15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Care macină de cafea este cea mai bună pentru un aparat de cafea

Numai un barist profesionist poate alege măcinarea potrivită pentru o anumită băutură. Când apare un aparat de cafea personal în casă, ar fi greșit să-l folosești fără să înțelegi mai întâi toate complexitățile preparării băuturilor tale preferate. Astăzi trebuie să aflăm despre măcinarea de cafea pe care să o alegem într-o mașină de cafea pentru a surprinde și a încânta pe cei dragi..

Astăzi trebuie să aflăm despre măcinarea de cafea pe care să o alegem într-o mașină de cafea pentru a surprinde și a încânta pe cei dragi.

Astăzi trebuie să aflăm despre măcinarea de cafea pe care să o alegem într-un aparat de cafea pentru a surprinde și a încânta pe cei dragi..

Ce afectează gradul de măcinare a cafelei

Gustul cafelei este influențat nu numai de calitatea boabelor și de amestecul de specii, ci și de gradul de extracție. Ea este cea care satură apa în timpul preparării băuturilor preferate. Rezistența în sine va depinde de gradul de măcinare..

Când vine vorba de locuri de stradă simple, nimeni nu lucrează cu adevărat acolo pentru a îmbunătăți gustul. Toate acțiunile au loc după aceeași schemă..

1. Barista toarnă un amestec de fasole în recipientul dispozitivului.

2. Activează măcinarea automată.

3. Umple portafiltrul și creează tableta corectă cu tempera.

Cel mai adesea, în aceste scopuri, se folosește cea mai fină măcinare, care transformă boabele în aproape praf. În ciuda faptului că astfel de băuturi sunt iubite de cetățeanul obișnuit, este dificil să o numim corectă..

Cafeaua se prepară cel mai bine în unități speciale și cafenele. În cazul în care barista, înainte de a pregăti băutura, se va baza pe preferința oaspetelui. Aici va fi folosită tehnica de măcinare, care va crea o băutură unică și foarte gustoasă..

Cafeaua se prepară cel mai bine în unități speciale și cafenele.

Cel mai bun dintre toate, cafeaua este preparată în unități speciale și cafenele..

Pe scurt, există câteva puncte de bază pe care orice iubitor de cafea ar trebui să le cunoască..

1. Dacă extracția (procesul de măcinare) este prea scurtă, atunci băutura finală nu va economisi nici măcar temperatura corectă a laptelui și a smântânii. Va fi acru și nu foarte plăcut..

2. Dacă extracția este prea lungă, cafeaua va fi foarte puternică și amară..

Mult depinde și de dispozitivul în care va fi preparată băutura. De exemplu, într-o mașină de cafea, procesul nu durează mai mult de 5 secunde, dar într-o presă franceză, până la 4 minute. În al doilea caz, particule prea mici vor începe să ardă, ceea ce va distruge în cele din urmă băutura..

Mult depinde și de dispozitivul în care va fi preparată băutura.

Mult depinde și de dispozitivul în care va fi preparată băutura..

Cum afectează măcinarea gustul cafelei??

Explorând informații despre ceea ce afectează măcinarea corectă a cafelei într-o mașină de cafea, pot fi evidențiate mai multe fapte interesante..

1. Pentru o mașină de picurare, experții recomandă utilizarea unei măcinări grosiere. Acest lucru va avea un efect deosebit asupra puterii și gustului băuturii finite. Cafeaua nu va avea un gust amar, nu va părea prea gătită.

2. Grind mediu – ideal pentru cafea la prânz. Puterea va fi la un nivel mediu, excelent pentru prepararea băuturilor cu lapte – latte sau chiar cappuccino.

3. Măcinare fină – pentru prepararea băuturilor grosiere și masculine. Rezultatul final este un espresso foarte puternic și revigorant pe care îl poți bea „fără riduri”.

4. „Praf” – acest tip de măcinare poate fi clasificat ca ultrafin, deoarece particulele foarte mici ar trebui să rămână în cele din urmă. Această opțiune este mai potrivită pentru cei care s-au săturat de băuturile din pungi și granule și doresc să-și mulțumească sufletul pereche cu o băutură de casă de la turc. Nu va avea un gust mai rău decât o cafenea scumpă.

Alegerea măcinării depinde de preferințele gustative ale consumatorului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că cel mai important lucru este să învățăm cum să pregătim corect espresso, deoarece acesta este „elementele de bază”.

Alegerea măcinării depinde de preferințele gustative ale consumatorului.

Alegerea măcinării depinde de preferințele gustative ale consumatorului..

Cum se alege gradul de măcinare

Înainte de a începe să alegeți o măcinare pentru prepararea zilnică a băuturilor, trebuie să înțelegeți soiurile de fasole. Pentru uz casnic, experții recomandă utilizarea unui amestec de Arabica și Robusta. Arabica degajă aciditatea sa caracteristică, pe care toată lumea o iubește foarte mult, dar Robusta este responsabilă pentru aromă și bogăție. Este de dorit ca proporția să fie de 90% cu 10%.

Pentru uz casnic, experții recomandă utilizarea unui amestec de Arabica și Robusta

Pentru uz casnic, experții recomandă utilizarea unui amestec de Arabica și Robusta

Pe pachetele achiziționate pe teritoriul țării, acest indicator se reflectă de obicei în compoziție. Dacă este achiziționat separat, trebuie să vă asigurați că vânzătorul nu trișează. Boabele pot fi gustate, Arabica este greu de confundat cu altceva.

Separat, merită subliniat gradul de măcinare..

1. „Praful” – măcinarea extra fină seamănă mai mult cu scorțișoara.

2. Măcinare fină (espresso) – seamănă cu sarea iodată pentru un agitator de sare.

3. Măcinați fin – mai mult ca niște particule de zahăr pudră.

4. Mediu – arată ca un cristal de zahăr.

5. Gros – seamănă cu sarea obișnuită de uz casnic.

Dacă preparați o băutură „în stil Varșovia”, atunci este indicat să alegeți o măcinare ultrafină. Preparat într-o ceașcă obișnuită cu apă clocotită, acoperită cu o farfurie deasupra.

Interesant! În Europa, în rețeaua Starbucks, cafeaua acestei măcinări este vândută în pungi speciale, ca înlocuitor al momentului obișnuit.

Ce trebuie să știe un iubitor de cafea începător.

1. Dacă pregătiți băuturi într-un turc – utilizați de preferință super subțire.

2. Mașină espresso – necesită măcinare fină și grosieră.

3. Mașină de cafea Geyser (arată ca un ceainic, este format din 3 părți) – Râșniți fin.

4. Aeropress și sifon – mediu.

5. Chemex și Frenchpress – măcinare grosieră și grosieră.

Informațiile evidențiate cu privire la ceea ce determină gustul cafelei finite în aparatul de cafea vor fi suficiente pentru a vă pregăti băutura preferată. În plus, merită subliniat faptul că surplusul nu poate fi stocat – cafeaua scade rapid, chiar dacă tehnica este urmată, rezultatul „ca prima dată” nu va mai funcționa.

surplusul nu poate fi stocat - cafeaua se epuizează rapid, chiar dacă se urmărește tehnica, rezultatul „ca prima dată” nu va funcționa.

Excedentul nu poate fi stocat – cafeaua se epuizează rapid, chiar și cu respectarea tehnicii, rezultatul „ca prima dată” nu va mai funcționa.

Cum se reglează nivelul de măcinare pentru diferite tipuri de aparate de cafea?

După cum a arătat practica, este destul de dificil să reglați gradul de măcinare. Mai ales când vine vorba de mașini profesionale și scumpe. În mod separat, puteți lua în considerare modelele actuale, care se găsesc cel mai des.

După cum a arătat practica, este destul de dificil să reglați gradul de măcinare.

După cum a arătat practica, este destul de dificil să reglați gradul de măcinare..

Aparat de cafea automat Delonghi

Există mai multe probleme urgente cu care proprietarii se confruntă adesea. Printre acestea se numără următoarele.

1. Nu există spumă, băutura rezultată este prea lichidă și fără gust. Pentru a-l repara, rotiți butonul de măcinare cu câteva crestături în sens invers acelor de ceasornic. Apoi, se prepară mai multe căni de cafea, dacă rezultatul nu s-a schimbat, trebuie să-l întoarceți încă o divizie.

2. Cafeaua nu se toarnă sau doar picură. Există mai multe soluții. În primul rând, trebuie să rotiți maneta de măcinat cu 3 crestături spre dreapta pentru a face câteva băuturi. Dacă nu se schimbă nimic, setați la cea mai bună măcinare. Asigurați-vă că verificați dacă filtrul este înfundat..

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu ajută, este necesar să examinați „tortul” tabletei folosite. Puteți determina chiar și gradul de măcinare prin aceasta. Dacă, după schimbarea regimului, nu s-a schimbat, atunci vorbim despre o defecțiune. Este necesară predarea unui centru de service sau apelarea unui expert.

Puteți determina gradul de măcinare în această mașină de către tableta folosită.

Puteți determina gradul de măcinare în această mașină de către tableta folosită.

Filtru de cafea roșcove

Când lucrați cu acest tip, este necesar să se ia în considerare nu numai gradul de măcinare, ci și conținutul de umiditate al acestuia, precum și bobul utilizat. Pentru a face băutura gustoasă, este recomandat să macinați singur boabele înainte de a o prepara. Pentru a face acest lucru, trebuie să obțineți un râșniță de cafea bună, în cele din urmă, se va justifica pe deplin.

Pentru a face băutura gustoasă, este recomandat să macinați singur boabele înainte de a o prepara.

Pentru a face băutura gustoasă, este recomandat să macinați singuri boabele înainte de a găti..

Pentru tipul de roșcove se folosește măcinarea – un espresso subțire. Dacă o moriți în pulbere, atunci băutura se va dovedi a fi prea amară și acră. Puteți determina idealitatea materiilor prime folosind un jet care se revarsă dintr-un canal. Dacă este drept și seamănă cu o coadă de șoarece, atunci totul este în regulă cu măcinarea..

Pentru tipul de roșcove se folosește măcinarea - un espresso subțire.

Pentru tipul de roșcove se folosește măcinarea – espresso subțire.

Aparat espresso Pod

Spre deosebire de tipul de roșcove, acest aparat de cafea formează în mod independent tablete de cafea pentru prepararea băuturilor. Există mai multe avantaje aici.

1. Producătorii au furnizat deja tablete gata preparate care sunt încărcate în aparatul de cafea. Gustul va fi întotdeauna stabil.

2. Nu este nevoie să spălați și să curățați în permanență echipamentul. Păstăile folosite sunt ușor de îndepărtat și de eliminat.

Indiferent, este ușor să confundați tabletele pentru prepararea altor tipuri. Mai mult, fiecare producător își pune propria cafea în păstăi. Acest lucru poate fi exprimat în diferite proporții de soiuri și poate chiar în măcinare. Pentru acest tip, se recomandă alegerea unui espresso subțire. Caracteristica este de obicei indicată pe ambalaj. Dacă cafeaua sa dovedit a fi nereușită, ar trebui să deschideți pachetul și să vă familiarizați cu conținutul..

Dacă cafeaua sa dovedit a fi nereușită, ar trebui să deschideți pachetul și să vă familiarizați cu conținutul.

Dacă cafeaua sa dovedit a fi nereușită, ar trebui să deschideți pachetul și să vă familiarizați cu conținutul..

Reguli de bază pentru alegerea unei măcini

Dacă te uiți atent, poți înțelege că cu cât este nevoie de mai puțin timp pentru a prepara cafea, cu atât măcinarea ar trebui să fie mai mică. Apropo de granule mari, putem spune că acestea vor oferi cea mai gustoasă și mai strălucitoare aromă a băuturii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că va dura cel puțin 10 minute pentru a-l găti..

Vorbind despre granulele mari, putem spune că acestea vor oferi cea mai delicioasă și mai strălucitoare aromă a băuturii.

Apropo de granule mari, putem spune că acestea vor oferi cea mai delicioasă și mai strălucitoare aromă a băuturii..

Alegerea măcinării depinde cel mai adesea de volumul de muncă. Este puțin probabil ca cineva să dorească să se ridice cu 30 de minute mai devreme dimineața pentru a se transforma în băutura perfectă care nu numai că va revigora, dar și se va înveseli. Prin urmare, cel mai adesea, cetățenii folosesc mașini mai puțin complexe care pot oferi o încărcare de vioiciune în 2-3 minute..

Alegerea măcinării depinde cel mai adesea de volumul de muncă.

Alegerea măcinării depinde cel mai adesea de volumul de muncă.

Dacă măcinarea boabelor se face acasă în cea mai obișnuită mașină.

1,6-7 secunde va oferi o măcinare grosieră perfectă pentru o presă franceză sau Chemex.

2.10 secunde pentru măcinarea medie.

3,15 – mic.

4. 20 – „praf”.

Dacă măcinarea boabelor se face acasă în cea mai obișnuită mașină.

Dacă măcinarea boabelor se face acasă în cea mai obișnuită mașină

Nu merită să vă concentrați asupra compoziției cafelei gata făcute în pachete. Fiecare țară are idei complet diferite despre nivelul de măcinare, deoarece tradițiile de gătit sunt, de asemenea, diferite. Singura opțiune este să măcinați singur cafeaua..

Singura opțiune este să măcinați singur cafeaua.

Singura opțiune este să măcinați singur cafeaua..

Există mai multe avantaje aici:

1. Materiile prime nu sunt erodate. Aroma băuturii terminate nu va fi mai rea decât cea preparată de un barist cu experiență.

2. Auto-selecție a măcinării ideale pentru diferite tehnici de gătit.

Important! Este aproape imposibil să obții „praf” acasă. Pentru a pregăti cafeaua pentru preparare într-o ceașcă, este recomandabil să achiziționați pudră gata preparată. Dacă țineți boabele pentru o lungă perioadă de timp în speranța măcinării, există șansa de a arde boabele..

Sfaturi utile

Există mai multe recomandări care vor ajuta un iubitor de cafea începător să-și diversifice „dieta”.

1. Este foarte important să știi ce sunt ristretto, espresso și lungo. Ristretto este o băutură care poate da o aromă și un gust de neuitat, o puteți obține vărsând o tabletă timp de 15-20 de secunde. Lungo este o băutură care conține cofeină și se varsă în 30-50 de secunde. Espresso este cel mai frecvent tip și durează 25 de secunde până se prepară. Fiecare secundă de deversare este egală cu 1 ml de cafea. Lungo este considerat cel mai puternic..

Lungo este o băutură care conține cofeină și se varsă în 30-50 de secunde.

Lungo – o băutură care conține cofeină, deversarea are loc în 30-50 de secunde.

2. Ristretto este folosit pentru a face băuturi ușoare și delicioase, care sunt practic lipsite de cofeină. Poate fi un latte cu lapte sau un cappuccino aromat..

Ristretto este folosit pentru a face băuturi ușoare și delicioase, care sunt practic lipsite de cofeină.

Ristretto este folosit pentru a face băuturi ușoare și delicioase, care sunt practic lipsite de cofeină..

Măcinarea potrivită poate dezlănțui întregul potențial al boabelor. Pentru fiecare tehnică de gătit, trebuie să selectați individual, altfel nu va funcționa ristretto și lungo.

Măcinarea potrivită poate dezlănțui întregul potențial al boabelor.

Măcinarea potrivită poate elibera întregul potențial al boabelor..

Dacă cumpărați cafea măcinată gata preparată, atunci este recomandabil să o păstrați într-un loc întunecat, turnând-o în prealabil într-o pungă cu fermoar. Aceasta este cea mai reușită opțiune, astfel încât viitoarea băutură să nu-și piardă aroma și bogăția..

Dacă cumpărați cafea măcinată gata preparată, atunci este recomandabil să o păstrați într-un loc întunecat, turnând-o în prealabil într-o pungă cu fermoar.

Dacă cumpărați cafea măcinată gata preparată, atunci este recomandabil să o păstrați într-un loc întunecat, turnând-o în prealabil într-o pungă cu fermoar.

Recomandările evidențiate au doar scop informativ. Numai un barist cu experiență știe câte nuanțe și secrete sunt ascunse în prepararea chiar și a unei simple cani din băutura ta preferată. Puteți învăța arta preparării cafelei din principiile evidențiate împărtășite de profesioniști.

Numai un barist cu experiență știe câte nuanțe și secrete sunt ascunse în prepararea chiar și a unei simple cani din băutura ta preferată.

Numai un barist cu experiență știe câte nuanțe și secrete sunt ascunse în prepararea chiar și a unei simple cani din băutura ta preferată..

Video: Cum afectează măcinarea gustul espresso-ului

Previous Post
Moderne landskapsdesign. Hovedtrender
Next Post
Дизайн на малка кухня – интересни дизайнерски идеи