15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Crearea unui design modern de bucătărie cu un aspect de colț

Vă întrebați cum să furnizați o bucătărie de colț? Atunci ai ajuns la locul potrivit. Citiți recenzia noastră și veți putea aduce la viață cele mai îndrăznețe decizii de proiectare..

Masă rotundă pentru a lua masa într-o bucătărie din colț

Bucătăria din colț este ușor de utilizat, deoarece colțul format din aceasta este ideal pentru un „triunghi de lucru”

Bucătăria din colț ocupă pe bună dreptate o poziție de lider printre alte opțiuni. Practic, frumusețe, ergonomie – așa este descris setul de bucătărie de tip colț în cartea profesională a unui designer de succes. Nu mă crede pe cuvânt? Nici o problemă. Citiți textul de pe. Acest articol vă va ajuta să faceți față tuturor dificultăților pe care le puteți întâmpina în modul de proiectare a unui spațiu de bucătărie..

Proiect de proiectare a bucătăriilor de diferite dimensiuni

În continuare, vom lua în considerare mai multe opțiuni pentru dimensiunea camerei, de care depinde în mare măsură designul bucătăriei din colț..

Amenajarea unei mici bucătării cu bar

Setul de colț vă va permite să echipați confortabil interiorul cu un set minim de articole

Hrușciov și casele cu zece etaje sunt proprietarii unor zone relativ mici. Prin urmare, se acordă o atenție deosebită aspectului funcțional al designului. Setul de colț este cel mai potrivit pentru asta. Caracteristicile sale sunt:

 • utilizarea cea mai rațională a spațiului;
 • posibilitatea de a găti în comun de două persoane simultan;
 • o selecție imensă de decorațiuni interioare pentru spațiul bucătăriei;
 • utilizarea convenabilă a barei.

Desigur, plasarea unui contor de bare în 5-7 metri pătrați nu este întotdeauna o soluție profitabilă. Ar fi mai bine să folosiți un pătrat pentru a amenaja o masă spațioasă..

Pentru a mări suprafața de lucru, utilizați pervazul ferestrei ca o masă suplimentară. Această soluție va aduce neobișnuit în interiorul camerei. Dar ia în considerare prezența unei baterii de încălzire sub fereastră. Dacă este posibil, este mai bine să îl mutați pe un alt perete. Dacă nu sunt planificate reparații majore, atunci dulapurile inferioare nu pot fi amplasate aici..

Chiuvetă de colț într-o bucătărie mică

Colțul teșit al setului cu cască poate găzdui o chiuvetă mai mare

Chiuveta este situată cel mai convenabil în colțul camerei. Ocupă mult spațiu, dar aici va fi posibil să compenseze un astfel de neajuns. În același timp, este necesar să echipați corect un dulap de colț atât sub blat, cât și deasupra acestuia. Va fi incomod să acționați în colțul îndepărtat, deci comandați setul cu cască cu rafturi scoase pentru vase. De asemenea, este foarte posibil să instalați aici o mașină de spălat sau o mașină de spălat vase..

Cameră de dimensiuni medii

Cea mai bună opțiune este un spațiu de bucătărie de 8-12 metri pătrați. Această dimensiune vă permite să montați toate mobilierele necesare, aparatele de uz casnic, fără a sacrifica comoditatea. O cameră de această dimensiune se găsește cel mai adesea în clădiri noi sau în construcția privată de case. O bucătărie pe colț poate fi executată fie complet mobilată cu un set (dulapuri, rafturi, blat de lucru), fie folosind un blat de bar. Acesta din urmă va forma o literă explicită „G” a interiorului camerei.

Interior de bucătărie de dimensiuni medii, cu masă

Bucătărie pe colț cu zonă de luat masa dedicată

Zona de luat masa poate fi organizată în mijlocul camerei sau lângă fereastră, ceea ce era imposibil cu dimensiunile reduse ale camerei.

Utilizarea finisajelor decorative aici are o gamă mai largă de posibilități decât o bucătărie mică. Nu vor exista astfel de amestecuri vizuale de decorațiuni.

Suprafață peste 12 mp m.

O bucătărie spațioasă pe colț este un loc în care fanteziile se împlinesc. Pe lângă elementele principale ale decorului interior, aici se vor potrivi în mod ideal zone suplimentare. Acesta poate fi un bar cu scaune înalte, în spatele căruia este convenabil să urmăriți știrile de dimineață pe televizorul de perete sau să citiți cartea preferată seara cu o ceașcă de ciocolată fierbinte. În prezența unei ferestre largi, pervazul ferestrei este echipat cu un loc pentru odihnă. Pervazul ferestrei este mai larg, mai spațios. Pentru comoditate, este decorat cu o țesătură moale și groasă sau sunt așezate perne pentru canapea.

Canapea confortabilă în loc de pervazul ferestrei în bucătărie

Dacă pervazul ferestrei din bucătărie este suficient de scăzut, puteți aranja o canapea confortabilă în locul ei.

Sfat. Când utilizați textile, luați în considerare schema de culori, textura suprafeței, precum și tăierea produselor. Păstrat în același stil, este capabil să transforme în mod repetat spațiul de bucătărie al apartamentului tău..

Insulă de bucătărie din lemn maro închis

Într-o cameră mare există un loc pentru o insulă de bucătărie

Cu o suprafață de peste 12 metri pătrați, puteți organiza partea insulei a căștilor. Bucătăriile europene moderne sunt deseori amenajate în acest fel. În plus față de comoditatea de a găsi, un astfel de aspect îl va face exclusiv. În același timp, partea insulară a căștilor este proiectată în diferite moduri..

Sunt posibile următoarele opțiuni:

 1. Joc de lumină. Utilizarea pe scară largă a benzilor LED de diferite culori va decora bine camera.
 2. Tencuiala decorativă va completa în mod ideal stilul francez „Provence”.
 3. Spațiul în stil Art Nouveau este completat perfect de un acvariu mare situat direct sub blatul insulei.
 4. O compoziție sub formă de rafturi de cărți căptușite cu cărți cu legături frumoase, precum și fotografii încadrate de rame este potrivită pentru un design interior „clasic”..

Multe opțiuni sunt întruchipate în bucătăria spațioasă. Uită-te la fotografii cu soluții stilistice de succes pentru organizarea spațiului din bucătărie.

Interior de bucătărie în colț în stil mansardă

Bucătărie de colț de design industrial în spiritul minimalismului

Interiorul unei bucătării moderne din colț în alb

Bucătărie albă orbitoare, cu o peninsulă în formă de bar

Alegerea unui stil interior

Înainte de renovare, se pune adesea întrebarea cu privire la ce design alegeți. Internetul oferă multe opțiuni surprinse în fotografii. Ele reflectă toate stilurile posibile de design ale bucătăriei din colț. Găsește soluții neobișnuite, extravagante, ale măduvei osoase. Dar cum se poate vedea în mod independent, pe exemplul apartamentului, una sau alta întruchipare a „Modernului”?

Design de bucătărie în formă de L în stil modern

Bucătărie elegantă, întunecată, în stil Art Nouveau

Răspunsul este simplu: desenează-l singur. Pentru a face acest lucru, trebuie să întocmiți o schiță a proiectului proiectului. Nu este nimic complicat. Totul se reduce la imaginea liniilor camerei, precum și la contururile mobilierului într-un punct – punctul de dispariție. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să întocmiți o schiță, citiți articolul nostru urmând linkul de mai jos..

Etapa de creare a unui proiect de proiectare este împărțită în mai multe părți:

 1. Linii de salon: ferestre, uși, pereți, podea, tavan.
 2. Conturați textura pereților, podelelor, tavanelor.
 3. Desemnarea setului de mobilier, masă.
 4. Aplicarea surselor de iluminat, elemente de decor decorativ interior.

Pentru comparație, procedura trebuie repetată de mai multe ori. Deci veți obține 3-4 opțiuni pentru finisarea interiorului, iar dintre ele veți alege cea mai potrivită..

Desen de design bucatarie cu set de colt

Un exemplu de schiță a unei viitoare bucătării

Sfat. Când cumpărați material de finisare, este mai bine să îl luați cu o marjă. Dacă dintr-o dată nu aveți suficiente plăci, laminat, tapet, nu este un fapt că veți putea găsi același lot sau culoare. Un model diferit va strica aspectul general al camerei..

Desigur, nimeni nu interzice vizionarea ideilor de pe Internet. Mai jos sunt câteva fotografii cu modele de bucătărie de colț potrivite.

Design în stilul „Clasic modern”

Bucătăriile din colț în acest stil arată chic. Acest lucru se aplică tuturor elementelor. Economisirea de bani nu este potrivită aici. Luxul, strălucirea suprafețelor, fațadele, costurile ridicate intenționate sunt expresia deplină a acestui stil. Camera decorată cu „Art Nouveau clasic” este un atribut al unui adevărat aristocrat modern.

Set de bucătărie pe colț în bucătărie cu pardoseală ceramică

Stilul se caracterizează printr-o abundență de curbe netede.

Podele

Pardoseala trebuie decorată cu plăci ceramice. Paleta de culori este maro deschis. O nuanță de nisip murdar va fi utilă. Plăcile, potrivite cu o dimensiune mare, arată organic. Alege un metru cu metru. Suprafața este neapărat lucioasă, strălucitoare. Textura poate fi fie monocromatică, fie decorată cu un model neclar..

Pardoseală ceramică maro în bucătăria din colț

Pardoseala ceramică este ușor de curățat și va rezista foarte mult timp

Spațiu de perete

Pereții sunt finisați în alb. Panourile de perete încadrate cu panouri sculptate în alb se vor potrivi perfect. Setul de mobilier trebuie să se potrivească cu pereții. Lemnul văruit se potrivește bine cu o podea maro deschisă.

Masă de luat masa din lemn în bucătăria din colț

Culorile naturale ale nuanțelor dezactivate sunt potrivite pentru decorarea pereților

Faceți un contor de bare dacă doriți. Este instalat deasupra blatului bucătăriei. Spațiul de sub bară este aranjat în funcție de scopul funcțional al acestora. Într-un caz, este decorat cu o zonă decorativă. În același timp, „Art Nouveau clasic” acceptă coperți frumoase de cărți stivuite pe rafturi deschise sau întinse pe ele. Dacă dimensiunile bucătăriei din colț sunt relativ mici, atunci este mai bine să faceți dulapuri suplimentare..

Tavan

Tavanul este realizat pe două niveluri. Tranziția de nivel este încadrată de o baghetă largă albă. Iluminatul este abundent aici. Sursele de lumină individuale (punct) sunt montate de-a lungul perimetrului. Iluminatul principal este candelabrul central realizat din fier forjat ca suport pentru lumânări. Nișa de tavan, care se formează între niveluri, este încadrată cu iluminare ușoară. Acest lucru creează un efect „ceresc”.

Proiectarea unei zone de luat masa într-o bucătărie modernă

Dimensiunile candelabrului sunt selectate în funcție de dimensiunile camerei

Mobila de bucatarie

Un șorț de bucătărie este pânza unui artist. Cu această atitudine față de design, veți obține o cameră de gătit cu adevărat regală. Plăcile ceramice mici sunt cele mai potrivite aici. Modelul este ales floral, dar nu strălucitor. Nuanța galbenă se va potrivi perfect în interiorul „Classic Modern”.

Acordați o atenție deosebită plitei, și anume hotei de deasupra acesteia. Decorează-l sub șemineu. Coloanele laterale adaugă stil fără a obstrucționa vizualizarea.

Bucătărie pe colț cu hota

Frumosul stil al unei hote de colț pentru un șemineu

Dulapurile suspendate ar trebui să fie realizate cu fațadele ușilor din sticlă. În plus, instalați aici lumina de fundal. O astfel de iluminare nu vă va lăsa indiferent noaptea..

Zona de luat masa, sau mai bine zis mobilierul pentru aceasta, cumpără un design neobișnuit. „Modern” este o tendință mai modernă. Dar combinația cu „Clasici” exaltează notele aristocratice. Aplicat mobilierului – cumpărați scaune din metal, cromate, cu grinzi de lemn pe spate. Poziția de așezare este din material textil alb.

Blat de bucătărie negru

Simbioza clasicului și modernului într-un singur set de bucătărie

Dacă finanțele o permit, blatul este achiziționat din granit de piatră. Textura și nuanța sunt potrivite cu tonul acoperirii podelei. Blatul unui blat de bar sau al unui element insular al bucătăriei poate fi decorat cu sticlă din sticlă organică.

Stil scandinav „Art Deco”

Combinația diferitelor soluții în stilul lor natural al camerei poate crea un design original al camerei. Interiorul scandinav se caracterizează prin răceala sa pronunțată, în timp ce Art Deco este întruchiparea luxului modern de decor.

Zonă de luat masa în bucătărie Art Deco

Aducerea luxului Art Deco într-un interior scandinav rece este ușor cu mobilierul

Lampă suspendată cu abajur de cupru strălucitor

Plafoanele elegante ale lămpilor suspendate vor fi, de asemenea, adecvate.

Plăcile sunt așezate și pe podea aici, doar într-o nuanță întunecată. Textura este selectată monocromatică. Dacă doriți, așezați un laminat texturat sub un copac.

Zona de luat masa este evidențiată într-o culoare separată. O umbră deschisă va face. Este posibil să-l executați cu parchet. Principalul criteriu aici va fi culoarea laminatului cu placa de parchet. Contrastul se face pe parchet.

Masă ovală maro în bucătăria Art Deco

Peretele accent poate fi evidențiat cu culori contrastante

Pereții sunt finisați cu tapet lăptos întunecat. Șorțul este realizat și cu dale. Cusca corectă pe fond alb, diluată cu pătrate de aur încadrate de o dungă neagră va exprima Art Deco la maximum.

Iluminarea zonei de lucru cu lămpi încorporate în dulapuri

Combinație contrastantă dintre un șorț alb strălucitor, cu o masă neagră și scaune de bar

Tavanul unei camere în care trebuie să-l spălați constant trebuie să fie tăiat cu un material adecvat. Folosiți panouri din plastic. Nu se tem de apă. Culoare – alb pur. Stilul scandinav implică un fel de minimalism. Prin urmare, cel mai bine este ca plafonul să fie solid, cu un singur nivel. Lumina de fundal este montată folosind metoda zonală. Zonele solicitate sunt determinate unde este necesar un număr mare de raze de lumină. Candelabrul central este cel mai bine plasat deasupra mesei de luat masa. Sfeșnicul este perfect.

Scaune de bar cu tapițerie bogată

Utilizarea mobilierului masiv este tipică pentru Art Deco.

Pentru acest design al unei bucătării pe colț, accentele contrastante sunt potrivite. De exemplu, scaunele și fotoliile sunt alese în mov. Dacă vorbim despre un fotoliu – textile solide netede, brodate cu nituri argintii la articulații.

Ghișeu de bar în bucătăria de la mansardă

Scaune luminoase în jurul unei mici mese de mic dejun

Utilizarea pe scară largă a florilor sau a plantelor verzi se va potrivi stilului scandinav. Acestea vor servi drept un supliment excelent la decorarea interioară a spațiilor..

Elemente decorative ale bucătăriei

Alegerea decorațiunilor depinde de stilul de decorare. Dar există și universale. De exemplu, fotografii încadrate cu rame din lemn. În acest caz, cadrul trebuie să se potrivească cu interiorul. Dacă se folosește „Clasic”, accentele nu sunt adecvate. Un stil strict, linii drepte, culori solide vor arăta mai acceptabil. Imaginile orașului pe timp de noapte pentru „Clasici” vor fi perfecte.

Decorare cu fotografii ale peretelui din bucătărie

Dacă doriți, puteți aranja o expoziție de fotografie întreagă pe perete

Pe lângă fotografii, pereții sunt decorați cu grimase de relief, imagini ale unor oameni celebri, figuri umane.

Autocolante de vinil negru pe peretele alb al bucătăriei

Autocolante de vinil – o modalitate ușoară de a vă transforma interiorul

Portretul unui bărbat cu pălărie pe peretele bucătăriei

Pictura de artă a pereților va arăta foarte impresionant

Elementele de mobilier pot servi drept decorațiuni accent. O masă de mese, ale cărei picioare, sau o parte din ele, sunt vopsite într-o nuanță excelentă. Produsele sculptate care seamănă cu coloanele grecești antice par interesante. În plus, coloanele vor decora bine fațadele ușilor dulapului, precum și o ușă sau un arc realizat în locul unei uși..

Video: interioare de bucătării pe colț

Bucătării de colț – fotografie

Blaturi de bucătărie din marmură Oglindă pe suprafața laterală a tejghelei de bare Bucătărie modernă scandinavă Bucătărie în formă de L cu blaturi din lemn Interiorul unei mici bucătării în formă de L Masă de luat masa pe un cadru metalic Glugă gri pe fundalul unui șorț cu gresie Masă de luat masa din scânduri într-o bucătărie luminoasă Șorț mozaic în bucătăria în formă de L Bucătărie luminoasă în stil mansardă Nuanțe negre de lămpi în bucătăria scandinavă Farfurii decorative pe peretele bucătăriei Fațadele surde ale unei bucătării setate în alb Dulapuri de bucătărie cu iluminare încorporată Șorț negru într-o bucătărie clasică Set verde deschis de aspect colț Bucătărie albă din colț Scaune de bar cu scaune albe Bucătărie pe colț cu aparate încorporate Șorț din ceramică în culoarea morcovului Podea cu gresie în bucătăria în formă de L Bucătărie alungită în stil clasic Interior bucătărie în culori închise Bucătărie albă în formă de L Bucătărie pe colț cu fațade curbate Pardoseala din lemn maro Sertare albe suspendate combinate cu piedestale maro Masa rotunda de masa cu suprafata lacuita Mobila de bucatarie cu fronturi negre Căști albe în stilul minimalismului Finisarea tavanului deasupra zonei de lucru cu panouri laminate Proiectare bucătărie pe colț în Hrușciov Interiorul bucătăriei moderne în nuanțe întunecate Bucătărie cu mobilier negru într-o casă din lemn Flori sălbatice într-o vază pe masă Bucătărie elegantă în stil clasic Interior bucătărie fără dulapuri de perete Bucătărie albă modernă Deschideți rafturi cu ustensile de bucătărie Fereastra de bucătărie cu jaluzea romană Zid de cărămidă în interiorul bucătăriei Scaune din lemn cu scaun tapițat Molduri aurii la ușile setului de bucătărie Bucătărie de colț de înaltă tehnologie Spațiu de lucru pentru bucătărie cu colț Nuanțe romane albe cu margine portocalie Bucătărie de înaltă tehnologie cu fațade albe Frigider retro în bucătăria modernă Bucătărie pe colț cu fațade verzi Bucătărie în formă de L cu chiuvetă sub fereastră

Previous Post
Köksbänkens höjd: standardhöjd, höjd kontra höjd: hur man beräknar parametrarna?
Next Post
اختيار تصميم غرفة المعيشة وغرفة النوم