15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Co by měly oběti dělat po povodní?



Co by měly oběti dělat po povodní?

Shrnutí článku:

Po povodni je důležité se vyhnout pohybujícímu se vodě a držet se dál od poškozených oblastí, pokud vaše pomoc byla výslovně požadována úřady. Nouzové pracovníkům můžete pomoci tím, že zůstanete mimo silnice a z cesty. Oběti povodně často potřebují jemně používané oblečení, ložní prádlo a přikrývky, stejně jako knihy a hračky pro postižené děti. Pomocí může být také užitečné darování nezničitelných potravin a pití v pití. Během a po povodni je důležité zůstat v klidu, ignorovat zvěsti a přijmout preventivní opatření, jako je zvyšování nábytku a udržování bezpečí zvířat. Po povodni patří první kroky vytvoření seznamu a hledání pomoci pro emoční podporu. Je zásadní chránit se tím, že se vyhýbáte povodňovým vodám a nejezdíte vodou na silnicích. Pět tipů na přežití pro povodně zahrnuje necházení, plavání nebo projížďka povodněmi a evakuaci, pokud k tomu pořídí. Existují určité věci, o kterých by se nemělo říkat, že obětem zaplaví, jako je minimalizace jejich ztrát nebo nabízení vágní pomoci. Po povodních je důležité zůstat informován o podmínkách silničního provozu a o bezpečnosti vody pro spotřebu. Koupání by se mělo provádět pouze čistou, bezpečná voda a kontaminovaná voda by se neměla používat pro přípravu potravin nebo osobní hygienu. Lidé mohou být vážně ovlivněni povodněmi, pokud jde o výpadky energie a vody, narušení dopravy, poškození životního prostředí a další. Záchrana obětí povodní zahrnuje poskytnutí bezpečného a suchého útulku, dokud se nebudou moci vrátit do svých domovů.

Otázky a podrobné odpovědi:

1. Co by měli lidé dělat po povodní?

Vyvarujte se pohybující se vody a držte se dál od poškozených oblastí. Pomozte nouzovým pracovníkům tím, že zůstanete mimo silnice.

2. Co oběti povodně potřebují?

Oběti povodně často potřebují jemně používané oblečení, ložní prádlo a přikrývky. Užitečné jsou také dary knih, hraček, nezničitelných potravin a pití z pití.

3. Jaké kroky lze podniknout během a po povodní?

Během povodně a po povodni je důležité zůstat v klidu, ignorovat zvěsti, držet děti mimo povodně, zvyšovat nábytek a spotřebiče, zajistit bezpečnost zvířat a chránit sklizenou produkci před dalším poškozením.

4. Jaké jsou první kroky po povodní?

Vytvořte seznam úkolů a diskutujte o svých obavách s ostatními. Vyhledejte pomoc a kontaktujte organizace, jako je Červený kříž pro emoční podporu. Vypněte elektřinu v hlavním jističi nebo pojistce.

5. Jak se můžete chránit po povodni?

Vyvarujte se povodňových vod, protože mohou být kontaminovány a elektricky nabité. Nejeďte vodou na silnicích.

6. Co je pět tipů na přežití pro povodně?

Nechoďte, nechodte ani projíždějte povodněmi. Postupujte podle pokynů k evakuaci. Přesunout se na vyšší zemi nebo na vyšší podlahu. Zůstaň kde jsi.

7. Co byste neměli říkat obětem povodní?

Neřekněte věci jako „buďte vděční, jste v bezpečí“ nebo porovnávejte jejich ztráty s ostatními. Nabídněte konkrétní pomoc místo obecných nabídek.

8. Co se stane po povodni?

Povodňové vody mohou být kontaminovány odpadními vodami nebo chemikáliemi. Úniky plynu a živé vedení mohou být smrtící. Zůstaňte informováni o podmínkách silničního provozu a bezpečnosti vody.

9. Mohu se po povodní osprchovat?

Koupání by se mělo provádět pouze s čistou a bezpečnou vodou. Sledujte pokyny místních úřadů pro používání vody po povodní.

10. Jak jsou lidé ovlivněni povodněmi?

Povodně mohou způsobit výpadky energie, vody a plynu, narušit přepravu, znečišťující pitnou vodu, poškodit infrastrukturu a způsobit problémy s životním prostředími, jako jsou sesuvy půdy.



Co by měly oběti dělat po povodni?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co by měli lidé dělat po povodní

Vyvarujte se pohybující se vody. Držte se dál od poškozených oblastí, pokud vaše pomoc byla výslovně požadována policejní, požární nebo pomocnou organizací. Nouzové pracovníci budou pomáhat lidem v zatopených oblastech. Můžete jim pomoci tím, že zůstanete mimo silnice a z cesty.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co oběti povodně potřebují

Jemně používané oblečení, ponožky, boty, ložní prádlo a přikrývky jsou po ničivé povodeně téměř vždy v nouzi. Můžete také pomoci dětem postiženým povodněmi zasláním knih a hraček. Nakupujte a darujte nové, nezničitelné potraviny a pití balených voda.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké kroky lze podniknout během a po povodní

• Ignorujte zvěsti, zůstaňte v klidu, nepropadejte paniku.• Nedávejte povodňové vody.• Nedovolte dětem hrát v povodňových vodách nebo v jeho blízkosti.• Zvyšte nábytek, spotřebiče na postelích a stolech.• Udržujte skot / zvířata v kůlně a zajistěte jejich bezpečnost.• Nenechávejte sklizené produkty v otevřeném poli.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou první kroky po povodní

Vytvořte seznam a udělejte úlohu jeden po druhém. Diskutujte o svých obavách s ostatními a vyhledejte pomoc. Informace o emoční podpoře dostupné ve vaší oblasti kontaktujte Červený kříž. Vypněte elektřinu v hlavním jističi nebo pojistce, i když je napájení ve vaší komunitě vypnuto.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak se můžete chránit po povodni

Po povodní

Vyvarujte se povodňových vod, protože voda může být kontaminována olejem, benzínem nebo surovou odpadní vodou. Voda může být také elektricky nabitá z podzemních nebo sestřelených elektrických vedení. Vyvarujte se jízdy vodou na silnicích.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou 5 tipů na přežití pro povodně

Nechoďte, nechodte ani projíždějte povodňovými vodami. Otočte se, netočte se!Evakuovat, pokud je to řečeno.Přesunout se na vyšší zemi nebo na vyšší podlahu.Zůstaň kde jsi.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co neřeknout obětem povodní

Zde je 10 běžných výroků, které oběti povodně nechtějí slyšet … „Jen buďte vděční, že jste všichni v bezpečí a naživu.„Je to jen věci, které lze vyměnit.„Alespoň máš jen pár stop vody, můj dům zaplavil na střeše.“„ Bůh ti nedá víc, než zvládneš.„Dejte mi vědět, pokud něco potřebujete!“

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se stane po povodní

Vodače povodně jsou často kontaminovány odpadními vodami nebo chemikáliemi. Úniky plynu a živé vedení mohou být smrtící, ale na první pohled nejsou zřejmé. Zůstaňte informováni: Zůstaňte naladěni na místní zprávy o aktualizovaných informacích o podmínkách silnic. Zajistěte, aby byla voda bezpečná pro pití, vaření nebo čištění po povodní.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Mohu se po povodní osprchovat

Koupání po nouzové situaci související s vodou by mělo být provedeno pouze s čistou a bezpečnou vodou. Na koupání může být někdy použita voda, která není bezpečná k pití. Poslouchejte místní úřady pro bezpečné využití vaší vody. Nepoužívejte kontaminovanou vodu k mytí nádobí, čištění zubů, umytí a přípravy jídla nebo ledu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak jsou lidé ovlivněni povodněmi

Povodně mohou způsobit výpadky energie, vody a plynu; narušit dopravní trasy a komerční zásoby; Systémy pitné vody znečišťující; poškození domů, budov a silnic; a způsobují závažné environmentální problémy, včetně sesuvů půdy a sesuv.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zachráníte oběti povodně

Povodně patří mezi nejčastější a nákladnější přírodní katastrofy.Poskytněte bezpečné a suché přístřeší, dokud se rodiny nevrátí domů. Podávejte vodu a teplá jídla.Zajistěte, aby lidé se zdravotním postižením získali pomoc, kterou potřebují. Poskytovat první pomoc.Distribuovat čisticí potřeby, jako jsou mopy, rukavice a plachty. Posoudit poškození v postižených čtvrtích.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dvě věci, které byste nikdy neměli dělat v případě povodní

Nejezděte do zatopených oblastí nebo stojanů nebo stojatých vodou – cary nebo jiná vozidla vás nebudou chránit před povodněmi. Mohou být zameteni nebo mohou zastavit v pohybující se vodě. Nepijte povodňovou vodu nebo ji používejte k mytí nádobí, kartáčování zubů nebo přípravy jídla. Pijte čistý a bezpečná voda.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou dva účinky povodní

Mezi nepříznivé účinky záplav patří: ztráta lidského života. Poškození majetku a infrastruktury. Uzavření silnic, eroze a sesuv půdy.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co byste se měli vyhnout po povodni

Při návratu do svého domova po povodeně buďte mimořádně opatrně opatrnost. Spotřebiče, které mohly být zaplaveny, představují riziko šoku nebo oheň, když jsou zapnuty. Nepoužívejte žádné spotřebiče, vytápění, tlak nebo systém odpadních vod, dokud nebudou elektrické komponenty důkladně vyčištěny, sušeny a zkontrolovány kvalifikovaným elektrikářem.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Měl bych po povodní vyčistit

Vyhoďte mokré materiály, které nelze vyčistit

Umyjte záclony, oblečení a ložní prádlo s horkou mýdlovou vodou. Bleoch je, kdykoli je to možné, a pak je uschněte a žehněte je. Splachovací koberečky a nábytek s čistou vodou a šampon a vzduchem je suší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký typ čištění nebo zotavení by měl očekávat od povodní

Vyhoďte mokré materiály, které nelze vyčistit

Umyjte záclony, oblečení a ložní prádlo s horkou mýdlovou vodou. Bleoch je, kdykoli je to možné, a pak je uschněte a žehněte je. Splachovací koberečky a nábytek s čistou vodou a šampon a vzduchem je suší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak lidé minimalizují poškození povodněmi

Formy zmírnění povodní

Nestrukturální opatření snižují poškození odstraněním lidí a majetku z rizikových oblastí. Zahrnují zvýšené struktury, výkup nemovitostí, trvalé přemístění, územní plánování, subdivizi a stavební předpisy. Strukturální řešení ztratila v průběhu času popularitu, protože staré přehrady a záplavy selhaly.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaká je okamžitá akce po povodní

Ventilate nebo dehumidifikujte dům, dokud nebude zcela suchý. Opláchněte a poté co nejrychleji vyčistěte všechny podlahy. Vyměňte podlahu, která byla hluboce pronikána povodňovou vodou nebo odpadní vodou. Vyčistěte všechny vnitřní stěny a podlahové dutiny roztokem vody a necelém detergentem.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký typ čištění nebo zotavení by měl po povodní očekávat

Vyhoďte mokré materiály, které nelze vyčistit

Umyjte záclony, oblečení a ložní prádlo s horkou mýdlovou vodou. Bleoch je, kdykoli je to možné, a pak je uschněte a žehněte je. Splachovací koberečky a nábytek s čistou vodou a šampon a vzduchem je suší.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je bezpečné sprchovat se po povodní

Koupání po nouzové situaci související s vodou by mělo být provedeno pouze s čistou a bezpečnou vodou. Na koupání může být někdy použita voda, která není bezpečná k pití. Poslouchejte místní úřady pro bezpečné využití vaší vody. Nepoužívejte kontaminovanou vodu k mytí nádobí, čištění zubů, umytí a přípravy jídla nebo ledu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Můžete pít vodu po povodni

Pokud došlo k rozsáhlému záplavě nebo máte podezření, že studna může být kontaminována, nepijte vodu. Použijte bezpečný přívod vody, jako je balená nebo ošetřená voda.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak dezinfikujete oblečení po povodní

Přidání bělidla chloru do cyklu promývání odstraní většinu plísní a dezinfikuje oblečení. Protože bělidlo zmizí některé tkaniny a poškozuje ostatní, použijte podle potřeby jiné dezinfekční prostředky, jako jsou čisticí prostředky na borovice. Pokud je položka po promytí stále obarvena, znovu přemývejte před sušením.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou příklady zotavovacích činností

Mezi příklady patří poskytování dočasného útulku, obnovení energie, kritický stresový debriefing pro pohotovostní respondenty a oběti, pomoc v zaměstnání, půjčky malých podniků a odbavení trosek…

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři hlavní položky při zotavení po katastrofě

Mezi tři fáze zotavení po katastrofě patří hodnocení, obnova a zotavení. Když zasáhne katastrofa, chcete se co nejrychleji vrátit do normálu. Je důležité projít těmito třemi fázemi zotavení po katastrofě.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak můžeme zachránit oběti povodně

Povodně patří mezi nejčastější a nákladnější přírodní katastrofy.Poskytněte bezpečné a suché přístřeší, dokud se rodiny nevrátí domů. Podávejte vodu a teplá jídla.Zajistěte, aby lidé se zdravotním postižením získali pomoc, kterou potřebují. Poskytovat první pomoc.Distribuovat čisticí potřeby, jako jsou mopy, rukavice a plachty. Posoudit poškození v postižených čtvrtích.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Ambani paga por la seguridad??
Next Post
Můžete jít do vězení za psaní špatných kontrol?