15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruská pec v interiéri – jedinečný dizajn moderného domu

Nie je nič originálnejšie a jednoduchšie ako používanie autentických detailov, materiálov a techník pri zdobení miestnosti. Po stovky storočí bol starý ruský sporák centrom dedinskej chaty, slúžil ako zdroj tepla a miesto na varenie. Dnes kachle vykonávajú svoje praktické funkcie v súkromných domoch, ale vďaka pokroku v dizajne získal architektonický prvok ďalší účel – estetický.

myšlienka použitia ľahkej ruskej kachle v modernom dekore

Predtým bola ruská pec hlavným atribútom v akejkoľvek domácnosti.

variant použitia svetlých ruských kachlí v modernom interiéri

Rúra je zdrojom tepla

príklad použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dizajne

V dnešnej dobe sa ruský sporák používa ako prvok dekorácie.

Štandardná kuchynská súprava „sporák, drez, skrinky a skrinky“, ktorá bola v sovietskych časoch taká populárna, dnes stráca svoj význam. Majitelia mestských bytov a vidieckych domov sa pokúšajú zmeniť svoj domov tak, aby nestratili funkčnosť a urobili atmosféru neobvyklou. Jedným z originálnych dizajnových riešení je transformácia ruskej pece na moderný interiér, ktorý závisí od veľkosti a rozloženia kuchyne, želaní majiteľov. Ruský sporák sa často stáva súčasťou kuchyne v súkromnom dome, zatiaľ čo sa stavia spolu s novou budovou alebo sa vylepšuje retro verzia. V mestskom byte je táto možnosť takmer nemožná..

príklad použitia krásnej ruskej pece v modernom dizajne

Kachle v modernom interiéri budú vyzerať krásne a neobvykle

myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dekore

Ruský sporák sa často stáva súčasťou kuchyne v súkromnom dome.

Rustikálny dizajn kuchyne so sporákom

Historicky sa kachle používali vo viacerých štýloch: vidiecky, provensálsky, vidiecky, chata. Napríklad pre Američanov je rustikálny interiér detailmi vo vidieckom štýle, pre Francúzov je to romantická Provence a pre Švédov vidiecka chata. Všetky patria do obce, preto je dispozícia a výzdoba budovy podobná. Hlavnými črtami rustikálnej kuchyne so sporákom sú prírodné odtiene, prírodné materiály a domáci dekor..

Vidieckym interiérom dominujú farby dreva a kameňa – hnedá, béžová, sivá, biela. Prírodný drevený rám a kameň sa používajú ako základ pre dekoráciu, nábytok. Materiály na vytváranie dekorácií alebo nábytku menšej veľkosti – ratan, slama, kov (to znamená použitie kovaných prvkov). Na vytvorenie teplej, útulnej atmosféry je predpokladom množstvo textilu: závesy s kvetinovými vzormi, vyšívané obrusy a obrúsky vyrobené z bavlny alebo ľanu, ozdobné vankúše a prehozy na posteľ sa stanú vrcholom miestnosti..

príklad použitia krásnej ruskej kachle v modernom dizajne

Obvykle je sporák umiestnený v kuchyni.

myšlienka použitia ľahkej ruskej kachle v modernom dizajne

Vidieckym interiérom dominuje farba dreva a kameňa.

Návrh malej kuchyne so sporákom

Staré kachle v modernom interiéri môžu byť veľmi výnosné. Aby ste to urobili, musíte dávať pozor na detaily: farby, osvetlenie a správne využitie priestoru. Svetlé odtiene – biela, slonovinová, béžová – pomôžu vizuálne rozšíriť stránku. Aby priestor nepôsobil nudne a monotónne, môžete ho zriediť jasnými detailmi. Napríklad ozdobte ruský sporák viacfarebnými mozaikami, zaveste závesy s veľkolepými ozdobami. Na zníženie veľkosti kuchyne so sporákom môže byť prebytok kresieb.

Osvetlenie v malej kuchyni by malo byť centrálne (luster) a miestne (nad pracovným priestorom). Je lepšie použiť studené žiarovky, pretože ich biela farba výhodne rozširuje priestor. A posledným bodom je racionálne využitie oblasti: usporiadanie nábytku, kachlí. V malej miestnosti je použitie objemných nábytkových zostáv neprijateľné..

príklad použitia svetlých ruských kachlí v modernom interiéri

Aby kachle neboli monotónne, môžete ich obkladať

variant použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dekore

Staré kachle v modernom interiéri môžu byť veľmi výnosné

Kuchyňa s ruským sporákom v drevenom dome

Od dávnych čias boli drevené domy hlavným architektonickým prvkom v Rusku, pretože drevo bolo cenovo dostupným stavebným materiálom. Dnes ho nahradili tehly, pórobetónové tvárnice, pórobetón, keramické tvárnice. Napriek tomuto množstvu ľudia, ktorí si chcú vytvoriť útulný domov, používajú prírodné drevo. V takýchto miestnostiach kachle dopĺňajú teplé a oduševnené prostredie. Aby byt vyzeral štýlovo, musíte správne umiestniť akcenty.

  1. Strop je bielený vápnom, natretý svetlou farbou, ozdobený širokými doskami alebo trámami. Takéto príklady sú najobľúbenejšie, menej často nájdete stropy s dlaždicovým dizajnom alebo zdobené šindľom.
  2. Steny – môžu byť ponechané drevené a lakované, natreté svetlou farbou alebo sa uchýliť k moderným materiálom (drevené panely s lepenou tapetou).
  3. Podlahy – v ideálnom prípade by mali byť drevené, ale moderné ženy v domácnosti, aby ušetrili čas pri upratovaní, vyberte si alternatívu vo forme linolea, laminátu. Dlaždice ako podlahový materiál v drevených domoch sa používajú veľmi zriedka, pretože spolu so sporákom budú vyzerať bez chuti.

Pracovnú stenu (zásteru) v drevenom dome predstavuje rúra, umývadlo, stoly a úložné priestory na kuchynský riad a potraviny. Najlepšie je ozdobiť ju bielenými tehlami, mozaikovými dlaždicami. Je dôležité používať iba prírodné odtiene porovnateľné s hnedou (farba dreva).

príklad použitia ľahkých ruských kachlí v modernom interiéri

Je lepšie dokončiť podlahu drevom.

myšlienka použitia krásnej ruskej pece v modernom dekore

V drevenom dome vytvoria kachle útulnú a pohodlnú atmosféru.

variant použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dizajne

Je lepšie ozdobiť kachle dlaždicami prírodných farieb.

Typy štruktúr, ktoré sa dnes používajú

Plynové, elektrické a kotly na tuhé palivá sú hlavným vykurovacím zariadením vidieckych chát a súkromných domov. Niektorí znalci všetkého ultramoderného používajú na tento účel solárne panely. Napriek tomu veľké percento obyvateľov súkromného sektora používa na vykurovanie miestnosti starú ruskú pec..

Až do 19. storočia boli kachle na dedinských chatách a dokonca aj v šľachtických sídlach boxom na spaľovanie paliva s varnou doskou, lavicou so sporákom a niekedy aj s rúrou. Pre majiteľov moderného domu preplneného novodobými domácimi spotrebičmi je ruský sporák v interiéri viac ozdobným detailom než praktickým. Dnes sa rozsah štruktúr rozšíril a je reprezentovaný takýmito štruktúrami..

variant použitia svetlých ruských kachlí v modernom interiéri

Veľké percento obyvateľov súkromného sektora používa na vykurovanie miestnosti starú ruskú pec.

príklad použitia ľahkých ruských kachlí v modernom dizajne

V dnešnej dobe kachle pôsobia ako dekoratívny prvok.

  1. “Holandský”- určený výlučne na vykurovanie miestností, je kompaktná jedno- alebo dvojstupňová zvislá konštrukcia s komínom. Tento typ sa v moderných budovách zriedka vyskytuje kvôli neskúsenosti (je jednoduchšie vykurovať byty pomocou systému ústredného kúrenia – potrubia a batérie).
  2. Ruská pec v lavici je povinným atribútom dedinskej chaty v Rusku. Ohnisko umiestnené v spodnej časti konštrukcie vyhrievalo jeho hornú časť, v strede je liatinová varná doska. Komín v takom systéme je potrubný.
  3. “Shvedka” je vylepšená a zjednodušená verzia tradičného ruského kachla, ktorá sa vyznačuje vysokou účinnosťou za predpokladu, že sa ušetrí palivo. „Shvedka“ môže byť vybavená varnou doskou, lavicou na sporáku, plošinou na sušenie výrobkov (bobule, huby).

Každý z pohľadov je možné postaviť od začiatku alebo zastaranú verziu je možné zrekonštruovať. Aby ruský sporák plnil svoje funkcie na 100%, je potrebné štruktúru správne umiestniť.

myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dekore

Na sporáku je možné vybaviť miesto na odpočinok

myšlienka použitia krásnej ruskej kachle v modernom dizajne

Kachle v interiéri kuchyne vytvoria útulnú a teplú atmosféru.

príklad použitia svetlých ruských kachlí v modernom dekore

Imitáciu kachlí je možné vykonať pomocou moderného krbu.

Ako si vybrať kachle do domu v ruskom štýle

Pri výbere kachlí by ste sa mali riadiť vlastnosťami miestnosti, požiadavkami majiteľa domu. Ak sa jednotka plánuje používať výlučne na vykurovanie, potom je lepšie nainštalovať „holandský“, ktorý ľahko zohreje miestnosť až na 50 m². Ak má byt malú plochu a sporák sa bude používať aj na varenie, potom by bol najlepšou voľbou kompaktný švédsky sporák. Jeho hlavnou črtou je schopnosť používať uhlie ako palivo. Ak nie sú žiadne priestorové obmedzenia, potom bude dom vyzdobený a vykurovaný tradičným ruským sporákom..

myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla v modernom interiéri

Ak kachle budú vykonávať iba funkciu vykurovania, môžu byť vyrobené vo forme krbu

variant použitia krásnej ruskej pece v modernom dekore

Pri výbere kachlí by ste sa mali riadiť vlastnosťami miestnosti.

Kde je najlepšie umiestniť štruktúru? Možnosti umiestnenia ruskej kachle

Sporák v súkromnom dome by mal zabezpečiť vykurovanie a v prípade potreby nahradiť vykurovacie zariadenie na varenie. Aby ste dosiahli maximálnu účinnosť, musíte štruktúru správne umiestniť. Môžete sa riadiť týmito pravidlami.

  1. V jednoizbových bytoch musí byť systém umiestnený medzi obývacou izbou a kuchyňou tak, aby stena odvádzajúca teplo ohrievala obývaciu izbu (spálňu) a varná doska dopĺňala kuchyňu..
  2. V dvojizbových domoch musí byť ruský sporák proporcionálne integrovaný do steny medzi dvoma miestnosťami na rovnaký prenos tepla.
  3. Pri stavbe kamenného domu môžete správne položiť komínový systém, vďaka ktorému sa miestnosti, ktoré neohraničujú kachle, zahrejú.

Krb by mal byť umiestnený na vhodnom mieste – v kuchyni, na chodbe alebo na chodbe. Súčasne je potrebné zabezpečiť organizáciu miesta na skladovanie paliva, aby sa zjednodušil proces zapaľovania a udržiavania plameňa v peci..

príklad použitia ľahkej ruskej kachle v modernom dizajne

Na sporáku je možné vybaviť miesto na odpočinok

variant použitia ľahkej ruskej pece v modernom dizajne

Kachle musia byť vyrobené tak, aby sa teplo rozptýlilo po celom dome.

myšlienka použitia krásnych ruských kachlí v modernom interiéri

Rúra by mala byť umiestnená na vhodnom mieste

Ako ozdobiť kachle? Druhy dokončovania kachlí vlastnými rukami v súkromnom dome

Aby stará pec v interiéri plnila nielen praktické funkcie, ale stala sa aj kľúčovým atraktívnym detailom v dome, musíte venovať pozornosť dekoru. V tabuľke sú uvedené príklady autentických a súčasných povrchových úprav..

stôl.

Typ dokončovacieho materiálu

Zvláštnosti

Výhody

nevýhody

Tehla

Tehlovú úpravu kachlí je možné vykonať súčasne s kladením stien, povrch je možné natrieť žiaruvzdornou farbou (na akrylovej, epoxidovej alebo silikónovej báze)

Konštrukcia nevyžaduje použitie výstužnej sieťoviny,

Nie

Dlaždice

Vhodný na vnútorné i vonkajšie úpravy

Neobmedzená životnosť, hygiena, kapacita akumulácie tepla

Vysoká cena

Neglazovaná terakota

Vysoká pórovitosť dlaždice umožňuje použitie v miestnostiach s vysokou vlhkosťou

Odolnosť voči deformácii, mrazuvzdornosť, šetrnosť k životnému prostrediu,

Nie

Sadra

Možno natrieť tepelne odolnou farbou

Lacná možnosť, jednoduché použitie

Nízka odolnosť voči teplotným výkyvom (praskliny materiálu, odlupovanie)

Porcelánová kamenina

Veľký výber moderných vzorov

Dlhá životnosť, odolnosť materiálu voči trhlinám a trieskam, jednoduchá údržba

Vysoká cena

Prírodný kameň (škrupina, serpentín, pieskovec)

Schopnosť vytvoriť vintage interiér

Vysoká kapacita akumulácie tepla, trvanlivosť, šetrnosť k životnému prostrediu

Vysoká cena

Maľovaná majolika

Reliéfny povrch umožňuje zaujímavý odraz svetla

Krásny vzhľad, trvanlivosť, praktickosť, ekologickosť, vysoká tepelná vodivosť

Vysoká cena

príklad použitia neobvyklého ruského kachla v modernom dekore

Kachle sa perfektne hodia do moderného interiéru

myšlienka použitia jasného ruského kachla v modernom dekore

Na dokončenie použite kvalitné materiály

Vyvodzovanie záverov

Napriek starobylosti živlu sa rustikálna pec ľahko zmestí do moderného interiéru. Aby ste to urobili, musíte vybrať správny typ jednotky, nainštalovať ju na vhodné miesto a pri zdobení používať vysokokvalitné dokončovacie materiály. Ak sú tieto podmienky splnené, rúra vydrží niekoľko desaťročí nezmenená..

Video: Ruský sporák v interiéri

50 fotografií nápadov na interiérový dizajn s ruskou pecou:

príklad použitia neobvyklého ruského kachla na modernej interiérovej fotografii myšlienka použitia jasného ruského kachla v modernom dekoračnom obrázku variant použitia ľahkej ruskej kachle na fotografii moderného dizajnu variant použitia krásnych ruských kachlí na obrázku s moderným dekorom príklad použitia svetlých ruských kachlí na modernej interiérovej fotografii myšlienka použitia neobvyklého ruského kachle na obrázku moderného dizajnu možnosť použitia krásnej ruskej pece na fotografii moderného dekoru príklad použitia jasných ruských kachlí v modernom interiéri príklad použitia ľahkého ruského kachla na fotografii moderného dekoru variant použitia krásnej ruskej pece na fotografii moderného dizajnu myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla v modernom vnútornom obrázku variant použitia ľahkej ruskej pece v modernom vnútornom obrázku myšlienka použitia krásnej ruskej kachle na fotografii moderného dizajnu príklad použitia neobvyklého ruského kachla na fotografii moderného dekoru myšlienka použitia jasného ruského kachla v modernom dekoračnom obrázku príklad použitia ľahkých ruských kachlí na modernom vnútornom obrázku variant použitia krásnej ruskej pece na fotografii moderného dizajnu myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla na fotografii moderného dizajnu príklad použitia jasných ruských kachlí v modernom vnútornom obrázku variant použitia ľahkého ruského kachla na obrázku moderného dekoru myšlienka použitia jasnej ruskej kachle na modernej interiérovej fotografii variant použitia krásnych ruských kachlí na obrázku s moderným dekorom príklad použitia neobvyklého ruského kachla na fotografii moderného dizajnu možnosť použitia krásnej ruskej pece na modernej fotografii interiéru príklad použitia neobvyklého ruského kachla na obrázku moderného dizajnu myšlienka použitia ľahkého ruského kachla na obrázku s moderným dekorom možnosť použitia jasného ruského kachla na fotografii moderného dekoru príklad použitia neobvyklého ruského kachla v modernom interiéri myšlienka použitia krásnej ruskej kachle na fotografii moderného dizajnu myšlienka použitia ľahkej ruskej kachle na fotografii moderného dekoru myšlienka použitia neobvyklého ruského kachle na obrázku moderného dizajnu myšlienka použitia krásnych ruských kachlí v modernom interiéri variant použitia neobvyklého ruského kachla na fotografii moderného dekoru príklad použitia ľahkej ruskej kachle na fotografii moderného dizajnu príklad použitia svetlých ruských kachlí na obrázku s moderným dekorom myšlienka použitia jasného ruského kachla v obrázku moderného dizajnu možnosť použitia ľahkej ruskej pece na modernej fotografii interiéru variant použitia neobvyklého ruského kachla v modernom vnútornom obrázku príklad použitia krásnej ruskej pece na fotografii moderného dekoru myšlienka použitia neobvyklého ruského kachla na fotografii moderného dizajnu príklad použitia krásnej ruskej kachle na obrázku moderného dizajnu variant použitia neobvyklého ruského kachla na obrázku moderného dizajnu myšlienka použitia krásnej ruskej pece na fotografii moderného dekoru myšlienka použitia ľahkej ruskej kachle na fotografii moderného dizajnu príklad použitia neobvyklého ruského kachla na obrázku moderného dekoru príklad použitia svetlých ruských kachlí na modernej interiérovej fotografii myšlienka použitia jasného ruského kachla na fotografii moderného dizajnu príklad použitia neobvyklého ruského kachla na obrázku moderného dekoru myšlienka použitia krásnych ruských kachlí v modernom interiéri

Previous Post
Cu propriile noastre mâini realizăm un brad volumetric din hârtie
Next Post
Anschluss eines Elektroherds nach Schema in einer Wohnung und in einem Privathaus