15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să alegeți un aparat de cafea pentru casă, ce trebuie să știți când alegeți, sfaturi utile

Recent, popularitatea aparatelor de cafea prinde avânt, cel puțin în fiecare a cincea casă pe care o poți întâlni. Este necesar să înțelegem acest tip de tehnologie și să înțelegem: este necesar pentru o familie modernă?

Recent, popularitatea aparatelor de cafea prinde avânt, cel puțin în fiecare a cincea casă pe care o poți întâlni.

Recent, popularitatea aparatelor de cafea prinde avânt, cel puțin în fiecare a cincea casă pe care o poți întâlni.

Ce este?

Aparat de cafea – un dispozitiv pentru prepararea automată a cafelei fără intervenția umană.

Pentru a înțelege pe deplin ce este un filtru de cafea cu picurare, trebuie să vă adânciți în istorie. Dispozitivul pentru prepararea cafelei a apărut în lumea antică și a căpătat numele de „turc”. Cafeaua poate fi preparată turnând în ea boabe de cafea măcinate și adăugând puțină apă. Dispozitivul a fost instalat pe cărbuni sau pietre fierbinți. Folosirea „turcilor” este populară în zilele noastre, doar un cuptor convențional este folosit acum pentru încălzire.

Dispozitivul pentru prepararea cafelei a apărut în lumea antică și a dobândit numele

Dispozitivul pentru prepararea cafelei a apărut în lumea antică și a căpătat numele de „turc”.

Aproape de aspectul modern, cafetiera a fost creată în 1800 de către Arhiepiscopul de Bellois. El a inventat o filtru de cafea cu picurare, cu un principiu simplu de funcționare: un filtru cu cafea măcinată este instalat într-un recipient, apa este turnată, treptat, picătură cu picătură, cafeaua este preparată și filtrată într-un vas.

Aproape de aspectul modern, cafetiera a fost creată în 1800 de către Arhiepiscopul de Bellois

Aproape de aspectul modern, cafetiera a fost creată în 1800 de către Arhiepiscopul de Bellois

Și în 1833, englezul Samuel Parker a creat o cafetieră de tip gheizer. Designul dispozitivului este destul de simplu și ușor de curățat. Se compune din trei părți principale: un rezervor superior pentru colectarea cafelei gata preparate, un filtru de pâlnie, un rezervor inferior de apă. Conceput pentru prepararea cafelei pe aragaz.

Și în 1833, englezul Samuel Parker a creat o cafetieră de tip gheizer.

Și în 1833, englezul Samuel Parker a creat o cafetieră de tip gheizer..

În 1901, Luigi Bezzera și-a brevetat invenția sub forma unui espressor. Principiul de funcționare a fost următorul: într-un compartiment, apa a fiert, s-a format abur, care a trecut printr-un filtru cu cafea sub presiune, iar băutura rezultată a intrat direct în ceașcă. Această unitate a devenit primul prototip al unei mașini de cafea cu picurare..

În 1901, Luigi Bezzera și-a brevetat invenția sub forma unui espressor.

În 1901, Luigi Bezzera și-a brevetat invenția sub forma unui espressor.

Primul aparat de cafea electric a fost inventat și brevetat în 1961 de către Faema. Principiul de funcționare a constat în lucrul pistonului și distilarea apei prin cafea, în detrimentul energiei electrice. În aparatele moderne de cafea se folosește acest principiu de preparare a cafelei, doar funcțiile unității și ușurința de utilizare se schimbă..

Primul aparat de cafea electric a fost inventat și brevetat în 1961 de către Faema.

Primul aparat de cafea electric a fost inventat și brevetat în 1961 de către Faema.

Caracteristicile aparatelor de cafea cu picurare

Aparatul de cafea este un ajutor excelent care vă va scuti de agitații inutile și de procesele nedorite de corectare a erorilor în timpul pregătirii cafelei de dimineață. Designul modern al unității este ajustat pentru o utilizare ușoară și este dotat cu multe funcții și avantaje.

 • Protecție încorporată împotriva excesului de apă. Dacă turnați o cantitate mare de lichid în balon, atunci acesta va refuza să funcționeze până când problema va fi eliminată..
 • Compartimentul de filtrare extras. Pentru a adăuga o nouă porție de cafea sau pentru a schimba filtrul, pur și simplu scoateți coșul și înlocuiți-l..
 • Încălzire automată de la electricitate. Mașina este echipată cu un suport special pentru încălzirea balonului / ceașcă de cafea.
 • Funcție de distribuire automată. Ajută la optimizarea proporțiilor de cafea și apă.
 • Selecția cetății. Puterea cafelei variază de la ușoară la puternică.
 • Scara de măsurare. Facilitează procesul de măsurare a cantității de cafea necesară pentru o singură porție.
 • Temporizator. Este suficient să setați ora de începere a procesului de preparare a berii, astfel încât băutura să fie pregătită pentru trezire..
 • Alegerea numărului de porții. Întregul proces de preparare are loc ca de obicei, doar producția va produce mai multe căni de cafea.
 • Indicator de temperatură. Acesta este situat pe un ulcior cu o băutură gata preparată și afișează temperatura actuală sub formă de roșu (peste 65 ° C) și negru (sub 65 ° C).
 • Râșniță de cafea încorporată. Elimină necesitatea de a achiziționa dispozitive inutile.

Principiul de funcționare al unui aparat de cafea cu picurare

Dispozitivul unei mașini de cafea cu picurare este destul de simplu și simplu de utilizat. În ciuda varietății de producători, echipamentul de bază este de același tip..

1. Rezervor pentru apă rece. De obicei situat în partea din spate a structurii.

2. Rezervor de încălzire (cazan, rezervor), unde este furnizată apă pentru încălzire.

3. Element de încălzire.

4. Recipient pentru filtru și pâlnie. Filtrul poate fi de unică folosință sau reutilizabil.

5. O ulcică pentru băutura finită.

Înainte de a intra în ceașcă sub forma unei băuturi terminate, lichidul trece prin mai multe etape de pregătire.

 • Din rezervor, apa presurizată pătrunde în vasul de încălzire.
 • Se încălzește la temperatura dorită.
 • Ridică conducta de alimentare cu apă.
 • Picături pe filtru cu cafea măcinată.
 • Trece prin pulbere.
 • Cade în bolul de băutură terminat.
 • Odată ce tot lichidul a trecut prin întregul proces de preparare, cafeaua este gata..

Informații suplimentare!

Datorită unui filtru special cu perforație fină, particulele de praf de cafea nu intră în băutura finită.

Filtre pentru aparatele de cafea cu picurare

Este necesar un filtru pentru a preveni pătrunderea zațului de cafea în băutura finită. Există două tipuri de filtre.

Reutilizabil.

De unică folosință.

Filtru reutilizabil

Din nume se poate înțelege că un astfel de filtru este folosit de mai multe ori. Scoaterea ușoară din aparatul de cafea, clătirea cu apă curentă, nu necesită costuri suplimentare. Sunt împărțite în două tipuri.

„Aur” – și-a primit numele datorită culorii asemănătoare aurului. De fapt, este o plasă de nailon acoperită cu un strat subțire de nitrură de titan. Inclus într-un set de modele scumpe de aparate de cafea, utilizare durabilă, întreținere ușoară.

Nylonul – inclus în setul de modele bugetare, de scurtă durată, necesită îngrijire delicată.

Important!

După fiecare 2-3 luni de utilizare, înmuiați filtrul în acid citric pentru a îndepărta depunerile și uleiul de cafea..

Disconfort: necesită clătire după fiecare utilizare, greu de găsit în magazine dacă este necesară înlocuirea.

Filtru de unica folosinta

Filtrele de unică folosință economisesc timp și sunt ușor de utilizat. Perfectă pentru prepararea cafelei măcinate fin, structura filtrului nu va permite particulelor mici să se infiltreze în băutură.

Există mai multe tipuri de filtre de unică folosință.

Hârtie albită, pentru a dobândi o culoare albă, filtrele sunt înmuiate în clor sau în înălbitor cu oxigen.

Hârtie brută, de obicei maro sau maro deschis. Cea mai bună opțiune de filtrare, eliminând apariția gusturilor și mirosurilor străine în băutură.

Hârtie brută, de obicei maro sau maro deschis. Cea mai bună opțiune de filtrare, eliminând apariția gusturilor și mirosurilor străine în băutură.

Hârtie brută, de obicei maro sau maro deschis. Cea mai bună opțiune de filtrare, eliminând apariția gusturilor și mirosurilor străine în băutură.

Bambus, pentru producerea unor astfel de filtre, se folosește fibra. Calitatea filtrelor din bambus este mult mai mare decât filtrele din hârtie. Nu este popular datorită costului ridicat.

Filtrele de unică folosință reduc semnificativ timpul procesului de preparare a cafelei, deoarece un astfel de filtru poate fi îndepărtat, aruncat și nu se pierde timpul de clătire.

Bambus, pentru producerea unor astfel de filtre, se folosește fibra. Calitatea filtrelor din bambus este mult mai mare decât filtrele din hârtie.

Bambus, pentru producerea unor astfel de filtre, se folosește fibra. Calitatea filtrelor din bambus este mult mai mare decât filtrele din hârtie.

Dimensiuni (editați)

Dimensiunea aparatului de cafea depinde direct de domeniul de utilizare. Cafetierele casnice sunt de obicei compacte și nu ocupă mult spațiu. Realizează dimensiunea minimă, datorită necesității de a pregăti un număr mic de porții.

Cafetierele casnice sunt de obicei compacte și nu ocupă mult spațiu.

Cafetierele casnice sunt de obicei compacte și nu ocupă mult spațiu.

Există însă și aparate de cafea pentru uz public. Sunt mult mai mult decât „frații de acasă”, sunt folosiți în cafenele, baruri, chioșcuri la câțiva pași. Datorită dimensiunii sale, este capabil să pregătească până la 40 de căni într-o singură încărcare, în funcție de dimensiunea recipientului pentru cafea, recipient pentru apă rece.

Există însă și aparate de cafea pentru uz public. Sunt mult mai multe

Există însă și aparate de cafea pentru uz public. Sunt mult mai mari decât „frații de acasă”, sunt folosite în cafenele, baruri, chioșcuri la câțiva pași.

Cum să o alegi pe cea potrivită?

Puțini oameni doresc să cumpere un model de mașină de cafea de calitate scăzută. Pentru faptul că utilizarea a lăsat emoții plăcute, merită să ne dăm seama: cum să alegem un aparat de cafea cu picurare pentru acasă?

Atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție următorilor factori.

 • Material. În primul rând, materialul din care este făcută ulciorul este important. Ar trebui să se aleagă un vas de sticlă, deoarece în ea se va acumula și va rămâne o perioadă de timp băutura finită. Este important să evitați vasele de plastic, un astfel de vas se va încălzi și va elibera substanțe toxice în cafea.
 • Tip de filtru inclus. Este mai bine să alegeți o cafetieră cu filtru reutilizabil; dacă doriți, puteți înlocui filtrul reutilizabil cu unul de unică folosință. Mai mult, costul unui filtru de unică folosință este ieftin, dar rezolvă multe probleme.
 • Volum. Trebuie să fii atent la volum și să te bazezi pe câte persoane va prepara cafeaua pentru picurare. În medie, volumul bolului este conceput pentru a prepara 1-1,5 litri de cafea odată.
 • Putere. Singurul lucru care afectează puterea aparatului de cafea este viteza de preparare a băuturii, cu cât viteza este mai mare, cu atât cafeaua de dimineață va fi mai rapidă..
 • Strângerea ulciorului. Pentru ca cafeaua să-și păstreze aroma și aroma în timpul procesului de preparare, trebuie să fie esențial un capac etanș. Apoi, băutura va rămâne revigorantă și aromată..
 • Filtre de apă. Dacă aparatul de cafea este echipat cu astfel de filtre, atunci va dispărea nevoia de filtrare suplimentară a apei..
 • Încălzirea ulciorului / cupelor. Această funcție este importantă dacă cafeaua va fi consumată după un timp. După ce băutura este preparată, suportul va încălzi recipientul până când aparatul de cafea se oprește.
 • Recipient de apă detașabil. Prezența acestora va facilita foarte mult procesul de preparare înainte de prepararea cafelei. La urma urmei, este mai ușor să folosiți recipientul separat decât să transportați întreaga mașină de cafea pentru un set de apă..
 • Temporizator. Această caracteristică este ideală pentru cei cărora le place să doarmă puțin. Este suficient să umpleți cafetiera cu apă și cafea măcinată seara și să setați timpul de răspuns.

Video: Cum se utilizează un aparat de cafea cu picurare?

Aparatul de cafea cu picurare este ușor de utilizat. Chiar și un copil se poate descurca.

 • Conectați-vă la rețea.
 • Formați rezervorul de apă.
 • Se toarnă cafeaua în filtru conform instrucțiunilor. În medie, aceasta este 1 linguriță la 100 ml de apă.
 • Închideți compartimentul de filtrare. Puneți ulciorul pentru băutura finită.
 • Apăsați butonul de alimentare și așteptați până când toată apa merge până la capăt și ajunge în ulcior.
 • Opriți aparatul de cafea.
 • Bucurați-vă de cafea preparată.
 • După ce dispozitivul s-a răcit, filtrul de unică folosință trebuie eliminat, procesul de curățare reutilizabil.

TOP 6 cele mai bune aparate de cafea cu picurare

Pe baza recenziilor clienților, am compilat o evaluare a celor mai bune aparate de cafea care îndeplinesc cerințele consumatorilor:

Redmond SkyCoffee RCM-1508S

Opțiunea unui aparat de cafea echipat cu o telecomandă de pe un smartphone. Potrivit atât pentru cafea măcinată, cât și pentru boabe. Are un râșniță de cafea încorporată. Are funcții suplimentare:

protecție împotriva includerii în cazul asamblării incorecte;

protectie la supraincalzire;

protecție împotriva excesului de apă;

oprire automată.

Consumul minim de energie este de 0,6 kW / h. Recipient mic pentru apă – 0,5 litri. Argumente pro și contra utilizării.

+ Compacitate. Se potrivește chiar și în spații foarte mici

+ Setul include un set de filtre de hârtie.

+ Funcția de încălzire.

+ Control Bluetooth.

+ Gătit rapid.

– Programul funcționează într-un smartphone numai pe sistemul de operare Android.

Redmond SkyCoffee RCM-1508S

Redmond SkyCoffee RCM-1508S

Maxwell MW-1650

Atrage cu un cost bugetar. Această opțiune merită banii, dar nu mai mult. Pro și contra ale alegerii:

+ Cost scăzut.

+ De dimensiuni mici.

+ Funcția de oprire automată.

+ Filtru reutilizabil.

+ Încălzire automată.

+ Indicatorul nivelului apei și al opririi.

– Fără tava de scurgere detașabilă.

– Nu există râșniță de cafea.

Maxwell MW-1650

Maxwell MW-1650

Bosch TKA 3A031

Datorită volumului său mare, este potrivit pentru prepararea cafelei pentru o companie mare. Calitatea este pe deplin compatibilă cu valoarea declarată. Are o serie de avantaje și dezavantaje:

+ Recipient din sticlă pentru cafea preparată.

+ Stand încălzit.

+ Funcția de oprire automată.

+ Sistem anti-picurare.

+ Set de filtre de hârtie incluse.

– Consum ridicat de energie – 1,1 kW / h.

Bosch TKA 3A031

Bosch TKA 3A031

Redmond RCM-1510

Un aparat de cafea mid-range justificat de un număr mare de caracteristici și avantaje.

+ Recipient din sticlă pentru băuturi preparate.

+ Temporizator de pornire întârziat.

+ Volum mare.

+ Consum redus de energie – 0,9 kW / h.

+ Afișaj de control.

+ Sistem anti-picurare.

+ protecție la supraîncălzire.

– Nu este mai cald pentru cupe.

– Ocupă mult spațiu.

Redmond RCM-1510

Redmond RCM-1510

Philips Daily Mini

Asistent de dimensiuni mici pentru gazda din bucătărie. Calitatea corespunde prețului, are o serie de avantaje.

+ Volum mic.

+ Componente ușor detașabile.

+ Consum redus de energie – 0,7 kW / h.

+ Sistem anti-picurare.

+ Indicator de putere și nivel al apei.

+ Recipient din sticlă pentru cafea preparată.

Philips Daily Mini

Philips Daily Mini

Philips HD7459

O altă opțiune bugetară cu o mulțime de caracteristici utile.

+ Sistem anti-picurare.

+ Oprire automată.

+ Indicator de putere și nivel al apei.

+ Volumul mediu.

+ Rezervor de apă detașabil.

+ Recipient din sticlă pentru băuturi preparate.

+ Ceas și temporizator încorporat.

Philips HD7459

Philips HD7459

Acum alegerea cafetierei nu va intra într-o stupoare. Principalul lucru este să acordați atenție funcțiilor necesare și materialului din care este fabricat echipamentul..

Previous Post
Köksutrymme med ett skjutbart matbord
Next Post
ما هي منطقة النضارة في الثلاجة: أنواعها وعيوبها ومزاياها ، نصائح.