15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Creăm un design modern de bucătărie cu un blat de bar

Interiorul bucătăriei cu blat de bar este funcționalitate, laconicism și eleganță a formelor. Unitățile de bucătărie voluminoase, dulapurile masive și panourile incomode fac parte din trecut. Astăzi oamenii aleg cel mai funcțional, mobilier ergonomic realizat în spiritul minimalismului..

ghișeu de bar în bucătărie

O accelerare vizibilă a ritmului de viață din ultimele decenii a afectat nu numai locuitorii megalopolurilor, ci și rezidenții așezărilor suburbane..

Bucătăria este locul în care o persoană se poate relaxa, bea o ceașcă de cafea dimineața sau își poate petrece timpul cu familia, seara, după o zi grea la serviciu. Prin urmare, este important să acordați o atenție specială interiorului acestei camere, pentru ao face confortabilă și spațioasă. Blatul de bar, care poate fi folosit ca masă sau suprafață de lucru, vă va ajuta să subliniați avantajele, să ascundeți contra, să economisiți spațiu.

ghișeu de bar pentru casă

Un număr din ce în ce mai mare de proprietari, atunci când amenajează case de țară și apartamente în oraș, încearcă să facă locuința lor nu numai atractivă, ci și funcțională, convenabilă pentru șederea zilnică și recreere..

Ce funcții îndeplinește structura?

Contorul de bare din interior este un articol atractiv din punct de vedere estetic și multifuncțional. Cu ajutorul acestuia, puteți împărți vizual spațiul dintre bucătărie și sufragerie într-un studio sau puteți economisi spațiu și puteți refuza unele piese de mobilier. Dacă aveți una, nu este nevoie să cumpărați o masă voluminoasă. Designul va ajuta la crearea unei atmosfere relaxate și confortabile în casă, dispuse la întâlniri cu prietenii. 

bucatarie bar

Imaginați-vă cât de grozav este să petreceți o seară cu cei mai apropiați oameni, având o petrecere mică acasă cu propriile cocktailuri..

Mulți producători de mobilă fac un blat de bar ca parte a unui set de bucătărie. Dar, în acest caz, există un dezavantaj semnificativ. Dimensiunile locuinței, aspectul pot interfera cu „montarea” armonioasă în interiorul general. Prin urmare, opțiunea preferată ar fi realizarea acestui tip de mobilier la comandă. Acesta va fi proiectat ținând cont de cerințele individuale ale clientului, bazându-se pe posibilitățile arhitecturale ale camerei. 

blat de bar cu scaune

Designul atent gândit al raftului va ajuta la crearea unei armonii de confort și spațiu.

Materiale pentru confecționare

Este necesar să abordați alegerea materialului de blat nu mai puțin atent decât la alegerea designului barei în sine în interior. Trebuie selectat un material rezistent la umiditate care nu este supus temperaturii sau solicitărilor mecanice. Acest lucru va prelungi semnificativ durata de viață a blatului și vă va scuti de necazuri sub formă de caneluri de cuțit pe suprafață sau umflarea și crăparea suprafețelor de la oale și tigăi fierbinți..

ghișeu de bar în bucătărie

Ghișeul de bar, care provenea din cultura țărilor din Europa de Vest și America, este în esență un fel de masă obișnuită de bucătărie..

Mobilierul ar trebui să se încadreze în conceptul general de interior cât mai armonios posibil. Pentru a crea o compoziție coezivă, concentrați-vă pe materialele din care este fabricat restul căștilor. Această abordare vă va permite să creați mobilier care să nu iasă în evidență prin textură sau culoare din interiorul general..

 • Plasticul este un material ieftin și ușor, cu multe culori. Singurul dezavantaj al plasticului este că nu este foarte durabil.. 

design bucătărie cu bar

Plasticul este susceptibil la temperaturi ridicate.

 • PAL – destul de durabil și ușor de operat, are un cost redus. Pentru construcție, PAL-ul cu un strat laminat ar fi o opțiune ideală.. 

blat de bare realizat din PAL

Disponibil într-o varietate de culori care imită materialele naturale: lemn, marmură, piatră.

 • Lemnul este un material plăcut din punct de vedere estetic și ecologic. Blatul barelor din lemn prețios va arăta elegant, modern și scump. Dezavantajele includ costul destul de ridicat și faptul că suprafețele din lemn se deformează în timp datorită expunerii constante la umiditate. 

blat bar din lemn

Dacă doriți să faceți un astfel de blat de bar cu propriile mâini, veți avea nevoie de abilități minime de tâmplărie pentru a lucra cu lemnul..

 • Gips-carton este una dintre cele mai ideale opțiuni. Cu gips-carton, puteți crea aproape orice mobilier. 

bara de gips-carton

Gips-carton este ușor de instalat și are un cost redus.

 • Piatra artificială sau naturală se va potrivi perfect în aproape orice interior. Nu este supus influenței negative a razelor ultraviolete, nu este deformat, nu se tem de umiditate. 

blat de bar din marmură

Printre dezavantaje se numără greutatea ridicată și prețul ridicat..

 • Cărămidă – potrivită pentru decorarea unei bucătării în stil mansardă. Structura din cărămidă este ușor de operat, are o rezistență crescută la foc și poate dura mulți ani. 

bara de caramida

Printre dezavantaje se numără faptul că instalarea va fi dificil de demontat sau reglat..

 • Sticla este un material natural care s-a dovedit bine. Sticla durabilă are proprietăți ignifuge, nu este afectată de umiditate și lumina soarelui. Datorită suprafețelor din sticlă, camera va arăta cât mai futuristă, aerisită și elegantă.. 

blat de sticlă

Spălarea cu detergenți speciali de două ori pe lună va fi suficientă pentru a menține structura curată și ordonată..

Care sunt tipurile

Pentru a determina opțiunea de mobilier ideală, trebuie să știți în ce tipuri este împărțită structura. Pe baza acestor cunoștințe, nu va fi dificil să alegeți tipul de mobilier care să îndeplinească toate cerințele și dorințele..

Cea mai obișnuită opțiune pentru apartamentele și casele de la oraș este raftul staționar. Poate fi realizat în format mini, ceea ce va economisi bani pe consumabile. În acest caz, înălțimea blatului nu trebuie să depășească 1,2 metri.. 

fotografia unei bucătării cu un bar

Puteți completa designul cu scaune de bar, decorate în spiritul minimalismului..

Înălțimea raftului de la podea la blatul mesei Înălțimile scaunului recomandate
130 cm 85 cm
120 cm 75 cm
110 cm 75 cm
90 cm 75 cm
88 cm 62 cm
75 cm 45 cm

În multe apartamente, camera folosită pentru bucătărie are dimensiuni destul de modeste. Apoi, proprietarii spațiului de locuit trebuie să se gândească la o mulțime de opțiuni pentru a face spațiul cât mai funcțional posibil, fără a-l aglomera cu o mulțime de mobilier. O opțiune ideală pentru o bucătărie mică ar fi un blat combinat cu o masă. Caracteristica sa principală este înălțimea redusă a suprafeței de lucru. Atinge o înălțime de cel mult 1 metru. 

design bucătărie cu bar

Structura poate fi suplimentată cu mai multe scaune standard compacte..

Deseori, scopul principal al proprietarilor de apartamente este zonarea. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o structură pe două niveluri formată dintr-o bară înaltă și o masă tipică. În acest caz, partea de jos este situată în bucătărie, iar partea de sus este scoasă în sufragerie.. 

zonarea barelor

Această opțiune este potrivită pentru camere spațioase și va arăta cât mai plăcută din punct de vedere estetic și elegantă..

Opțiuni de cazare

 • Locația autonomă înseamnă că bara este situată în centrul camerei și nu se intersectează cu căștile în niciun fel. Poate fi achiziționat ca set interior gata făcut sau achiziționat separat. Este important să luați în considerare din ce material este fabricat mobilierul principal și ce culoare are. Pe această bază, este selectată cea mai bună opțiune. Designul independent este ideal pentru bucătăriile medii sau mari.
 • Locația este aproape de pervazul ferestrei. Această opțiune este potrivită pentru garsoniere și este utilizată pentru zonarea spațiului. Caracteristica principală este că înălțimea contorului de bare trebuie să fie egală cu înălțimea pervazului. Dar, din păcate, în multe apartamente sunt prevăzute glafuri destul de joase. Desigur, înălțimea instalațiilor în acest caz va fi suficient de mică, ceea ce va crea unele inconveniente..

ghișeu de bar lângă pervazul ferestrei

Trebuie remarcat faptul că mulți ruși asociază adesea un ghișeu de bar dintr-o casă cu succes și lux..

 • Combinație cu suprafața de lucru. Acordați o atenție deosebită înălțimii. Puteți „ridica” rack-ul folosind podiumul. Potrivit pentru zonarea spațiului în apartamente mici.
 • Așezarea pe perete. Nu sunteți sigur ce să plasați pe un perete gol? Așezați un suport vizavi de acesta. Orice tip de design va funcționa și nu este nevoie să îl faceți la comandă. Puteți completa compoziția generală cu scaune de bar..

tejghea de bare de perete

Această piesă de mobilier mărturisește faptul că proprietarul casei are calități precum autosuficiența, originalitatea și simțul stilului..

Un pic despre stil

După ce decideți dimensiunile și materialul, trebuie să vă gândiți la stilul în care va fi realizat mobilierul. Acesta este un punct foarte important. De acord, un ghișeu în stil clasic va arăta foarte ciudat și lipsit de armonie într-o bucătărie decorată în stil mansardă sau high-tech.

blat de bar în interior

Pe lângă eleganță și originalitate, acest tip de masă de bucătărie atrage prin multe funcții utile..

Pentru ca acest tip de mobilier să nu iasă din compoziția generală, puteți utiliza o tehnică foarte eficientă. Utilizarea accentelor luminoase pe toate suprafețele căștilor va arăta foarte elegant și adecvat. De exemplu, dacă bucătăria dvs. este decorată în albastru, o structură cu o suprafață de lucru albastră sau cu un corp de o nuanță similară se va potrivi perfect acolo. Puteți extinde vizual spațiul cu ajutorul unui joc de culori contrastant. De regulă, camera este împărțită într-o bucătărie și o zonă pentru oaspeți.. 

blat de bar din interiorul bucătăriei

Sarcina principală aici va fi să alegeți un design care să se joace favorabil pe contrastul setului de bucătărie..

 • Pentru o bucătărie decorată în stil clasic, mobilierul din lemn și marmură este potrivit. Abundența accesoriilor de nuanțe aurii și argintii este binevenită.
 • Camera de înaltă tehnologie se distinge prin ascetism și urbanism. Într-un astfel de interior, ar fi potrivit să te uiți la un blat de bar cu o suprafață de lucru cromată..
 • O structură din cărămidă se va potrivi într-o cameră în stil mansardă.
 • Pentru Art Nouveau modern, este mai bine să alegeți o suprafață din sticlă durabilă..
 • Un ghișeu de bar dintr-un interior rustic va arăta uimitor dacă este făcut din piatră naturală sau artificială.

blat de bare realizat din piatră

Un astfel de ghișeu de bar are un aspect destul de atractiv și este foarte convenabil de utilizat..

Cum se alege iluminatul

Barul este un loc central în cameră, deci ar trebui să fie întotdeauna în centrul atenției. Culorile strălucitoare și suculente nu sunt suficiente, ar trebui să vă gândiți la iluminarea camerei. Proiectanții sugerează utilizarea mai multor surse de lumină care pot fi ajustate dacă este necesar. O soluție excelentă ar fi utilizarea a două sau trei corpuri de iluminat amplasate direct deasupra structurii. Este foarte convenabil. 

iluminarea deasupra barei

Așezat în bucătărie la bar seara, nu este nevoie să aprindeți luminile în toată camera. Este suficient să aprindeți luminile centrale.

Pentru un stil minimalist, corpurile de iluminat cromate sunt potrivite, fără accesorii. Pentru modern, este mai bine să alegeți lămpi cu forme geometrice bizare, cât mai moderne și elegante. Pentru stilul rustic, se folosesc doar materiale naturale, astfel încât nuanțele din țesătură sau sticlă vor completa armonios interiorul general.

Greșeli tipice atunci când decorați o cameră

Pentru a aranja mobilierul cât mai convenabil și pentru a crea apartamentul viselor tale, trebuie să știi despre unele dintre greșelile pe care oamenii le fac uneori atunci când decorează. Lipsa spațiului de stocare este o problemă comună și cea mai frecventă. Dar dacă zona camerei este mică? Luați în considerare designul barei cu uși glisante. Structura poate fi acționată nu numai pentru scopul propus. 

blat de bar cu usi

Spațiul suplimentar de stocare păstrează lucrurile ordonate și economisește mult spațiu.

Utilizarea materialelor ieftine și de calitate scăzută la fabricarea blaturilor de bare este o altă problemă. Din păcate, prețurile pentru materialele naturale „mușcă”. De aceea, mulți oameni aleg alternative mai ieftine. Economisind bani, uităm adesea de practicitate și calitate. Blatul barului, din plastic subțire și subțire, va cădea foarte repede în paragină și proprietarul apartamentului va trebui să se gândească din nou la cumpărarea de mobilier nou.

ghișeu de bar pentru casă

Dacă structura instalată în apartament va îndeplini exclusiv funcția de „restaurant”, atunci ar trebui să fie suficient de înaltă.

Realizarea unui bar cu propriile mâini

Acest lucru va necesita plăci tivite, mai multe foi de placaj, un set de cuie și șuruburi din clapă, lipici pentru lemn, muluri și pete. Mai întâi trebuie să faceți o planificare. Înălțimea de instalare ar trebui să fie în mod ideal nu mai mare de 1,2 metri. 

blat de bar cu scaune

Deci, va fi mai ușor să ridicați scaune în set și va fi confortabil să stați în spatele unei astfel de structuri..

Baza este construită din bare sau scânduri tivite. Acestea sunt conectate cu cuie între ele și continuă la fabricarea cadrului. Barele de ghidare trebuie să fie de aceeași lungime și poziționate strict vertical. În această situație, ar fi indicat să folosiți un nivel. Cadrul finit este învelit cu furnir folosind mai multe șuruburi autofiletante. Blatul este instalat folosind cuie de cel puțin 50 mm. Pentru înnobilarea fațadei, sunt potrivite muluri sau resturi de placaj. Pentru comoditate, se pot realiza rafturi suplimentare. 

faceți-vă singur contorul de bar

După finalizarea lucrării principale, raftul este deschis cu mai multe straturi de pată și, dacă este necesar, lăcuit.

VIDEO: blat de bar din interiorul bucătăriei.

50 de idei pentru un design modern al bucătăriei cu un blat de bar:

blat de bar și scaune ghișeu de bar pentru casă blat bar pentru bucatarie ghișeu de bar în bucătărie blat bar din lemn blat de bar cu scaune moi tejghea de bar neobișnuită bară de răchită ghișeu de bar pentru casă blat bar pentru bucatarie moderna blat de bar și scaune pentru bucătărie contor de bare pentru zonare blat bar din lemn contor metalic de bare minimalistul barului blat bar pentru bucatarie blat de bar în interior blat modern de bar bar de bucătărie blat de bar din interiorul bucătăriei ghișeu de bar confortabil blat elegant de bar contor de bare ușoare blat de bar în bucătăria modernă blat de bar cu scaune moi ghișeu de bară joasă blat de bar cu scaune joase blat bar pentru bucatarie blat de bare realizat din piatră blat de bar cu scaune din plastic blat de bar cu scaune roșii blat de bar cu scaune din răchită blat de bar cu scaune transparente ghișeu de bar în studio blat bar pentru bucatarie blat de bare realizat din materiale naturale blat de bar într-o bucătărie luminoasă blat de bar într-o bucătărie elegantă blat de bar din interiorul bucătăriei blat de bar și scaune blat de bar din fotografia bucătăriei bara de lemn design bucătărie cu bar tejghea de bar neobișnuită blat clasic modern de bar bucatarie bar blat confortabil pentru bucătărie blat de bar cu scaune moi blat de bar și scaune pentru bucătărie blat de bar în designul bucătăriei

Previous Post
Snygg design av korridoren i lägenheten 2021
Next Post
متطلبات تصميم غرفة طعام المطبخ