15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design de bucătărie 2021: soluții de design interior la modă

Zona de bucătărie trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Principalele sunt practicitatea, funcționalitatea și comoditatea. Poate fi dificil să organizezi o astfel de idee într-o zonă mică. Indiferent de dimensiunea bucătăriei, există tendințe ale modei care vă permit să întruchipați designul original și frumos.

Bucătărie albă, cu blat de bar și canapea turcoaz

Designul modern al bucătăriei pune pe primul plan practicitatea

Tendințele modei 2021

Interiorul la modă al bucătăriei presupune respectarea unor legi:

 1. O mulțime de spațiu liber. Moda dictează că zona ar trebui să fie mare. Prin urmare, cu camere mici, acestea sunt conectate la camera de zi, extinzând contoare.
 2. Împărțirea în mai multe zone funcționale. Pentru a face acest lucru, utilizați pereți despărțitori din lemn, plastic sau sticlă. Acestea din urmă sunt perfecte pentru zonele mici în care contează fiecare centimetru. Segmentele se pot distinge prin așezarea diferitelor acoperiri de podea.
 3. Sticla și transparența sunt populare. Această tehnică este potrivită pentru vitrine și uși de dulap. Poate fi completat cu o canapea moale care poate fi transformată cu ușurință într-un loc de dormit suplimentar.
 4. Folosind tehnologia încorporată. Modele moderne.
 5. Formele sunt stricte, linia este clară și laconică.
 6. Printre materialele la modă se numără plasticul, suprafețele cromate și sticla..

Bucătărie la modă cu tapet foto pe perete

Cel mai recent hit este imaginea de fundal 3D cu o imprimare tridimensională. Excelent ca accente de culoare

Căști liniare lucioase

Căștile lucioase fără tranziții vizibile sunt la modă, creând efectul unei structuri dintr-o singură bucată

Tonifierea este populară. Această tehnică vă permite să creați efectul obiectelor îmbătrânite artificial. Arată impresionant și original.

Design de bucătărie mică

Când spațiul nu este suficient, este necesar să se ia în considerare cu atenție proiectarea pentru a implementa mai multe sarcini dificile în condițiile date. Este necesar să extindeți vizual camera, să o faceți mai spațioasă, fără a neglija funcționalitatea și comoditatea.

Bucătărie pe colț cu aparate încorporate

Aparatele încorporate economisesc semnificativ spațiu

Acest lucru poate fi realizat dacă respectați recomandările utile:

 1. Alegeți culori predominant deschise. Puteți adăuga câteva inserții luminoase sau elemente de decor. Mobilierul și finisajele de suprafață ar trebui să fie în culori deschise. Acest lucru va ajuta la adăugarea de ușurință și prospețime, la extinderea vizuală a limitelor. Nu utilizați mai multe culori. Câteva nuanțe și un ton luminos sunt suficiente. Acestea din urmă pot apărea în perdele sau accesorii.
 2. Dulapurile și frigiderul trebuie instalate astfel încât să nu existe obstacole în deschiderea ușilor. Pentru a elibera mai mult spațiu gol, ar trebui să achiziționați mobilier suspendat. Ușile trebuie să fie transparente. Acest lucru va face o utilizare eficientă a spațiului disponibil, inclusiv a zonei de pe perete. Suprafața sticlei va crea volum și lumină suplimentare.
 3. O fereastră mare va fi un avantaj. Perdelele de lumină care lasă să intre lumina naturală îi sunt potrivite, a căror prezență va afecta pozitiv percepția vizuală a bucătăriei. Lungimea perdelelor ar trebui să fie scurtă. Puteți extinde pervazul creând mai mult spațiu de lucru. Aceasta poate deveni o zonă de luat masa sau un loc de gătit..

Puteți abandona complet perdelele pentru a crește cantitatea de lumină primită..

Organizarea spațiului într-o bucătărie mică

O bucătărie mică nu ar trebui să aibă o mulțime de mobilier.

Set alb de aspect colț

Schema de culori selectată corect ajută la corectarea vizuală a spațiului limitat

Organizarea compoziției bucătăriei

Există reguli generale la crearea unui interior, care nu sunt afectate de dimensiunea teritoriului..

 • Crearea unui triunghi de lucru. Se bazează pe amplasarea unui frigider, chiuvetă și aragaz lângă acesta. Echipamentul formează un triunghi, unde este convenabil să vă mișcați, iar spațiul este utilizat rațional. Atunci nu se vor folosi contoare suplimentare..
 • Analizați-vă fluxurile de lucru înainte de a finaliza instalarea. Puteți desena o diagramă pentru confort. Dacă sunteți dreptaci, atunci echipamentul trebuie instalat de la stânga la dreapta. Atunci va fi convenabil să vă mișcați, piesele necesare sunt întotdeauna la îndemână.
 • Suprafețele de lucru trebuie să fie cu 15 cm mai mici decât nivelul brațelor, îndoite în unghi drept.
 • Dulapurile din partea de sus ar trebui să fie la înălțimea dvs. Dacă sunt mai mici sau mai mari, se va adăuga disconfort..
 • Folosiți etanșarea și integritatea suprafeței atunci când decorați.
 • În bucătărie ar trebui să existe întotdeauna suficient aer proaspăt. Prin urmare, este important să echipați spațiul cu o capotă de înaltă calitate și puternică. Este deosebit de important atunci când bucătăria și camera de zi sunt combinate într-o singură cameră..

Interior de bucătărie alb cu șemineu

Într-o bucătărie spațioasă, puteți aloca un loc pentru un șemineu real sau imitația acestuia.

Culori și stiluri din 2021

Paleta de culori populare și detaliile stilului sunt reflectate în tabel:

Nuanțe și stil Descriere
Industrial (mansardă) Semnul distinctiv este simplitatea. Extern, finisajul poate arăta dur. Stilul arată minunat într-o cameră spațioasă, cu tavan înalt și deschideri mari de ferestre. Pentru pereți sunt adecvate acoperirile care imită cărămida și betonul. Minimalismul este cheia. Piesele sunt multifuncționale, sunt puține.
Umbra albă Culoarea la vârf. Vă permite să creați mai mult spațiu, adaugă ușurință. Puteți acoperi pereții într-un ton complet alb sau îl puteți varia cu alte nuanțe pentru un design mai interesant..
Negru Diferă în rafinament. Ca principal pentru decorarea unei camere mici, nu va funcționa, din cauza posibilității de a mânca spațiu. Perfect pentru căști. Exersează cu moderare. Chiar și într-o cameră spațioasă, negrul ar trebui să aibă cel mult 60%.
Combinație de alb și negru Soluția clasică. Puteți adăuga originalitate cu elemente decorative. Excelent pentru întruchiparea stilului yin-yang. O culoare este aleasă pentru suprafețe, cealaltă este potrivită pentru mobilier.

Set de bucătărie cu fronturi combinate

Combinația de alb cu o textură din lemn arată frumos în bucătărie.

Interior la modă al bucătăriei moderne

Nu trebuie să fii limitat de cadre stricte, poți combina diverse soluții de stil și adăuga detalii interesante la interiorul bucătăriei

Graffiti pe pereți

Această soluție câștigă popularitate. Inscripțiile arată foarte impresionant și original. Puteți picta o rețetă pentru felul tău preferat pe perete. Arată neobișnuit și creativ. Citatele preferate și frazele motivaționale vor fi valabile. Poți scrie orice. Acest tip de muncă poate fi realizat cu ușurință de către profesioniști. Nu este dificil, așa că poți încerca să faci totul singur..

Scrisori pe perete în interiorul unei bucătării la modă

Decalcomaniile pot fi sub formă de autocolante de vinil

Scriere cu cretă pe un perete negru de bucătărie

Sau sub forma unei suprafețe „vii” a unui perete de ardezie, pe care poți scrie orice vrei în funcție de starea ta de spirit

Caracteristicile tendințelor moderne în proiectarea spațiilor de bucătărie

Piața oferă o gamă largă de produse, care vă permite să alegeți opțiunea potrivită pentru cele mai sofisticate gusturi și situații non-standard. Multe modele, scheme de culori pot face cumpărătorul confuz. Prin urmare, merită să înțelegeți caracteristicile tendințelor moderne:

 • Minimalismul și hi-tech-ul au avut un impact uriaș asupra stilului spațiului de bucătărie. Prin urmare, un popular decor, o producție ridicată și simplitate sunt populare..
 • Laconicism combinat cu confort și ergonomie. Acest lucru se reflectă nu numai în aspect, ci și în îngrijire, funcționare..
 • Materialele cu o producție ridicată fac posibilă utilizarea imitației materialelor naturale în zone cu temperaturi extreme și umiditate ridicată.
 • Fațadele sunt în mare parte netede, armăturile sunt ascunse.
 • Fabricabilitate excelentă a sistemelor de stocare. Include picioare reglabile, amortizoare și dispozitive de închidere.
 • Gamă rece domină, inclusiv tonuri de alb și gri.
 • Blaturile de lucru sunt deseori alese pentru a fi grațioase, cu o suprafață strălucitoare..

O lampă neobișnuită în interiorul unei bucătării la modă

Lămpile cunoscute sunt demodate pentru o lungă perioadă de timp, găsesc un model original cu o formă non-standard

Fereastra din tavanul bucătăriei-sufragerie a unei case de țară

O fereastră pe tavan este o idee interesantă și, cel mai important, una la modă. Într-o casă privată, este foarte posibil să realizezi ideea.

Set de mobilier – fața bucătăriei

Starea generală și percepția bucătăriei depind în mare măsură de setul cu cască. Este important să alegeți nuanța, modelul și textura potrivite. Produsele moderne se disting prin forme laconice, linii stricte și culori calme și neutre..

Pardoseală colorată cu dungi într-o bucătărie alungită

Setul cu cască alb elegant se potrivește perfect în bucătăria unei configurații foarte incomode

Mai des dau preferință fațadelor netede de un ton deschis, fără accesorii. La prima vedere, implementarea discretă, dar competentă în camera comună vă permite să faceți designul complet și elegant. Alegeți suprafețe lucioase care reflectă lumina pentru spațiu suplimentar.

Blat elegant de lemn masiv

O astfel de masă va deveni un punct culminant al interiorului bucătăriei.

Caracteristicile finisării spațiilor de bucătărie

Există câteva caracteristici importante de luat în considerare atunci când alegeți un finisaj. Există anumite nuanțe pentru fiecare suprafață:

 1. Pereți. S-a observat că lumina este o paletă potrivită. Pictura standard este o soluție excelentă. Este important ca pereții să fie netezi și fără defecte. Designul depinde de stilul selectat. Dacă aceasta este o tendință modernă, vă puteți opri la imitarea suprafețelor de beton sau cărămidă. O opțiune practică ar fi utilizarea panourilor de perete. Sunt ușor de întreținut, tolerează perfect condiții dificile, inclusiv temperaturi extreme, umiditate.
 2. Tavan. Pentru o suprafață perfect plană, este preferată o structură de tensiune sau suspendată. Acestea vă vor permite să încorporați în mod convenabil lumină spot în zonele dorite. Diferitele niveluri de iluminare vă vor permite să schimbați atmosfera din cameră în timpul zilei. Lămpile pot fi rotative, cu posibilitatea de a schimba unghiul. Plafonul diferitelor niveluri va ajuta la evidențierea mai multor segmente, împărțind zona de lucru și cea de luat masa.
 3. Podea. Tigla este cea mai solicitată pentru bucătărie datorită proprietăților sale. Acesta tolerează perfect umiditatea, diferențele de temperatură, rezistente la uzură, durează mult timp și nu se teme de stresul mecanic. Este ușor de îngrijit, de aceea este considerat o opțiune ideală pentru acest spațiu. Tehnologiile moderne permit ca parchetul să fie mai accesibil pentru spațiile cu condiții dificile. Dacă această opțiune este prea costisitoare, ar trebui să se utilizeze parchet laminat..

Folosind laminat pentru a decora podeaua și tavanul bucătăriei

A devenit la modă să folosești parchet laminat pentru decorarea tavanului. Interiorul va fi mai armonios dacă podeaua din zona de luat masa este așezată cu aceleași panouri.

Zona de luat masa în bucătăria modernă

Organizarea unui segment de mese bun necesită un număr suficient de metri. Proiectele moderne se adaptează bucătăriilor tipice, astfel încât să puteți aranja un segment chiar și într-un spațiu mic.

Zona de luat masa în bucătărie cu o suprafață de 12 pătrate

Chiar și într-o bucătărie mică, este foarte posibil să amenajați o sală de mese confortabilă, trebuie doar să ridicați mobilier de format mic

Pentru a găzdui zona de luat masa, ar trebui să alegeți un aspect de colț sau litera G. Primul caz se distinge prin capacitatea de a plasa compact articolele necesare. Este recomandat să selectați paleta grupului de mese în funcție de scara camerei. Pentru nuanțele neutre liniștitoare, este potrivit un loc luminos precum o masă..

Decorarea pereților în sufragerie-bucătărie folosind mozaic 3D

Un truc universal pentru orice stil este să găsești un element original care să poată decora bucătăria. De exemplu, un mozaic tridimensional pe perete în zona de luat masa, ca în fotografie

Dacă nu există suficient spațiu, puteți extinde blatul zonei de lucru sau accesoriul pentru bară. Aceasta este o opțiune compactă și practică care nu necesită centimetri în plus, dar permite familiei și oaspeților să se acomodeze confortabil.

Stil pe placul tau

Trebuie să alegeți designul ținând cont de particularitățile vizitelor. Stilurile potrivite includ:

 1. Loft. Umplut cu o atmosferă de creativitate. Pentru pereți, vopseaua și cărămida sunt potrivite. Podeaua este decorată cu linoleum sau gresie. Mai bine să se implementeze în camere spațioase.

  Interiorul unei bucătării la modă în stil mansardă

  Se poate părea că renovarea este incompletă. Cu toate acestea, cunoscătorii loftului respectă stilul pentru simplitatea și originalitatea sa.

 2. Scandinav. Bază pentru durabilitate și curățenie. Se caracterizează printr-o abundență de culori deschise, o iluminare strălucitoare. Plantele vii și părțile din materiale naturale sunt potrivite ca accente..

  Covor colorat în interiorul unei bucătării albe

  Un covor luminos va dilua atmosfera rece a interiorului scandinav

 3. Minimalism. Accentul principal se pune pe funcționalitate, paleta este calmă. Nimic strălucitor și luminos. Un minim de elemente decorative. Plasați numai obiectele necesare.

  Bucătărie minimalistă albă

  Minimalismul îi va atrage cu siguranță pe cei cărora nu le plac detaliile inutile.

Metal în design

Piesele metalice sunt esențiale pentru sterilitate și practic. Ele subliniază ordinea și sunt ușor de curățat. Astfel de detalii în bucătărie pot fi implementate sub formă de mixere, chiuvete, vase, lămpi sau accesorii unice. Puteți arăta imaginație și adăuga originalitate interiorului..

Hota din cupru în bucătărie cu un set de lemn

Metalul cu lemnul este o combinație excelentă pentru interiorul unei bucătării moderne

Două lămpi neobișnuite deasupra mesei

Lămpile din oțel cu reflector aurit arată interesant

Bucătării în negru

Negrul va fi folosit în aproape orice stil. Se va încadra cu succes în modern și avangardist. Adesea, o gamă similară pentru setul cu cască este utilizată în studiourile în care zona de bucătărie nu este delimitată de pereți. Funcționalitatea arată impresionant în astfel de condiții. Este mai bine să completezi negrul cu o scală neutră. Suprafața lucioasă arată mai bogată decât suprafața mată.

Bucătărie alb-negru în stil scandinav

Combinația clasică alb-negru este utilizată în aproape toate stilurile.

Interior bucatarie cu accente portocalii

Bucătăria obișnuită neagră se va schimba dramatic dacă adăugați câteva accente portocalii strălucitoare.

Negrul absoarbe lumina. Prin urmare, merită să acordați o atenție specială selecției iluminării corecte. Fereastra ar trebui să fie cât mai deschisă, mai lumină naturală. Praful și dungile sunt clar vizibile pe o astfel de suprafață. Prin urmare, va trebui să faceți curățenie cu atenție și regulat..

50 de fotografii de bucătării la modă

Design de bucătărie la colț la modă Insula futuristă în designul bucătăriei Decorarea pereților bucătăriei cu lamele din lemn Bucătărie alb-negru în stil modern Insulă de bucătărie cu chiuvetă încorporată Grup de mese în negru Lămpi rotunde deasupra barei Clasice atemporale în interiorul bucătăriei moderne Scaune galbene la o masă albă Bucătărie cu zonă de luat masa într-un apartament din oraș Podea din gresie porțelanată gri din interiorul bucătăriei Șorț din ceramică maro Zid de cărămidă în bucătărie-sufragerie Lămpi de cupru deasupra mesei Mozaic pe șorțul unei bucătării la modă Fata de masa bej pe masa din bucatarie Zonarea bucătăriei cu pardoseală Caramida rosie in decorul unei bucatarii la moda Culoare maro în designul bucătăriei Bucătărie de colț cu șorț alb Electrocasnice din oțel inoxidabil în interiorul bucătăriei Pardoseală ceramică în bucătărie-sufragerie Bucătărie mică cu aspect în formă de U Mobilier bej într-o bucătărie modernă Candelabru de cristal pe tavanul bucătăriei Blat de bucătărie negru Deschideți rafturi în interiorul bucătăriei Zonarea zonei de recreere în bucătărie-sufragerie Bucătărie luminoasă în stil mansardă Proiectarea unei bucătării-sufragerie la modă Zona de luat masa în bucătăria unei case de tip panou Lemn în interiorul unei bucătării-living spațioase Laminat maro pe podeaua bucătăriei-sufragerie Scaune luminoase în bucătăria gri Tavan cu plinte din poliuretan în bucătăria unui apartament din oraș Mobilier maro în bucătăria unei case de panouri Culoare albastră în designul spațiului de bucătărie Masă rotundă Tapet sub zebra de pe peretele bucătăriei Fațade de mobilier de bucătărie cu finisaj din lemn Stil clasic în designul bucătăriei Placă de ardezie în loc de tapet în bucătărie Culoare turcoaz în designul bucătăriei unei case private Mică bucătărie liniară Bucătărie albastră minimalistă Tapet floral în designul bucătăriei Jaluzele romane cu dungi pe fereastra bucătăriei Bucătărie-living în stil scandinav Covor galben în designul unei mici bucătării

Previous Post
Kombinera tapeter i hallen – trender 2021
Next Post
تصميم غرفة الأطفال لفتاتين من أعمار مختلفة