15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Conectarea unei sobe pe gaz: cum se instalează o soba pe gaz pas cu pas

Este greu de imaginat cel puțin o bucătărie fără aragaz. Datorită mai multor caracteristici și avantaje distinctive, aragazele cu gaz sunt cele mai frecvente. Cu toate acestea, utilizarea lor trebuie tratată în mod special în mod responsabil pentru a evita situațiile periculoase..

Este greu de imaginat cel puțin o bucătărie fără aragaz. Datorită mai multor caracteristici și avantaje distinctive, aragazele cu gaz sunt cele mai frecvente.

Este greu de imaginat cel puțin o bucătărie fără aragaz. Datorită mai multor caracteristici și avantaje distinctive, aragazele cu gaz sunt cele mai frecvente..

Caracteristicile conexiunii corecte a aragazului

Funcționarea unei sobe pe gaz începe întotdeauna cu instalarea acesteia. În continuare, vom vorbi despre cum să conectați corect o sobă cu gaz.

Este posibil să instalați singur o sobă pe gaz?

Întrebarea dacă puteți instala singur o sobă pe gaz este cea mai comună. Instalarea oricărui echipament de gaz într-un apartament trebuie aprobată de către organizația de distribuție a gazului. Acest lucru este cerut de regulile stabilite de Guvernul Federației Ruse. Prin lege, nu puteți înlocui și conecta independent sobe de gaz într-un apartament. Acest lucru trebuie făcut de specialiști din companii specializate după încheierea unui contract de întreținere și reparații..

Conform legii, este imposibil să înlocuiți și să conectați independent aragazele cu gaz într-un apartament, acest lucru ar trebui făcut de specialiști.

Conform legii, este imposibil să înlocuiți și să conectați independent aragazele cu gaz într-un apartament, acest lucru ar trebui făcut de specialiști.

Aproximativ același lucru este cazul Gazprom Mezhregiongaz. În conformitate cu acordul de furnizare, clientul este responsabil pentru raportarea modificărilor legate de echipamentele cu gaz. Conform acestor standarde, conectarea aragazelor ar trebui să fie tratată de un specialist în distribuția gazelor..

Conform acestor standarde, conectarea aragazelor cu gaz trebuie tratată de un specialist GDO.

Conform acestor standarde, conectarea aragazelor ar trebui să fie tratată de un specialist în distribuția gazelor..

Ce documente sunt necesare pentru instalarea echipamentelor cu gaz

Este imposibil să procedați la instalarea unei sobe de gaz fără disponibilitatea documentației corespunzătoare. Pentru a semna un contract pentru furnizarea de gaz către o casă și pentru a deschide un cont personal la serviciul de gaz, trebuie să pregătiți un pachet de documente. Include:

• un certificat de înregistrare de stat a unei proprietăți rezidențiale și un certificat de drepturi de proprietate (contract de cumpărare și vânzare, act de donație);

• contract pentru întreținerea echipamentelor cu gaz din apartament;

• carte de abonat veche (dacă este disponibilă);

• pașaport pentru dispozitiv, care ține cont de consumul de gaz;

• pașaport tehnic pentru locuință.

După completarea tuturor punctelor din formulare și citirea briefingului privind funcționarea echipamentelor cu gaz, se semnează un contract de furnizare a gazului și se eliberează o autorizație pentru lucrările de instalare.

După completarea tuturor punctelor din formulare și citirea briefing-ului privind funcționarea echipamentelor cu gaz, se semnează un contract de furnizare a gazului și se eliberează o autorizație pentru lucrările de instalare.

Această documentație este prezentată serviciului de gaz pentru verificare, după care se eliberează o carte de abonament și formulare speciale pentru înregistrarea unui contract. După completarea tuturor punctelor din formulare și citirea briefing-ului privind funcționarea echipamentelor cu gaz, se semnează un contract de furnizare a gazului și se eliberează o autorizație pentru lucrările de instalare.

Unelte și piese de conectare

Pentru ca conexiunea să fie realizată corect, trebuie să pregătiți instrumentele și piesele necesare:

• furtun flexibil cu lungimea necesară – universal – aproximativ 1,5 m, sau cauciuc individual – de la 1 m sau mai mult;

• supapă cu bilă din alamă nichelată;

• chei cu gaz și reglabile;

• garnitură – de regulă, vine cu aragazul;

• diverse șurubelnițe;

• bandă de etanșare sau filet – banda FUM sau filet Loktayl 55 va face;

• o soluție cu săpun de concentrație medie și o perie, va trebui să verificați conexiunea corectă.

Cum funcționează instalarea

Procesul de instalare hardware constă în mai multe etape importante. Să luăm în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Selectarea scaunelor

Primul pas este să alegeți un loc potrivit pentru instalarea aragazului. O suprafață plană plană va asigura o instalare nivelată, care va evita gătirea inegală din cauza unei plite înclinate.

Multe modele moderne au picioare de nivelare. Acestea vă permit să instalați soba uniform, chiar dacă podeaua din apartament este departe de a fi ideală..

Primul pas este să alegeți un loc potrivit pentru instalarea aragazului.

Primul pas este să alegeți un loc potrivit pentru instalarea aragazului..

Informații suplimentare!

Puteți instala echipamentul exact folosind nivelul clădirii.

Dacă unitatea nu are astfel de picioare, atunci puteți folosi carton gros ca căptușeală, bucată de PAL sau scândură de lemn.

Important!

Partea din spate a plăcii nu trebuie să intre în contact cu structurile de susținere.

În timpul instalării, este necesar să oferiți acces gratuit la toate nodurile de conectare, astfel încât, în caz de scurgeri sau defecțiuni, problema să poată fi eliminată cât mai curând posibil..

De asemenea, în spatele plăcii, trebuie să lăsați un mic spațiu între perete. De regulă, dimensiunea recomandată a unui astfel de decalaj este indicată în instrucțiunile pentru tehnică..

În timpul instalării, este necesar să oferiți acces gratuit la toate nodurile de conectare, astfel încât, în cazul unei scurgeri sau defecțiuni, problema să poată fi eliminată cât mai curând posibil.

În timpul instalării, este necesar să oferiți acces gratuit la toate nodurile de conectare, astfel încât, în caz de scurgeri sau defecțiuni, problema să poată fi eliminată cât mai curând posibil..

Demontarea vechii plăci

1. În primul rând, trebuie să opriți supapa de gaz și să verificați dacă fluxul de gaz s-a oprit.

2. Deșurubați piulița de blocare de la coborârea conductei de gaz.

3. Placa trebuie îndepărtată de perete..

4. Racleta este deșurubată de pe dispozitiv folosind o cheie.

Informații suplimentare!

Dacă noua sobă nu va fi instalată imediat, atunci este mai bine să puneți o priză sub robinet..

Înlocuirea robinetului

Mai întâi trebuie să deșurubați vechiul robinet fără să-l scoateți complet. Fereastra trebuie să fie larg deschisă, deoarece va trebui permisă o mică scurgere de gaz în timpul schimbării supapei. În avans, trebuie să pregătiți o bucată de pânză și să o udați. După aceea, smulgem robinetul vechi și răsucim gaura cu o cârpă umedă pentru a asigura închiderea gazului.

Apoi, pregătim firul. Ar trebui să fie fără rugină, vopsea, lipici și resturi. O bandă de etanșare este înfășurată în jurul firului. După aceea, ștecherul este scos din țesătură și se înșurubează un nou robinet..

Cu cât robinetul este pornit mai repede, cu atât mai puține scurgeri vor fi. Este important să nu existe flăcări deschise sau scântei în bucătărie..

Mai întâi trebuie să deșurubați vechiul robinet fără să-l scoateți complet.

Mai întâi trebuie să deșurubați vechiul robinet fără să-l scoateți complet.

Instalarea unei plăci noi

Furtunul de gaz trebuie să fie de înaltă calitate și fiabil – nu puteți economisi pe el. Ieșirea către aragaz trebuie să se potrivească cu furtunul.

O bandă de etanșare trebuie să fie înfășurată pe firul exterior al armăturii. Trebuie să verificați firul în avans. Apoi, fitingul este înșurubat în supapa cu bilă de coborâre. Apoi, puteți înșuruba furtunul de gaz în firul aragazului..

După finalizarea instalării, trebuie să verificați din nou corectitudinea conexiunii..

Furtunul de gaz trebuie să fie de înaltă calitate și fiabil - nu puteți economisi pe el

Furtunul de gaz trebuie să fie de înaltă calitate și fiabil – nu puteți economisi pe el

Conexiunea plitei

1. După eliberarea echipamentului din ambalaj, trebuie să lăsați doar o folie de protecție, care să nu permită murdărirea plăcii în timpul instalării..

2. Trebuie să fiți atenți la documente: informațiile despre spațiul necesar între perete și unitate ar trebui să fie afișate acolo.

3. Folosind un nivel de clădire, trebuie să verificați poziția nivelului suprafeței de lucru. Dacă aragazul nu este la nivel, puteți regla înălțimea folosind picioarele răsucite sau, dacă nu sunt disponibile, utilizați tampoane improvizate..

4. Etanșarea trebuie înfășurată pe locul racordului filetat al conductei de gaz și al furtunului flexibil..

5. Furtunul trebuie conectat la picătura de sub robinet folosind o cheie adecvată..

6. În timpul acestei conexiuni, este important să ne amintim că garnitura trebuie instalată. De regulă, este inclus în pachet. Acest dispozitiv prelungește durata de viață a aragazului, deoarece reține diverse resturi..

7. În cele din urmă, verificați dacă toate conexiunile sunt suficient de strânse..

8. Verificați etanșeitatea.

Video: Conectarea unui aragaz

Conexiune electrică de aprindere

În tehnologia modernă, aprinderea electrică este foarte frecventă, dar trebuie conectată și după măsuri de siguranță. Trebuie să aveți o priză modernă. Funcția de împământare poate fi realizată de firul neutru încorporat – este cazul oricărui nou model de aparate de uz casnic.

Aprinderea electrică poate fi mecanică sau automată, dar acest lucru nu contează în timpul procesului de conectare. La autoinstalarea aragazului, prima alimentare cu gaz trebuie totuși controlată de un specialist.

În tehnologia modernă, aprinderea electrică este foarte frecventă, dar trebuie conectată și după măsuri de siguranță.

În tehnologia modernă, aprinderea electrică este foarte frecventă, dar trebuie conectată și ea, urmând măsuri de siguranță..

Caracteristici de conectare a aragazului la o butelie de gaz

Buteliile de gaz sunt folosite astăzi numai în zonele rurale. Conexiunea unor astfel de cilindri are propriile sale caracteristici..

1. Ar trebui să existe o distanță minimă de 1,5 metri între cilindru și placa însăși. Dacă este posibil să plasați cilindrii nu într-o cameră de zi într-o cutie metalică, atunci aceasta va fi o opțiune ideală..

2. Camera trebuie să aibă un sistem de ventilație bun. Presiunea gazului în butelii este mult mai mare decât într-o conductă de gaz. Din acest motiv, este imperativ să folosiți un angrenaj de reducere..

Caracteristici de conectare a aragazului la o butelie de gaz

Caracteristici de conectare a aragazului la o butelie de gaz

Procesul de conectare.

1. Un furtun de gaz este conectat la aragaz. Pentru etanșeitate se folosește un etanșant sau un etanșant special.

2. Celălalt capăt al furtunului este conectat la reductor.

3. Conectați reductorul la cilindru în poziție orizontală..

4. La final, este imperativ să verificați conexiunile pentru a evita eventualele scurgeri. La aprinderea arzătorului, nu ar trebui să existe funingine sau fulgere albăstrui..

Video: Procesul de conectare a unei sobe pe gaz

Se verifică conexiunea corectă

Puteți verifica dacă conexiunea a fost realizată corect cu o soluție cu săpun. Este necesar să acoperiți îmbinările cu ele, după care deschid robinetul. Când este sigilat, nu trebuie să existe bule. Dacă acestea apar în continuare, va trebui să derulați și să efectuați din nou procedura de conectare a furtunului și de înfășurare a sigiliului.

Puteți verifica dacă conexiunea a fost realizată corect cu o soluție cu săpun.

Puteți verifica dacă conexiunea a fost realizată corect folosind o soluție cu săpun..

De asemenea, vă puteți familiariza cu un astfel de dispozitiv ca o inserție dielectrică. Este necesar pentru a preveni efectele negative ale curenților vagabonzi. Acest lucru este valabil mai ales în clădirile de apartamente, unde este imposibil să se știe cu certitudine că cineva ar putea avea o scurgere de curent prin dispozitivul de ridicare a gazului de la un aparat de uz casnic fără legătură. Astfel de curenți pot deteriora grav componentele electrice ale unității. Insertul dielectric împiedică trecerea curenților prin împletitul metalic al furtunului flexibil către placa însăși.

Este necesar pentru a preveni efectele negative ale curenților vagabonzi.

Este necesar pentru a preveni efectele negative ale curenților vagabonzi..

Informații suplimentare!

Un furtun flexibil din material cauciuc fără panglică nu permite de la sine trecerea curentului electric.

Insertul dielectric este instalat între robinet și furtunul flexibil. Conexiunea filetată dintre ele trebuie, de asemenea, sigilată și verificată..

După aceea, etanșeitatea conexiunii este verificată în modul descris anterior..

Insertul dielectric este instalat între robinet și furtunul flexibil.

Insertul dielectric este instalat între robinet și furtunul flexibil.

Responsabilitatea pentru auto-conectarea aragazului

Dacă conectarea echipamentului de gazare a fost făcută neautorizată, atunci pot fi obținute următoarele sancțiuni.

1. Furnizorul deconectează apartamentul de la linii până când se percepe o taxă de 35 de mii de ruble pentru instalarea unei sobe pe gaz și 45 de mii pentru instalarea unei coloane.

2. Pentru cetățeni, o sancțiune administrativă este prevăzută sub forma unei amenzi – 2 mii, pentru funcționari – 3-4 mii, pentru organizații și întreprinderi – până la 40 mii ruble.

3. Pedeapsa penală prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru indivizi.

4. Dacă o instalație neautorizată a dus la moartea unor persoane – închisoare de până la cinci ani.

Consecințele instalării necorespunzătoare a echipamentelor pot fi foarte grave și triste și, prin urmare, nu trebuie să neglijați regulile stabilite..

Consecințele instalării necorespunzătoare a echipamentelor pot fi foarte grave și triste și, prin urmare, nu neglijează regulile stabilite.

Consecințele instalării necorespunzătoare a echipamentelor pot fi foarte grave și triste și, prin urmare, nu trebuie să neglijați regulile stabilite..

Sfaturi de la maeștri

Rezumând, merită să reamintim încă o dată regulile de siguranță și standardele obligatorii..

1. Furtunul flexibil care conectează echipamentul la sistemul de alimentare cu gaz trebuie amplasat într-un loc accesibil, fără obstacole.

2. Dimensiunile furtunului de gaz trebuie să respecte pe deplin documentele de reglementare general acceptate.

3. Manșonul de legătură nu trebuie vopsit, deoarece vopseaua poate crapa și deteriora suprafața. Hârtia autoadezivă poate fi utilizată pentru un aspect mai estetic..

4. Adaptorul trebuie utilizat numai dacă una dintre ieșiri are o conexiune filetată non-standard..

5. Înainte de a continua instalarea aragazului, este necesar să opriți gazul rotind complet robinetul de închidere. Toți cei prezenți în sală trebuie să fie anunțați că se lucrează la instalarea echipamentelor cu gaz.

6. La instalarea echipamentelor pe gaz, trebuie să utilizați numai instrumentele destinate acestui lucru..

Video: Sfaturi pentru conectarea unui aragaz și cuptor

Folosind materialele din acest articol și recomandările profesioniștilor, veți evita problemele cu autoritățile de reglementare, iar utilizarea tehnologiei va fi cât mai sigură..

Previous Post
Badrumsdesign – kakel
Next Post
حضانة بأسلوب بحري مع صورة للأولاد: ميزات الديكور