15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum se instalează o hota în bucătărie: caracteristici, reguli, nuanțe

În bucătărie trebuie să existe o hotă. Oferă aer proaspăt fără fum și alte mirosuri în timpul gătitului. O gamă largă vă permite să alegeți un canal de aer elegant și performant. Și nu este necesar să angajați specialiști pentru instalare. Este suficient să citiți acest articol, care vă va spune cum să instalați corect hota în bucătărie cu propriile mâini..

În bucătărie trebuie să existe o hotă.

În bucătărie trebuie să existe o glugă..

Cum diferă hote de bucătărie de sistemele de aer condiționat

Există o diferență semnificativă între hote și aparatele de aer condiționat. După cum știți, sistemele de aer condiționat absorb aerul dintr-o cameră și îl returnează rece sau cald. Un astfel de aer este foarte uscat și dăunător sănătății, deoarece diferite mirosuri, microbi și dioxid de carbon, care se formează în timpul expirației, nu sunt eliminate din apartament..

Există o diferență semnificativă între hote și aparatele de aer condiționat.

Există o diferență semnificativă între hote și aparatele de aer condiționat..

Iar iluzia de aer proaspăt apare datorită faptului că densitatea acestuia crește odată cu răcirea. În timp ce hota aragazului elimină aerul care conține substanțe dăunătoare și bacterii, menținând astfel o atmosferă sănătoasă și proaspătă în apartament.

Iar iluzia de aer proaspăt apare datorită faptului că densitatea acestuia crește odată cu răcirea.

Iar iluzia de aer proaspăt apare datorită faptului că atunci când se răcește, densitatea acestuia crește..

Notă! Dacă în bucătărie este instalat un aparat de aer condiționat, atunci trebuie să existe un sistem de ventilație pentru a menține schimbul natural de aer.

Nevoia unei hote de bucătărie

Mulți oameni cred că puteți face în condiții de siguranță fără ventilație în bucătăria din apartament. Aceasta este o concepție greșită. În acest caz, va trebui să căutați alte metode de curățare a aerului din bucătărie. Și, de asemenea, mai des va fi nevoie să spălați pereții, podelele și mobilierul datorită acumulării de funingine, funingine și alte produse de degradare pe ele în timpul gătitului. Cu toate acestea, cel mai adesea tavanul se murdărește, și anume locul de deasupra plitei, și este mult mai dificil să curățați tavanul..

Mulți oameni cred că puteți face în condiții de siguranță fără ventilație în bucătăria din apartament.

Mulți oameni cred că puteți face în condiții de siguranță fără ventilație în bucătăria din apartament..

Unul dintre factorii importanți în instalarea hotei este apariția unei cantități mari de dioxid de carbon atunci când se utilizează un aragaz cu gaz, care afectează negativ starea sănătății umane. Iar hota aragazului face față perfect acestei probleme..

Iar hota aragazului face față perfect acestei probleme.

Iar hota aragazului face față perfect acestei probleme..

În plus, excesul de umiditate umple aerul atunci când gătești. Sistemul de evacuare absoarbe această apă.

În plus, excesul de umiditate umple aerul la gătit.

În plus, aerul este umplut cu exces de umiditate la gătit..

Ce este capota prin design

Există suficiente informații în rețea despre cum să faci o hota în bucătăria dintr-un apartament. Dar nu toată lumea știe ce tipuri de dispozitive sunt și ce caracteristici au..

Există suficiente informații în rețea despre cum să faci o hota în bucătăria dintr-un apartament.

Există suficiente informații în rețea despre cum să faci o hota în bucătăria dintr-un apartament.

Prin urmare, înainte de a merge la un magazin de electrocasnice și de a cumpăra prima hota disponibilă, ar trebui să vă familiarizați cu tipurile de construcție.

 • Standard.

  Este un dispozitiv plat care poate fi atașat atât la perete, cât și sub un dulap de perete. Avantajele includ o dimensiune redusă și funcția de recirculare a aerului încorporată, deci acest lucru este ideal dacă bucătăria este mică și nu există o conductă de ventilație. De asemenea, o astfel de glugă poate fi achiziționată la un preț mic..

  Singurul dezavantaj este puterea redusă, care nu este întotdeauna suficientă pentru purificarea completă a aerului..

 • Dom.

  Seamănă cu o hota de horn. Are cea mai mare putere și performanță și este potrivit pentru o cameră mare de bucătărie, atât într-un apartament, cât și în propria casă. Foarte des instalat în garsoniere. Hota aragazului este echipată cu multe funcții și îmbunătățiri, cum ar fi un panou de control electronic (poate fi cu buton sau sensibil la atingere), afișaj sau iluminare suplimentară.

  Funcțiile suplimentare pot include oprirea automată a temporizatorului, modul de operare îmbunătățit.

  Mai mult, hota este aproape silențioasă. În ceea ce privește costul, prețul depinde de numărul de funcții și dimensiuni încorporate. O varietate de modele vă permite să alegeți un dispozitiv pentru orice interior.

 • Telescopic.

  Hote de putere medie și categorie de preț rezonabilă. De regulă, acestea sunt invizibile în bucătărie și se încadrează în orice interior, deoarece sunt încorporate într-un dulap de perete. Căruciorul retractabil vă permite să capturați o zonă mare.

Există, de asemenea, hote în formă de T, decorative (din sticlă) și înclinate.

Există, de asemenea, hote în formă de T, decorative (din sticlă) și înclinate.

Există, de asemenea, hote în formă de T, decorative (din sticlă) și înclinate.

Reguli de instalare a manșoanelor de ventilație

Ar trebui făcută o distincție între tipurile de hote.

 • Flux, care aduc aer în stradă prin arborele de ventilație.
 • Recreative – purifică aerul din interior folosind un aparat special de filtrare și îl returnează în cameră.

Dacă hota curge, atunci înainte de a putea fixa hota în bucătărie, trebuie să achiziționați un manșon de ventilație. Pentru a-l instala corect, trebuie să vă ghidați după următoarele reguli obligatorii.

 • Conducta trebuie extinsă complet pentru a menține presiunea în interiorul conductei..
 • Lăsarea nu trebuie permisă, deoarece aceasta afectează și presiunea internă.
 • Împământarea este o regulă obligatorie. De obicei, conducta poate acumula electricitate statică în interiorul acesteia..
 • Un adaptor metalic trebuie instalat la joncțiunea peretelui și a țevii pentru a păstra integritatea conductei..
 • În cazul îndoirii manșonului, este necesar să se respecte raza de îndoire, care este egală cu două până la trei diametre ale țevii..
 • Când vă conectați la capotă, este important să mențineți etanșeitatea, astfel încât să nu existe scurgeri ulterior..

Sfat. Într-un mediu casnic, cel mai bine este să folosiți mâneci flexibile, deoarece acestea sunt convenabile pentru a se adapta la locația incomodă a orificiului de ventilație.

Împământare și neutralizare

Orice aparat de uz casnic alimentat cu energie electrică trebuie să fie împământat în conformitate cu reglementările de siguranță. La urma urmei, există momente în care dispozitivul poate șoca cu o simplă atingere, chiar dacă nu este umezeală pe el. Prin urmare, în timpul instalării hotei aragazului, trebuie realizată legarea la pământ pentru o funcționare corectă suplimentară a dispozitivului. Acest fir este adesea galben cu o bandă verde. Dacă sub dispozitiv este instalată o priză euro specială, atunci în acest caz, împământarea poate fi omisă..

Orice aparat de uz casnic alimentat cu energie electrică trebuie să fie împământat în conformitate cu reglementările de siguranță.

Orice aparat de uz casnic alimentat cu energie electrică trebuie să fie împământat în conformitate cu reglementările de siguranță.

Nu uitați nici de zero. Firul neutru trebuie conectat la un neutru mort. Pe tabloul contorului există o țeavă ascunsă în perete, din care pot ieși fire. În acest loc ar trebui conectat firul de împământare..

Nu uitați nici de zero.

Nu uitați de reducerea la zero..

Sfat. Nu merită să faceți legare la pământ la conducte sau baterii..

Instalarea hotei după tip

Fiecare tip de hota are propriile sale caracteristici de instalare. Pentru a înțelege cum să atașați tehnica, trebuie să examinați cu atenție spațiul. Mai întâi, trebuie să vă asigurați că echipamentul poate fi amplasat într-un loc sau altul, prezența unei prize și, de asemenea, să vă gândiți la tot felul de modalități de a conduce firele electrice și de a instala un manșon de ventilație..

Fiecare tip de hota are propriile sale caracteristici de instalare.

Fiecare tip de hota are propriile sale caracteristici în instalare..

Instrumente care sunt utile pentru instalare.

 • Grătar de ventilație.
 • Burghiu sau burghiu cu ciocanul.
 • Dibluri sau ancore.
 • Ruletă și marker.
 • Jigsaw.
 • Cheie.
 • Şurubelniţă.
 • Nivel.

Mai jos sunt tipurile de hote și regulile de instalare ale acestora.

Suspendat

Astfel de structuri pot fi așezate pe perete, într-un dulap de perete sau pe tavan. Mai întâi trebuie să conturați locurile de fixare necesare..

Astfel de structuri pot fi așezate pe perete, într-un dulap de perete sau pe tavan.

Astfel de structuri pot fi așezate pe perete, într-un dulap de perete sau pe tavan..

Principalul lucru este că nu există fisuri și alte nereguli pe perete sau tavan. Mai mult, pentru instalare, trebuie să faceți găuri pe suprafață, să înșurubați elementele de fixare și să fixați capota. Practic, hardware-ul este inclus cu dispozitivul..

Principalul lucru este că nu există fisuri și alte nereguli pe perete sau tavan.

Principalul lucru este că nu există fisuri și alte nereguli pe perete sau tavan..

Când conectați conducta de ventilație la dispozitivul în sine, asigurați-vă că toate cusăturile sunt strânse..

Important! Hota ar trebui să atârne drept, paralel cu tavanul. Acest lucru trebuie verificat cu un nivel.

Încorporat

Hote încorporate necesită mobilier adecvat, cel mai adesea un sertar suspendat pentru dimensiunea dispozitivului. Prin urmare, cel mai probabil, vechiul cabinet va trebui să fie demontat sau pur și simplu modificat. Instalarea unui astfel de echipament implică înșurubarea panoului posterior la perete..

Hote încorporate necesită mobilier adecvat, cel mai adesea un sertar suspendat pentru dimensiunea dispozitivului.

Hote încorporate necesită mobilier adecvat, cel mai adesea un sertar suspendat pentru dimensiunea dispozitivului.

În primul rând, trebuie să tăiați toate găurile necesare, după ce ați măsurat anterior capota și diametrul coșului de fum. Apoi găuriți peretele în perete pentru montarea dispozitivului în sine, instalați elementele de fixare și fixați capota.

În primul rând, trebuie să tăiați toate găurile necesare, după ce ați măsurat anterior capota și diametrul coșului de fum.

Mai întâi, trebuie să tăiați toate găurile necesare, după ce ați măsurat anterior capota și diametrul țevii de evacuare.

Dacă hota este recreativă, atunci acest lucru simplifică foarte mult munca, deoarece nu este nevoie să tăiați o gaură pentru conducta de ventilație și să vă gândiți cum să conectați totul.

Dacă hota este recreativă, atunci acest lucru simplifică foarte mult munca, deoarece nu este nevoie să tăiați o gaură pentru conducta de ventilație și să vă gândiți cum să conectați totul.

Dacă hota este recreativă, atunci acest lucru simplifică foarte mult munca, deoarece nu este nevoie să tăiați o gaură pentru conducta de ventilație și să vă gândiți cum să conectați totul.

Merită să aveți grijă ca trăsura retractabilă să se poată deplasa liber fără obstacole..

montate pe perete

Mai întâi, trebuie să calculați înălțimea de la plita la hota. Această distanță depinde de dimensiune: cu cât capota este mai mare, cu atât poate fi amplasată mai mare. Principalul lucru este că zona aparatului acoperă complet zona aragazului. Când distanța este conturată, trebuie să trasați o linie orizontală folosind un nivel.

În primul rând, trebuie să calculați înălțimea de la plita la hota.

Mai întâi trebuie să calculați înălțimea de la plită la hotă.

Apoi, ar trebui să atașați dispozitivul la linie și să marcați semnele de pe perete pentru a ușura atașarea. Pentru dibluri sau ancore, este necesar să găuriți și să atașați produse.

Apoi, ar trebui să atașați dispozitivul la linie și să marcați semnele de pe perete pentru a ușura atașarea.

Apoi, ar trebui să atașați dispozitivul la linie și să marcați semnele de pe perete pentru a ușura atașarea.

Acum puteți închide aparatul. Apoi, restul elementelor de fixare trebuie înșurubate. De asemenea, pentru acest tip, puteți înșuruba un cadru din metal pe perete, pe care va fi atașată capota..

Tot pentru acest tip, puteți înșuruba un cadru din metal pe perete, pe care va fi atașată capota.

De asemenea, pentru acest tip, puteți înșuruba un cadru din metal pe perete, pe care va fi atașată capota..

Înclinat

Un aparat electric înclinat nu are reguli speciale de instalare. De regulă, aceste hote sunt montate pe perete. Mai întâi trebuie să luați dimensiunile dispozitivului și să le marcați la suprafață..

Un aparat electric înclinat nu are reguli speciale de instalare.

Un aparat electric înclinat nu are reguli speciale de instalare.

Important! Trebuie verificat dacă nu există cabluri în locul viitoarelor găuri de montare. Pentru a face acest lucru, ar trebui să utilizați un dispozitiv special care dă un semnal atunci când este detectat un cablu ascuns..

Apoi, găuriți găurile necesare, înșurubați sistemele de fixare și atârnați capota înclinată.

Apoi, găuriți găurile necesare, înșurubați sistemele de fixare și agățați capota înclinată.

Apoi, găuriți găurile necesare, înșurubați sistemele de fixare și atârnați capota înclinată.

Colţ

Astfel de dispozitive sunt montate pe 2 laturi ale peretelui. În acest caz, tavanul este utilizat și pentru manșonul de ventilație. Instalarea durează un timp minim.

Astfel de dispozitive sunt montate pe 2 laturi ale peretelui.

Astfel de dispozitive sunt montate pe 2 laturi ale peretelui..

Este necesar să se facă marcaje pe toate laturile suprafețelor. Găuriți, atașați dibluri și atârnați capota. La final, fixați elementele rămase cu șuruburi autofiletante..

Este necesar să se facă marcaje pe toate laturile suprafețelor.

Este necesar să se facă marcaje pe toate laturile suprafețelor.

Principalul lucru este să vă asigurați că conexiunile dispozitivului cu manșonul ondulat sunt strânse..

Principalul lucru este să vă asigurați că conexiunile dispozitivului cu manșonul ondulat sunt strânse.

Principalul lucru este să vă asigurați că conexiunile dispozitivului cu manșonul ondulat sunt strânse..

Insular

Cele din insulă necesită mult timp și efort în timpul instalării, deoarece astfel de dispozitive sunt atașate la tavan. Dificultatea rezidă nu atât în ​​fixare, cât în ​​conducerea cablului de alimentare și în locația prizei. Majoritatea firelor trec sub tavan și perete.

Cele din insulă necesită mult timp și efort în timpul instalării, deoarece astfel de dispozitive sunt atașate la tavan.

Cele din insulă necesită mult timp și efort în timpul instalării, deoarece astfel de dispozitive sunt atașate la tavan.

Sfat. Este mai bine să încredințați instalarea unei hote de insulă unui specialist care va îndeplini profesional munca în cel mai scurt timp posibil.

Conexiune electrica

Când se termină instalarea hotei în bucătărie, rămâne ultimul pas – conectați sursa de alimentare. Conexiunea poate fi realizată în mai multe moduri: folosind o buclă, înlocuind soclul sau trasând o nouă linie.

Când se termină instalarea hotei în bucătărie, rămâne ultimul pas - conectați sursa de alimentare.

Când se termină instalarea hotei în bucătărie, rămâne ultimul pas – conectați sursa de alimentare.

Cel mai simplu mod este de a utiliza o buclă. Foarte la îndemână dacă hota este instalată într-un set de bucătărie gata pregătit și nu există priză în apropiere. O priză separată poate fi instalată lângă capotă, iar o bucată de sârmă trebuie condusă la cea mai apropiată priză. Trenul poate fi ascuns, de exemplu, sub plinta.

Cel mai simplu mod este de a utiliza o buclă

Cel mai simplu mod este de a utiliza o buclă

Notă! Firul trebuie să fie din cupru și cu o secțiune transversală de cel puțin 2,5 mm2.

Dacă există o priză lângă capotă, dar aceasta este deja utilizată pentru un fel de echipament, atunci o puteți face dublă. Dar, mai întâi, asigurați-vă că linia are suficientă putere pentru a face față sarcinii duble..

Dacă există o priză lângă capotă, dar aceasta este deja utilizată pentru un fel de echipament, atunci o puteți face dublă.

Dacă există o priză lângă capotă, dar este deja utilizată pentru un fel de echipament, atunci o puteți face dublă.

În absența posibilității de utilizare a metodelor de mai sus, o linie separată poate fi trasată de la tabloul electric la dispozitivul de ventilație. Acesta este un proces costisitor care cauzează multe inconveniente, de exemplu, există o distanță mare între scut și bucătărie sau trebuie să vă dați seama unde să ascundeți firul.

În absența posibilității de utilizare a metodelor de mai sus, o linie separată poate fi trasată de la tabloul electric la dispozitivul de ventilație.

În absența posibilității de utilizare a metodelor de mai sus, puteți trasa o linie separată de la tabloul electric la dispozitivul de ventilație.

Acum, după instalarea hotei, bucătăria se va transforma într-un loc sigur cu aer proaspăt..

Video: Cum se instalează o hota în bucătărie?

Previous Post
Badrumsdesign – kakel
Next Post
حضانة بأسلوب بحري مع صورة للأولاد: ميزات الديكور