15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care ar trebui să fie designul bucătăriei dacă nu există dulapuri superioare în ea?

Un set de bucătărie este un atribut obligatoriu al unei camere destinate gătitului. Are o mare importanță funcțională, servește ca suprafață de lucru, loc de depozitare a vaselor și a altor obiecte. Dulapuri de sus și de jos, design standard.

design de bucatarie fara dulapuri de perete superioare

Este dificil să vă imaginați o bucătărie funcțională, fără dulapuri de perete..

Designerii moderni nu tolerează soluțiile standard atunci când echipează bucătăriile. Se oferă să-și ia rămas bun de la stereotipurile atât de plictisitoare. Interiorul bucătăriei fără dulapuri superioare arată elegant, frumos și neobișnuit.

bucătărie fără dulapuri de perete

Practica arată că o bucătărie cu un singur nivel este absolut funcțională..

Avantajele și dezavantajele designului

Un design interesant de bucătărie fără dulapuri de top a fost foarte popular în ultima vreme. Și acest lucru nu este surprinzător. Se potrivește perfect în interiorul bucătăriilor moderne. Le face neobișnuite, atractive și confortabile.

idei de amenajare a bucătăriei

O astfel de bucătărie are o serie de caracteristici pozitive: este mai ușoară, mai spațioasă, estetică și originală..

Această soluție are multe avantaje..

 • Potrivit pentru amenajarea spațiilor mici.
 • Umple camera cu lumină. Astfel, procesul de gătit devine mai plăcut și mai convenabil..
 • Mărește vizual spațiul. Dulapurile de perete sunt de obicei voluminoase și ocupă spațiu suplimentar, așa cum se arată în fotografie. 

  fotografia unei bucătării fără dulapuri suspendate

  Absența lor face pereții mai largi și tavanul mai înalt.

 • Este mai ușor să mențineți bucătăria curată. Praful, murdăria se așează pe structurile care sunt situate deasupra. Spălarea lor nu este ușoară, este nevoie de timp și efort. În plus, fațada își pierde aspectul atractiv sub influența curățării agresive. Dacă nu există dulapuri de perete, atunci este mai ușor să mențineți ordinea. Acest lucru va ajuta setul minim de instrumente: o ștergere umedă și un instrument special. Șterg pereții, care sunt decorați cu plăci, șorț etc..
 • Economisind bani. Costul unor astfel de structuri este mult mai mic. Deoarece nu există un rând superior de dulapuri, nu este nevoie de fitinguri, inserții de sticlă, care să mărească costurile.

  bucătărie fără dulapuri superioare

  Din ce în ce mai mulți oameni aleg o bucătărie de acest format – fără structuri voluminoase în partea de sus – este convenabilă, practică și funcțională.

 • Securitate. Dacă instalarea dulapurilor de perete se realizează prost, atunci există o mare probabilitate ca acestea să cadă odată cu vasele. Este periculos pentru viața umană;
 • Confort. Nu este ușor pentru oamenii scurți să obțină mâncăruri care sunt la înălțime. Acest lucru provoacă dificultăți și inconveniente, este necesar să luați un scaun sau o întindere. Piedestalele în acest sens sunt mult mai convenabile..

  sertare în bucătărie

  Sertarele adânci alunecă cu ușurință, accesul la conținutul lor va fi liber.

Lipsa dulapurilor de top din bucătărie are multe dezavantaje. Astfel de modele sunt spațioase și practice. Ele ajută la rezolvarea problemei lipsei de spațiu într-o cameră mică. În plus, rândul de jos este umbrit, ceea ce îi ascunde imperfecțiunea. Fără nivelul superior, dungile, petele și alte imperfecțiuni sunt vizibile pe suprafețele de sticlă.

bucătării fără dulapuri superioare

Vizual, bucătăria devine mai mare și mai luminoasă din cauza lipsei modulelor suspendate.

Când aranjați o opțiune de bucătărie cu un singur rând, puteți fixa rafturi deschise deasupra, așa cum se arată în fotografia de mai jos. Acestea vor oferi luminozitate interioară și aerisire fără a le supraîncărca. Dar praful se adună rapid în astfel de locuri.. 

bucătărie cu rafturi în loc de dulapuri

Curățarea va fi necesară mai amănunțită.

Merită să renunțați la dulapurile superioare din camere cu o suprafață mai mare de 10 metri pătrați. m. În caz contrar, această decizie nu va fi recomandabilă. Mai multe astfel de construcții ar trebui incluse în proiect..

Cum se organizează spațiul de stocare?

Dacă bucătăria nu are dulapuri superioare, apare o nouă problemă, care este spațiul de depozitare limitat. Structuri de podea de dimensiuni mici. Aranjarea articolelor de bucătărie necesare în ele nu este ușoară. Dar nu vă supărați, există modalități care vă vor ajuta în această situație.. 

bucătărie fără dulapuri de perete

În același timp, designul sufrageriei nu va avea de suferit, senzația de ușurință va rămâne.

Cale Particularități
Configurarea bufetului Este instalat ca element separat pe podea. Culoarea și stilul său pot fi orice. Nu este necesară potrivirea tonului unității de bucătărie.
Aranjament cămară Un loc bun pentru depozitarea nu numai a vaselor, ci și a alimentelor. Este potrivit să-l echipați în colțul camerei. Deci ocupă un spațiu minim, este convenabil și practic..
Dulapuri cu coloane Această soluție este modernă și originală. Poate fi folosit în bucătării mari de orice aspect: colț, drept, insulă. Creionul se va potrivi diferitelor articole. Va ajuta la ascunderea comunicațiilor, a tehnologiei încorporate. Acesta trebuie plasat în funcție de configurația camerei și de stilul de decor, așa cum se arată în fotografia de mai jos..
Folosind balconul Prezența sa este un plus imens care poate fi folosit la amenajarea unei săli de mese. Zona suplimentară va servi ca un spațiu bun de depozitare pentru ustensilele de bucătărie. Principalul lucru este preizolarea balconului.
Amplasarea insulei Se folosește în sălile de mese mari și este plasat în centru, așa cum se arată în fotografie. Structura este formată din rafturi și sertare, deci va înlocui bufetul tradițional.

design interior bucatarie fara dulapuri de top

Suprafața de lucru este mai bine luminată datorită faptului că nu cade pe umbra din sertarele superioare.

Bucătărie cu un singur nivel: în ce camere să folosiți?

Atunci când alegeți o opțiune pentru amenajarea unei bucătării, este necesar să luați în considerare dorințele proprietarilor și caracteristicile camerei. Opțiunea cu un singur nivel este o soluție modernă și neobișnuită.

bucătărie luminoasă, fără dulapuri superioare

Interiorul arată original, deschis și ușor.

Fără dulapuri superioare, bucătăria este mai liberă și mai spațioasă. Nu există niciun sentiment de dezordine în el. Prin urmare, această opțiune pentru un set de bucătărie este potrivită în spații mici. Are multe aspecte pozitive pentru acest caz..

Merită folosită și în bucătăriile înguste și lungi. Dacă instalați dulapuri de top, atunci acesta va apărea mai alungit. Lipsa unor astfel de modele va ascunde defectul.

bucătărie fără dulapuri superioare fotografie

Camera va fi confortabilă și confortabilă.

Dacă există o iluminare slabă în sufragerie, atunci dulapurile de pe perete îi vor sublinia întunericul și întunericul. Este mai bine să instalați structuri de podea și să pictați pereții în alb. Camera va fi spațioasă și luminoasă.

Un astfel de proiect este potrivit în camerele decorate în stilul minimalismului, hi-tech, modern. El le va sublinia modernitatea și ideea principală.. 

bucatarie moderna fara dulapuri superioare

Camera va fi confortabilă, elegantă și atractivă..

Caracteristici ale organizării spațiului

Proiectarea unei unități de bucătărie este o procedură importantă. Funcționalitatea și ergonomia camerei depind de calitatea implementării sale. Dacă vă gândiți în prealabil la tipul, dispunerea, locația zonei de lucru și alte detalii, atunci spațiul va fi utilizat rațional, accesul la accesorii, ustensile și corpuri de iluminat este liber.

bucătărie în stil mansardă fără dulapuri superioare

Lipsa umplerii superioare a setului cu cască – capacitatea de a facilita curățarea: nu trebuie să ștergeți suprafața dulapului de bucătărie care nu poate fi spălată.

Pentru a face față acestei sarcini este mobilier personalizat. Ea va lua în considerare dimensiunile individuale ale sufrageriei și dorințele proprietarilor. Ergonomia și confortul setului cu cască vor fi la un nivel ridicat.

dispunerea bucătăriei fără dulapuri superioare

Unul dintre avantajele absenței dulapurilor de perete este costul mai bugetar al setului de bucătărie..

Modulele suplimentare amplasate lângă pereți vor ajuta la evitarea lipsei de spațiu de depozitare. Se vor potrivi perfect ustensilelor de bucătărie necesare. Astfel, vor suplini capacitatea dulapurilor superioare. Este potrivit să echipați un blat de bar sau o insulă dedesubt cu sertare și rafturi.

bucătărie fără dulapuri superioare cu bar

Siguranța este un motiv pentru achiziționarea unui set de bucătărie fără dulapuri superioare: probabilitatea căderii lor din cauza pereților slabi sau a structurilor slab fixate este redusă.

Atunci când alegeți un design, ar trebui să acordați preferință unui aspect unghiular sau în formă de U. Acestea suplinesc lipsa dulapurilor de top. Spațiul nu își va pierde funcționalitatea, va fi practic. O șină de perete poate fi instalată deasupra blatului. Este prezentat sub forma unui tub metalic echipat cu suporturi speciale. Conține ustensile de bucătărie: condimente, oale, un prosop, așa cum se arată în fotografia de mai jos. 

balustradă peste blatul din bucătărie

Această opțiune va îmbunătăți ergonomia și va spori confortul zonei de lucru..

Rafturile arată original deasupra blatului. Ar trebui să fie puțini dintre ei, altfel ușurința bucătăriei se va pierde. Două sau trei structuri de sticlă sunt suficiente. Pe ele sunt așezate ceainice interesante, vaze și farfurii originale. Sarcina principală este de a decora interiorul. Este adecvat să folosiți un raft pe toată lungimea peretelui.

bucătărie fără design dulapuri superioare

O soluție modernă și non-standard va fi finalizarea logică a designului mobilierului.

Decizie elegantă: unde să oprești alegerea?

Sala de mese, care nu are un nivel superior, are o serie de caracteristici. Acestea trebuie luate în considerare la decorarea interiorului. În acest caz, nu este potrivit să se aplice idei banale. Este necesar să se decidă asupra stilului de amenajare și să se respecte. 

design bucatarie mansarda

Acest lucru va face posibilă transformarea camerei în luminos, extraordinar și modern..

Principala caracteristică distinctivă a unei bucătării fără dulapuri de perete este spațiul și multă lumină. Direcția stilului ar trebui să sublinieze trăsăturile caracteristice ale camerei. Nu este ușor de făcut.

idei de design bucatarie fara dulapuri

Atunci când alegeți un set de bucătărie fără structuri suspendate „inutile”, apreciați camera la adevărata sa valoare: este suficient de spațioasă pentru acest format??

Clasicul presupune o mulțime de structuri deschise, ceea ce este inacceptabil. Interiorul este caracterizat de un grad crescut de dezordine. Prin urmare, nu trebuie utilizat. În ceea ce privește barocul, există și aici dezavantaje. Stilul se caracterizează prin lux și strălucire, care nu vor avea efectul dorit într-o bucătărie fără structuri suspendate..

bucătărie bej

Nu vă zgâriți la o cască cu un singur nivel și la umplerea acesteia: lăsați rafturile să fie cât mai convenabile și practice, spațioase și folosite pentru a nu încărca rafturile deschise superioare ale camerei.

O soluție excelentă ar fi direcția techno, country, industrial, loft. Pentru ei, descărcarea părții superioare a camerei este permisă. În stil scandinav, șinele de acoperiș arată bine. Direcția eclectică acceptă prezența rafturilor deschise. Acestea completează armonios interiorul.

stil mansardă în bucătărie

Dacă doriți să aveți un set de bucătărie cu un singur nivel, trebuie să știți că un astfel de aspect este potrivit pentru camere spațioase, atunci veți putea păstra rentabilitatea maximă a bucătăriei și obține rezultatul dorit.

La echiparea bucătăriei, este necesar să se țină seama de geometria acesteia. Dacă mobilierul este instalat lângă un perete cu fereastră, atunci dulapurile superioare nu sunt adecvate. Nu vor putea sta pe fereastră. Peretele de-a lungul căruia sunt amplasate bordurile este decorat într-un mod original. Un raft atașat deasupra liniei șorțului va funcționa..

design ușor de bucătărie

Un set fără dulapuri superioare va arăta armonios într-o bucătărie prea îngustă sau, dimpotrivă, largă.

O hota trebuie instalată în zona de lucru de deasupra aragazului. Deoarece nivelul de sus lipsește, acesta va atrage atenția asupra sa. Prin urmare, alegerea sa ar trebui abordată corect. Scrupulozitatea va ajuta în acest proces.. 

set gri și glugă în bucătărie

Hota trebuie să se încadreze armonios în imaginea generală a camerei.

Absența dulapurilor superioare în bucătărie va fi principalul avantaj al interiorului. Aceasta va umple camera cu lumină și o va face spațioasă. Principalul lucru este să vă gândiți corect la proiectarea modulului și să organizați zona.. 

interior bucatarie fara dulapuri superioare cu rafturi

Utilizarea diferitelor accesorii, corpuri de iluminat va face spațiul funcțional. 

VIDEO: Design bucătărie fără dulapuri de perete.

50 de idei elegante de design de bucătărie fără dulapuri de top:

bucătărie fără dulapuri superioare design ușor bucătărie fără idei de amenajare a dulapurilor superioare bucătărie fără dulapuri superioare dispunere fotografie bucatarie fara amenajare dulapuri superioare bucatarie fara dulapuri superioare idei interioare bucătărie fără dulapuri superioare fotografie interioară bucatarie fara dulapuri superioare interioare bucătărie fără dulapuri superioare idei de planificare bucătărie fără dulapuri superioare amenajare idei bucatarie fara dulapuri superioare idei interioare bucatarie fara dulapuri superioare idei interior bucătărie fără dulapuri superioare idei foto bucătărie fără dulapuri de top idei de design bucătărie fără dulapuri superioare idei de proiectare bucătărie fără dulapuri de sus idei de decor bucătărie fără dulapuri de sus idei de decor bucătărie fără dulapuri superioare idei bucătărie fără dulapuri superioare dispunere fotografie bucătărie fără dulapuri superioare aspect foto bucătărie fără dulapuri superioare fotografie interioară bucatarie fara dulapuri superioare foto interior bucătărie fără dulapuri superioare idei foto bucătărie fără dulapuri superioare design fotografie bucătărie fără dulapuri superioare fotografie design bucătărie fără dulapuri superioare decor fotografie bucătărie fără dulapuri superioare decor foto bucătărie fără dulapuri superioare fotografie bucatarie fara dulapuri superioare design interior bucătărie fără dulapuri superioare idei de proiectare bucătărie fără dulapuri superioare design fotografie bucătărie fără design dulapuri superioare bucătărie fără dulapuri de sus idei de decor bucătărie fără dulapuri superioare decor fotografie bucatarie fara dulapuri de top decor bucătărie fără dulapuri superioare design bucatarie fara dulapuri de perete superioare idei de interior design de bucătărie fără dulapuri de perete superioare fotografie interioară design bucatarie fara dulapuri superioare interioare design bucatarie fara dulapuri de perete superioare idei de interior design bucatarie fara dulapuri de perete superioare idei de interior design bucătărie fără dulapuri de perete superioare idei foto design bucatarie fara idei dulapuri de perete superioare design de bucătărie fără dulapuri de perete superioare fotografii interioare design bucătărie fără dulapuri de perete superioare fotografie interior design bucătărie fără dulapuri de perete superioare idei foto design bucatarie fara dulapuri de perete superioare decor foto design bucătărie fără dulapuri de perete superioare fotografie design bucatarie fara dulapuri superioare perete decor foto design bucatarie fara dulapuri de perete superioare decor design de bucatarie fara dulapuri de perete superioare

Previous Post
En bra idé för renovering – dekorativt gips i badrummet
Next Post
الأزرق في التصميم الداخلي