15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design de bucătărie în stil mansardă: interioare în cele mai bune tradiții ale dezvoltatorilor americani

Design interior neobișnuit, aspect non-standard fără pereți despărțitori și joc cu urbanismul în toate manifestările sale – aceasta este ceea ce distinge designul unei bucătării în stil mansardă. Astăzi este unul dintre cele mai populare stiluri moderne pentru amenajarea „mansardelor” sau a spațiilor de depozite și mansarde, transformate în locuințe. Într-o soluție atât de extraordinară, caracteristicile diferitelor stiluri sunt împletite cu succes – high-tech și modern, eclecticism și clasici..

bucătărie în stil mansardă

Înainte de renovare, fiecare dintre noi planifică și visează cum va arăta apartamentul său mai târziu..

Caracteristici tipice ale amenajării bucătăriei mansardă

Ideea reechipării fondului nerezidențial în locuințe depline dintr-o zonă mare a venit din Vest. La început, depozitul abandonat a fost considerat a fi remodelat de americani, dar ideea nu a fost larg răspândită. După război, la mijlocul secolului al XX-lea, Europa a cunoscut o lipsă acută de apartamente urbane, astfel încât oamenii s-au stabilit activ în subsolurile și podurile caselor supraviețuitoare..

fotografie la mansarda bucatariei

Dacă visul tău este o bucătărie în stil mansardă, atunci în acest articol vei găsi o sursă de idei și inspirație..

Numele stilului modern de loft, care a împrumutat aceste principii, literalmente „spațiu interior” sau loft. În spațiul de limbă rusă, mansarda este cunoscută relativ recent, dar numărul adepților săi crește zilnic. Mulți designeri de interior sunt specializați în interiorul bucătăriei mansardate, oferind soluții elegante pentru orice aspect.

idei de mansardă de bucătărie

Cum puteți crea un stil mansardă în interiorul bucătăriei, ce detalii să adăugați și să decorați designul – citiți mai departe.

Acest stil se caracterizează prin următoarele caracteristici:

  • Camere spațioase, fără pereți despărțitori, cu ferestre mari;
  • Suprafețe tencuite aproximativ;
  • Fațade metalizate și din plastic ale mobilierului de bucătărie;
  • Dominația sticlei și betonului;
  • Prezența cărămizilor goale și a scândurilor netratate;
  • Chic “industrial” sub formă de țevi deschise și ondulații;
  • Culori discrete tipice pentru un mediu urban;
  • Decor spectaculos pe o temă „tehnică”;
  • Iluminare bună (lumină naturală și artificială), lămpi precum spoturi;
  • Lipsa decorului tradițional al ferestrelor;
  • Mobilier memorabil de o formă simplă cu un design neobișnuit.  

bucătărie negru la mansardă

Stilul loft, care a luat naștere la începutul secolului trecut, este astăzi un adevărat succes în designul interior..

Stilistica a dobândit de mult caracteristici recunoscute. Astăzi se aplică nu numai transformării spațiilor nerezidențiale în apartamente la mansardă și penthouse-uri. Mansarda este potrivită pentru decorarea apartamentelor urbane de format mic și a unui bloc de gătit într-o casă mare la țară.

design bucatarie mansarda

Elementele distinctive ale stilului de mansardă aici vor fi materiale precum cărămida, lemnul, oțelul și metalele..

Stilul este preferat de tinerii locuitori urbani înclinați spre gândirea liberă și dorința de auto-exprimare prin mediu. Acesta este un fel de amestec de atelier creativ și un mic hangar bine întreținut, cu o suprafață suficientă. Designul nu are nevoie de investiții mari, dar nu ar trebui să economisiți pe decorul original, deoarece doar un perete de cărămidă cu o țeavă sub tavan nu va decora interiorul unei bucătării de la mansardă..  

bucatarie mansarda moderna

Texturile se completează perfect și contribuie la a da o notă industrială.

Aspect tipic pentru o bucătărie în stil mansardă

Alegerea designului în favoarea stilului loft este designul unei bucătării moderne în spirit urbanistic, puțin brutal și eficient.

mansardă de bucătărie luminoasă

Pardoseli din lemn, grinzi pe tavan, pereți din cărămidă – așa arată de obicei o bucătărie în stil mansardă.

Un loft tipic într-un aspect tradițional este o opțiune excelentă pentru transformarea unei camere, în care, în timpul reconstrucției sau reamenajării, bucătăria și camera de zi au fost combinate. Este interesant să gătești și să tratezi un grup de prieteni în același timp, ținând în același timp evidența evenimentelor pe un monitor cu plasmă mare..

bucatarie cu mansarda living

În loc de pereți de cărămidă în interiorul unei bucătării de la mansardă, puteți vedea adesea un design neobișnuit de țiglă..

Panoul TV poate ocupa o porțiune a peretelui prin agățarea de tavan cu lanțuri sau cabluri sub forma unei partiții de zonare. Fără a delimita spațiul cu pereți despărțitori instabili, este imposibil să ne imaginăm un interior în stil mansardă – o cameră de zi-bucătărie tipică.

bucatarie mansarda cu living

Accentele industriale selectate și plasate corespunzător sunt elemente de decor indispensabile pentru o bucătărie în stil mansardă..

Loft este o estetică ușor neglijentă a megalopolurilor, întruchipată în plastic, lemn brut, beton netencuit și suprafețe cromate ale elementelor metalice. Se numește adesea stil sau stil american sau newyorkez, ceea ce nu este departe de adevăr..

idei pentru bucătărie mansardă

Pentru combinații atât de neobișnuite ne place stilul loft.!

Designerii din Manhattan și Brooklyn au depus toate eforturile pentru a dezvolta conceptual stilul, lăsând grinzi, țevi și zidărie aproape în aspectul lor original..

Când amenajați o bucătărie urbană de format mic, este recomandabil să vă uitați la cele mai bune exemple de interioare de bucătărie în stil mansardă în spiritul „Marului Mar”..

design bucatarie mansarda

Loft este o respingere a cadrelor, o combinație de libertate și creativitate, auto-exprimare și confort.

După ce ați decis să combinați camera de zi cu o bucătărie și un balcon, este important să vă gândiți în prealabil cum să utilizați funcțional fiecare metru pătrat. Scopul principalelor zone funcționale este tipic pentru orice bucătărie..

MASA

1. Aragaz și alte echipamente de gătit Este important să furnizați o capotă puternică, astfel încât mirosul de ardere să nu se răspândească prin camera de zi, toate echipamentele fiind așezate lângă  
2. Spălare, mașină de spălat vase, uscător Nu este de dorit să plasați blocul departe de suprafața de tăiere și de aragaz.
3. Loc de muncă (masă mare deasupra meselor laterale) Furnizați masa de iluminat suplimentar, echipamentul necesar pentru curățarea și tăierea alimentelor este situat în apropiere
4. Bloc pentru depozitarea stocurilor de alimente Ascuns în dulapuri, dulapuri și alte mobilier de dulap, frigider oriunde în bucătărie
5. Zona de receptie În același timp, și locul unde se mănâncă, este mai bine să înconjurați ghișeul barului de la unitatea de catering

Cele mai interesante opțiuni sunt cu o fereastră de golf și o logie atașată, care a fost izolată și extinsă cu ferestre panoramice. La ferestrele mari se scoate la iveală zona de luat masa sau locul pentru primirea oaspeților, mai ales atunci când există ferestre cu un peisaj urban frumos..

interior bucatarie mansarda

„Aer maxim și partiții minime” – aceasta este întreaga definiție a stilului loft în câteva cuvinte.

SFAT. Zona industrială, unde un adevărat mansardă a fost transformată în locuințe, nu diferă prin frumusețea panoramei. În acest caz, ferestrele trebuie să fie bătute cu materiale textile bine alese, care vor lăsa să intre multă lumină, dar să ascundă imaginea anostă în spatele geamului..

Toate tehnicile cunoscute sunt utilizate pentru a extinde vizual designul unei mici bucătării în stil mansardă. Împărțirea zonării în acest stil este destul de arbitrară:

  • Paravane din sticlă;
  • Ecrane luminoase;
  • Laturile joase;
  • Blat de bar și spătarul canapelei;
  • Dulapuri duble, fără uși;
  • Ecrane mobile și ziduri false.

amenajarea bufetului de bucătărie

Cui este potrivită o bucătărie în stil mansardă? Iubitorii de risc și dinamica neîngrădită a orașelor mari, cunoscători ai decorului sfidător și a soluțiilor de design îndrăznețe.

Bucătăria-camera de zi combinată este percepută vizual întotdeauna mai mult decât suprafața totală a acestor camere. Cu această abordare a amenajării bucătăriei, nu contează că bucătăria era foarte mică înainte de modernizare. Acum va fi o sală de mese convenabilă în proiectarea unei săli de mese pentru un mansardă, izolată în timpul zonării, care poate fi echipată cu toate echipamentele moderne.

bucătărie living mansardă

Stilul loft va atrage în special naturile creative, libere care se străduiesc spre auto-exprimare – atât „eu-ul” lor interior, cât și mediul extern.

ATENŢIE! Când aranjați o bucătărie în acest stil, încercați să o faceți astfel încât să nu pară rece și neprietenoasă, așa cum se întâmplă cu un design analfabet..

O cameră în acest stil poate semăna cu o cafenea deschisă din centrul orașului sau cu un bloc alimentar al unui restaurant mare – este important să adăugați o notă de confort acasă prin mobilierul tapițat din zona de oaspeți. Zonarea este completată de lămpi și spoturi în stil urban.

iluminat bucatarie mansarda

O bucătărie în stil mansardă este o soluție ideală pentru toți cei care s-au săturat de standarde, modele.

Un design de bucătărie în stil mansardă bine executat ar trebui să fie bine luminat. Noua tehnică de gătit de înaltă tehnologie este declanșată organic de exemplare rare. Dulapurile de bucătărie ușoare și rafturile deschise, frigiderele și scaunele pentru cafenelele din plastic sau metal vor face, puteți folosi chiar și mobilier de grădină. Acest lucru va ajuta la crearea unui interior exclusiv, ieftin, dar memorabil..

decor bucătărie mansardă

Un pic nepoliticos, dar cu siguranță luminos, îndrăzneț și memorabil, atmosfera vă va permite să vă bucurați cu o ceașcă de cafea dimineața și să vă bucurați de cină după o zi plină..

Culori de bază și decor luminos pentru bucătăria mansardă

Stilistica tipică pentru jungla de piatră, deși democratică în ceea ce privește schema de culori, este dominată de un fundal alb, bej și toate nuanțele de gri. Această paletă va fi diluată cu succes cu accente emoționale strălucitoare:

  • Contrast alb-negru;
  • Liliac și violet;
  • Albastru și albastru deschis;
  • Verde deschis și verde închis;
  • Ciocolată și teracotă;
  • Lămâie și galben;
  • Portocala si piersica;
  • Roșu oprit, visiniu și roz.

nuanțe de mansardă de bucătărie

Contrastul puternic al minimalismului industrial cu confortul casei a dat naștere unui fenomen unic numit mansardă..

Alegerea culorii principale sau predominante se bazează pe nuanțele fațadelor mobilierului de bucătărie, elemente decorative și textura materialelor de finisare. Tonuri calme tipice pentru designul bucătăriei în stil mansardă, utilizate ca fundal:

  • Alb;
  • Lactic;
  • Metalic;
  • Argint;
  • Gri;
  • Albastru;
  • Bej;
  • Maro deschis.

schema de culori pentru bucătărie mansardată

Caracteristicile prioritare ale stilului loft sunt spațiul, libertatea, volumul.

Aceste tonuri sunt destul de prietenoase cu multe dintre culorile calde și reci ale spectrului. Cu toate acestea, este mai bine să faceți o alegere în favoarea a 2-3 culori primare, diluând cu nuanțe strâns legate și amestecate – gri-liliac sau gri-albastru.  

mobilier de bucatarie mansarda

Acest design arată cel mai bine în camere combinate: studiouri, bucătărie-living sau bucătărie-sufragerie.

„Cenușia” mansardei va fi decorată cu:

  • Tablouri interioare mari, pictate în tehnica artei contemporane;
  • Panouri modulare (din mai multe tablouri de același subiect);
  • Instalații originale din elemente structurale;
  • Tipăriri mari;
  • Tapet foto cu iluzii spațiale;
  • Panouri de perete în stil mural și graffiti;
  • Pete abstracte luminoase.

decor bucătărie mansardă

În bucătărie este cel mai ușor să dezvăluie toată versatilitatea stilului de mansardă atunci când decorați un apartament obișnuit de oraș..

Alegerea unui element decorativ luminos depinde de ceea ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie atmosfera unui interior tipic al unei bucătării de la mansardă. Principalul lucru nu este să treci peste bord cu un decor luminos. Trebuie să existe un singur element semantic atractiv.

design mansardă bucătărie

Datorită combinațiilor contrastante și a soluțiilor îndrăznețe, se naște confortul non-standard.

Unii profesioniști caută să dea proiectului lor mai mult sens prin împrumutarea tehnicilor din alte stiluri. Loftul este excelent „prieten” cu alte stiluri moderne:

  • Design alb în spiritul minimalismului scandinav;
  • Decorațiuni de vitralii în stil Art Nouveau de la începutul secolului al XX-lea;
  • Conceptul dominant de la hi-tech;
  • Art Deco într-o versiune urbanistică etc..

bucătărie originală la mansardă

Texturile aspre, îmbătrânite, purtate artificial coexistă cu materiale netede, strălucitoare și luxoase.

Dacă nu există suficient spațiu liber în bucătărie, acesta poate fi decorat cu un panou mozaic în zona șorțului sau pe orice perete liber. Acest lucru va oferi o atmosferă confortabilă și va adăuga căldură „junglei de piatră” reci tipică mediilor urbane..

Sfaturi pentru alegerea texturilor pentru decorațiuni interioare și decor

Stilul mansardă are propriile legi, dar nu vă fie teamă să mergeți dincolo de materialele tradiționale și să căutați soluții originale în proiectarea spațiului de bucătărie.

  • Particulele suspendate se depun pe suprafețele bucătăriei în timpul gătitului. Suprafața poroasă a cărămizilor și a pereților tencuiți aproximativ nu este practică; este incomod să o curățați de grăsime vara și funingine. Cărămida naturală, panourile decorative și „porcul” cu față pot fi vopsite deasupra cu smalț sau deschise cu un lac mat incolor. Această soluție nu va schimba aspectul industrial al peretelui, dar va face mult mai ușoară curățarea bucătăriei..
  • Utilizați ondulație, role de folie de tablă, suprafețe metalice cromate în decor mai mult. Ei vor face designul unei mici bucătării în stil mansardă cât mai aproape posibil de canoanele urbane tradiționale..

bucătărie în stil mansardă

Este recomandabil să decorați bucătăriile mici într-o singură culoare, de exemplu, alb, poate fi doar suprafețe netede sau zidărie văruită.

  • Când căutați o modalitate de a decora tavanul pentru dvs., trebuie să treceți de la tipul camerei. Dacă aceasta este o înfrumusețare a spațiului mansardei, grinzile din lemn sunt o soluție excelentă. Într-un apartament de oraș, designerii recomandă tavanele suspendate cu iluminare originală sau tencuială aspră. Pentru tavanul mic al unei bucătării mici, se oferă vopsea cu var sau pictură monocromatică.
  • Podeaua poate fi lăsată din beton sau gresie cu așchii de piatră. O soluție excelentă ar fi sistemul „podea caldă” cu linoleum sau gresie porțelanată de culoarea potrivită. Ea ar trebui să sublinieze alegerea stilului de design al bucătăriei mansardate. O soluție bună este un laminat rezistent la umiditate. Dar atunci când zonează, este mai bine să-l duci în zona de oaspeți și să-l acoperi cu plăci antiderapante, care este mai ușor de spălat la locul de gătit..

podea bucătărie podea

Tranzițiile de culoare îndrăznețe pentru un mansardă arată natural.

Sticla călită, plasticul colorat, betonul și lemnul brut sunt materialele preferate pentru designerii de bucătărie în stil mansardă. Puteți lua exemplele lor pentru inspirație, dar vă puteți baza pe capacitățile dvs., astfel încât camera să se dovedească confortabilă și elegantă. Vă rugăm să rețineți că mobilierul de bucătărie nu este adesea același lucru ca într-o bucătărie clasică – partea de sus este deschisă. Dulapurile montate pe perete înlocuiesc rafturile, modulele cadrelor și blocurile.

idei de amenajare bucatarie mansarda

Nu vă fie teamă să combinați vechiul cu modernul în interiorul bucătăriei de la mansardă, acesta este ceea ce face camera unică și confortabilă.!

Nu ar trebui să existe o mulțime de textile, doar acolo unde nu se poate lipsi de ele, ar trebui să fie practic și de înaltă calitate. Nu sunt mai bune perdelele și perdelele, jaluzelele și perdelele cu fir sau frânghie. Designul lor ar trebui să completeze organic interiorul bucătăriei mansardei, ca în cele mai bune exemple ale galeriei noastre foto.

VIDEO: Bucătărie în stil mansardă – 75 de opțiuni.

50 de idei pentru proiectarea și decorarea unei bucătării în stil mansardă:

mansardă de bucătărie alb-negru bucatarie mansarda cu gresie alb-negru design mansardă bucătărie design bucatarie stil mansarda design bucătărie în stil mansardă frumos design de bucătărie în stil mansardă design de bucătărie în stil mansardă cu bar masă albă de la bucătărie combinație de gresie pentru bucătărie mansardă de bucătărie candelabre elegante bucatarie mansarda in studio frigider galben de la bucătărie bucătărie în stil mansardă bucătărie în stil mansardă decor bucatarie stil mansarda design bucatarie stil mansarda design bucatarie stil mansarda design mobilier bucatarie stil mansarda design bucătărie în stil mansardă bucătărie în stil mansardă acasă bucătărie în fotografie în stil mansardă bucătărie în stil foto mansardă decor bucătărie în design foto în stil mansardă bucătărie în design foto în stil mansardă idei de fotografie bucătărie în stil mansardă mobilier de bucatarie stil mansarda foto bucătărie în decor foto în stil mansardă set bucatarie stil mansarda idei de bucătărie în stil mansardă idei de design bucătărie în stil mansardă idei de design pentru bucătărie în stil mansardă idei de fotografie de bucătărie în stil mansardă idei interioare bucatarie stil mansarda idei de design pentru bucătărie în stil mansardă interior bucatarie stil mansarda semineu bucatarie stil mansarda mobilier în stil mansardă de bucătărie bucătărie stil metal mansardă gresie bucatarie stil mansarda bucatarie moderna in stil mansarda bucatarie in stil mansarda cu gresie corpuri de bucătărie în stil mansardă bucătărie în stil mansardă în casă hotă de bucătărie în stil loft mobilier în stil mansardă de bucătărie piese metalice pentru bucătărie în stil mansardă bucătărie în stil mansardă gri bucatarie stil mansarda alb interior bucatarie stil mansarda bucătărie în stil mansardă întunecată

Previous Post
Badrumsdesign – kakel
Next Post
التفاصيل الدقيقة للديكور الداخلي بأسلوب استعماري