15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Cum să alegi ustensilele pentru cuptorul cu microunde

Calitatea și utilitatea alimentelor, precum și durabilitatea echipamentelor și ustensilelor de bucătărie, vor depinde de alegerea corectă a ustensilelor pentru cuptorul cu microunde..

Calitatea și utilitatea alimentelor, precum și durabilitatea echipamentelor și ustensilelor de bucătărie, vor depinde de alegerea corectă a ustensilelor pentru cuptorul cu microunde.

Calitatea și utilitatea alimentelor, precum și durabilitatea echipamentelor și ustensilelor de bucătărie, vor depinde de alegerea corectă a ustensilelor pentru cuptorul cu microunde..

Ce se întâmplă cu vasele din cuptorul cu microunde?

Încălzirea alimentelor într-un cuptor cu microunde funcționează într-un mod diferit decât pe un aragaz convențional. Aici alimentele sunt încălzite nu din cauza schimbului de căldură, ci din cauza efectelor microundelor electromagnetice asupra moleculelor de apă. Ca urmare a acestui efect, moleculele se freacă între ele și căldura este eliberată din cauza fricțiunii. Luând în considerare particularitățile efectului cuptorului cu microunde asupra diferitelor materiale, nu fiecare fel de mâncare poate fi introdus în cuptorul cu microunde.

... Având în vedere efectele unui cuptor cu microunde asupra diferitelor materiale, nu toate ustensilele pot fi microunde.

Luând în considerare particularitățile efectului cuptorului cu microunde asupra diferitelor materiale, nu fiecare fel de mâncare poate fi introdus în cuptorul cu microunde.

O altă caracteristică a încălzirii la cuptorul cu microunde este evaporarea mare a apei. Prin urmare, recipientele sigilate și produsele ca acestea pot exploda sau crapa. Acest lucru se poate întâmpla cu pungi sigilate, recipiente, ouă și alte alimente..

O altă caracteristică a încălzirii la cuptorul cu microunde este evaporarea mare a apei.

O altă caracteristică a încălzirii la cuptorul cu microunde este evaporarea mare a apei..

Ce feluri de mâncare nu trebuie puse în cuptorul cu microunde

Produse din metal și cristal

Ustensilele metalice nu trebuie utilizate niciodată la cuptorul cu microunde. Metalul nu transmite unde electromagnetice, ci le reflectă. În același timp, alimentele dintr-un recipient metalic nu sunt încălzite și în jurul recipientului apare un arc electric..

Ustensilele metalice nu trebuie folosite niciodată la cuptorul cu microunde.

Vasele din metal nu trebuie folosite niciodată la cuptorul cu microunde..

Acest proces are loc în mod repetat și haotic în direcții diferite. Descărcări, fulgere și scântei se formează în interiorul cuptorului – o priveliște fascinantă, dar nu foarte plăcută. În acest caz, descărcările electrice pot deteriora căptușeala interioară a cuptorului cu microunde..

Acest proces are loc în mod repetat și haotic în direcții diferite.

Acest proces are loc în mod repetat și haotic în direcții diferite..

Important! Interdicția de utilizare se aplică și cristalului. Cristalul conține metale: argint, plumb, bariu, ceea ce înseamnă că algoritmul interacțiunii sale cu microundele cuptorului va fi același cu cel al produselor metalice. În același timp, metalele în sine pot fi inegale în interiorul cristalului, ceea ce poate duce la fisuri și scindări în vase..

Veselă din porțelan, sticlă și ceramică cu desene

Porțelanul sau sticlăria cu desene sau ornamente conțin metale în vopsea. Din această cauză, efectul utilizării metalului în cuptorul cu microunde este și mai grav..

Porțelanul sau sticlăria cu desene sau ornamente conțin metale în vopsea.

Porțelanul sau sticlăria cu desene sau ornamente conțin metale în vopsea.

Acele părți ale vaselor, unde există vopsea cu metale, nu transmit unde electromagnetice, ci le reflectă. Ca urmare, vasele sunt parțial încălzite și parțial încep să scânteie, în unele locuri există descărcări, iar mâncarea din vase este încălzită inegal. Încălzirea neuniformă se poate sparge sau sparge. Există, de asemenea, riscul de deteriorare a acoperirii cu microunde..

Încălzirea neuniformă se poate sparge sau sparge.

Încălzirea neuniformă se poate sparge sau sparge..

Ceramică fără glazură

Ceramica manuală fără glazură nu este potrivită pentru cuptoarele cu microunde datorită încălzirii mari și neuniforme a acestor vase. Ceramica fără glazură se sparte rapid și devine inutilizabilă. Ghivecele și bolurile în care glazura este aplicată în mod neuniform – de exemplu, numai în exterior, în partea de jos sau numai în lateral, nu vor funcționa.

Ceramica manuală fără glazură nu este potrivită pentru cuptoarele cu microunde, datorită încălzirii mari și inegale a acestor feluri de mâncare.

Ceramica manuală fără glazură nu este potrivită pentru cuptoarele cu microunde, datorită încălzirii mari și inegale a acestor feluri de mâncare.

Important! Produsele cu microfisuri intră, de asemenea, sub această interdicție. Chiar și o fisură microscopică este suficientă pentru încălzirea neuniformă a materialului din interior, iar vasele au izbucnit.

Veselă din bambus

Vasele de bambus nu pot fi folosite în cuptor datorită capacității lemnului de a absorbi bine apa. Micromoleculele de apă pătrund instantaneu în produs, atunci când sunt încălzite, apa se evaporă, provocând crăparea bambusului.

Vasele de bambus nu pot fi folosite în cuptor datorită capacității lemnului de a absorbi bine apa.

Vasele de bambus nu pot fi folosite în cuptor datorită capacității lemnului de a absorbi bine apa..

Important! Bambusul poate absorbi și apa din aer – este suficient ca vasele să stea într-o cameră umedă sau lângă un umidificator și un ceainic. Prin urmare, chiar și atunci când încălziți biscuiții bunicii vechi, se pot forma fisuri în vase..

 Ce fel de vase pot fi puse în cuptorul cu microunde

Sticlărie

Sticlăria este ideală pentru cuptoarele cu microunde. Materialul transmite microunde electromagnetice și nu se încălzește. Încălzește alimentele uniform și rapid. Sticlăria are o serie de avantaje.

Sticlăria este ideală pentru cuptoarele cu microunde.

Sticlăria este ideală pentru cuptorul cu microunde.

 • Ușor de curățat și curățat. Nimic nu se lipeste de astfel de feluri de mâncare. Îngrijirea unor astfel de ustensile este foarte simplă..
 • Nu absoarbe mirosurile.
 • Arata frumos. Întregul proces de gătit este vizibil în sticlărie. Gătitul devine distractiv și incitant..
 • Potrivit pentru alimentele lichide.

În același timp, sticla necesită o utilizare atentă, deoarece se rupe ușor. Acest material se tem, de asemenea, de temperaturi extreme, deci nu ar trebui să dezghețați alimentele în el..

În același timp, sticla necesită o utilizare atentă, deoarece se rupe ușor.

În același timp, sticla necesită precizie în utilizare, deoarece se rupe ușor.

Mai bine decât sticla poate fi doar sticlă rezistentă la căldură. Materialul întărit poate rezista la temperaturi de până la +1000 grade. Datorită unei astfel de marje de siguranță, vasele din sticlă rezistente la căldură pot fi utilizate pentru o mare varietate de rețete..

Mai bine decât sticla poate fi doar sticlă rezistentă la căldură. Materialul întărit poate rezista la temperaturi de până la +1000 grade.

Mai bine decât sticla poate fi doar sticlă rezistentă la căldură. Materialul întărit poate rezista la temperaturi de până la +1000 grade.

Important! Sticlăria nu trebuie să fie prea subțire, altfel ar putea să crape de la temperaturi extreme. Astfel de feluri de mâncare ar trebui să fie fără imagini și modele..

Vase de silicon pentru cuptor cu microunde

Tigaile din silicon sunt excelente pentru microunde și nu interferează cu încălzirea alimentelor. Siliconul de înaltă calitate poate rezista la temperaturi de până la +240 grade, ceea ce înseamnă că puteți găti o varietate de feluri de mâncare în astfel de forme.

Tigaile din silicon sunt excelente pentru microunde și nu interferează cu încălzirea alimentelor.

Vasele din silicon transmit perfect microundele și nu interferează cu încălzirea alimentelor.

În acest caz, matrițele din silicon sunt atât dense, cât și moi. Matrițele se întorc ușor, nu absorb mirosurile și sunt ușor de curățat. Vasele de copt din silicon funcționează deosebit de bine.

În acest caz, matrițele din silicon sunt atât dense, cât și moi.

În același timp, formele de silicon sunt atât dense, cât și moi..

Datorită ușurinței de utilizare și vitezei mari de gătit, matrițele din silicon au câștigat o popularitate binemeritată în rândul multor gospodine din casele în care iubesc chiflele, plăcintele și prăjiturile..

Datorită ușurinței de utilizare și vitezei mari de gătit, matrițele din silicon au câștigat o popularitate binemeritată în rândul multor gospodine din casele în care iubesc chiflele, plăcintele și prăjiturile.

Datorită ușurinței de utilizare și vitezei mari de gătit, matrițele din silicon au câștigat o popularitate binemeritată în rândul multor gospodine din casele în care iubesc chiflele, plăcintele și prăjiturile..

O altă caracteristică a matrițelor din silicon este rezistența la temperaturi extreme. Siliconul poate rezista cu ușurință schimbărilor din mediu de la -40 la +240 de grade. Datorită acestui fapt, poate fi ușor utilizat pentru prepararea semifabricatelor congelate și pentru dezghețarea aluatului..

O altă caracteristică a matrițelor din silicon este rezistența la temperaturi extreme.

O altă caracteristică a matrițelor din silicon este rezistența la temperaturi extreme.

Plastic alimentar

Recipientele alimentare sunt ustensile pentru microunde. Plasticul de înaltă calitate este rezistent la temperaturi extreme, nu crăpă și nu se înțepă. Este convenabil să încălziți vasele lichide, să pregătiți semifabricate, să dezghețați alimentele în ea..

Recipientele alimentare sunt ustensile pentru microunde.

Recipientele alimentare sunt ustensile pentru microunde..

Există multe tipuri de materiale plastice astăzi. Este important să rețineți că numai anumite tipuri de vase pot fi introduse în cuptorul cu microunde..

Există multe tipuri de materiale plastice astăzi.

Există multe tipuri de materiale plastice astăzi..

Plasticul din PVC și polistiren nu este potrivit pentru utilizarea cu microunde. Aceste tipuri de materiale plastice sunt marcate: PVC și PS. Produsele din poliamidă și polipropilenă sunt potrivite pentru utilizarea în cuptorul cu microunde. De regulă, vesela de unică folosință este fabricată dintr-un astfel de plastic alimentar. Boluri, farfurii, cupe de unică folosință – ustensile care pot fi introduse în cuptorul cu microunde.

Boluri, farfurii, cupe de unică folosință - ustensile care pot fi introduse în cuptorul cu microunde.

Boluri, farfurii, cupe de unică folosință – ustensile care pot fi introduse în cuptorul cu microunde.

Recipientele din termoplastic și duroplast sunt ideale pentru utilizarea cu microunde. Astfel de produse rezistă cu ușurință la temperaturi extreme și la temperaturi foarte ridicate, nu se deformează din cauza încălzirii puternice..

Recipientele din termoplastic și duroplast sunt ideale pentru utilizarea cu microunde.

Perfect pentru cuptoarele cu termoplastic și duroplast.

În plus față de principalele tipuri de plastic utilizate pentru ustensilele care pot fi introduse în cuptorul cu microunde, există mult mai multe varietăți de astfel de materiale. Industria chimică de astăzi nu stă pe loc și ne oferă toate opțiunile noi.

În plus față de principalele tipuri de plastic utilizate pentru ustensilele care pot fi introduse în cuptorul cu microunde, există mult mai multe varietăți de astfel de materiale.

În plus față de principalele tipuri de plastic utilizate pentru vasele care pot fi introduse în cuptorul cu microunde, există mult mai multe varietăți de astfel de materiale..

Prin urmare, indiferent de ce plastic este, este important să se ia în considerare următoarele puncte.

 • Produsele din plastic trebuie etichetate pentru această utilizare – pictogramă cuptor cu microunde.
 • Nu este recomandat să gătiți vase în recipiente de plastic care necesită mult timp în cuptorul cu microunde..
 • Nu închideți bine capacul recipientului. Recipientul în sine nu trebuie să fie complet umplut..

Produse din porțelan, faianță și ceramică

Produsele din ceramică, porțelan și faianță au o bază – argila, care are propriile sale caracteristici. Principalele limitări pentru ceramică au fost menționate mai sus – acestea sunt absența smalțului sau glazurii și prezența desenelor și modelelor cu vopsele care conțin metal. Puteți pune în siguranță alte faianțe în cuptorul cu microunde.

Produsele din ceramică, porțelan și faianță au o bază - argila, care are propriile sale caracteristici.

Produsele din ceramică, porțelan și faianță au o bază – argila, care are propriile sale caracteristici..

Vasele permit mâncării să se încălzească bine și uniform și sunt ecologice. Produsele pot fi folosite pentru rețete care necesită mult timp în cuptorul cu microunde. Ghivecele din argilă produc alimente delicioase, moi, aromate..

Vasele permit mâncării să se încălzească bine și uniform și sunt ecologice.

Vasele permit mâncării să se încălzească bine și uniform, ecologic.

Astfel de feluri de mâncare sunt înconjurate de o aură de căldură și confort la domiciliu. Arată apetisant și colorat pe masă și încântă oaspeții cu aspectul lor. Nuanță: oalele și bolurile se încălzesc bine și aveți nevoie de mănuși și mânere pentru a le utiliza.

Nuanță: oalele și bolurile se încălzesc bine și aveți nevoie de mănuși și mânere pentru a le utiliza.

Nuanță: oalele și bolurile se încălzesc bine și aveți nevoie de mănuși și mânere pentru a le utiliza.

Important! Dacă încălziți mai întâi un recipient gol în cuptorul cu microunde, apoi umpleți-l cu alimente și apoi puneți-l la dispoziție: mâncarea se va dovedi cu o crustă delicioasă crocantă.

Hârtie, spumă de poliester, folie alimentară.

Lucruri convenabile și plăcute pentru a găti diverse feluri de mâncare în cuptorul cu microunde: hârtie, folie de plastic sau aluminiu, diverse mâneci – vă permit să creați o varietate de forme și feluri de mâncare. Astfel de dispozitive sunt convenabile de utilizat pentru prepararea deliciilor culinare aromate și de gură..

Astfel de dispozitive sunt convenabile de utilizat pentru prepararea deliciilor culinare aromate și de gură.

Astfel de dispozitive sunt convenabile de utilizat pentru prepararea deliciilor culinare aromate și de gură..

Varietatea formelor dă naștere la numeroase nuanțe de utilizare.

 • Folia de aluminiu este potrivită pentru utilizare ca suport. Recipientele de ambalare de unică folosință sunt fabricate și din folie subțire, în care puteți reîncălzi imediat alimentele. Recipientele trebuie să fie deschise în timpul utilizării..

Folia de aluminiu este potrivită pentru utilizare ca suport.

Folia de aluminiu este potrivită pentru utilizare ca suport.

 • Hârtie pergament, pungi și mâneci pentru coacere din ea. Potrivit pentru crearea preparatelor aromate de pește și carne din carne. Produsele din astfel de mâneci sunt bine tocate, devin moi, aromele ierburilor picante dezvăluie un buchet bogat și îmbucurător.

Hârtie pergament, pungi și mâneci pentru coacere din ea.

Hârtie pergament, pungi și mâneci pentru coacere din ea.

 • Vasele de hârtie sunt acoperite cu un strat special de parafină alimentară, care le protejează de scurgeri. Din acest motiv, vasele de hârtie nu pot fi folosite pentru gătit. Este potrivit numai pentru reîncălzirea rapidă și ușoară a alimentelor la temperaturi scăzute. Produsele din hârtie au o altă limitare incomodă: nu sunt potrivite pentru vasele care conțin grăsimi sau zahăr. Grăsimile răspândite pe hârtie, gravând-o și apoi folosind un astfel de design sunt foarte incomode. În plus, există riscul ca, la căldură ridicată, grăsimile să se amestece cu stratul de parafină care acoperă hârtia. Zahărul are același dezavantaj – temperatura sa de încălzire este ridicată și poate topi stratul de parafină..

 • Plasticul, pungile de plastic și mânecile pentru gătit trebuie marcate cu o pictogramă a cuptorului cu microunde. În caz contrar, acestea nu sunt concepute pentru utilizarea în cuptor. De asemenea, aceste mâneci și genți nu pot fi umplute și închise strâns și strâns..

Plasticul, pungile de plastic și mânecile pentru gătit trebuie să fie marcate cu o pictogramă a cuptorului cu microunde.

Plasticul, pungile de plastic și mânecile pentru gătit trebuie să fie marcate cu o pictogramă a cuptorului cu microunde.

Există o mulțime de tipuri de feluri de mâncare care pot fi puse în cuptorul cu microunde. Principalul lucru este că fiecare tip face posibilă pregătirea unui fel de mâncare cu o anumită particularitate și gust unic. Iar cuptorul cu microunde vă permite să faceți acest lucru rapid și ușor..

Există o mulțime de tipuri de feluri de mâncare care pot fi introduse în cuptorul cu microunde.

Există o mulțime de tipuri de feluri de mâncare care pot fi puse în cuptorul cu microunde.

Prin urmare, cu un set bun de ustensile de bucătărie și aragaz, vă puteți simți cu ușurință ca un bucătar priceput și cu experiență și vă puteți mulțumi pe cei dragi cu mâncăruri interesante și gustoase..

Prin urmare, cu un set bun de ustensile de bucătărie și aragaz, vă puteți simți cu ușurință ca un bucătar priceput și experimentat și vă puteți mulțumi pe cei dragi cu mâncăruri interesante și gustoase.

Prin urmare, cu un set bun de ustensile de bucătărie și aragaz, vă puteți simți cu ușurință ca un bucătar priceput și cu experiență și vă puteți mulțumi pe cei dragi cu mâncăruri interesante și gustoase..

Video: Ce nu puteți pune în cuptorul cu microunde

Previous Post
Inredning i Provence -stil. Skapa en unik atmosfär i Frankrike med dina egna händer!
Next Post
توصيل موقد الغاز: كيفية تركيب موقد الغاز خطوة بخطوة