15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să decorați o bucătărie în stil japonez

Modul de viață japonez este răspândit în lumea modernă. Numărul iubitorilor de mâncare japoneză a crescut, adolescenții îndrăgostiți de anime și idoli japonezi. Literal, fiecare persoană modernă folosește activ gadgeturi fabricate în Japonia, iar mașinile japoneze sunt la modă în întreaga lume. Prin urmare, bucătăria în stil japonez, precum și designul întregii camere în ansamblu, este în mod natural foarte popular..

bucătăria în stil japonez, precum și designul întregii camere în ansamblu, este în mod natural foarte popular.

Bucătăria în stil japonez, precum și designul întregii camere în ansamblu, sunt în mod natural foarte populare..

Istoria creației stilului japonez

Designul este tipic japonez în stil și simbolizează liniștea. Mai mult, el nu este nicidecum sărac și sărac. Tendința japoneză în materie de design a venit în Europa în secolul al XVIII-lea. De atunci, nu și-a pierdut relevanța și este încă foarte popular..

Designul este tipic japonez în stil și simbolizează liniștea.

Designul tipic japonez întruchipează liniștea.

La început, acest stil a cucerit fanii cu exotismul său. Apoi, aristocrații au început să se lase lăsați cu rafinamentul Orientului. Au preferat să imite decorarea și designul camerelor individuale în conformitate cu realitățile grațioase japoneze. Treptat, elitei conducătoare i-a plăcut și acest stil. De-a lungul timpului, liniile și formele țărmurilor îndepărtate ale estului au devenit iubite în întreaga lume..

Treptat, elitei conducătoare i-a plăcut și acest stil.

Treptat, acest stil a venit pe placul elitei conducătoare..

Principii de bază de proiectare

Sarcina designerului care creează stilul bucătăriei este de a lua în considerare toate dorințele clientului în conformitate cu gustul și condițiile de viață. Percepția despre lume și starea spirituală a europenilor și a oamenilor din est diferă semnificativ. În partea europeană a continentului, viața constă în graba constantă, graba la locul de muncă, blocaje veșnice și o lipsă acută de resurse de timp.

Sarcina designerului care creează stilul bucătăriei este de a lua în considerare toate dorințele clientului în conformitate cu gustul și condițiile de viață.

Sarcina designerului care creează stilul bucătăriei este să ia în considerare toate dorințele clientului în conformitate cu gustul și condițiile de viață.

Viața constantă în acest mod și stresul își lasă amprentele, o persoană devine nervoasă. Pentru a atenua situația și a ameliora tensiunea care a apărut, se recomandă să acționeze ca japonezii, creând confort și liniște în propria lor casă. Relaxați-vă și plonjați în lumea contemplării calme și a plăcerii estetice.

Pentru a atenua situația și a ameliora tensiunea care a apărut, se recomandă să acționeze ca japonezii, creând confort și liniște în propria lor casă.

Pentru a atenua situația și a ameliora tensiunea care a apărut, se recomandă să acționeze ca japonezii, creând confort și liniște în propria lor casă.

Designul bucătăriei în stil japonez implică o combinație de practic, modestie și seninătate. Mobilierul care nu se străduiește deloc să laude luxul se realizează prin utilizarea unor linii geometrice corecte, o combinație armonioasă de culori moi, discrete și absența mobilierului voluminos.

Designul bucătăriei în stil japonez implică o combinație de practic, modestie și liniște.

Designul bucătăriei în stil japonez implică o combinație de practic, modestie și liniște.

În țara soarelui răsărit, dimensiunile bucătăriilor sunt în multe feluri similare cu cele domestice. Sunt mici, deci stilul este în mare parte minimalist. Și din același motiv, designerii japonezi folosesc pe scară largă tehnicile de extindere vizuală a camerelor..

În țara soarelui răsărit, dimensiunile bucătăriilor sunt în multe feluri similare cu cele domestice.

În țara soarelui răsărit, dimensiunile bucătăriilor sunt în multe feluri similare cu cele domestice..

Pentru ca bucătăria să respecte toate canoanele tradițiilor japoneze, atunci când dezvoltați un design, este necesar să respectați mai multe reguli:

  • fără dezordine de piese, spațiu liber;
  • mobilier din materiale naturale;
  • iluminatul potrivit.

O cameră ideală în stil japonez arată astfel:

  • pe podea – un covor de bambus din răchită;
  • pe pervazuri – vase cu bonsai sau vaze cu ikebana;
  • pe pereți – rafturi din lemn sub formă de hieroglife, picturi cu subiecte tradiționale japoneze;
  • iluminat – este mai bine să folosiți aplice miniaturale în formă de floare, crenguțe cu frunze sau în formă de felinar japonez de hârtie.

Un atribut obligatoriu al unei astfel de camere este prezența unei mici mese de ceai, perne moi pentru șezut și, desigur, ecrane mobile.

Alegerea culorii bucătăriei

Interiorul bucătăriei japoneze este în primul rând natural, aproape de nuanțele naturale de culoare. Culorile contrastante și strălucitoare sunt de prisos aici. Culoarea preferată și adesea folosită de japonezi în bucătărie este negru. Este un element indispensabil în design și stil. Desenele și hieroglifele sunt desenate în negru pe țesături, hârtie și lemn. Este prezent peste tot: pe ecrane, mobilier, modele de lampă și chiar pe perne așezate pe scaunele scaunelor..

Interiorul bucătăriei japoneze este, în primul rând, culori naturale apropiate de nuanțele naturale.

Interiorul bucătăriei japoneze este, în primul rând, culori naturale apropiate de nuanțele naturale.

Culorile paletei bej și maro sunt potrivite pentru bucătăria japoneză, cu excepția galbenului și portocaliului..

Roșul este puțin asociat cu patriotismul și soarele. Nu există prea mult în interior, dar este întotdeauna prezent. Cel puțin sub formă de șervețele de paie, lămpi.

Culorile paletei bej și maro sunt potrivite pentru bucătăria japoneză, cu excepția galbenului și portocaliului.

Culorile paletei bej și maro sunt potrivite pentru bucătăria japoneză, cu excepția galbenului și portocaliului..

Culoarea vegetației în creștere este cea mai naturală. La fel ca în Provence, culoarea verde din bucătăria japoneză este ușor dezactivată. Cel mai des folosit în nuanțe: măslin, conifere, flori de culoare verde pal. Culoarea ceaiului verde poate fi, de asemenea, inclusă.

Cel mai des folosit în nuanțe: măslin, conifere, flori de culoare verde pal.

Cel mai des folosit în nuanțe: măslin, conifere, flori de culoare verde pal.

O altă schemă de culori foarte populară este utilizarea culorilor roz și liliac. Sakura înflorită, simbolul țării soarelui răsărit, combinat cu negru, o alegere excelentă în designul bucătăriei japoneze.

Materiale ecologice

Atunci când alegeți mobilier sau decorați o cameră, este mai bine să acordați preferință materialelor naturale: lemn, bambus, hârtie de orez, paie, piatră, sticlă. De asemenea, trebuie să alegeți țesături naturale: in, bumbac, mătase, iută, paie de bambus, țesături cu fire neprelucrate.

Atunci când alegeți mobilier sau decorați o cameră, este mai bine să acordați preferință materialelor naturale: lemn, bambus, hârtie de orez, paie, piatră, sticlă.

Atunci când alegeți mobilier sau decorați o cameră, este mai bine să acordați preferință materialelor naturale: lemn, bambus, hârtie de orez, paie, piatră, sticlă.

Mobilier în stil japonez

Bucătăria în stil japonez are doar mobilierul minim. Forme de linii geometrice stricte. Picioarele curbate, detaliile pretențioase, sculptate sunt inadecvate într-un astfel de mediu..

Nu este necesar să plasați kotatsu în mijlocul camerei pentru ca bucătăria să îndeplinească cerințele..

Bucătăria în stil japonez are doar mobilierul minim.

Din mobilier, o bucătărie în stil japonez este dotată doar cu cel mai necesar minim..

Informații suplimentare! Kotatsu este o masă mică cu o pătură pliată dedesubt. În Japonia, este obișnuit să stai chiar pe podea în jurul unei astfel de mese..

Este greu pentru europeni să se obișnuiască cu mesele mici japoneze, așa că, în majoritatea cazurilor, atunci când echipați bucătăria, puteți recurge la o adaptare elegantă a interiorului. Mobilierul selectat poate fi pur și simplu conceput pentru a se potrivi cu stilul japonez. Pentru a face acest lucru, atunci când alegeți mobilier pentru bucătărie, trebuie să urmați câteva sfaturi:

  • este mai bine să alegeți mobilier din lemn nevopsit în nuanțe deschise;
  • selectați blatul spre deosebire de ușile dulapului;
  • dulapurile trebuie să fie subțiri, ușoare, fără decorațiuni și monograme sculptate;
  • este recomandabil să cumpărați mobilier fără mânere, cu adâncituri de-a lungul marginilor;
  • scaune cu spătar drept, scaune patrulatere, mese pătrate;
  • aparatele de uz casnic sunt deghizate în dulapuri în spatele ușilor opace și a panourilor glisante;
  • trebuie să existe un loc de muncă liber, care să nu fie aglomerat cu tăieturi, seturi de cuțite sau uscător;
  • perdelele sunt selectate fără niciun fel;
  • plita trebuie să fie netedă.

În Japonia însăși, bucătăriile moderne, la fel ca toate tehnologiile de amenajare, au făcut un pas înainte. „Bucătăria viitorului” din Japonia este reprezentată de frigidere cu uși transparente – panouri tactile, bufeturi de înaltă tehnologie, ale căror ochelari trec la afișaje de dimensiuni mari. Bucătăria inteligentă japoneză este uimitoare și încă se potrivește perfect în interiorul unui design pur tradițional..

În Japonia însăși, bucătăriile moderne, la fel ca toate tehnologiile de amenajare, au făcut un pas înainte.

În Japonia însăși, bucătăriile moderne, la fel ca toate tehnologiile de amenajare, au făcut un pas înainte..

Iluminare naturală și artificială

Accentul principal în iluminat este lumina separată, zonată, individuală. Zona de gătit, zona pentru a mânca – totul este luminat separat. Iluminatul de podea, tavan și perete trebuie combinat.

Este mai bine să încredințați iluminatul tavanului cu abajururi ușoare care difuzează fluxul luminos..

Accentul principal în iluminat este lumina separată, zonată, individuală.

Accentul principal în iluminat este lumina separată, zonată, individuală.

Lămpile de podea sunt asortate cu abajururi din hârtie de orez, cu un model stilizat sau pur și simplu alb.

Draperiile și perdelele de pe ferestre obstrucționează de obicei lumina naturală. Dacă este imposibil să abandonați complet perdelele, este recomandabil să alegeți articole cu o nuanță de bambus sau să atârnați tul transparent.

Puteți rezolva problema perdelelor japoneze din bucătărie înlocuindu-le cu rulouri sau jaluzele din lemn.

Dacă este imposibil să abandonați complet perdelele, este recomandabil să alegeți articole cu o nuanță de bambus sau să atârnați tul transparent.

Dacă este imposibil să abandonați complet perdelele, este recomandabil să alegeți articole cu o nuanță de bambus sau să atârnați tul transparent.

Pardoseala corectă

Podeaua din casele japoneze este din lemn. Se ridică deasupra solului la o anumită înălțime și este gol în partea de jos. Acest lucru se face pentru a preveni umezeala în casă în timpul taifunului și sezonul de inundații în timpul cutremurelor..

Este recomandabil să alegeți culoarea lemnului pentru podea în apartamentele moderne în culori deschise. În mod tradițional, podeaua din casele japoneze este acoperită cu tatami..

Podeaua din casele japoneze este din lemn. Se ridică deasupra solului la o anumită înălțime și este gol în partea de jos.

Podeaua din casele japoneze este din lemn. Se ridică deasupra solului la o anumită înălțime și este scobit dedesubt.

Important! Învelișul de tatami este realizat din stuf igus. Are o elasticitate deosebită și un miros plăcut. Este confortabil să stai și să te întinzi. În plus, structura internă a stufului ajută la circulația aerului interior..

În designul stilizat al bucătăriei japoneze, pot fi așezate pe podea covoare țesute manual, care, la elaborarea unui design, dacă este necesar, pot fi înlocuite cu covoare subțiri sau covoare cu o grămadă scurtă.

În modele de bucătărie japoneză stilizate, covoarele țesute manual pot fi așezate pe podea, care pot fi înlocuite cu covoare subțiri sau covoare cu grămadă scurtă, dacă este necesar, atunci când se dezvoltă un design.

În designul stilizat al bucătăriei japoneze, pot fi așezate pe podea covoare țesute manual, care, la elaborarea unui design, dacă este necesar, pot fi înlocuite cu covoare subțiri sau covoare cu o grămadă scurtă.

Pereții bucătăriei

Pereții din bucătăriile în stil japonez sunt confruntate cu lambriuri din lemn sau tencuite și lipite cu tapet de hârtie în culori și modele neutre.

Pereții din bucătăriile în stil japonez sunt îmbrăcate cu lambriuri din lemn sau tencuite și lipite cu tapet de hârtie în culori și modele neutre.

Pereții din bucătăriile în stil japonez sunt confruntate cu lambriuri din lemn sau tencuite și lipite cu tapet de hârtie în culori și modele neutre.

Pereții bucătăriei pot fi vopsiți în culori liniștitoare. Pentru a transmite atmosfera unei case japoneze, picturile cu cerneală într-un cadru dreptunghiular subțire, ventilatoarele mari pictate și armele ceremoniale pot fi agățate pe ele. Este important aici să nu supraîncărcați interiorul cu decor, pentru a nu trece peste linia fină dintre rafinament și lipsă de gust..

Pereții bucătăriei pot fi vopsiți în culori liniștitoare.

Pereții bucătăriei pot fi vopsiți în culori liniștitoare.

Decorarea zonei de luat masa

Minimalismul bucătăriei japoneze nu trebuie confundat cu asceza. În interiorul unei astfel de bucătării, există întotdeauna bibelouri drăguțe, figurine, vaze, picturi, plante de apartament. Este greu de imaginat un design în stil japonez fără un copac bonsai minuscul. Prin urmare, împreună cu florile obișnuite de interior, este recomandabil să decorați pervazul ferestrei bucătăriei cu ele..

Pe rafturi, puteți aranja vaze grațioase cu modele tradiționale japoneze, figurine delicate și suveniruri sub forma unui bărbat sculptat din bambus și îmbrăcat într-un kimono.

Minimalismul bucătăriei japoneze nu trebuie confundat cu asceza. În interiorul unei astfel de bucătării, există întotdeauna bibelouri drăguțe, figurine, vaze, picturi, plante de apartament.

Minimalismul bucătăriei japoneze nu trebuie confundat cu asceza. În interiorul unei astfel de bucătării, există întotdeauna bibelouri drăguțe, figurine, vaze, picturi, plante de apartament..

Pe o notă! Murmurarea apei sau oglinda sunt, de asemenea, elemente decorative necesare, dar în cazul unei bucătării, ele pot fi înlocuite cu succes cu o pictură cu peisaj marin sau o sculptură cu apă. De asemenea, puteți alege perdele cu motive marine sub forma unui model ondulat..

Ecrane de hârtie de orez sunt excelente pentru a ajuta la zonare și decorarea camerei. Sunt multifuncționale, nu ocupă mult spațiu și pot servi atât ca perete despărțitor, cât și ca element decorativ ușor de schimbat. Dacă este necesar, îl puteți muta și extinde camera. Ecranul separă perfect spațiul din bucătărie de camera de zi și va permite:

  • extindeți posibilitățile de utilizare a unei camere mici;
  • schimbați și reîmprospătați designul din când în când;
  • va economisi bugetul de la cheltuieli inutile pentru construcția zidurilor;
  • facilitează vizual spațiul vizibil.

Ecranele cu imagini liniștitoare sau fotografii ale naturii aduc confortul în cameră.

O bucătărie minunată, mobilată cu confort și decorată în acest stil, este rezultatul unor decizii de proiectare competente. Atunci când proiectați o bucătărie, este necesar să vă gândiți în prealabil și să calculați locația viitoare a fiecărui detaliu, astfel încât rezultatul muncii să încânte sufletul și ochii timp de mulți ani..

O bucătărie minunată, mobilată cu confort și decorată în acest stil, este rezultatul unor decizii de proiectare competente.

O bucătărie minunată, mobilată cu confort și decorată în acest stil – o consecință a deciziilor de proiectare competente.

Video: bucătărie în stil japonez

50 de idei de fotografii pentru designul bucătăriei în stil japonez

Previous Post
عداد شريط للمطبخ بيديك من كونترتوب: خيارات ، أحجام ، تعليمات خطوة بخطوة
Next Post
Die Farbkombination im Innenraum: Vorhänge und Tapeten