteți extinde zona de lucru. Gătitul poate fi combinat cu observarea „vieții” pe stradă.

decorarea ferestrelor în bucătărie

Este important să treci de la stilul de proiectare a bucătăriei.

Forma bucătăriilor celor mai multe clădiri moderne seamănă cu o trăsură. În astfel de cazuri, este mai bine să plasați setul cu cască de-a lungul deschiderii ferestrei. Lângă fereastră, puteți amplasa nu numai o zonă de lucru, ci și o chiuvetă. Faceți rafturi în partea de jos. În plus, bateria este mascată.

jaluzele pe ferestrele bucătăriei

Perdelele sau jaluzelele sunt alese pentru a fi aceleași sau complementare unele cu altele.

Nu supraîncărcați o bucătărie mică din punct de vedere al decorului. Acestea sunt jaluzele, ghivece de flori, perdele decupate.

cum să echipezi o bucătărie cu o fereastră

Pentru a crea un interior pentru o bucătărie elegantă și frumoasă, nu este necesar să invitați un designer, puteți face totul singur.

În prezent, pe Internet și revistele de modă, puteți găsi o mulțime de idei interesante cu descrieri detaliate. Este suficient să urmați instrucțiunile clar.

VIDEO: Interior bucătărie cu fereastră.

50 de modele elegante pentru o bucătărie cu fereastră:

design bucătărie cu fereastră mare design bucatarie turcoaz deschis cu fereastra design bucătărie cu fereastră design bucătărie lila cu fereastră design bucatarie cu o fereastra de 7 mp design bucatarie cu fereastra bej interior design bucătărie cu fereastră alb-negru design de bucătărie cu fereastră în nuanțe albe ca zăpada design de bucătărie de înaltă tehnologie design bucătărie cu fereastră luminos interior design bucătărie cu fereastră și tapet foto design bucatarie cu mobilier negru la fereastra design bucătărie cu fereastră turcoaz interior design bucătărie cu pervazuri design bucatarie fereastra joasa design bucătărie cu fereastră în tonuri bej design bucătărie cu fereastră roșu și interior alb design bucătărie cu fereastră și perdele roșii design bucătărie cu fereastră în stil Provence design bucătărie cu fereastră și tul deschis design bucătărie cu fereastră fără perdele design bucătărie cu fereastră și tavan fals design bucătărie cu fereastră pe tavan design bucătărie cu fereastră în interior design bucatarie cu set gri fereastra design bucatarie cu fereastra de tara design bucatarie cu o fereastra de 14 mp design bucătărie cu fereastră verde deschis design bucătărie cu fereastră interior spațios design bucătărie cu ferestre și rulouri design bucătărie cu fereastră și un set albastru design bucatarie cu fereastra si decor albastru design bucătărie cu fereastră și set violet design bucatarie cu fereastra si masa rabatabila design bucătărie cu fereastră în culori vii design de bucătărie în stil high-tech cu fereastră design bucatarie cu fereastra interioara design bucătărie cu opțiuni de finisare a ferestrelor design bucătărie cu fereastră interior confortabil design bucătărie cu fereastră și balcon design bucătărie cu fereastră într-o casă privată design bucătărie cu fereastră în albastru design bucătărie cu fereastră în tonuri de albastru design bucătărie cu fereastră în culoare liliac design bucătărie cu fereastră în stil modern proiectarea unei bucătării spațioase cu fereastră design de bucatarie in stil rustic design bucătărie cu fereastră design bucătărie cu fereastră cu perete complet design bucătărie cu ferestre mari

Previous Post
Kök-vardagsrum 18 rutor. Designtips
Next Post
لون الأبواب في الداخل: لتتناسب مع الأرضية أم الجدران؟